Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy, u nas wszystko w jak najlepszym porządku:)) Kijuta niesamowicie przybiera na masie,mięśnie tyłkowe ma już jak normalny piesek i co chwilę ją podszczypuję:), wcina jedzonko jak szalona, podczas zabawy łapie za szmatkę , podchodzi do Lisy i dosłownie podaje jej 2koniec do zabawy, niesamowicie to wygląda:))
Dzisiaj zrobiłam aktualizację wydatków Kijuty -na jej koncie zostało 81,34zł -najdroższy jest lek weterynaryjny Hepatiale Forte 37zł- gdyby ktoś z was słyszał, że komuś zostały takie tableteczki to prosimy o kontakt, z resztą nie jest źli, wykupiłam wczoraj kilka leków, a i od Pani Asi ze Zwierzyńca dostałyśmy furosemid i enarenal , wcześniej też troszkę verospironu (ludzie przynoszą jak zostaje im po psiakach),a Pani Asia o nas pamięta i takie prezenciki dostajemy za freeeeee:)
Dodałam kilka zdjątek do albumu więc zapraszam : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.385250251538972.92427.226531504077515&type=1
Tam można zobaczyć pełne rozliczenie Kijuty.
Pozdrawiamy:))

Posted

kochana Kijunia

czyli w pierwszej kolejnosci najwazniejszy ten lek weterynaryjny Hepatiale Forte za 37zł badz wsparcie na niego, bo pieniadze tez sie koncza, a jak z karma? z tego co pamietam niunia miala kupowana specjalistyczna droga karme...

moim cichym marzeniem jest zobaczyc ja na filmiku, jak ciagnie te szmateczke z druga psinka :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Cześć dochodu z bazarku chcę przeznaczyć na Kijunię, bardzo proszę o udział i pomoc:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236929-Mega-ciuchowisko-dla-Joszki-mega-zad%C5%82u%C5%BConego-szczeniaka-do-20-12?p=20094953#post20094953[/url]

Posted

[quote name='psiara85']Kochani jak napisała kolejna kobietka -kia ma u mnie taki bardziej dożywotni DT, no chyba jak napisała martasekret znajdzie się taki mega-super dom stały dla niuni:)) (........) Po za tym jeśli nawet kiedyś dla Kii znalazłby się dom stały to jedynie w pobliżu - muszę mieć do niej dostęp bezpośredni - dostaje leki - jest pod opieką naszych dobrych weterynarzy i jestem za nią odpowiedzialna więc nie mogę pozwolić na to ,żeby trafiła daleko ode mnie.[/QUOTE]

Więc raczej to jest dożywotni dom tymczasowy niż dom stały, co oczywiście dla Kii oznacza jedno- przebywa w najlepszym domku na świecie :D

Posted

[quote name='yucca']Więc raczej to jest dożywotni dom tymczasowy niż dom stały, co oczywiście dla Kii oznacza jedno- przebywa w najlepszym domku na świecie :D[/QUOTE]

Hihihih, dobrze napisane :)

Posted

Witamy kochani Was serdecznie, przepraszam za nieobecność, ale mam internet w T-mobile i od połowy listopada do dzisiaj 15.12.12 prowadzili jakieś prace i nie miałam od miesiąca internetu .oczywiście cały abonament musiałam i tak płacić i o pracach dopiero się dowiedziałam kiedy sama zdenerwowana do nich zadzwoniłam- nikomu nie polecam tej sieci jest tragiczna!!!
Mam malutki filmik : http://www.youtube.com/watch?v=qE4IRtIWCk4 Zapraszam:))
U nas wszystko jest ok:) jeśli chodzi o karmę to tej droższej Kijanka i tak jeść nie chciała, jest szczęśliwa kiedy może jeść razem z innymi zwierzakami , nie wiem dlaczego ale chyba tak mocno związała się z moim stadkiem ,że kiedy nie ma przy jedzeniu przynajmniej kota to nie chce jeść, a kiedy widzi ,że inne zwierzaki jedzą też to i ona pochłania wszystko:)) Kijuta je 3 razy dziennie, od rana karmę mokrą z makaronem ,kaszą lub ryżem, po południu suchą ze wszystkimi, później dojada mokrą. Jeśli chodzi o karmę to daję radę, najgorsze są leki, ostatnio wykupiłam kolejną turę za około 50zł. Jeśli chodzi o zdrówko, energię, chęć do życia i zabawy to Kijanka bije wszystkich na głowę, czasami roczne Nona i Liska mają dość ,z Kijanka dalej chodzi i szuka jelenia do zabawy. Kiedy wychodzi na dwór i siedzi za długo (ze względu na zimę) to oczywiście muszę się pofatygować za nią bo wołania przynoszą marne efekty ( słuch ma wspaniały gdyby ktoś się zastanawiał:)) a teraz jeszcze śnieg spadł to już w ogóle szaleństwo wszystkie mokre wracają moje wariaty. Jak spadnie większy śnieg to zabiorę wszystkie na pole za moim domem i zrobię mały filmik, zobaczycie śnieżne szaleństwo :) pozdrawiamy serdecznie:))