Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy poświątecznie i nowo rocznie, u nas do przodu , zbieramy na leki, sprzątamy po plamach cieczkowych :) Zakupiliśmy troszkę zapasów leków, bawimy się , wiecznie łapki wycieramy bo zima błotna do nas przyszła ,a Kijuta choć jednego kamyka wykopać musi :)cóż jeszcze powiedzieć możemy, oprócz 2 tyg przyszłych niedogodności
( cieczka) to wszystko ok :) Czekamy na paczkę od Pani z Gdyni , dzięki której również ten zapas leków mogliśmy zrobić.
Na ten czas jedynie martwimy się o finanse na leki ,cała reszta : apetyt, chęć do zabawy ,chęć do życia Kijuta ma wspaniałe więc tylko się cieszyć :))
Pozdrawiamy :))

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

witam kochani , przepraszam ,że mnie tu dawno nie było, ale miałam kilka pilnych akcji, wychudzoną sunię ze szczeniakami, później znalazłam szczeniora wychudzonego w polu, i jeszcze pilnie szukamy domu dla psa w typie husky,który albo uciekł po sylwestrze ,albo ktoś g porzucił, ostatnio tylko psiaki przewożę i ogłoszenia robię, zawrót głowy. Gdyby ktoś chciał podejrzeć moje działania zapraszam na fb Klub Ochrony Zwierząt Daj Głos :)
U Kijuni wszystko w jak najlepszym porządku, cieczka już się skończyła, ale powiem wam ,że u Kijuni wyjątkowo długo się trzymała ta cieczka, ale daliśmy radę, małych Kijanek nie będzie :) taki żarcik :) kurcze chciałabym Wam ją pokazać tak na żywo , jak teraz sunia świetnie wygląda, może kiedyś będzie okazja :) Pozdrawiamy serdecznie !!!

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Ania pewnie nie ma czasu, to ja odswieze watek o info z fb:

"Ostatnie tygodnie dla Kii były dość ciężkie, sunia ma problemy hormonalne , zaraz po cieczce dostała ciąży urojonej i ty razem wydzielina się zatrzymała w gruczołach, Kia trafiła do weterynarza i musiała mieć nakłuwane gruczoły ,żeby upuścić wydzielinę, Kija dostawała też leki na zasuszenie gruczołów mlekowych, dodając do tego jeszcze leki na serce to dość mocno uszczupliło konto Kii. Prosimy o wsparcie na leki . Kij dzielnie znosiła zabiegi , jest świetną dziewczyną i nadal bardzo chce żyć i cieszyć się zabawami. Jeszcze raz prosimy o wsparcie na leki dla Kii - konto na minusie - 37,70zł do zapłaty i leki się kończą.Jeśli ktoś może wspomóc Kiję prosimy o kontakt : 791-295-465e-mail : klub.dajglos@o2.pl"

toyota mozesz przekopiowac do pierwszego postu?

Rozliczenie Ani:

WPŁATY Z DOGOMANII ORAZ WYDARZENIA :

Rozliczenie:
Wpłaty:
- 15 zł yucca (dogo) 26.06.2012
- 20 zł martasekret (dogo) 26.06.2012
- 10 zł handzia (dogo) 27.06.2012
- 40 zł shiina (dogo) 29.06.2012
- 20 zł ewu (dogo), 02.07.2012
- 120 zł od Skarpety im. Talcott, 02.07.2012
- 200 zł Kundelkowa Skarbonka, 02.07.2012
- 10 zł Ewa E, 03.07.2012
- 50 zł Maria W., 03.07.2012
- 20 zł Maria K., 03.07.2012
- 20 zł Justyna P., 09.07.2012
- 10 Paulina H., 04.07.2012
- 10 zł Paulina O., 09.07.2012
- 10 zł Joanna C., 05.07.2012
- 55 zł z bazarku Dogomania
- 50 zł Poker (dogo) 23.05
- 20 zł Reks Malbork
- 20 zł ??
- 12 zł z Bazarku Dogomania
-15 zł z Bazarku -Dogomania
Dziękujemy! ♥

Wydatki (dowody zapłaty dostępne w albumie suni):
- 12 zł odrobaczenie (z własnej kieszeni)
- 11,5 zł - Verospiron i Furosemidum Polpharma
- 5,19 - Kalipoz SV + 5.19zł + 5,19zł + 5,19zł
- 12 zł - szelki
- 15,96 zł mokra karma + 8,85zł
- 234 zł - usługi u weterynarza + 13zł + 28 zł
- 165 zł karma sucha
- 14,75 zł karma mokra +11,88zł + 12,94zł
- 3,69 zł Furosemidum
- 37 zł hepatiale.forte + 37zł + 37 zł
- 21 zł prolaktino - na mleko (ciąża urojona)
- 14,72 zł verospiron + 7,36zł
- 7 zł odrobaczenie + jodyna 2,90 zł z własnej kieszeni
- 12,55zł -verospiron + kalipoz
- 2,90 zł jodyna
- 25zł - lek na osuszenie gruczołów + 10zł
-7,84 - Enarenal

SALDO: na minusie - 37.70 zł

* konto paypal:
studiofilmowe.vc@poczta.fm
z dopiskiem dla "Bezimiennej"

----------------------------------------------------------------------------------------
WPŁATY na konto Daj-Głos
31.12.12 : Joanna Białobrzeska - 100zł
J.M. Podkowiak - 20zł
B.Z. Szymczak -25zL

wydatki :
- 20 zł vivisol - preparat maskujący zapoch cieczki
- 10,55 wyciąg z pitruszki -na zapach z pyska i zapach cieczki
- 14,75 Verospirone , Enarenal
- 47,96 Hepatiale, verospiron, furosemidum
- 5,15 - Kalipoz
- karma mokra - 8,85 zł
- lek na osuszenie gruczołów mlekowych - 40zł

SALDO :0 zł
Dowody zapłaty dostępne w albumie KII na stronie Daj Głos
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Serdecznie dziękujemy!!!

Edited by kolejna kobietka
Posted

Doszły dwie wpłaty:
03.04.13 Barbara Szymczak : 30 zł
03.04.13 Sekuła Aleksandra : 100zł
Dziękujemy! ♥
Po zakupieniu leków zostało 39,15 zł.
Cyt.:
"W przyszłym tyg. będziemy wybierały się do weta ,sprawdzić czy jeszcze trzeba będzie osuszać gruczoły, bo niestety nadal wypełniają się . Będziemy informować."

• 8 months later...
Posted

Aktualizacja(07.12.13)
Byłyśmy z Kijutą na kontroli u weterynarza, sunia znowu ma problemy z ciążą urojoną i zastojami mleka. Tym razem jednak bałam się o wystąpienie ropomacicza, musielibyśmy wtedy przeprowadzić zabieg sterylizacji , którego sunia mogłaby nie przeżyć ze względy na swoje schorzenie (przypominam ,że sunia jest niewydolna krążeniowo ). Na szczęście okazało się ,że jednak są to początki cieczki i na ten czas nie ma ropomacicza :) Kija miała zrobione usg - usłyszałyśmy od Naszej kochanej Pani Asi z Lecznicy Zwierzyniec w Malborku , że zastawki niestety zgrubiałe nadal, ale mięśnie serca pracują prawidłowo :) Kii zostały też oczyszczone gruczoły mlekowe, smarujemy też jodyną i masujemy ,żeby zniwelować zastoje. Kija pełna nadal chęci do życia i do zabaw kamieniami i to jest najważniejsze - z cieczką sobie poradzimy ! Wróciłyśmy do domu szczęśliwsze o tą cieczkę - bo nie okazała się ropomaciczem :) Kochani wiecie ,że to już mija 1,5 roku od momentu przyjazdu Kii z Grudziądza !!!! Kija nadal oczywiście przyjmuje leki - jeśli chciałby ktoś wesprzeć konto Kii prosimy o kontakt : 791-295-465
e-mail : klub.dajglos@o2.pl

Posted

Kija i w tym roku życzy Wszystkim ją wspierającym Wesołych Świąt!!
Wiecie ,że to Nasze już drugie Święta z Kiją Sunia jest niewydolna krążeniowo, miała być uśpiona w schronisku w Grudziądzu - trafiła do Nas i dzięki cudownym weterynarzom z Lecznicy Zwierzyniec w Malborku ,którzy prowadzą Kiję , dziewczynom wspaniałym ,które wypatrzyły sunię w schronie i tym ,które wypatrzyły ją w internecie ,Kija jest szczęśliwa w Dożywotnim Domu Tymczasowym!!! Żyje!!! to już 1,5 roku Kija do końca życia musi przyjmować leki, na ten cel zbieramy fundusze - prosimy o wsparcie.
Album Kii : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.385250251538972.92427.226531504077515&type=3
Kija i w tym roku życzy Wszystkim ją wspierającym Wesołych Świąt!!

Posted

Witam Wszystkich serdecznie i przepraszam gorąco za nieobecność , ale nie ogarniam Dogo :( prowadzę stronę na fb i staram się też w życiu czynnie pomagać zwierzakom i do tego pracuję i obowiązki związane ze zwierzakami w domu i nie ogarniam - wiem tłumaczę się , ale przepraszam , bardzo przepraszam bo dogomaniacy bardzo Kii pomogli i strasznie mi głupio ,że tak długo nie zaglądałam , miałam też w ostatnim czasie sporo problemów prywatnych więc troszkę się działo. Co prawda lepiej idzie mi z fb, w albumie Kii na fb staram się częściej wpisywać aktualizacje i dlatego też powyżej w poście przesyłam link dla zainteresowanych. Pozdrawiamy gorąco z Kijutą!!!:*:*