Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://imageshack.us/a/img855/8202/zdjecie705.jpgJak słodka Joya:loveu: Ale ja planuję po Lejdi mieć małego pieska (bo pewnie nie będę miała w przyszłości czasu na 3-4 spacery dziennie tylko na jeden trochę dłuższy , a tak to by miał piesek kuwetę:p ) , no w każdym razie bym mu kupiła taką metalowa obróżkę która wygląda jak kolczatka i krótką (ok, 1,5 m w brzydkim kolorze) smycz i bym czasem z nim na tym wychodziła i chyba założyła jakiś notes:diabloti:

Posted (edited)

Z tym notesem to niezła myśl :D
Jak się zastanowię jaką rasą Joy była to się pośmiać można:D
Zacznijmy od tych normalniejszych :lol::
-papilon
-kolorowy york (facet nie miał pojęcia o istnieniu biewerów, także myślał że to jakiś zmutowany okaz:evil_lol:)
-chin japoński (no coż, maść mniej więcej się zgadza:roll:)
-szpic
-ratlerek długowosy (znowy jakiś mutant mi się trafił :lol:)
-chow-chow (ale to za każdym razem była kwestia podobnych nazw)
Z tych już znacznie dziwniejszych to:
-cavalier king charles spaniel
-szczeniak owczarka (nie mam pojęcia jakiego, ale przeraża mnie myśl, że ludzie w zasadzie z owczarków to tylko ONka kojarzą:roll:)
-szczeniak bordera (nazawodach DCDC:evil_lol:)
A tak poza gatunkiem to:
-wiewiórka oczywiście :evil_lol:
-kot (tak za szczeniaka, parę osób się nad tym zastanawiało)
-świnką morską (również jako szczeniaczek :lol:
Choć pewnie więcej tego było :lol:
Kurcze, nawet nie wiedziałam że mam tyle zwierząt w domu... gdzie one się wszystkie mieszczą? :evil_lol:
edit:
No właśnie zapomniałam też o kolorowym westie i maltańczyku, a i husky też był :evil_lol:

Edited by maryg22
Posted

[quote name='Mada95']Akurat z tym papilonem to ja tak myślałam jak zobaczyłam jej zdjęcia na psy.pl:angryy:[/QUOTE]
Dlatego to jest to normalniejsze :D
Szczególnie jak jej jeszcze uszy stały (np. na awku) to można było się pomylić :D

Posted

:lol: Kocham ludzi i ich znajomość psów (oraz ras) :loveu:

http://imageshack.us/a/img69/540/zdjecie717.jpg jaka fajna ozdoba świąteczna :D

Haha, a ja dzisiaj suchutka :PPP Chyba, że się liczy wywalenie się na śnieg w trakcie spaceru :siara:

http://yorek-potworek.blog.onet.pl/wp-content/blogs.dir/1008481/files/blog_kb_3978729_5284523_tr_kaganiec1.jpg akurat ten kaganiec jest dobry ;) tylko długa sierść robi wrażenie, że jest za mały

Posted

Ja rozumiem, że nie wszyscy muszą być znawcami ras, ale mnie bawi jak się wykłócają, że masz jakąś tam rasę, bo u nich ktoś w rodzinie miał, bla bla bla i podobne historie :P a masz zupełnie inną rasę :lol:

Posted

[quote name='Talucha'] a masz zupełnie inną rasę :lol:[/QUOTE]
Albo kundla :lol: A Tobie zarzucają, że się nie znasz, że na pewno to rasowiec :PP

Posted

[quote name='Talucha']Ja rozumiem, że nie wszyscy muszą być znawcami ras, ale mnie bawi jak się wykłócają, że masz jakąś tam rasę, bo u nich ktoś w rodzinie miał, bla bla bla i podobne historie :P a masz zupełnie inną rasę :lol:[/QUOTE] My z Lejdi mamy często takie akcje:evil_lol:-To rasowy pies? -Nie to kundelek-Nie !kundelki są małe takie!To jest rasowy pies! .......albo.....-jakiej to rasy pies? - To jest kundelek. - Jest ładna ,więc musi być rasowa......inni bywają nawet zdecydowani na konkretną rasę......-To Labrador? - Nie ,kundel - No ,przecież to labrador, znam się na psach(patrzę na człek z politowaniem gotowa mu objaśnić jak wiele różni mojego psa od tej rasy , więc kończy...)...trochę....:p

Posted

[quote name='Ty$ka']:lol: Kocham ludzi i ich znajomość psów (oraz ras) :loveu:

http://imageshack.us/a/img69/540/zdjecie717.jpg jaka fajna ozdoba świąteczna :D

Haha, a ja dzisiaj suchutka :PPP Chyba, że się liczy wywalenie się na śnieg w trakcie spaceru :siara:

http://yorek-potworek.blog.onet.pl/wp-content/blogs.dir/1008481/files/blog_kb_3978729_5284523_tr_kaganiec1.jpg akurat ten kaganiec jest dobry ;) tylko długa sierść robi wrażenie, że jest za mały
Pewnie, że się liczy :evil_lol:
Mi też się wydaje, że jest dobry ;)

[quote name='Talucha']Ja rozumiem, że nie wszyscy muszą być znawcami ras, ale mnie bawi jak się wykłócają, że masz jakąś tam rasę, bo u nich ktoś w rodzinie miał, bla bla bla i podobne historie :P a masz zupełnie inną rasę :lol:
Ja najbardziej to lubię ludzi którzy podchodzą do mnie i z całą pewnością mówią coś typu "ale piękny jamnik" (a no właśnie, zapomniałam do tamtej listy dodać jamnika:lol:). A potem jeszcze mi wmawiają, że głupia jestem i nie wiem jakiego psa mam w domu. Choć z drugiej strony moja koleżanka też do tej pory nie wie, jakiej rasy ma psa. Cały czas sądzi, że ma labradora długowłosego, już znudziło mi się tłumaczenie że to golden :lol: Jej tego nie wytłumaczysz.

[quote name='Mada95']My z Lejdi mamy często takie akcje:evil_lol:-To rasowy pies? -Nie to kundelek-Nie !kundelki są małe takie!To jest rasowy pies! .......albo.....-jakiej to rasy pies? - To jest kundelek. - Jest ładna ,więc musi być rasowa......inni bywają nawet zdecydowani na konkretną rasę......-To Labrador? - Nie ,kundel - No ,przecież to labrador, znam się na psach(patrzę na człek z politowaniem gotowa mu objaśnić jak wiele różni mojego psa od tej rasy , więc kończy...)...trochę....:p
Ale przecież ci wszyscy ludzie mają absolutną rację :loveu:

A myśmy właśnie wróciły ze (śnieżnego) spaceru na którym wyjątkowo była też moja mama. Także Joy cieszyła się z dodatkowej atrakcji :D I znowu mam zdjęcia, tym razem moje i Joy :D

Posted

To proszę bardzo:
Mała chciała biec do mamy, także musiałam ją dyskretnie przytrzymać za kołnierzyk :evil_lol:

Piąteczka:)

Druga modelka chwilowo się znudziła :lol:

Posted

'Zaraz dlaczego ona też nie biegnie' :razz:

'No nic, to ja pobiegnę do niej' - część dalsza maratonu :lol:

Na takich zdjęciach uświadamiam sobie jak małego mam psa :evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='Mada95']http://imageshack.us/a/img69/561/zdjecie728.jpgjak slicznie:loveu:
Dziękuję :)
edit z ostatniej chwili:
Patrzę sobie przez okno i widzę jakieś czarne, czworonożne coś. Myślę, że jakiś pies idzie. Ale nie, przyglądam się dalej - to dzik, duży dzik. Patrzę dalej, z lasu wychodzi kolejny i następny i jeszcze jeden. I tak sobie po chodniku spacerowało 8 dzików, z czego dwa taranowały karmnik dla ptaków :evil_lol: Potem poszły w głąb osiedla. Za chwilę widzę faceta wybiegającego z tamtej okolicy. Myślicie, że się przestraszył dzików? :evil_lol:
No niby słyszałam, że tu dziki chodzą, sama jakiegoś pojedyńczego z okna czasem widziałam, ale, że aż tyle :crazyeye:

Edited by maryg22
Posted

Jakie fajne fotki :loveu:
Chciałabym Was kiedyś poznać na żywo :)
Joy jest superowa, taka pchełka - jak ją widzę to twierdzę, że w gruncie rzeczy mogłabym mieć małego psa, byleby był taki jak Joy :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Jakie fajne fotki :loveu:
Chciałabym Was kiedyś poznać na żywo :)
Joy jest superowa, taka pchełka - jak ją widzę to twierdzę, że w gruncie rzeczy mogłabym mieć małego psa, byleby był taki jak Joy :lol:[/QUOTE]
To wybieraj się do nas nad morze, bo my Was też chętnie poznamy :D (Tak wiem, że już sporo razy to przerabiałyśmy:evil_lol:)

Posted

[quote name='trabeska']Hej :) Fajne maleństwo :) Już nie raz podglądałam Waszą galerię, ale się nie ujawniałam :razz:
Ooo, znad morza jesteście? :razz: To tak jak ja ;)[/QUOTE]
Witamy :D
Tak, dokładnie z Gdyni :)