Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zuzia&Szanti napisał(a):
Jej jest na pewno dobrze gorzej ze mną jeżeli sunia zamierza spać tam na dłuższą metę.

Najwyżej kiedyś tak Ci się położy, że się udusisz :evil_lol:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
http://imageshack.us/a/img12/7134/4q18.jpg u Was drobne problemy z równowagą a u nas ta sztuczka dopiero na początku nauki i Mija dopiero uczy się utrzymywać równowagę :evil_lol: Mam nadzieje, że z czasem będzie jej to wychodziło tak jak Wam :loveu:

Normalnie to ona pięknie prosto to robi, tylko wtedy tak coś dziwnie wyszło (może wiatr zawiał i chciało ją zdmuchnąć? :evil_lol:). Ale kiedyś Joy właśnie miała duże problemy by się ładnie utrzymać. Dopiero jak miała jakiś rok nauczyła się prosić. Tak więc nie martw się o to, Mija zresztą młoda jeszcze więc faktycznie może mieć problem z równowagą i wytrzymaniem w takiej pozycji :D

Posted

maryg22 napisał(a):
Normalnie to ona pięknie prosto to robi, tylko wtedy tak coś dziwnie wyszło (może wiatr zawiał i chciało ją zdmuchnąć? :evil_lol:). Ale kiedyś Joy właśnie miała duże problemy by się ładnie utrzymać. Dopiero jak miała jakiś rok nauczyła się prosić. Tak więc nie martw się o to, Mija zresztą młoda jeszcze więc faktycznie może mieć problem z równowagą i wytrzymaniem w takiej pozycji :D

Też tak myślę, że to z czasem przyjdzie w końcu to dzieciak jest. Choć przyznam, że kilka razy sama z siebie prosiła bez wydawania komendy i rownowagę utrzymywała pięknie. Ale jak uczę ją tego na komendę to już jakoś mniej jej to wychodzi :siara:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Też tak myślę, że to z czasem przyjdzie w końcu to dzieciak jest. Choć przyznam, że kilka razy sama z siebie prosiła bez wydawania komendy i rownowagę utrzymywała pięknie. Ale jak uczę ją tego na komendę to już jakoś mniej jej to wychodzi :siara:

Spoko, ja z moją teraz uczę stania na przednich łapkach, ale to tak podrzuci ten zadek lekko do góry i na chwilę, a jak raz tylnymi łapami o gałęzie zahaczyła to pięknie stanęła i jeszcze trzy kroki na przednich łapach zrobiła więc jednak potrafi :diabloti:

Posted

Sona to grzecznie śpi tylko czasami tak sie ułoży , że nogami nie mogę ruszać , bo pysia musi mieć wyżej albo na moich nogach lub na poduszce :evil_lol: I zaóważyłam też , że codziennie tak koło 1 budzi się ociera o wszystkie łóżka i znowu wraca spać chyba wtedy sprawdza kto śpi :evil_lol:

Posted

Szanti też ;). Zasypia ze mną później idzie do rodziców, a nad ranem wraca do mnie i śpi na głowie. A jak przyjechała do nas rodzina ze Szwecji i jak ciocia z 2-letnim synkiem zamknęła się na noc to Szanti zaczęła się do nich dobijać i drapać w drzwi. Taka aparatka :cool3:.

Posted

Zuzia&Szanti napisał(a):
Szanti też ;). Zasypia ze mną później idzie do rodziców, a nad ranem wraca do mnie i śpi na głowie. A jak przyjechała do nas rodzina ze Szwecji i jak ciocia z 2-letnim synkiem zamknęła się na noc to Szanti zaczęła się do nich dobijać i drapać w drzwi. Taka aparatka :cool3:.

No wiesz, chce kontrolować wszystko :lol: Moja kiedyś też robiła obchód po całym domu, ale nie do końca w tym sensie. Wieczorem spała w legowisku, jak ja już się kładłam spać to ona zmieniała miejsce i szła się położyć na poduszki (takie co są na kanapie w dzień a na noc się je ściąga ;) ), potem przenosiła się na dywan, a jeszcze później na buty. :evil_lol: Teraz grzecznie przesypia całą noc w klatce (otwartej) :D

Jestem z Joy dumna. Mieliśmy kolędę, a ona po raz pierwszy zachowała się jak należy. Przed wejściem księdza dałam jej konga wypełnionego suchym żarciem. Jak ksiądz wszedł to nawet nie zareagowała, również nie przejęła się jak ksiądz wszedł do pokoju by go poświęcić :D Dopiero w połowie kolędy przyszła do nas, przywitała się, zignorowała zaproszenie księdza do wskoczenia na kolana (akurat przyszedł do nas jedyny psiolubny ksiądz w parafii :lol:) i wróciła do konga :D W porównaniu do zeszłego roku to wielki sukces. Wtedy oszczekała księdza przy wejściu i wskoczyła mu na kolana gdy tylko usiadł na fotel :evil_lol: A no i przytargała ze sobą zabawkę i domagała się zabawy:diabloti: Na szczęście był to ten sam ksiądz co w tym roku więc się nie czepiał, a wręcz przeciwnie - Joy mu się bardzo spodobała :lol:

Posted

Ty$ka napisał(a):
Mieliście już kolędę? Łał, fajnie że Joy się popisała dobrym zachowaniem :)

No, mieliśmy :P Sama jeszcze w to nie wierzę, zawsze jakieś cyrki odstawiała :evil_lol:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Kurde, kolęda, a ja nie wiem kiedy mam :eviltong:

To może dzisiaj? :evil_lol:

A my za chwilę wchodzimy na spacer z Natalią i Lastim :D Zdjęcia będą, jak Natalia zrobi :diabloti: