natija Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 no ciekawie by to wygladalo,musisz sprobowac z Rokulcem;) Quote
Baton Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 [quote name='(:Buńka:)']Fotki na stopach naprawdę czaderskie:loveu: Mój Rokulec na mojej stopie to by najwyżej łapkę położył:evil_lol: No ewentualnie dwie:diabloti:[/QUOTE] Dzięki :D Ja chcę to zobaczyć w wykonaniu Rokulca :eviltong: [quote name='natija']no ciekawie by to wygladalo,musisz sprobowac z Rokulcem;)[/QUOTE] Jestem za :diabloti: Quote
Sonka95 Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Nowe szelki są mega fajne :) Sonia to na stopach nawet jednej łapy nie postawi ... Quote
Buńka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Kolejne wyzwanie?:diabloti: Tym razem mówię PAS:evil_lol: Ale Leośka ostatnim wyczynem pobiła wszystkie rekordy wariactwa i głópoty:shake::eviltong: Quote
Ty$ka Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Fajne szeeeelki :) Podobają mi się :) Ale pewnie dlatego, że Joy w nich jest, a nie np. Morus :lol: Mnie też ktoś psa podmienił... ale... na gorsze... taki misiek zgodny ze wszystkimi się zrobił, że coś strasznego. Oddajcie mi starego Morusa :( Quote
Majkowska Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 ej podsunęłyście mi genialny pomysł z tymi stopami!!! z Waldkiem spróbuję :diabloti: A btw to kiedyś widziałam stronę suki , jakiś to był gończy chyba czy foxhound czy poitevin czy coś, która właśnie była uczona "równowagi". Skubana, wskakiwała na wszystko. Zdjęcia były takie że szczena opadała, stała na słupkach, na ławkach itd. A mała nie była, więc naprawdę równowagę musiała mieć sakramencką. I filmiki byly - autentycznie wskakiwała i ją jeszcze to cieszyło! Szkoda że nie mam linka, bym wam pokazała ;) Quote
Baton Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='Sonka95']Nowe szelki są mega fajne :) Sonia to na stopach nawet jednej łapy nie postawi ...[/QUOTE] Dzięki ;) Nie przesadzaj, skoro Rokulec postawi dwie, to Soni trzy na pewno się zmieszczą :diabloti: [quote name='(:Buńka:)']Kolejne wyzwanie?:diabloti: Tym razem mówię PAS:evil_lol: Ale Leośka ostatnim wyczynem pobiła wszystkie rekordy wariactwa i głópoty:shake::eviltong:[/QUOTE] To z tą uciekinierką spróbuj :razz: [quote name='Ty$ka']Fajne szeeeelki :) Podobają mi się :) Ale pewnie dlatego, że Joy w nich jest, a nie np. Morus :lol: Mnie też ktoś psa podmienił... ale... na gorsze... taki misiek zgodny ze wszystkimi się zrobił, że coś strasznego. Oddajcie mi starego Morusa :([/QUOTE] Eee, Morusowi też by było ładnie :D Jakiś podmieniacz psów na dogo grasuje :evil_lol: [quote name='Majkowska']ej podsunęłyście mi genialny pomysł z tymi stopami!!! z Waldkiem spróbuję :diabloti: A btw to kiedyś widziałam stronę suki , jakiś to był gończy chyba czy foxhound czy poitevin czy coś, która właśnie była uczona "równowagi". Skubana, wskakiwała na wszystko. Zdjęcia były takie że szczena opadała, stała na słupkach, na ławkach itd. A mała nie była, więc naprawdę równowagę musiała mieć sakramencką. I filmiki byly - autentycznie wskakiwała i ją jeszcze to cieszyło! Szkoda że nie mam linka, bym wam pokazała ;)[/QUOTE] Próbuj i filmik nakręć :loveu: Z tymi większymi też się da, chociaż z pewnością jest więcej pracy :D Bordery przeciez to nagminnie robią :D Szkoda, ze linka nie masz :-( Quote
Majkowska Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Eee żartowałam ;D Coś Ty. Przecież to takie nieokrzesane że by mnie zaraz zmasakrował i kto by potem dziecko wychował ?:D Ale wiem, że on by się chętnie podjął, bo lubi się uczyć. Szczególnie że wychodzi mu to ekspresyjnie jak np podawanie łapy - zawsze mi zostaje ślad pazurów... No szkoda, ta suka byla kosmiczna, potrafiła stać na takich elementach typu lina itp. Quote
Majkowska Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Jest mam! http://www.peoplepets.com/people/pets/article/0,,20576655,00.html http://maddieonthings.com/ Ogólnie pies jest świetny. Niektóre foty zabijają :) Quote
Baton Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='Majkowska']Eee żartowałam ;D Coś Ty. Przecież to takie nieokrzesane że by mnie zaraz zmasakrował i kto by potem dziecko wychował ?:D Ale wiem, że on by się chętnie podjął, bo lubi się uczyć. Szczególnie że wychodzi mu to ekspresyjnie jak np podawanie łapy - zawsze mi zostaje ślad pazurów... No szkoda, ta suka byla kosmiczna, potrafiła stać na takich elementach typu lina itp. Nie przesadzaj - wszystko jest możliwe :evil_lol: [quote name='Majkowska']Jest mam! http://www.peoplepets.com/people/pets/article/0,,20576655,00.html http://maddieonthings.com/ Ogólnie pies jest świetny. Niektóre foty zabijają :) No, faktycznie fajne :D A ja się pochwalę, że ostatnio jakoś tak entuzjastycznie podchodzę do posłuszeństwa - zawsze to było dla mnie coś nudne, coś co poprostu psa trzeba nauczyć. Jednak jakiś tydzień temu wzięłam się za siebie i stwierdziłam, ze trzeba się postarać :D I nagle mi się spodobało, wkręciłam się, nawet nie wiedziałam, że to "nudne" ćwiczenia z posłuszeństwa mogą być tak fajne i tyle radości sprawiać :lol: I są już tego efekty :loveu: Joy mi coraz ładniej równa, przychodzi do nogi. Dzisiaj też nam zaczęło wychodzić takie coś że idę z nią na równaniu, mówię zostań, a ona ładnie zostaje :loveu: Muszę co prawda pokazać jej też ręką, czasami zrobi jeszcze dwa kroki, ale i tak się cieszę, bo to w końcu pierwszy dzień. Uczymy się też komendy miejsce tak żeby pies usiadł przy znaczniku :D Oczywiście niekiedy pieseczek wie lepiej gdzie ma siadać to sobie znacznik przekłada i wtedy dopiero siada, ot taki sobie mądry pieseczek :loveu: :diabloti: I na koniec się jeszcze dziwi, że pani wcale nie mówi "dobrrry piesek" i jeszcze smaki się nie sypią:roll: :evil_lol: Quote
Baton Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Dzisiaj byłam też na spacerze z Charlim, Monika przyznała się bez bicia że ostatnio pracowała z nim w kratkę, bo nie miała zbytnio czasu...Ale Charli mnie zadziwił bo byl bardzo grzeczny :D Większość psów ignorował, rzucał się tylko na dwa - oba pojawiły się z zaskoczenia - jeden ukazał się za zakrętem, drugi wybiegł z klatki także ogólnie nie najgorzej :D Dość dobrze robił też komendy - siada i kładzie się już zawsze, dość dobrze wychodzi mu też przywołanie i zostaw :D Równanie też jest ok, jedynym problemem jest zostawanie, ale to się jeszcze wyćwiczy :D Quote
Ty$ka Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Ja Ci dam posłuszeństwo i nuda :mad: Dobrze więc dla Ciebie, że się nawróciłaś :evil_lol: Posłuszeństwo jest super i bardzo przydaje się w życiu ;). Życzę powodzenia w szkoleniu =)) Quote
Majkowska Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Posłuszeństwo nie jest takie złe i nudne. Szczególnie jak sobie sama z psem wypracowywujesz i masz efekt. Duma wtedy rozpiera, wiem coś o tym :) A i małą napewno to cieszy. Bardzo jest miło patrzeć że mały ozdobny piesek nie jest noszony pod paszką tylko szkolony, uczy się bawi, no jest poprostu szczęśliwy i traktowany jak normalny pies :) Quote
Baton Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='Ty$ka']Ja Ci dam posłuszeństwo i nuda :mad: Dobrze więc dla Ciebie, że się nawróciłaś :evil_lol: Posłuszeństwo jest super i bardzo przydaje się w życiu ;). Życzę powodzenia w szkoleniu =))[/QUOTE] Że się przydaje to wiem, ale mi się zwykle jakoś nie podobało - nawróciłam się, bo pies mnie zaczął wkurzać :evil_lol: A to już bardzo dobry powód :diabloti: Dziękujemy :D Przyda się :diabloti: Quote
Baton Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='Majkowska']Posłuszeństwo nie jest takie złe i nudne. Szczególnie jak sobie sama z psem wypracowywujesz i masz efekt. Duma wtedy rozpiera, wiem coś o tym :) A i małą napewno to cieszy. Bardzo jest miło patrzeć że mały ozdobny piesek nie jest noszony pod paszką tylko szkolony, uczy się bawi, no jest poprostu szczęśliwy i traktowany jak normalny pies :)[/QUOTE] Oj tak, co racja to racja :D Rzadko kiedy małe psy się traktuje normalnie - bo to małe to nic nie zrobi.:shake: Małą cieszy bo to jednak jest odmiana, normalnie to cały czas sztuczkujemy :D Quote
Buńka Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 Powinnaś być przykładem dla innych właścicieli chi, yorków czy innych ozdobnych piesków. No bo przecież york to też pies jak każdy inny i na pewno jest w tych pieskach potencjał ale zacierany przez właścicieli niestety... lepiej się prezentuje jak jest na rękach, w torebce czy chodzi w kucykach, warkoczykach i ma tysiąc kokardek:shake: niż gdyby nie ciamkał nawet na swój cień, umiał ładnie chodzić na smyczy czy podawać łapę.... Szkoda tych piesków naprawdę a Joy ma z tobą raj!!! Dzisiaj postanowiłam być wyjątkowo miła, nie przyzwyczajaj się:eviltong: Quote
Baton Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 [quote name='(:Buńka:)']Powinnaś być przykładem dla innych właścicieli chi, yorków czy innych ozdobnych piesków. No bo przecież york to też pies jak każdy inny i na pewno jest w tych pieskach potencjał ale zacierany przez właścicieli niestety... lepiej się prezentuje jak jest na rękach, w torebce czy chodzi w kucykach, warkoczykach i ma tysiąc kokardek:shake: niż gdyby nie ciamkał nawet na swój cień, umiał ładnie chodzić na smyczy czy podawać łapę.... Szkoda tych piesków naprawdę a Joy ma z tobą raj!!! Dzisiaj postanowiłam być wyjątkowo miła, nie przyzwyczajaj się:eviltong:[/QUOTE] Co racja to racja :D Nigdy nie stawiałam nam ograniczeń ze względu na jej wielkość - wiadomo, niektórych rzeczy nie zrobi, ale też niektóre może robić tylko dlatego że jest mała :D Od początku traktowałam ją jak zwykłego psa, chociaż aż takich planów nie miałam :lol: Joy jest moim pierwszym psem, więc czego się spodziewać po 11-latce, która właśnie dostała swojego wymarzonego psa :evil_lol: Spodziewałam się, że Joy będzie zwykłym psem, ja będzę zwykłą właścicielką, nauczę pieska podstawowych komend i będziemy wiodły sobie spokojne życie... taa - wyszło nam :diabloti: Wiem ! Książkę napisze jak powinno się traktować małe psy! :evil_lol: No właśnie tak coś zobaczyłam, że za miła jesteś :D Quote
Majkowska Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 [quote name='maryg22'] Joy jest moim pierwszym psem, więc czego się spodziewać po 11-latce, która właśnie dostała swojego wymarzonego psa :evil_lol: [/QUOTE] Masz 11 lat obecnie, czy miałaś jak dostałaś Joyke? ( Rachując nieudolnie to jak ona ma 4 to teraz powinnaś mieć 15 tak?) Ja też w tym wieku dostałam mojego pierwszego psa - Amorka. Tylko on absolutnie nie był słodkim łatwym pieskiem... Quote
Baton Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 [quote name='Majkowska']Masz 11 lat obecnie, czy miałaś jak dostałaś Joyke? ( Rachując nieudolnie to jak ona ma 4 to teraz powinnaś mieć 15 tak?) Ja też w tym wieku dostałam mojego pierwszego psa - Amorka. Tylko on absolutnie nie był słodkim łatwym pieskiem...[/QUOTE] Jak dostałam :D A Joy ma 5 lat, więc ja 16 :evil_lol: Quote
Buńka Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 [quote name='maryg22']Co racja to racja :D Nigdy nie stawiałam nam ograniczeń ze względu na jej wielkość - wiadomo, niektórych rzeczy nie zrobi, ale też niektóre może robić tylko dlatego że jest mała :D Od początku traktowałam ją jak zwykłego psa, chociaż aż takich planów nie miałam :lol: Joy jest moim pierwszym psem, więc czego się spodziewać po 11-latce, która właśnie dostała swojego wymarzonego psa :evil_lol: Spodziewałam się, że Joy będzie zwykłym psem, ja będzę zwykłą właścicielką, nauczę pieska podstawowych komend i będziemy wiodły sobie spokojne życie... taa - wyszło nam :diabloti: Wiem ! Książkę napisze jak powinno się traktować małe psy! :evil_lol: No właśnie tak coś zobaczyłam, że za miła jesteś :D Miałam wczoraj zły dzień:diabloti: Quote
Baton Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 [quote name='(:Buńka:)']Miałam wczoraj zły dzień:diabloti:[/QUOTE] Zły powiadasz? :evil_lol: Czyli jak jesteś miła to masz zły dzień, a jak wredna to dobry? :cool3: :diabloti: Quote
Majkowska Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 [quote name='maryg22']Jak dostałam :D A Joy ma 5 lat, więc ja 16 :evil_lol:[/QUOTE] Aha, już miałam się rozpłynąć w zachwycie że taki wiek młody (11) i taka profesjonalna opieka nad psem. Ale i tak jestem wami zachwycona. Quote
Baton Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 [quote name='Majkowska']Aha, już miałam się rozpłynąć w zachwycie że taki wiek młody (11) i taka profesjonalna opieka nad psem. Ale i tak jestem wami zachwycona.[/QUOTE] Oczywiście, wtewdy też była profesjonalna opieka nad psem - no może z drobnymi wpadkami :evil_lol: Dzięki ;) Quote
Ty$ka Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 [quote name='maryg22']Oczywiście, wtewdy też była profesjonalna opieka nad psem - no może z drobnymi wpadkami :evil_lol:[/QUOTE] A ta jak zwykle skromna :siara: Quote
Baton Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 [quote name='Ty$ka']A ta jak zwykle skromna :siara:[/QUOTE] No wiadomo :evil_lol: Quote
Recommended Posts