ewu Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Kiedy patrzę na pierwsze zdjęcia maleńkiej ,to nawet nie jej chudość uderza mnie najbardziej ale ten porażający smutek...:( Teraz nawet uszka inaczej trzyma i ta radość w oczach i ten pychol szczęśliwy:) Quote
kolejna kobietka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='ewu']Kiedy patrzę na pierwsze zdjęcia maleńkiej ,to nawet nie jej chudość uderza mnie najbardziej ale ten porażający smutek...:( Teraz nawet uszka inaczej trzyma i ta radość w oczach i ten pychol szczęśliwy:)[/QUOTE] tak, na zdjeciach ze schronu wyglada przytlaczajaco, widac strach, smutek, zrezygnowanie, rozczarowanie :-( teraz zupelnie odmieniona kruszynka! :p w tej chwili najwazniejsze, zeby udalo sie znalezc domek, ktory juz nigdy jej nie porzuci i otoczy ja miloscia. Wet daje Kii 6 miesiecy zycia :( ale pewnie przebywajac wsrod kochajacych ludzi, sunia jeszcze nas zaskoczy! ♥ Quote
martasekret Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='kolejna kobietka']tak, na zdjeciach ze schronu wyglada przytlaczajaco, widac strach, smutek, zrezygnowanie, rozczarowanie :-( teraz zupelnie odmieniona kruszynka! :p w tej chwili najwazniejsze, zeby udalo sie znalezc domek, ktory juz nigdy jej nie porzuci i otoczy ja miloscia. Wet daje Kii 6 miesiecy zycia :( ale pewnie przebywajac wsrod kochajacych ludzi, sunia jeszcze nas zaskoczy! ♥ To bardzo przykra prognoza....mam nadzieję, że tym razem nieprawdziwa! najważniejsze, że nie odejdzie BEZIMIENNA w schronisku.. Quote
toyota Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 Zapraszam do babuni :( : http://www.dogomania.pl/forum/threads/229505-Pogryziona-maleńka-babunia-w-schronie-(-Potrzebny-DT?p=19378069#post19378069 Quote
__Lara Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='martasekret']To bardzo przykra prognoza....mam nadzieję, że tym razem nieprawdziwa! najważniejsze, że nie odejdzie BEZIMIENNA w schronisku..[/QUOTE] Dokładnie, to jest najważniejsze. Quote
ewu Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='__Lara']Dokładnie, to jest najważniejsze.[/QUOTE] Ja wierzę,że miłość człowieka daj siły i pożyje duuuuuuuuuuuuuuuuużo dłużej. Quote
funia Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Załamałam się jak przeczytałam ,ze wet daje jej 6 miesięcy ....Zwyłam jak głupia ..... Boze taka cudowna sunia .... Nie wiem ,ale nie mogę znalezc co jest powodem tej diagnozy ? serce ? Quote
__Lara Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 To przykre, ale w przypadku serduszka tak niestety jest :( Wiem, bo to przerabiałam :( Quote
funia Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='__Lara']To przykre, ale w przypadku serduszka tak niestety jest :( Wiem, bo to przerabiałam :([/QUOTE] Nic nie da się zrobić ?Jakies leki ? ,operacja ? Boze jak mi jej żal....Jak ona te kamienie nosi .....Cudne psie .Jak dobrze ,ze wy cudowne kobity zabrałyście ją ..... Moze coś jednak można zrobić ?, Prosze podajcie mi opis jej choroby .Pokaze swojej wetce . Quote
kolejna kobietka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 (edited) Zacytuje z fb: Aktualizacja z dnia 3 lipca: "Niestety nie ma powodów do radości po dzisiejszej wizycie u weterynarza. Serce okazało się słabsze niż myślał wet, zaszły widoczne zmiany w grubości ścian obu komór serca, do tego doszły problemy z zastawkami. Przy osłuchaniu słuchawkami stwierdził dużo niepokojących szmerów. Przepisał leki (verospiron, furosemidum polpharma, benacon, kalipoz), ale stwierdził, że niewydolność serca jest w zaawansowanym stadium. Gdyby poczekać z leczeniem jeszcze kilka tygodni, serce przestałoby bić." :sad: Edited July 17, 2012 by kolejna kobietka Quote
__Lara Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Z sercem nie da się nic zrobić, leki jedynie opóźniają cały proces niszczenia :( sam fakt, że jest taka chudziutka wskazuje na zaawansowany etap choroby :( Quote
taks Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 z sercem da się wiele zrobić jesli jest pełna diagnoza i podejmie się jeszcze leczenie. To co jest cytowane wyżej ( z fb) to jakieś "wolne tłumaczenie" które w zaden sposób nie daje obrazu stanu serca. A juz na pewno nie tłumaczy idiotycznej zreszta wypowiedzi ( o ile taka faktycznie padła w co wątpię ) że suka ma pół roku zycia- takiego wróżenia z fusów żaden rozsądny wet nie zrobi. Osłuchiwanie to dopiero wstęp do własciwej diagnozy. Przerost komór i niedomykalnosć zastawek (co daje szmery osłuchowe) to przypadłość większosci starszych psów. Z tego co widzę ( pomijajac błedy w nazwie leku) suka dostaje jedynie srodki odwadniające (i to dublujące się ) oraz obnizajace poziom cholesterolu ( czego u psów sie nie stosuje bo one nie chorują na miażdzycę naczyń a ew. nadcisnienie jest innego pochodzenia). Gdzie rtg klatki piersiowej ? Gdzie ekg? Gdzie leki wspomagające pracę serca? Generalnie mam bardzo mieszane uczucia co do wiarygodnosci tego co o leczeniu suki jest tu napisane.Albo wiele pominięto albo wiele dodano od siebie. Przy tak zaawansowanej niewydolności serca ( jak tu jest sugerowane) pies nie jest w stanie wykonywać takich biegów jak widać na zdjęciach. A wychudzenie Laro wcale nie jest jednoznacznie zwiazane z niewydolnością krążenia pochodzenia sercowego. Przebieg kliniczny bywa różny Quote
taks Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='__Lara']A usg serca było robione?[/QUOTE] usg serca to tzw echokardiografia ( "echo serca") i wskazania do tego badania są scisle okreslone. To nie jest badanie podstawowe i w tym wypadku nie wydaje sie konieczne tym bardziej, że niewiele gabinetów wet. dysponuje aparaturą do tego. Natomiast zwykły rtg klatki piersiowej ( w 2 ekspozycjach)i ekg to podstawa diagnostyki w tym wypadku Quote
__Lara Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='taks']usg serca to tzw echokardiografia ( "echo serca") i wskazania do tego badania są scisle okreslone. To nie jest badanie podstawowe i w tym wypadku nie wydaje sie konieczne tym bardziej, że niewiele gabinetów wet. dysponuje aparaturą do tego. Natomiast zwykły rtg klatki piersiowej ( w 2 ekspozycjach)i ekg to podstawa diagnostyki w tym wypadku[/QUOTE] To może u innego weta porobić te badania? Quote
funia Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='taks']z sercem da się wiele zrobić jesli jest pełna diagnoza i podejmie się jeszcze leczenie. To co jest cytowane wyżej ( z fb) to jakieś "wolne tłumaczenie" które w zaden sposób nie daje obrazu stanu serca. A juz na pewno nie tłumaczy idiotycznej zreszta wypowiedzi ( o ile taka faktycznie padła w co wątpię ) że suka ma pół roku zycia- takiego wróżenia z fusów żaden rozsądny wet nie zrobi. Osłuchiwanie to dopiero wstęp do własciwej diagnozy. Przerost komór i niedomykalnosć zastawek (co daje szmery osłuchowe) to przypadłość większosci starszych psów. Z tego co widzę ( pomijajac błedy w nazwie leku) suka dostaje jedynie srodki odwadniające (i to dublujące się ) oraz obnizajace poziom cholesterolu ( czego u psów sie nie stosuje bo one nie chorują na miażdzycę naczyń a ew. nadcisnienie jest innego pochodzenia). Gdzie rtg klatki piersiowej ? Gdzie ekg? Gdzie leki wspomagające pracę serca? Generalnie mam bardzo mieszane uczucia co do wiarygodnosci tego co o leczeniu suki jest tu napisane.Albo wiele pominięto albo wiele dodano od siebie. Przy tak zaawansowanej niewydolności serca ( jak tu jest sugerowane) pies nie jest w stanie wykonywać takich biegów jak widać na zdjęciach. A wychudzenie Laro wcale nie jest jednoznacznie zwiazane z niewydolnością krążenia pochodzenia sercowego. Przebieg kliniczny bywa różny[/QUOTE] Taks tchnęłas tym postem nadzieję ,ale także i obawę czy jest dobrze leczona ..... Trzeba sie zebrać i porobić badania .Koniecznie ! Nie podważam umiejetności obecnego weta ,ale moze warto jeszcze gdzie indziej pójśc . Ja swoja drogą postaram się o parę groszy na ten cel ..Nie obiecuje złotych gór ,ale cos pomyslę .Moze kazdy dorzuci po groszaku i cos zbierzemy ? Prosze dziewczyny ,co? Quote
toyota Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 Takie cudeńko mamy w schronisku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229649-Jestem-mała-i-śliczna-czekam-już-6-lat-na-wybawienie-( Quote
martasekret Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='taks']z sercem da się wiele zrobić jesli jest pełna diagnoza i podejmie się jeszcze leczenie. To co jest cytowane wyżej ( z fb) to jakieś "wolne tłumaczenie" które w zaden sposób nie daje obrazu stanu serca. A juz na pewno nie tłumaczy idiotycznej zreszta wypowiedzi ( o ile taka faktycznie padła w co wątpię ) że suka ma pół roku zycia- takiego wróżenia z fusów żaden rozsądny wet nie zrobi. Osłuchiwanie to dopiero wstęp do własciwej diagnozy. Przerost komór i niedomykalnosć zastawek (co daje szmery osłuchowe) to przypadłość większosci starszych psów. Z tego co widzę ( pomijajac błedy w nazwie leku) suka dostaje jedynie srodki odwadniające (i to dublujące się ) oraz obnizajace poziom cholesterolu ( czego u psów sie nie stosuje bo one nie chorują na miażdzycę naczyń a ew. nadcisnienie jest innego pochodzenia). Gdzie rtg klatki piersiowej ? Gdzie ekg? Gdzie leki wspomagające pracę serca? Generalnie mam bardzo mieszane uczucia co do wiarygodnosci tego co o leczeniu suki jest tu napisane.Albo wiele pominięto albo wiele dodano od siebie. Przy tak zaawansowanej niewydolności serca ( jak tu jest sugerowane) pies nie jest w stanie wykonywać takich biegów jak widać na zdjęciach. A wychudzenie Laro wcale nie jest jednoznacznie zwiazane z niewydolnością krążenia pochodzenia sercowego. Przebieg kliniczny bywa różny[/QUOTE] myślę, że warto wziąć powyższe sugestie pod uwagę... Quote
Poker Posted July 21, 2012 Posted July 21, 2012 Zgadzam sie z taks w zupełności.Ciężko chory pies na serce nie będzie biegał, ale ledwie chodził.Sunia na pewno wymaga dalszych badań.Proszę o nr konta.Chcę w końcu przelać 28 zł z bazarku i dopłacić w imieniu moich przyjaciół z USA 22 zł. Quote
kolejna kobietka Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Poker napisał(a):Zgadzam sie z taks w zupełności.Ciężko chory pies na serce nie będzie biegał, ale ledwie chodził.Sunia na pewno wymaga dalszych badań.Proszę o nr konta.Chcę w końcu przelać 28 zł z bazarku i dopłacić w imieniu moich przyjaciół z USA 22 zł. przeslalam na pw Quote
funia Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 martasekret napisał(a):myślę, że warto wziąć powyższe sugestie pod uwagę... tez tak myslę i jestem ciekawa decyzji .. Quote
Poker Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) wczoraj wpłaciłam 50 zł.Co u suni ? Dlaczego tu tyle dni jest cisza? Edited July 23, 2012 by Poker Quote
Recommended Posts