Jump to content
Dogomania

[Wieluń]Pluto (sznaucer olbrzymi) pies z bajki - we własnym DOMU! :)

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Decyzja to się sama podjęła :razz: ale na ciotce aisieK spoczywać będzie obowiązek doglądania wieluńskiej szczotki :eviltong:

Transport "się szuka" tu na dogo, i na forum schroniskowym, ale gdyby ktoś z Was miał pomysł dodatkowy - to my ładnie poprosimy...

Posted

MałGośka napisał(a):
U mnie na razie cisza, nikt nawet w części tej trasy nie pokonuje :shake:

U mnie też. Zero propozycji nawet łączonych.
Zaczynam źle to wiedzieć :shake:

Posted

ja nawet nie orientuję się jak długa jest to trasa , no nie mam jak pomóc , a bardzo bym chciała.......
a może w ostateczności ktoś pojedzie z Plutem pociągiem?? mogę ewentualnie dorzucić się do transportu.....

Posted

Mój mąż albo jego pracownicy będą do piątku albo do soboty w Częstochowie, jakby udało wam się załatwić transport do Częstochowy to oni moga psa do Biecza odwieść...

Posted

Dziewczyny - wstrzymujemy na razie oddech :cool3: Nie chcę zapeszać, ale wygląda na to, że los potrafi sprawiać również cudowne niespodzianki :loveu:
Niestety - okres świąteczny nie sprzyja płynnemu dogadywaniu szczegółów, więc pewnie cała sprawa troszkę się przeciągnie.

AisaK - nie mówię na wszelki wypadek "nie" Twojej propozycji, bo to przecież różnie bywa...

Czyli - ściskajcie mi tu wszyscy ładnie kciuki :)

Posted

weszka napisał(a):
MałGośka jakieś wieści?
Bo siedzę jak na szpilkach...

To je wyjmij spod pupy, i włóż znów na stopy :eviltong:

Pluto już ma walizkę spakowaną ;) i choć chłopak jeszcze nic nie wie - czekamy na jego wyjazd. Jeszcze nie wiem kiedy dokładnie, ale jak pojadą to Wam tu napiszę co, kto i jak ;)
Kciuków na wszelki wypadek nie puszczajcie, bo przecież nigdy nie wiadomo czy coś się nie spsuje w ustaleniach :roll:

Posted

Tak! TAK! T A K! :multi:

Plutek już jest w objęciach swej nowej rodzinki :loveu: - dosłownie przed sekundą skończyłam rozmowę z Anetą, naszym aniołem, którego czeka jeszcze powrót do domu - dziewczyna łącznie pokona ponad 800 km :o I to wszystko z miłości do Pluto...

"Wpadłam" tu tylko Wam to napisać, całą relację postaram sie zdać w miarę szybko, choć nie obiecuję, że dzisiaj - ale jedno jest pewne: gdyby nie dwie dziewczyny - nasza weszka i Aneta-anioł transportowy ;) Plutuś nie goniłby właśnie własnego kota, a jego ludzie nie wpatrywali by się w tej chwili w niego z uwielbieniem :loveu:

Posted

W takim razie kamień z serca :lol:
Aneta - dziękuję za dowiezienie Plutka :loveu:
MałGośka - dziękuję za opiekę nad Plutkiem w schronie, pomoc przy adopcji i zorganizowanie transportu :loveu:

PLUTO BĄDŹ SZCZĘŚLIWY :multi: :multi: :multi:

Posted

Wieści od Pluto, tfu tfu wygląda że wszystko dobrze :)

Plutuś jest kochany. Zawładnął już całą naszą rodzinką.Myslę że czuje się dobrze i jest zadowolony.Praktycznie cały czas do 15 przebywa z mężem, poznaje mnie jak wracam z pracy i bardzo się cieszy. Jest bardzo grzeczny ale lubi się bawić i wyskakiwać z radości do góry.Bardzo słucha męża , a gdy go nie widzi to za nim piszczy. Dziewczynki wychodzą z nim ale na razie tylko koło domu , bo Plutuś musi być jeszcze poddany zabiegom upiększającym. Zaraz po jego przyjeździe był weterynarz , ale Plutusia mogę strzyc tylko ja i mąz. Pan weterynarz zostawił mi nożyczki [pwiedział jak to zrobic , bo Plutuś nie chciał żeby go strzygł .Jeszcze ma jutro przyjechac może uda nam się go wystrzyc na krótko maszynką , to będzie miał ładna nową sierść. Dzisiaj dostał do zabawy dwie piłki , ale po kilku minutach juz były rozszarpane , a on miał zabawę. Z kotkiem na razie są na dystans, może z bie giem czasu się zaakceptują. Plutuś od pierwszego dnia zaczął szczekać na obcych i pilnować rodziny. Na razie jest wszystko ok. i myślę ,że tak będzie przez cały czas.

Posted

Przepraszam, że tak długo to trwało, ale widzę, że weszka wieści troszkę dostarczyła :razz:

TUTAJ, na schroniskowym topiku Plutka znajdziecie całą historię i opis jak to z tą podróżą i adopcją było, skąd się wzięła Aneta, no i przede wszystkim - trochę wieści z nowego domku i... fotki! Duuuuuuużo fot! :loveu:

Więc zapraszam do czytania i oglądania :D