Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
a moze sasiadow sie spytac, czy czegos nie wiedza? czy ich w ogole widuja?

no właśnie. Może wyjechali, oby nic złego się nie stało.trzeba spytać sąsiadów.

Posted

Byłam u Pliny sobotę, rozmawiałam z jej siostrą, przekazałam informację teraz czekam na jej odzew.

Ale teraz ważniejsze informacje – kupiłam leki – rachunki zdjęciowe będą w albumie na fb- Daj Głos.
I najważniejsze kochani –KIA przytyła 1,20kg [FONT=Wingdings]:)[/FONT][FONT=Wingdings][/FONT] byłyśmy u weta na małym przeglądzie i po receptę , na wagą weszła mała i miała już 8,20kg , a po pierwszej wizycie u naszego weta zapisane zostało 7kg- szczerze wam powiem ,że się wzruszyłam [FONT=Wingdings]:))[/FONT]

Dzisiaj będę się starała odwieźć Kiję do Iwony,bo też już pracą muszę się zająć, ale będę się starała od czasu do czasu zabierać Kiję do siebie na kilka dni, będzie więcej mogła czasu przebywać z ludźmi, bo Iwonka dużo pracuje i zwierzaki dużo czasu przebywają same na podwórzu.
No i oczywiści dla Kii nadal szukamy DOMU STAŁEGO!!!

Posted

Kochani, nie wiem, czy takie badanie było robione u suni, bo nie czytałam całego wątku...Miałam ostatnio u siebie cudnego psa, którego znalazłam w stanie skrajnego zagłodzenia i z babeszjozą. Wyszedł z babeszji, karmiłam go gotowanym 3,4 razy dziennie przez 3 miesiące, a on nic się nie poprawiał, no może 1kg ...Zgłaszałam wetom, a oni radzili nie rozpuszczać psa...Moja wetka kazała zrobić badanie kału. Piesio nie miał enzymu trzustkowego- trypsyny. Miał przyjmować trypsynę i zacząć w końcu przyswajać karmę, a nie tylko ją przepuszczać ekspresowo przez jelita...Miał się poprawić wagowo....Nie poprawił się...Nikt nie wpadł na pomysł, aby go prześwietlić, zrobić usg jamy brzusznej...Piesio był postrzelony śrutem w jamę brzuszną, miał dziury w otrzewnej i jelito wypadło...i coś tam jeszcze...Odszedł za TM, jak tylko trafił do ds...

Posted

No właśnie, wszelkie badania sporo kosztują. Natomiast teraz mamy taką sytuację, że psiara85 organizuje na własny koszt wyżywienie dla Kii, natomiast na koncie Pliny, która zapadła się pod ziemię, jest jeszcze ok. 300 zł (wpłacone dla Kii przez darczyńców, m.in. przez Poker).

Była większa kwota, ale część została wydana na weta, szeleczki i wyżywenie, jak Kia była u Pliny.

Posted

[quote name='Poker']Mnie też interesuje dlaczego Plina zniknęła. można chociaż bez szczegółów podać przyczynę.
Cieszę się ,że sunia przytyła.[/QUOTE]

Fajnie jakby ktoś napisał choć słowo wytłumaczenia, na dodatek u Pliny jest reszta kasy suni, to nie fair.

Posted

toyota, za badanie kału w kierunku pasożytów i obecności enzymów trzustkowych zapłaciłam 25 zł, a za rtg jamy brzusznej mogłam zapłacić coś koło 65 zł, gdyby weci na to wpadli......ale żaden nie wpadł.....I tego nigdy nie przeboleję.....Jego smutne, cierpiące oczy będą mnie prześladować do końca.... Tak więc, te koszty nie są tak duże. Jeśli ktoś zrobi suni takie badania, to ja je sfinansuję. A plina może na urlopie?....

Posted

Nie chcę uprawiać jakiejś nagonki ale to nie fair ze strony Pliny :shake: Jeśli faktycznie wyjechała to mogła kogoś wcześniej o tym powiadomić, że będzie nieosiągalna. Zresztą telefony mają zasięg wszędzie....

Posted

Jeśli Kia nie ma enzymów trzustkowych, to jedzenie będzie przez nią przelatywać, nie będzie przyswajać i się normalnie poprawiać. Kupy będą w miarę normalne, niebiegunkowe, ale znaczącej poprawy nie będzie. Można jej zrobić to badanie kału w kierunku enzymów?, ja zapłacę.

Posted

[quote name='zachary']Jeśli Kia nie ma enzymów trzustkowych, to jedzenie będzie przez nią przelatywać, nie będzie przyswajać i się normalnie poprawiać. Kupy będą w miarę normalne, niebiegunkowe, ale znaczącej poprawy nie będzie. Można jej zrobić to badanie kału w kierunku enzymów?, ja zapłacę.[/QUOTE]
Oczywiście .Enzymy to podstawa .
Przerabiałam u siebie.
Bardzo prosimy o jakieś konkrety i info.

Posted

Witajcie kochani zainteresowani[FONT=Wingdings]:[/FONT]))

Mam nowe wiadomości : Kia nadal jest u mnie ponieważ Puszek z poprzedniego DT nadal szaleje za nią straszliwie, nie wiem dlaczego bo cieczka już za nami, mam przecież 2 psy niewykastrowane i one nie zwracają już na Kiję uwagi ( Puszek chyba się zakochał) będziemy próbować w tym tygodniu może coś się zmieniło. Kija u mnie czuje się coraz lepiej, co prawda nie lubi podawania leków – już się ocwaniła i podawanie tabletek w karmie już nie wychodzi – ale dajemy radę.
Powiem wam ,że zakochałam się w niej bez pamięci, ale mieszkam z rodzicami i tak nie bardzo mogę ją na stałe zostawić u siebie, niestety –troszkę mi się obrywa, ale już się przyzwyczaiłam.
Piszę o tym bo po kilku tygodniach z Kiją stwierdzam , że jest to psiak bardzo rodzinny, potrzebuje kontaktu z człowiekiem, potrzebuje towarzystwa, uwagi, zrozumienia, podwórza, sunia na początku przyjmowania furosemidum(moczopędne) siusiała co chwilę był to problem, teraz już normalnie wytrzymuje 7/8h, więc nie mam problemu jeśli chodzi o mój i jej sen.
Kidy sunia ma dobry kontakt z człowiekiem to od razu ma lepszy apetyt i chęci do zabawy,Kia lubi inne psy i ma obojętny stosunek do kotów.
Będziemy w tym tygodniu u weta to jeszcze raz się zważymy i oczywiście zapytam o enzymy i inne badania, chociaż jak pisałam efekty po dotychczasowym leczeniu są bardzo widoczne, sunia wygląda i czuje się i zachowuje się coraz lepiej.
Co do suchej karmy zaczynam ją mocno do niej przyzwyczajać , staram się ,żeby jedzenie kojarzyła dobrze ,więc po każdej zjedzonej garści dostaje dawkę przytulasów ,masaż i to naprawdę pomaga.

A co do Pliny – odezwała się, podam jej swoje konto, prześle mi kaskę Kii i postaram się jak najszybciej wszystko uaktualnić i wpłaty i wypłaty.
Nie wiem co się działo u Pliny i raczej nie będę dociekała, sądzę ,że to już nie ma sensu, proszę też was o to ,jeśli tylko możecie zapomnijmy o wszystkim i skupmy się na Kii.
Jeszcze wam napiszę ,że zęby Kii też się chyba poprawiły, kamień który miała (straszliwy z resztą) starł się i moim zdaniem są mocniejsze, kilka razy odczułam to w uszczypnięciu kiedy podawała mi kamień.
Masy mięśniowej jej przybyło już tylne łapki jej się nie trzęsą po bieganiu, jest dobrze i będzie jeszcze lepiej, wstawiłam nowe zdjęcia na fb : Zdjęcia : [URL]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.385250251538972.92427.226531504077515&type=1[/URL]

WPŁATY na konto Daj-Głos

J.M. Podkowiak - 20zł
B.Z. Szymczak -25zL

wydatki :
- 20 zł vivisol - preparat maskujący zapoch cieczki
- 10,55 wyciąg z pitruszki -na zapach z pyska i zapach cieczki
- 14,75 Verospirone , Enarenal

SALDO : 0.00
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Serdecznie dziękujemy!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WPŁATY Z WYDARZENIA :

Rozliczenie:
Wpłaty:
- 15 zł yucca (dogo) 26.06.2012
- 20 zł martasekret (dogo) 26.06.2012
- 10 zł handzia (dogo) 27.06.2012
- 40 zł shiina (dogo) 29.06.2012
- 20 zł ewu (dogo), 02.07.2012
- 120 zł od Skarpety im. Talcott, 02.07.2012
- 200 zł Kundelkowa Skarbonka, 02.07.2012
- 10 zł Ewa E, 03.07.2012
- 50 zł Maria W., 03.07.2012
- 20 zł Maria K., 03.07.2012
- 20 zł Justyna P., 09.07.2012
- 10 Paulina H., 04.07.2012
- 10 zł Paulina O., 09.07.2012
- 10 zł Joanna C., 05.07.2012
- 55 zł z bazarku ogł.
- 50 zł Poker (dogo) 23.05
Dziękujemy! ♥

Wydatki (dowody zapłaty dostępne w albumie suni):
- 12 zł odrobaczenie (z własnej kieszeni)
- 11,5 zł - Verospiron i Furosemidum Polpharma
- 5,19 - Kalipoz
- 12 zł - szelki
- 15,96 zł mokra karma
- 234 zł - usługi u weterynarza
- 165 zł karma sucha
- 11,80zł karma mokra

SALDO: 234.55

Posted

[quote name='toyota']Dobrze, że kwestia pieniędzy została wyjaśniona.

Skopiowałam rozliczenie do pierwszego postu.[/QUOTE]

Bardzo dobrze.

To robimy jakieś dodatkowe badania cioteczki?

Posted

PROSZĘ O POTWIERDZENIE MOJEJ WPŁATY W WYSOKOŚCI 28 ZŁ Z TEGO BAZARKU [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229048-W%C5%81AZI%C4%86-I-KUPOWA%C4%86-BI%C5%BBU-I-BI%C5%BBUTERI%C4%98-do-10-07-12-g-22[/url]

Posted

[quote name='Poker']PROSZĘ O POTWIERDZENIE MOJEJ WPŁATY W WYSOKOŚCI 28 ZŁ Z TEGO BAZARKU [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229048-W%C5%81AZI%C4%86-I-KUPOWA%C4%86-BI%C5%BBU-I-BI%C5%BBUTERI%C4%98-do-10-07-12-g-22"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229048-WŁAZIĆ-I-KUPOWAĆ-BIŻU-I-BIŻUTERIĘ-do-10-07-12-g-22[/URL][/QUOTE]

Czy pa wpłata również poszła na konto pliny, jest tam wypisana wpłata ogółem z bazarku 55zł, może to to, ale postaram się i to wyjaśnić, nadal czekam jednak na przelew od Pliny, wczoraj byłam u weta, po receptę na furosemidum ( a więc nowy wydatek), ale dostałam od mojej Pani weterynarz listek furosemidum i kolipozu , jacyś państwo oddali po swoim psiaku więc zawsze to jakaś oszczędność.
Do puki nie mam pieniążków na koncie to nie możemy myśleć o innych badaniach ,więc czekam, od Pliny dostałam sms-a 17.08.12 w pt. że przeprasza za wszystko i ,żebym przesłała jej nr konta, przesłałam i czekam. chciałam dzisiaj z nią porozmawiać o wcześniejszych badaniach i o wpłatach, bo to ona chodziła z Kiją wcześniej do weta i udostępniała swoje konto , ale jednak nadal nie odbiera , a jej siostra już się rozłącza kiedy do niej dzwonię.
Poker czyli te wpłaty 50zł i 28zł były przesyłane osobno?

Posted

No to czekamy na pieniądze :razz:.

Tymczasem zapraszam na fajny bazarek na innego mojego podopiecznego: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230961-Nowe-m-inVictoria-s-Secret-Bath-body-works-Royal-Canin-dla-Atosa-do30-08-do-godź-22?p=19549360#post19549360[/URL]