Jump to content
Dogomania

Mr. Rocky & Mrs. Leokadia oraz czarna bestyjka i reszta stada xD

Recommended Posts

Posted

(*) Adelka
34t691z.jpg
Odeszła o 19.20. 20 minut wcześniej wzięłam ją do siebie na łóżko, leżała przytulona do mnie. Chyba pierwszy raz kiedy widać było że łaknie kontaktu z człowiekiem i że potrzebuje czułości. Zrobiłam jej to zdjęcie z powyżej z myślą że za kilka dni będę się z tego śmiała. Uwiecznienie potulnej Adelajdy. Poszłam po strzykawkę żeby podać jej wodę a jak wróciłam to na moich oczach wydała ostatnie tchnienie.
Jej ostatni w życiu "wybieg", ostatnie głaski. Nasze pożegnanie. :'( 

Śpij spokojnie kochanie... wreszcie spotkasz Juliana za którym tak bardzo tęskniłaś :(

edit: No i oczywiście bardzo dziękuję wszystkim którzy kibicowali małej. 
Anginie w szczególności za udaną próbę pocieszenia mnie :* 

• Upvote 1
Posted

Moje wyrazy współczucia... trzymaj się.
Nie spodziewałam się takiego końca :(

Posted

Cóż gdyby nie dogomania nawet nie było by gdzie się podzielić smutnymi wieściami... w końcu nawet rodzina krzywo patrzy na to jak można przeżywać stratę szczura. A co dopiero znajomi...
A człowiek się przywiązuje...i potem ciężko na serduchu czy to szczur, pies czy kot...
Pogodziłam się już z jej odejściem ale dalej czuję pustkę. Już kilka razy na Siobhan ( nie przedstawiałam jej tu jeszcze, też szczurcia i też kapturek ) powiedziałam Adela... co na nią spojrzę to mam przed oczami tą moją grubaśną złośnicę...

Na pewno będziemy często was odwiedzać ;) O ile często będą wpisy :D - bardzo na to liczymy!
No i dzięki za link. 

Mam sporo fotek, może jutro dodam. 
A dzisiaj wstawię foteczki z wczorajszego spacerku. Dzień co prawda nie sprzyjał wyjściom bo cały czas utrzymywała się nieprzyjemna mgła ale mi coś ostatnio się "chodzik" włączył i niezależnie od pogody robimy dłuższe spacery. 
rwhp9i.jpg

"Co ta matka się na mnie z tym pudełkiem tak czai!? :D "

9t3n86.jpg

fekp61.jpg

2gw59v8.jpg

No a jutro o ile dogomania i mój internet nie ześwirują to dodam weselsze, prawdziwie jesienne fotki :D 

• Upvote 1
Posted

Wiem, co czujesz. Na mnie się dziwnie patrzą za to w ogóle, że mam takie zoo w domu. Jak straciliśmy małego szczurka, który był u nas tydzień to też się dziwili, że nas to w ogóle obeszło - to tylko szczur...Oczywiście nie wszyscy tak mówią, ale większość niestety.

Ja ostatnio na Ruperta często mówię Demon...jakoś nie umiem przyswoić sobie tego, że go już naprawdę nie ma, a przecież Patryk zakopywał go w ogródku...

Taki już nasz los - zwierzolubów niezrozumianych przez większość społeczeństwa ;)

Ja uwielbiam taką mgłę! Zdjęcia są takie tajemnicze ;) Myśmy ostatnio gęstą mgłę mieli wieczorami...jak wracałam z pracy autobusem, to przed nim było widać jakieś 50 metrów drogi ...

Pamiętam, jak kiedyś z koleżankami wybrałyśmy się w lutym na Jurę...chcieliśmy sobie trochę widoczków pooglądać. Śniegu nie było ani u nas, ani tam...ale jak tylko dojechałyśmy na miejsce to tak zaczęło sypać śniegiem i taka mgła się zrobiła, że nie widziałyśmy prawie nic :D

O takie miałyśmy widoki :D

DSC01598.JPG

to ja mam nadzieje, że jutro dogo będzie współpracować dobrze z internetem na czele i będą fotki ;)

u siebie też postaram się coś pisać...mam też sporo zaległych opowiastek :P a że lubię pisać, to może być tego dużo...o ile mnie leń nie złapie !

Posted

Zdjęcia w mgle również i mi się podobają, więc dawaj więcej jak masz :)

Jak się włącza trybik chodzenia? Bo u mnie się wyłączył i włączyć nie może... Leniwy człek ze mnie ostatnio.

Posted

Potwierdzam! Foty z mgłą są świetne! I zawsze bardzo zazdroszcze ludziom psow ktore chca spacerowac w kazdej pogodzie xd pod tym wzgledem ja z joj totalnie niedobrane :p ta musi miec idealne warunki do spaceru, a ja kocham deszcz :p tzn juz nie kocham, bo jak to go kochac gdy z psem na spacer wyjsc nawet nie mozna xd

• Upvote 1
Posted

https://lh3.googleusercontent.com/-1T90E_QG2U4/UvumS6VpJ1I/AAAAAAAArLU/0KBSavOxNbs/s640-Ic42/DSC01598.JPG- na krańcu świata :D 

Kurcze Tysiu żebym to ja wiedziała to bym go sobie wcześniej włączyła a nie teraz jak taka pogoda niesprzyjająca wyprawom :D 
Chociaż wiesz co... myślę że może trochę w tym zasługi FB. Jakoś tak co chwila przewijają mi się jakieś wydarzenia mobilizujące do większej aktywności i to mnie pobudza do działania :) Ale też nie na tyle żeby podjąć oficjalnie wyzwanie :D 
Ja też jestem okropnym leniwcem... aż wstyd mi za siebie. Trochę dłuższe spacery to tylko taka przykrywka :D 

Baton, Joje do plecaka i heja xD Możesz łazić w każdą pogodę! I nazwać to spacerem... jak robi większość ludzi wyprowadzając yorczki nie dość, że w kółko bloku to jeszcze na rękach :D 

Jesienna zbieranina:

8x3td1.jpg

zwmcz4.jpg

f046x1.jpg

1zog2t1.jpg

Odcisk chyba dzika xD

2u7yfkj.jpg

• Upvote 1
Posted

O, murzyn ma obroze :o

To tylko na chwilę pożyczona od Leośki 3:) 

No kurcze już Ci mówiłam kiedy was nawiedzę :D 
Dla mojej nieuciechy dzisiaj ojciec coś zaczął wspominać o korkach z majmy ! Także ten :D Jest szansa na powodzenie misji ! 

Posted

Elo, elo :>
Dwa zagubione w akcji zdjęcia łapcie ;>
Rocky & Murzyn
2v2f56r.jpg

sblhch.jpg

Ehhh kurcze tęskno bardzo za słoneczkiem... już nawet nie za ciepłem, tylko za samym słońcem. Bo deszczowe spacery nie są fajne :C Szczególnie jak się mieszka na zapupiu takim jak moje i przemieszczanie się nawet po drodze doprowadza do szewskiej pasji xD Już lepiej iść w pola bo równie mokro a chociaż buty czystsze niż po spacerze po żwirowo-błotniastej drodze :D 
Teraz pogoda iście depresyjna... a na depresję najlepsze są zakupy xD I tak oto dorobiłam się w końcu Juliusków dla Leokadii :D Już się nie mogę doczekać momentu w którym listonosz wręczy mi paczuchę xD 
No i równie mocno nie mogę się doczekać wystawy! Mam nadzieję, że w tym roku będzie to wszystko lepiej oświetlone co by móc cieszyć oko foteczkami. Rok temu nikoś nie dawał rady :C 

A tak po za tym wszystkim to mam fazę na puzzle O.o Nie wiem jakoś te dłuuuugie wieczory mnie dobijają :/ "nudzi mi się" a raczej lepszym stwierdzeniem było by że bolą mnie oczy ... za duuużo czasu (stanowczo za dużo) przy komputerze :/ . Do czytania książek ostatnio zmobilizować się nie mogę więc przerzuciłam się na wiersze,opowiadania itd a to równa się znowu kilku dodatkowym godzinom przed kompem :/ i tak mnie natchnęło, że muszę pomęczyć paczadła ale w inny sposób :D Przy okazji powiązała bym przyjemne z pożytecznym :D bo odkąd brat się wyprowadził tak w jego dawnym pokoju pozostały trzy osamotnione haczyki po obrazach xD No i mam ambicję, że co ułożę to oprawiam i na ścianę :D Muszę czegoś poszukać... A może u którejś z was leży jakieś zakurzone, zapomniane biedne pudełko puzzli których chciały byście się pozbyć, podarować im drugą młodość ? :D Ja chętnie odkupię ;) po za krajobrazami zimowymi, czarno-białymi i 3D :D   Albo może gdzieś komuś się rzucą w oczy na jakimś bazarku to możecie dać znać ;)
U mnie kurzy się (gdzieś?) 2500 tysiąca elementów kwiatów w pięknym wazonie... ale cóż z tego jak dobrze pamiętam, że brak co najmniej 10 elementów :C 

No to się wygadałam xD koniec przekazu :D  

Posted

ja mam całą wielką szafkę puzzli :D 

będzie około 50 sztuk ;) już popakowałam po dwa obrazki do jednego pudełka bo mi się nigdzie nie mieściły :D

Jak Ci nie przejdzie mania puzzlowa do następnego przyjazdu Słodkopsiaków do Katowic to Ci jakieś podrzucę ;) tylko wolisz krajobrazy? zamki? miasto? czy zwierzaki ?:P

z tym , że mam głównie 1000-1500 części tylko...i jedne puzzle które mają chyba 2500 części, których nie układałam od lat !