Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='leónowa']Ale to nie znaczy, że nie może iść do służby, ja bym na twoim miejscu pomyślała nad jakąś szkołą policyjną, bo idealnego psa do tego juz masz:lol:[/QUOTE]
No, masz racje :D Przecież jakby się rzuciła na takiego przestępce to na pewno by się zatrzymał :D Albo zaczął się śmiać :evil_lol:
Ale swoją drogą to takie maluchy to niezły materiał na psa, który miałby szukać narkotyków czy np. ludzi pod gruzami po wszędzie się wciśnie :lol:

Posted

Pewnie, że tak nawet w którejś gazecie czytałam o cziłce, która służyła w policji, głównie pracowała węchem i była idealna, bo była mała i wszędzie łatwo docierała;)

Posted

[quote name='leónowa']Pewnie, że tak nawet w którejś gazecie czytałam o cziłce, która służyła w policji, głównie pracowała węchem i była idealna, bo była mała i wszędzie łatwo docierała;)[/QUOTE]
Ja też :D Ta chi to chyba z Japoni czy jakoś tak ;)
[quote name='whiteterrier']Muszę przyznać, że Joy w kagańcu wygląda prześmiesznie, ale zaraz przesłodko, ale ona jest urocza :D[/QUOTE]
Mam podobne odczucia :lol:

Posted

[quote name='whiteterrier']Będą dziś nowe foteczki? A tak w ogóle co u Was nowego? :D[/QUOTE]
No, a nie było przypadkiem zdjęć zakagańcowanej Joyki ? :evil_lol: I szybciej jeszcze z dwóch spacerów ...
Co nowego... hmm, Joy zdrowieje, zaczyna wariować, upilnowanie jej jest już nie lada wyzwaniem :lol: Nóżka ma się dobrze, chociaż trochę mnie niepokoi, że dalej zdarza jej się np. po spaniu wstać i chodzić na trzech łapach, ale po chwili już szaleje:D Mówiłam o tym wetowi, ale powiedział, żeby się tym jak na razie nie martwić, bo i tak wyprzedza tempo zdrowieńa większości psów :D
[quote name='Talucha']Hej, wpadacie może na festyn Pies w Wielkim Mieście 7.10? :)[/QUOTE]
No właśnie się nad tym zastanawiam od kilku dni. Z jej nogą jest już raczej ok, ale wolę nie przesadzić z takimi imprezami ;) Na chwilę obecną, wydaje mi się, że wpadniemy na jakąś godzinę, potraktujemy to trochę jako dadatkową okazję do kontynuowania socjalizacji, no i oczywiście Joyka do toru dostępu mieć nie będzie ;) Tak samo napewno żadne konkursy itd :) Chociaż widzę, że ma być dogtrekking, i trochę żałuję, bo ostatnio mi się bardzo podobało :D Ale się zobaczy, jak się potoczą sprawy przez następny tydzień, i może na ten dogtrekking pójdziemy, bo to raczej zbyt trudna i długa trasa ostatnio nie była, najwyżej w niektórych miejscach wezmę ja na ręce :lol: (czy to jest zgodne z zasadami?:evil_lol: )

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']O mamo... świat się wali.. Joyka w kagańcu:crazyeye::lol:[/QUOTE]
No przecież mówię, że ją szkolę na psa bojowego, a z takim to na normalne spacery bez kagańca lepiej nie wychodzić:evil_lol:
Trochę czasu nie zaglądałam, bo jakoś mało czasu było...:niewiem:
W każdym razie mamy się dobrze, z nóżką jest coraz lepiej :)
Ostatnio na spacerki chodzimy z aparatem, trochę zdjęć jest ale to już jutro :evil_lol: Nawet jakiś filmik jest...a może będzie i drugi... Muszę się też czymś pochwalić, ale to zobaczycie na filmiku :siara:
Dziaj na spacerze trochę zmokłyśmy... (trochę...mało powiedziane :lol:) Tak więc Joya zaliczyła kąpiel :) I w końcu jest taka czyściutka i nie ma już przyżółkłej śierści na nodze :loveu:
W poniedziałek zaczynamy remont. W planach była tylko łazienka, ale tata wczoraj stwierdził, że można połączyć z moim pokojem :lol: Tak więc moje łóżko ląduje u rodziców, biurko u brata (nie ma to jak idealne warunki do nauki-słuchanie jak brat gra na gitarze :evil_lol:), a szafy porozrzucane po całym mieszkaniu :evil_lol: Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję, bo jak na razie specjalnie zadowolona nie jestem... :roll:
Zastanawiam się jak Joy na to zareaguje, mam nadzieję, że nie będzie się bała hałasu...

Posted

[quote name='maryg22']biurko u brata (nie ma to jak idealne warunki do nauki-słuchanie jak brat gra na gitarze :evil_lol:),[/QUOTE]

Jak Ci to przeszkadza to możemy się zamienić :evil_lol::diabloti:

Posted

[quote name='Talucha']Jak Ci to przeszkadza to możemy się zamienić :evil_lol::diabloti:
Serio?! Bo ja jestem chętna :D Tylko odwrotu już nie będzie :evil_lol:
Dzisiaj ja już nie wytrzymuję, tata skuwa kafelki w łazience, a mi przydały by się zatyczki do uszu... Joy jakoś to znosi, gdy przyszłam do domu była przestraszona, ale teraz jest już ok :D
Pomimo to dzień zdecydowanie udany :D Poraz pierwszy na pracy klasowej z lektury był temat o którego się modliłam :loveu: A i wf był dosyć ciekawy :evil_lol: Nawet pani nie wyrabiała ze śmiechu :lol:
Spacerek jeszcze lepszy :) Szczególnie kiedy zatrzymałyśmy się na sztuczkowanie :D Joy była nieźle nakręcona na sztuczki, robiła więcej niż miała :D Rozmnożyła się też liczba filmików :D (tak przy okazji, ktoś mógłby mi powiedzieć, jak to się robiło, by tutaj się od razu wyświetlił film, a nie po kliknięciu na link...bo jakoś mi się już dawno zapomniało :oops:) Trochę się też pobawiłyśmy i pozaczepiałyśmy :lol: W drodze powrotnej Joy chciała pokazać jaka jest odważna i postanowiła obszczekać trzy boksery sąsiadów :crazyeye: A to już jest bardzo dziwne :D

Posted

Sąsiedzi kupili sobie cziłkę długowłosą rudo-białą :lol: Jeszcze jest taka malutka, biega na trzech nóżkach :evil_lol: A jaka grzeczniutka :) Takie maleństwo świetna sprawa, mam taką małą słabość do maleństewek :evil_lol:

A Joy modelka jak zwykle :)

Posted

[quote name='omry']Sąsiedzi kupili sobie cziłkę długowłosą rudo-białą :lol: Jeszcze jest taka malutka, biega na trzech nóżkach :evil_lol: A jaka grzeczniutka :) Takie maleństwo świetna sprawa, mam taką małą słabość do maleństewek :evil_lol:

A Joy modelka jak zwykle :)[/QUOTE]
To ją obfoć potajemnie, ok? :evil_lol:

Posted

[quote name='maryg22']To ją obfoć potajemnie, ok? :evil_lol:[/QUOTE]

Haha, wiesz co, mnie by co najmniej zdziwiło, gdyby ktoś próbował mi focić psa :evil_lol: Ale jest naprawdę śliczna :) Na razie jeszcze się boi kury, ale może za jakiś czas podejdę do tej dziewczyny i poznam słodziaka :)

Posted

[quote name='omry']Haha, wiesz co, mnie by co najmniej zdziwiło, gdyby ktoś próbował mi focić psa :evil_lol: Ale jest naprawdę śliczna :) Na razie jeszcze się boi kury, ale może za jakiś czas podejdę do tej dziewczyny i poznam słodziaka :)[/QUOTE]
A mnie to już nie dziwi. Ludzie się mnie nie raz pytali czy mogą zrobić zdjęcie Joy, albo Z Joy :evil_lol: Niekiedy i robią bez pytania :D

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Piękna dziewczynka :loveu:
A Sopocie widziałam jaka ona jest bojowa:D strach się bać:D
A co do zdjęć, to ja często słyszę czy można zrobić zdjęcie.. ale nie zawsze pozwalam ;)
No wiesz, przy DeDee to ona szans nie miała :shake: Nic tylko się schować :evil_lol:
Ja zwykle pozwalam, ale jak chcą mieć zdjęcie z nią, to nie inaczej niż pies na ziemi, a osoba sobie kuca! Bo nie raz mi się zdarzało, że mamusia do mnie podchodzi i się pyta czy jej 3 letnie dziecko może sobie zrobić zdjęcie z pieskiem. A po zgodzie zaraz dodaje "A na rączki może wziąć?"... Uwaga bo się zgodzę :evil_lol: Obcym dorosłym nie pozwalam brać a co dopiero takiemu maluchowi...
No dobra to teraz się pochwalę. A więc na jednym spacerku doszło do przełomu w dwóch komendach: módl się i cofaj :multi: Niby nie wydają się to najbardziej skomplikowane komendy na świecie, ale my akurat miałyśmy z nimi duży problem :D
Módl się:
http://www.youtube.com/watch?v=R5w8s14o4ms
i cofaj:
http://www.youtube.com/watch?v=oGrLoB7UV3s

Posted

[quote name='maryg22']:D

Jestem tego samego zdania :) I nie tylko super wygląda, ale i super się ma :multi:

Już kiedyś udowodniłam, że są kagańce dla chi, tak dla przypomnienia : :evil_lol:

Teraz jednak mam lepszy dowód :diabloti: Czyli efekt wczorajszej 2-godzinnej nudy :evil_lol:

I przedstawiam Wam mojego nowego psa bojowego :evil_lol:

Oczywiście zrobiony tylko na potrzeby przewozu jej w miejscach gdzie się czepiają o brak kagańca nawet dla takiego pieska ;) No, i ewentualnie wizyty u weta. Bo co prawda go lubi, ale do czasu... :evil_lol:

Super kaganiec... Właśnie takiego potrzebuje, czy jest możliwość "zamówienia" u Ciebie?:) Oczywiście za opłatą i materiały też bym dała.

Co do spotkania to w sobotę nie da rady, ale też wybieramy się na kolibki na festyn i chętnie się spotkamy:)

Posted

[quote name='Laylachihuahua']Super kaganiec... Właśnie takiego potrzebuje, czy jest możliwość "zamówienia" u Ciebie?:) Oczywiście za opłatą i materiały też bym dała.

Co do spotkania to w sobotę nie da rady, ale też wybieramy się na kolibki na festyn i chętnie się spotkamy:)[/QUOTE]
O, jeszcze sklep założę :evil_lol:
Wiesz, mogę spróbować, ale czy wyjdzie to ja nie wiem :lol: Dla Joy najpierw zrobiłam sporo za duży, potem go zmniejszyłam, teraz jest w miarę ok, niby trochę przyduży bo paszcze może trochę otworzyć, ale nie na tyle by kogoś ugryżć, więc teorytycznie funkcje spełnia :lol: Jak chcesz to sobie zobaczysz go w niedziele bo go do autobusu biorę, więc Layla może przymierzyć ;) Chociaż wydaje mi się, że byłby potrzebny troszkę większy :) Więcej Ci powiem wtedy na festynie, a z opłatą to sobie podaruj, dla Ciebie po znajomości :lol:
W sumie w sobotę ma padać, więc zostaje niedziela, byle było ładnie :)

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Super.. masz talent kobito :D[/QUOTE]
Że ja? :lol:
To teraz mi jeszcze powiedz jak to się dodaje te filmy, bo ja jestem ślepa, głupia i nie wiem co jeszcze, ale dalej nie mogę sobie tego przypomnieć ani znaleźć :lol:
Jak się dowiem, to nowe filmiki będą...bo mam jeszcze trzy :razz: