Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MEGNUM']Oczywiście pierwszym z warunków adopcji była obietnica sterylizacji.
A gdzie jest wątek o oszustach?

Niestety, czasami nie przewidzimy zachowań swoich własnych znajomych a co dopiero ludzi obcych...Nadal zdanie "To tylko pies" jest często słyszane:-(

oto wątek czarna lista: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=24905

Całe szczęście -ta historia zakończyła się dobrze...a czy nowi Państwo Buby będą tu do nas zaglądać? :)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za linka, zaraz tam napiszę.

A czy będą zaglądać to nie wiem, ale wyślę meila z linkiem i zaproszeniem na dogo.
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie i wsparcie.
Cieszę się, ze Buba ma swoich właścicieli.

Posted

no historia z dotarciem Buby do jej nowego domu, to był dla Pani Ani i dla mnie nie lada stress.:angryy: Myślałam ze dostanę zawału, jak będąc w okolicach Ostrołęki kobieta oświadczyła mi przez telefon, ze nie może na mnie już dłużej czekać, bo ma trójkę dzieci w samochodzie i mamę chorą w domu. Jak stwierdziła, nie mogła też odebrać psa ode mnie ani w sobotę ani w niedzielę - bo ma studia. A Ja??? co ja miałam zrobić z Bubą?? oddać do schroniska w Mrągowie? Jechałam tam z wizytą z dwoma swoimi psami, zabranie je ze sobą nie wchodziło w rachubę. Całe szczęście że tego samego dnia miałam przywieźć także drugą kudłatą suczkę ze schroniska w Józefowie do Juta112 z dogomanii. Oczywiście suczki mi nie wydano, bo już została zarezerwowana itd- czyli pies nie do wydania!!!:angryy: Juta112, do której wykonałam dramatyczny telefon o godz 20.00 czy by jednak innej suczki ode mnie nie chciała, wyrwała z domu i suczkę wzięła.
Na pewno tutaj napisze:lol: .

Posted

Witam Wszystkich:loveu: :lol: :multi: ;)
Jestem nową i bardzo szczęśliwą właścicielką BUBY. Na początku chciałabym podziękować wszystkim dzięki którym sunia do nas trafiła (w szczególności Tanitce). Od początku pobytu u nas podbiła serca wszystkich domowników Chcąc krótko opisać BUBUNIĘ(tak nazywa ją mój 4 letni synek):piękna, mądra, grzeczna i jest niesamowitym pieszczochem. Będę się starała na bieżąco informować o naszej nowej domowniczce.
Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków.

Posted

Strasznie mi przykro z powodu tej całej historii:(

Leśniczówka obrażona,nawet niewiedziałam o co bo nie odbierali moich telefonów.

Cieszę się że malutka Buba ma już swój kochany domek:iloveyou:

Posted

Pani z leśniczówki poczuła się obrażóna, ze nie przywioze jej psa do Giżycka... eh szkoda słów.
Widocznie tak miało być, ze Buba nie była przeznaczona nikomu innemu tylko Juta112:loveu:. Czekamy na wieści z nowego domu:lol:

Posted

juta112 napisał(a):
Witam Wszystkich:loveu: :lol: :multi: ;)
Jestem nową i bardzo szczęśliwą właścicielką BUBY. Na początku chciałabym podziękować wszystkim dzięki którym sunia do nas trafiła (w szczególności Tanitce). Od początku pobytu u nas podbiła serca wszystkich domowników Chcąc krótko opisać BUBUNIĘ(tak nazywa ją mój 4 letni synek):piękna, mądra, grzeczna i jest niesamowitym pieszczochem. Będę się starała na bieżąco informować o naszej nowej domowniczce.
Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam wszystkich dogomaniaków.

Witamy :) pozdrawiamy serdecznie i gratulujemy Nowego Domownika :)
życzymy wszystkiego dobrego i czekamy na opowieści o Waszym życiu z Bubunią :) :loveu:

Posted

A ja uwazam ze duzo siwych wlosow cie ominelo...czasami los ladnie nas ochrania przed wiekszymi klopotami;)
Buziaki dla Buby...jestem w niej wirtualnie zakochana:loveu:
a to przez Gryska w typie Buby, ktory dla niej moglby byc....pradziadkiem:diabloti: .

• 2 weeks later...
Posted

Halo , Halo , już jestem . :multi:
U Buby wszystko jak najlepiej , rośnie jak na drożdzach . Chętnie wyślę parę jej zdjęć , ale muszę prosić o pomoc , bo jestem początkującą dogomaniaczką i jeszcze nie wiem jak to zrobić . :niewiem: Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć to byłabym wdzięczna .:bye:

Posted

[quote name='juta112']Halo , Halo , już jestem . :multi:
U Buby wszystko jak najlepiej , rośnie jak na drożdzach . Chętnie wyślę parę jej zdjęć , ale muszę prosić o pomoc , bo jestem początkującą dogomaniaczką i jeszcze nie wiem jak to zrobić . :niewiem: Jeśli ktoś mógłby mi podpowiedzieć to byłabym wdzięczna .:bye:

Witaj. Chcę bardzo zobaczyć Bubusię na zdjęciach dlatego już piszę. najpierw wejdz na www.fotosik.pl i się zarejestruj. Potem wrzuć zdjecia ze swojego komputera na serwer (czyli na fotosik) a jak juz beda w fotosiku to pod zdjeciem kliknij na "Pobierz pozostałe kody" i zkopiuj "pełny rozmiar na forum". Potem wejdz w okno odpowiedzi na dogomanii i kliknij "Wstaw obrazek" (Takie góry ze sloneczkiem nad polem do wpisywania tekstu) i tam wklej kod z fotosika. Powinno się wkleić. W razie problemów zadawaj pytania a możesz również zdjęcia wysłać na mojego meila: magda.slusarczyk@poczta.onet.pl i ja je wstawię to na dogomanię.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

przeklejam z maila od Juty:lol: :

[FONT=Arial]Buba ma się jak najlepiej , bardzo się polubili z moim synkiem , są prawie nierozłączni , jest bardzo radosną i zarazem spokojną suczką ( albo się bawi z dziećmi , albo śpi , szczególnie w te upały ) . Jednak jak to szczeniak trzeba ją pilnować , bo potrafi narozrabiać np . pogryzła mi już kilka par butów , porwała namiot itp . ale byłam na to przygotowana , więc przymykam na to oko .[/FONT]
[FONT=Arial]Jest bardzo posłuszna , nauczyła się między innymi : ładnie chodzić na smyczy , siad , waruj , daj łapę , poproś .[/FONT]
[FONT=Arial] Co do jedzenia to zrobiła się bardzo wybredna , nie chce jeść samej suchej karmy ( staram się jej zmieniać co jakiś czas , żeby znaleźć taką która będzie jej najbardziej smakować ) więc dokupuje jej karmę w puszkach i mieszam z suchą , wtedy zjada wszystko ze smakiem .[/FONT]
[FONT=Arial] Ze zdrowiem nie ma większych kłopotów ( oczywiście jest już po wszystkich szczepieniach ) poza tym , że miała zapalenie spojówek , ale po kilku dniach zapuszczania kropli do oczu teraz jest już wszystko w porządku .[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

Suuuper. Bardzo się cieszę że trafiło do ludzi, dla których jest oczkiem w głowie:multi:
Mam nadzięję na jakieś zdjęcia bo napewni urosła:p

• 2 weeks later...