Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O rany to ja tu doczytuje że dziewczynka dzielna,że wszystko ok a tu znowu jakis klops?Joy,kochaniutka trzymaj sie,badz dzielna wszystko bedzie dobrze to pewnie tylko chwilowa niedyspozycja...napewno....Maryg tule...
:calus:

Posted

[quote name='zozolina']O rany to ja tu doczytuje że dziewczynka dzielna,że wszystko ok a tu znowu jakis klops?Joy,kochaniutka trzymaj sie,badz dzielna wszystko bedzie dobrze to pewnie tylko chwilowa niedyspozycja...napewno....Maryg tule...
:calus:[/QUOTE]
Już wróciłyśmy z wizyty. Znowu była ta sama pani technik, co wczoraj :)
Weterynarz powiedział nam, że to może być reakcja na środek przeciwzapalny, który wczoraj dostała. Rzadko się to zdarza, ale wiadomo, że czasem występuje. Joyka została nawodniona (2 wielkie strzykawi!:crazyeye:) Dostała też środek przeciw wymiotny i kolejny zastrzyk z wszelkimi substancjami odżywczymi. Razem 4 zastrzyki, jak to powiedziała pani technik, same szczypawce ;) Dostaliśmy do domu strzykawkę z pastą osłaniającą żołądek i mamy ją dać za 0.5 godziny i o 18 ;)
Joyka dzielnie zniosła wszystkie te zastrzyki i jeszcze do tego pochwaliła się jak ładnie już chodzi :lol: Zresztą coś mi się wydaje, że moja mama, bardziej się bała niż Joyka bo sama se żartowała 'że może lepiej stąd wyjdzie, bo ją już boli jak widzi te strzykawki', a Joyka cały czas merdała ogonkiem, czy to do weterynarza, czy pani technik :lol:
Pani technik myślała, że to koniec ich przyjaźni, ale Joy chyba jednak jej wszystko wybaczyła. W zamian usłyszała, że jest najdzielniejszym psiakiem i że te wszystkie duże, panikujące psy powinny patrzeć jak ona to wszystko dobrze znosi :lol:

Posted

[quote name='Pasia']dzielna dziewczynka :)
Dzielna, dzielna :)
Dzisaj ma się już na prawdę super. Od wizyty u weterynarza już nie wymiotowała, ale trochę zabawy było by podać jej tą pastę :evil_lol: Nie mogli dać w tabletkach...? :lol: Weterynarz powiedziaj nam wczoraj by dalej nie dawać jej normalnych porcji, a jeszcze trochę dawać po pare granulek karmy. To samo z piciem- nie ma pić zbyt łapczywie. A, że ona z tego słynie, że zawsze rzuca się na jedzenie i wodę to poimy ją tak :evil_lol:

:loveu:

Wróciła też już do swoich ulubionych czynności :evil_lol: (ale załatwiła sobie też służącą, która zawszę ją wniesie na łóżko czy parapet:p)

Posted

[quote name='Pasia']super, że mała czuje się lepiej :)
http://imageshack.us/a/img826/2879/zdjecie041.jpg :evil_lol:

[quote name='Laylachihuahua']Super,cieszę się, że jest już lepiej:)

Mój pekińczyk Polo

• też uwielbiał siedzieć na parapecie i patrzeć w okno :)

• [quote name='Chiquita&DeeDee']Jaka słodka:loveu:
    Ale ma się całkiem dobrze;)
    Ma się znakomicie, zaczyna wariować a ja tylko za nią chodzę by przypadkiem nie wpadła na jakiś głupi pomysł i nie zrobiła sobie krzywdy :evil_lol: Zdecydowanie zaczyna jej brakować ruchu i sobie sama wynajduje sposoby do zaspokojenia tej potrzeby. A więc, żeby zapobiec dalszemu rzucaniu się na wszystko i bieganiu bez sensu, wzięłam ją przed chwilą, na krótki, spokojny spacerek. Ok 5-10 min :)Hmm, choć zdecydowanie nie chciała wracać :evil_lol: Na spacerze spotkałyśmy Cziko i Joy go niestety spostrzegła i zaczęła się do niego wyrywać. To podeszłyśmy do niego i jego pana, którego znamy już też dosyć dobrze. Oba psiaki poszły na krótką smycz i skończyło się tylko na obwąchaniu :) Łaskawie żaden z nich nie wpadł na pomysł rozpoczęcia zabawy :multi:

Posted

Nie minął jeszcze tydzień od operacji, a Joy zachowuje się jakby minął co najmniej miesiąc, albo i wogóle jej nigdy nie było :lol: Wszędzie jej pełno, straciła już ostrożność którą miała w pierwszych dniach i teraz już wogóle trzeba na nią uważać bo nie zawacha się już np wskoczyć na łóżko :evil_lol:
    Dotarły do nas obróżki od Taks i sama nie wiem w któej jej ładniej :lol:

'Czego ona ode mnie chce...? Mam siedzieć spokojnie-nie...na pewno mam udawać martwą' :evil_lol:

Posted

Trafiłam z psiej mody do Was, Joy jest śliczna :) Ja bardzo lubię chiłki, nawet rozważam w przyszłości :evil_lol:
    Na pewno będziemy zaglądać, a w obróżkach jej pięknie :)

Posted

[quote name='omry']Trafiłam z psiej mody do Was, Joy jest śliczna :) Ja bardzo lubię chiłki, nawet rozważam w przyszłości :evil_lol:
    Na pewno będziemy zaglądać, a w obróżkach jej pięknie :)[/QUOTE]
    Witamy :)
    Ale wiesz, że jak się ma już jedną cziłkę to potem ciężko pozostać z tylko tą jedną :evil_lol: Gdyby nie to, że rodzicie się ledwie zgodzili na jednego psa, to pewnie miałabym już stadko :D

Posted

Joy wygląda ślicznie w każdej obróżce :)
    ,,Ładnemu we wszystkim ładnie" jak to mówi przysłowie

Też chciałabym mieć w przyszłości takiego mikruska :)

Posted (edited)

[quote name='Chiquita&DeeDee']Hahah, no dokładnie... ciężko pozostać przy jednej:evil_lol:
    A Joyka super wygląda:loveu:
    Już po strachu:) u nas jeszcze trochę, zanim się zdecyduje..:roll:
    Czyżby Joy straciła już przywileje?:eviltong:[/QUOTE]
    Zdecydowanie u nas już po :) W poniedziałek zdjęcie szwów ;) A jak tam u Was sytuacja z łapką i okiem się miewa?
    Jakie przywileje? :oops:
    [quote name='Pasia']Joy wygląda ślicznie w każdej obróżce :)
    ,,Ładnemu we wszystkim ładnie" jak to mówi przysłowie

Też chciałabym mieć w przyszłości takiego mikruska :)[/QUOTE]
    Jak najbardziej rasę polecam :D

Edited by maryg22
    Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Przywileje biednego pieska:D
    U nas nic nowego, nie spieszy mi się do tej operacji jakoś specjalnie..:roll:[/QUOTE]
    Biednym pieskiem to ona nigdy nie była :evil_lol: Ale przywileje powoli traci :diabloti:
    Nie dziwię Ci się...

[quote name='Laylachihuahua']W obu wygląda przeuroczo :) Byłyśmy wczoraj na Fikakowie, miałam nadzieję, że spotkam Was gdzieś na spacerze osiedlowym :P Czytam, że zdrówko dopisuje, super![/QUOTE]
    To mogłaś mi napisać SMS'a to może byśmy się spotkały... bo już prawie codziennie wychodzimy na takie krótkie, spokojne spacerki osiedlowe ;) Zdrówko dopisuje, ale jej, mi już niestety nie :roll:

Posted

A widzisz,ja byłam u siostry, tam gdzie ostatnio po szkoleniu, ale nie za bardzo miałam jak napisać ze względu na brak środków na koncie :P A Tobie co jest? Pewnie przeziębienie?

U nas Nelka i Pako na antybiotyku - zapalenie gardła :( mam nadzieję, że Layla się nie zarazi...

Posted

[quote name='Laylachihuahua']A widzisz,ja byłam u siostry, tam gdzie ostatnio po szkoleniu, ale nie za bardzo miałam jak napisać ze względu na brak środków na koncie :P A Tobie co jest? Pewnie przeziębienie?

U nas Nelka i Pako na antybiotyku - zapalenie gardła :( mam nadzieję, że Layla się nie zarazi...
    Czemu wszyscy nie mają kasy na kącie? :evil_lol:
    Zgadłaś ;) Ale nawet nie najgorzej :) Wczoraj tylko czułam się masakrycznie i miałam temperature, ale jakoś dziwnym sposobem sama zniknęła po kilku godzinach :multi:
    No to nieciekawie, izoluj tam jakoś Laylę by się nie pozarażała...
    [quote name='Chiquita&DeeDee']Hehehe:D była biedna na zdjęciach było widać:eviltong:
    A Ty co? Chora ? Mnie męczy coś gardełko, ale nie wiem co to, raz boli, raz nie.
    Na zdjęciach może i wyglądała na biedną, ale raczej taką nie była. No chyba, że jak zabraniałam jej biegać i skakać :diabloti:
    Odpowiedź wyżej :) Zdrówka życzę ;)

Wróciłyśmy ze spaceru (swoją drogą na początku chciałam się wrócić po cieplejszą kurtkę i ubranko dla Joyi, ale jakoś potem się ociepliło:)).Dawno nie było spacerowych fotek więc trochę porobiłam :)

Jak widać nóżka wygląda bardzo dobrze :)

Posted

[quote name='omry']Cziłka w ubranku :loveu:
    Ja mam takie zboczenie chyba, uwielbiam psy w ubrankach :lol:[/QUOTE]
    Nie tylko ty :D

Ale Joyka trochę zabawnie wygląda w tym kołnierzu. Nie ma ochoty go ściągnąć? Obróżkę macie świetną (obydwie są tej samej szerokości?).

Tak poza tym, ja pierwszy raz tutaj chyba i się witam. :D