Baton Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 A no tak :D Tu są jeszcze te ikonki :lol: To w nagrodę jeszcze jeden :lol: [video=youtube;2_hVcKiuuDE]http://www.youtube.com/watch?v=2_hVcKiuuDE[/video] Quote
whiteterrier Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Zdjęcia sa bombowe :loveu: A te rozwiązywanie sznurówek mnie rozbawiło, taka ona maluśka, że but prawie od niej większy haha :D Kochana :loveu: Quote
Baton Posted October 5, 2012 Author Posted October 5, 2012 [quote name='whiteterrier']Zdjęcia sa bombowe :loveu: A te rozwiązywanie sznurówek mnie rozbawiło, taka ona maluśka, że but prawie od niej większy haha :D Kochana :loveu:[/QUOTE] Co w tym śmiesznego to ja nie wiem :lol: Piesek przecież musi pomagać swojej pani :evil_lol: Quote
whiteterrier Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='maryg22']Co w tym śmiesznego to ja nie wiem :lol: Piesek przecież musi pomagać swojej pani :evil_lol:[/QUOTE] Oj to jest po prostu urocze :loveu: No, No :D Już widzę minę mojego psa jak by mi musiał sznurówki odwiązać... xd Quote
Laylachihuahua Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 [quote name='maryg22']O, jeszcze sklep założę :evil_lol: Wiesz, mogę spróbować, ale czy wyjdzie to ja nie wiem :lol: Dla Joy najpierw zrobiłam sporo za duży, potem go zmniejszyłam, teraz jest w miarę ok, niby trochę przyduży bo paszcze może trochę otworzyć, ale nie na tyle by kogoś ugryżć, więc teorytycznie funkcje spełnia :lol: Jak chcesz to sobie zobaczysz go w niedziele bo go do autobusu biorę, więc Layla może przymierzyć ;) Chociaż wydaje mi się, że byłby potrzebny troszkę większy :) Więcej Ci powiem wtedy na festynie, a z opłatą to sobie podaruj, dla Ciebie po znajomości :lol: W sumie w sobotę ma padać, więc zostaje niedziela, byle było ładnie :)[/QUOTE] Pogadamy o wszystkim na festynie, chętnie zobaczę. Wiesz na plaży teoretycznie powinna mieć kaganiec albo być trzymana na smyczy a ja muszę ją spuszczać na plaży bo musi się wybiegać. Dlatego też szukam wyjścia z tej sytuacji a kagańców takich małych nigdzie nie ma. W takim razie do zobaczenia na festynie:) A sztuczki super! Joy mistrz! :) Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='whiteterrier']Oj to jest po prostu urocze :loveu: No, No :D Już widzę minę mojego psa jak by mi musiał sznurówki odwiązać... xd[/QUOTE] No, ja bym go chętnie zobaczyła :D Popróbujcie, bo to wcale trudne nie jest :D U nas tylko na początku często Joyka się myliła które ma ciągnąć i czasem się słupły robiły :lol: Z resztą na początku filmiku widać, że znowu miała taki niecny plan :evil_lol: [quote name='omry']Teraz niech zawiąże :evil_lol:[/QUOTE] Trzeba nad tym popracować :evil_lol: Masz jakiś pomysł jak tego nauczyć :cool3: [quote name='Laylachihuahua']Pogadamy o wszystkim na festynie, chętnie zobaczę. Wiesz na plaży teoretycznie powinna mieć kaganiec albo być trzymana na smyczy a ja muszę ją spuszczać na plaży bo musi się wybiegać. Dlatego też szukam wyjścia z tej sytuacji a kagańców takich małych nigdzie nie ma. W takim razie do zobaczenia na festynie:) A sztuczki super! Joy mistrz! :)[/QUOTE] Mówisz o tej psiej plaży? Za pierwszym razem jak byłyśmy tam z Magdą na spacerze to dokładnie przeszukałyśmy regulamin. O smyczy i kagańcu dla każdego psa nic nie pisze. Jest tam tylko notka, że agresywny pies musi mieć kaganiec, albo być na smyczy :D I pamiętaj, że to raczej kaganiec nie na dłuższe wycieczki bo pies nie ma możliwości dyszenia ;) W tym wypadku lepiej sprawdził by się taki 'koszyk', ale takich małych to słabo... Chociaż wiem, że kiedyś widziałam w zoologiku w matarni taki mały kaganiec z koszykiem dla małego pinczerka, tylko jakoś te paski do zapięcia miał ułożone jak dla nas nie tak... Teraz tak sobie myślę, że po przeróbkach można by uzyskać fizjologa dla chi :lol: A w jakich godzinach chcesz być, żebyśmy się w razie czego nie minęły :lol: Chociaż mi się wydaje, że ja będę jednak dosyć długo, bo Joy odwala i takie dłuższe, ciekawsze wyjście by się jej przydało :D Dzięki ;) Quote
omry Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='maryg22']Trzeba nad tym popracować :evil_lol: Masz jakiś pomysł jak tego nauczyć :cool3:[/QUOTE] Nieee, ja słaba jestem w te klocki. Aktualnie się cieszę, bo nauczyłam mojego psa skakać. Serio :evil_lol: Quote
Rose_ Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Jaka ona mądra :D Kurde, zauważyłam, że wszyscy w moim otoczeniu mają takie słodkie głosiki, a ja mam taki szorstki głos. :roll: Ale jaka ona jest nakręcona! Ten but jest większy od niej. :D Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='omry']Nieee, ja słaba jestem w te klocki. Aktualnie się cieszę, bo nauczyłam mojego psa skakać. Serio :evil_lol:[/QUOTE] A, to może znajdę sobie kogoś innego do pomocy :evil_lol: Brawo :multi: Zawsze coś :lol: [quote name='Rose_']Jaka ona mądra :D Kurde, zauważyłam, że wszyscy w moim otoczeniu mają takie słodkie głosiki, a ja mam taki szorstki głos. :roll: Ale jaka ona jest nakręcona! Ten but jest większy od niej. :D[/QUOTE] Nie przejmuj się, ja też mam taki bardziej szorstki i niski głos, ale jak chwalę psa to się staram by był on jak najweselszy, tak samo z bardziej energicznymi komendami :D To mam jeszcze takie coś-pies błagający o życie :evil_lol: Ale najwidoczniej niewystarczająco dobrze :lol: [video=youtube;YrA8NxrDB_g]http://www.youtube.com/watch?v=YrA8NxrDB_g[/video] Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 I kolejna seria zdjęć :lol: Gdzie ona ma nogi? :hmmmm: Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 'Wykopuję skarby:D' (zdjęcia troszkę pozorowane, bo to dziki skopały, a Joy tylko grzecznie wykonywała komendę, ale co tam :lol:) Quote
whiteterrier Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 No musimy, ale teraz ćwiczymy świadomość zadu :D Ale teraz w domu jestem tylko w weekendy i jest trochę trudniej, ale dajemy radę :eviltong: na szczęście niedługo jakiś dłuższy weekend w domciu z psem :D Fajnie by było się spotkać na jakiejś wystawię, chętnie poznałabym Joy :D O widzę, ze masz nowe szelki, nie norwegi ? ;) Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='whiteterrier']No musimy, ale teraz ćwiczymy świadomość zadu :D Ale teraz w domu jestem tylko w weekendy i jest trochę trudniej, ale dajemy radę :eviltong: na szczęście niedługo jakiś dłuższy weekend w domciu z psem :D Fajnie by było się spotkać na jakiejś wystawię, chętnie poznałabym Joy :D O widzę, ze masz nowe szelki, nie norwegi ? ;)[/QUOTE] No właśnie ja też chcę zacząć ćwiczyć świadomość zadu, ale jakoś pomysłu brak :D Póki co musimy oszczędzać nogę, potem się zobaczy;) A jak to wygląda u was, jak ćwiczycie? To miłego weekendu :D Na wystawy to my raczej nie jeździmy, chyba, że są gdzieś u nas... Ale fajnie byłoby się spotkać :) Jakbyś kiedyś jechała do Trójmiasta to koniecznie mnie uprzedź :D Szelki z wystawy w sierpniu, zaraz przed wyjazdem do Zakopanego :) Z norwegów musiałam zrezygnować, bo Marta z DS mi odpisała, że robią od 40cm w klatce, a moja to nawet 30 nie ma :lol: Więc jak zobaczyłam takie siodełkowe to długo się nie zastanawiałam :lol: Quote
omry Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='maryg22']A, to może znajdę sobie kogoś innego do pomocy :evil_lol: Brawo :multi: Zawsze coś :lol: [/QUOTE] Nie no, aż takie słabe nie jesteśmy :evil_lol: Kura umie siad, kładzie się, daje łapę, głos, prosi, zostaje w miejscu na komendę, umie pif-paf, no i myślałam o jakimś frisbee, skończyła ten rok i się okazało, że ona skakać się boi :evil_lol: Za pomocą sznurka udało mi się wreszcie ją przekonać, że odbijanie się od ziemi nie jest takie straszne i już nawet się nie zraża, gdy wyrżnie o ziemię :) Na wiosnę chyba poskacze sobie trochę za dyskiem, jak jej się spodoba :) Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='omry']Nie no, aż takie słabe nie jesteśmy :evil_lol: Kura umie siad, kładzie się, daje łapę, głos, prosi, zostaje w miejscu na komendę, umie pif-paf, no i myślałam o jakimś frisbee, skończyła ten rok i się okazało, że ona skakać się boi :evil_lol: Za pomocą sznurka udało mi się wreszcie ją przekonać, że odbijanie się od ziemi nie jest takie straszne i już nawet się nie zraża, gdy wyrżnie o ziemię :) Na wiosnę chyba poskacze sobie trochę za dyskiem, jak jej się spodoba :)[/QUOTE] Chyba, że tak :lol: Ważne by pies miał frajde, reszta się nie liczy :lol: Quote
whiteterrier Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='maryg22']No właśnie ja też chcę zacząć ćwiczyć świadomość zadu, ale jakoś pomysłu brak :D Póki co musimy oszczędzać nogę, potem się zobaczy;) A jak to wygląda u was, jak ćwiczycie? To miłego weekendu :D Na wystawy to my raczej nie jeździmy, chyba, że są gdzieś u nas... Ale fajnie byłoby się spotkać :) Jakbyś kiedyś jechała do Trójmiasta to koniecznie mnie uprzedź :D Szelki z wystawy w sierpniu, zaraz przed wyjazdem do Zakopanego :) Z norwegów musiałam zrezygnować, bo Marta z DS mi odpisała, że robią od 40cm w klatce, a moja to nawet 30 nie ma :lol: Więc jak zobaczyłam takie siodełkowe to długo się nie zastanawiałam :lol:[/QUOTE] My najpierw uczymy się chodzenia to tylu w różnych dziwnych sytuacjach i w różnym dziwnym czasie. Np. idę sobie na spacer a tu nagle komenda 'cofaj się'. Na razie dziwnie to wychodzi, ale chce go w różnych sytuacjach nauczyć żeby potem cofał się np. na kłodę, miskę itp. Niedługo zacznę cofać go właśnie na jakieś niskie coś w domu :D No my teraz jeździmy ze względu na Ritę :) Teraz jadę do Gorzowa i Poznania. Oczywiście, że Cię uprzedzę jak będę się tam wybierać :D Mnie w tygodniu można złapać w Szczecinie :) A ja własnie zamówiłam norwegi, mam je od końca sierpnia i sprawują się świetnie :D Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='whiteterrier']My najpierw uczymy się chodzenia to tylu w różnych dziwnych sytuacjach i w różnym dziwnym czasie. Np. idę sobie na spacer a tu nagle komenda 'cofaj się'. Na razie dziwnie to wychodzi, ale chce go w różnych sytuacjach nauczyć żeby potem cofał się np. na kłodę, miskę itp. Niedługo zacznę cofać go właśnie na jakieś niskie coś w domu :D No my teraz jeździmy ze względu na Ritę :) Teraz jadę do Gorzowa i Poznania. Oczywiście, że Cię uprzedzę jak będę się tam wybierać :D Mnie w tygodniu można złapać w Szczecinie :) A ja własnie zamówiłam norwegi, mam je od końca sierpnia i sprawują się świetnie :D[/QUOTE] No właśnie tak mi się zdawało, że te wszystkie ćwiczenia na świadomość zadu polegają na cofaniu i wczodzeniu na różne rzeczy :) Jak widzisz my jesteśmy na etapie cofania się, ale i to musimy jeszcze dopracować :D Quote
whiteterrier Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='maryg22']No właśnie tak mi się zdawało, że te wszystkie ćwiczenia na świadomość zadu polegają na cofaniu i wczodzeniu na różne rzeczy :) Jak widzisz my jesteśmy na etapie cofania się, ale i to musimy jeszcze dopracować :D[/QUOTE] Oj jakbyś zobaczyła jak Amoor się cofa to byś ze śmiechu padła :evil_lol: My zanim to dopracujemy będzie chyba wigilia :shake: Quote
omry Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='whiteterrier']Mnie w tygodniu można złapać w Szczecinie :)[/QUOTE] Że się tak wtrącę.. Musimy iść kiedyś na spacer :D Quote
whiteterrier Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='omry']Że się tak wtrącę.. Musimy iść kiedyś na spacer :D[/QUOTE] Oooo jesteś ze Szczecina? :D Mnie niestety można spotkać tam bez psa bo chodzę do szkoły :/ Ale spaceru nie odmówię :D Quote
omry Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='whiteterrier']Oooo jesteś ze Szczecina? :D Mnie niestety można spotkać tam bez psa bo chodzę do szkoły :/ Ale spaceru nie odmówię :D[/QUOTE] My czasem się umawiamy z Lucky z forum i z jej dwiema suczami. Jest jeszcze dance_macabre z tollerką :) Ty mieszkasz w Przelewicach w powiecie wałeckim czy pyrzyckim? Quote
Baton Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 [quote name='whiteterrier']Oj jakbyś zobaczyła jak Amoor się cofa to byś ze śmiechu padła :evil_lol: My zanim to dopracujemy będzie chyba wigilia :shake:[/QUOTE] U nas teraz to jest max zrobienie paru kroków, potem Joy zaczyna się wygłupiać :lol: A jak zaczynałyśmy naukę, to owszem się cofała, ale też dodawała parę rzeczy od siebie (np. cofała się turlając, w ukłonie, podając łapę, na tylnych łapch, robiąc przy tym obroty itd...:evil_lol:) Quote
whiteterrier Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 [quote name='omry']My czasem się umawiamy z Lucky z forum i z jej dwiema suczami. Jest jeszcze dance_macabre z tollerką :) Ty mieszkasz w Przelewicach w powiecie wałeckim czy pyrzyckim?[/QUOTE] W powiecie Pyrzyckim :) Może na jakiś weekend się umowimy to mnie tata z psem podrzuci :D Quote
Recommended Posts