carolinascotties Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 [quote name='MEGNUM']Oczywiście pierwszym z warunków adopcji była obietnica sterylizacji. A gdzie jest wątek o oszustach? Niestety, czasami nie przewidzimy zachowań swoich własnych znajomych a co dopiero ludzi obcych...Nadal zdanie "To tylko pies" jest często słyszane:-( oto wątek czarna lista: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24905 Całe szczęście -ta historia zakończyła się dobrze...a czy nowi Państwo Buby będą tu do nas zaglądać? :) Quote
MEGNUM Posted March 22, 2007 Author Posted March 22, 2007 Dzięki za linka, zaraz tam napiszę. A czy będą zaglądać to nie wiem, ale wyślę meila z linkiem i zaproszeniem na dogo. Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie i wsparcie. Cieszę się, ze Buba ma swoich właścicieli. Quote
tanitka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 no historia z dotarciem Buby do jej nowego domu, to był dla Pani Ani i dla mnie nie lada stress.:angryy: Myślałam ze dostanę zawału, jak będąc w okolicach Ostrołęki kobieta oświadczyła mi przez telefon, ze nie może na mnie już dłużej czekać, bo ma trójkę dzieci w samochodzie i mamę chorą w domu. Jak stwierdziła, nie mogła też odebrać psa ode mnie ani w sobotę ani w niedzielę - bo ma studia. A Ja??? co ja miałam zrobić z Bubą?? oddać do schroniska w Mrągowie? Jechałam tam z wizytą z dwoma swoimi psami, zabranie je ze sobą nie wchodziło w rachubę. Całe szczęście że tego samego dnia miałam przywieźć także drugą kudłatą suczkę ze schroniska w Józefowie do Juta112 z dogomanii. Oczywiście suczki mi nie wydano, bo już została zarezerwowana itd- czyli pies nie do wydania!!!:angryy: Juta112, do której wykonałam dramatyczny telefon o godz 20.00 czy by jednak innej suczki ode mnie nie chciała, wyrwała z domu i suczkę wzięła. Na pewno tutaj napisze:lol: . Quote
carolinascotties Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Ale historia... tyle nerwów... :( Dzięki Wam Dziewczyny Buba ma dom - jesteście WIELKIE :loveu: :multi: :lol: Quote
juta112 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Witam Wszystkich:loveu: :lol: :multi: ;) Jestem nową i bardzo szczęśliwą właścicielką BUBY. Na początku chciałabym podziękować wszystkim dzięki którym sunia do nas trafiła (w szczególności Tanitce). Od początku pobytu u nas podbiła serca wszystkich domowników Chcąc krótko opisać BUBUNIĘ(tak nazywa ją mój 4 letni synek):piękna, mądra, grzeczna i jest niesamowitym pieszczochem. Będę się starała na bieżąco informować o naszej nowej domowniczce. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków. Quote
Paola06 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Strasznie mi przykro z powodu tej całej historii:( Leśniczówka obrażona,nawet niewiedziałam o co bo nie odbierali moich telefonów. Cieszę się że malutka Buba ma już swój kochany domek:iloveyou: Quote
tanitka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Pani z leśniczówki poczuła się obrażóna, ze nie przywioze jej psa do Giżycka... eh szkoda słów. Widocznie tak miało być, ze Buba nie była przeznaczona nikomu innemu tylko Juta112:loveu:. Czekamy na wieści z nowego domu:lol: Quote
Katcherine Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Gratulacje- Bossska niunia Tanitka...Ty to masz reke :cool3: :evil_lol: . Quote
carolinascotties Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 juta112 napisał(a):Witam Wszystkich:loveu: :lol: :multi: ;) Jestem nową i bardzo szczęśliwą właścicielką BUBY. Na początku chciałabym podziękować wszystkim dzięki którym sunia do nas trafiła (w szczególności Tanitce). Od początku pobytu u nas podbiła serca wszystkich domowników Chcąc krótko opisać BUBUNIĘ(tak nazywa ją mój 4 letni synek):piękna, mądra, grzeczna i jest niesamowitym pieszczochem. Będę się starała na bieżąco informować o naszej nowej domowniczce. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków. Witamy :) pozdrawiamy serdecznie i gratulujemy Nowego Domownika :) życzymy wszystkiego dobrego i czekamy na opowieści o Waszym życiu z Bubunią :) :loveu: Quote
tanitka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Tanitka...Ty to masz reke :cool3: :evil_lol: . no może i mam, ale ile siwych włosów mi doszło;) Quote
Katcherine Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 A ja uwazam ze duzo siwych wlosow cie ominelo...czasami los ladnie nas ochrania przed wiekszymi klopotami;) Buziaki dla Buby...jestem w niej wirtualnie zakochana:loveu: a to przez Gryska w typie Buby, ktory dla niej moglby byc....pradziadkiem:diabloti: . Quote
juta112 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Halo , Halo , już jestem . :multi: U Buby wszystko jak najlepiej , rośnie jak na drożdzach . Chętnie wyślę parę jej zdjęć , ale muszę prosić o pomoc , bo jestem początkującą dogomaniaczką i jeszcze nie wiem jak to zrobić . :niewiem: Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć to byłabym wdzięczna .:bye: Quote
MEGNUM Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 [quote name='juta112']Halo , Halo , już jestem . :multi: U Buby wszystko jak najlepiej , rośnie jak na drożdzach . Chętnie wyślę parę jej zdjęć , ale muszę prosić o pomoc , bo jestem początkującą dogomaniaczką i jeszcze nie wiem jak to zrobić . :niewiem: Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć to byłabym wdzięczna .:bye: Witaj. Chcę bardzo zobaczyć Bubusię na zdjęciach dlatego już piszę. najpierw wejdz na www.fotosik.pl i się zarejestruj. Potem wrzuć zdjecia ze swojego komputera na serwer (czyli na fotosik) a jak juz beda w fotosiku to pod zdjeciem kliknij na "Pobierz pozostałe kody" i zkopiuj "pełny rozmiar na forum". Potem wejdz w okno odpowiedzi na dogomanii i kliknij "Wstaw obrazek" (Takie góry ze sloneczkiem nad polem do wpisywania tekstu) i tam wklej kod z fotosika. Powinno się wkleić. W razie problemów zadawaj pytania a możesz również zdjęcia wysłać na mojego meila: magda.slusarczyk@poczta.onet.pl i ja je wstawię to na dogomanię. Quote
Reno2001 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Piękny psiak:loveu: . A najwspanialsze, że ma swój domek:p !! Quote
carolinascotties Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 :multi: :lol: Piękna dziewczynka!!!!!! :multi: Quote
MEGNUM Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Witajcie. Co słychać u Buby?? Napisz coś o niej bo bardzo jestem ciekawa. Quote
tanitka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 przeklejam z maila od Juty:lol: : [FONT=Arial]Buba ma się jak najlepiej , bardzo się polubili z moim synkiem , są prawie nierozłączni , jest bardzo radosną i zarazem spokojną suczką ( albo się bawi z dziećmi , albo śpi , szczególnie w te upały ) . Jednak jak to szczeniak trzeba ją pilnować , bo potrafi narozrabiać np . pogryzła mi już kilka par butów , porwała namiot itp . ale byłam na to przygotowana , więc przymykam na to oko .[/FONT] [FONT=Arial]Jest bardzo posłuszna , nauczyła się między innymi : ładnie chodzić na smyczy , siad , waruj , daj łapę , poproś .[/FONT] [FONT=Arial] Co do jedzenia to zrobiła się bardzo wybredna , nie chce jeść samej suchej karmy ( staram się jej zmieniać co jakiś czas , żeby znaleźć taką która będzie jej najbardziej smakować ) więc dokupuje jej karmę w puszkach i mieszam z suchą , wtedy zjada wszystko ze smakiem .[/FONT] [FONT=Arial] Ze zdrowiem nie ma większych kłopotów ( oczywiście jest już po wszystkich szczepieniach ) poza tym , że miała zapalenie spojówek , ale po kilku dniach zapuszczania kropli do oczu teraz jest już wszystko w porządku .[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] Quote
MEGNUM Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Suuuper. Bardzo się cieszę że trafiło do ludzi, dla których jest oczkiem w głowie:multi: Mam nadzięję na jakieś zdjęcia bo napewni urosła:p Quote
tanitka Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 nowe zdjecia od Juta112, ale Buba jest fajna!!!:loveu: Quote
MEGNUM Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Ale ekstra dzięki!!!!!! Już wysyłam Ance, napewno się ucieszy:) Śliczności:loveu: Quote
Recommended Posts