rita60 Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Też jestem ciekawa co tam u Maniusia...uff jak gorąco. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Już go odrobaczyłam raz, powtórka za 2 tygodnie. Rozliczę wszystko po całym miesiącu. Myślę, że w przyszłym tygodniu można by go wykastrować- wetka robi na wziewnej. Doszczepię go oczywiście na wirusówkę. I co z tą wścieklizną? Bo zaświadczenia brak- ona go w tym roku szczepiła? Maniuś ma zacieniony kojec, więc jakoś daje radę. Apetyt mu dopisuje, zabawa też. Quote
jola_li Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Już go odrobaczyłam raz, powtórka za 2 tygodnie. Rozliczę wszystko po całym miesiącu. Super :)! Myślę, że w przyszłym tygodniu można by go wykastrować- wetka robi na wziewnej. Doszczepię go oczywiście na wirusówkę. A tu kolejność nie ma znaczenia? I co z tą wścieklizną? Bo zaświadczenia brak- ona go w tym roku szczepiła? Zaklinała się, że tak. Będę w weekend na Mazurach to postaram się ją przymusić, żeby znalazła. Maniuś ma zacieniony kojec, więc jakoś daje radę. Apetyt mu dopisuje, zabawa też. To dobrze :). Ja mam zacienione mieszkanie i - nie daję rady :shake:... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Wetka będzie u mnie w poniedziałek , to go zaszczepimy bądz potem dopiero- będzie wiedziała co robić;) Quote
Nutusia Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Gorąco jest, bo wreszcie mamy LATO! Proszę mi tu nie narzekać, bo ani się obejrzymy, znowu będzie zima, ciemno, zimno i do domu daleko ;) Bierzcie przykład z Maniola - daje radę!:eviltong: Quote
jola_li Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Wetka będzie u mnie w poniedziałek , to go zaszczepimy bądz potem dopiero- będzie wiedziała co robić;)[/QUOTE] Ja słyszałam, że szczepienie robi się tydzień po odrobaczeniu, bo inaczej nie działa. [quote name='Nutusia']Gorąco jest, bo wreszcie mamy LATO! Proszę mi tu nie narzekać, bo ani się obejrzymy, znowu będzie zima, ciemno, zimno i do domu daleko ;) Bierzcie przykład z Maniola - daje radę!:eviltong:[/QUOTE] JA CHCĘ, ŻEBY BYŁO ZIMNO!!!!!! (Nie mylić z trzaskającym mrozem ;))! Dziś mi się śniło, że jadę samochodem w foliowym tunelu i w miarę jak ubywa powietrza folia okleja samochody, aż wreszcie muszą się zatrzymać. Chciałam zrobić dziurę w folii, ale ona była bardzo mocna :(. PRECZ Z UPAŁAMI!!! ŻĄDAM PRAWA DO SWOBODNEGO ODDECHU! NIECH ŻYJE TEMPERATURA, W KTÓREJ NIE TYLKO MANIUŚ DAJE RADĘ :)!!! Quote
Gusiaczek Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 [quote name='jola_li'] PRECZ Z UPAŁAMI!!! ŻĄDAM PRAWA DO SWOBODNEGO ODDECHU! NIECH ŻYJE TEMPERATURA, W KTÓREJ NIE TYLKO MANIUŚ DAJE RADĘ :)!!![/QUOTE] O TO!!! TO!!!! cierpię katusze, wyglądam i czuję się jak ścierka:( Ovo chleje i leje na potęgę w domu, bo na spacerkach nie ma siły przykucnąć... To masakra, a nie lato:( Quote
jola_li Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 Maniuś jest bogaty :)! Maniuś jest bogaty :)!!! Na bazarku zebrało się aż 675 zł :)!!!!!!!! Jak tylko wpłynie na konto zapiszę w Maniusiowej Księdze Przychodów i Rozchodów. Quote
Nutusia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 O ja... kawaler z takim posagiem domek powinien znaleźć bez problemu... ;) Co do pogody się nie wypowiadam, bo musiałabym z Wami polemizować :) Quote
jola_li Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 [quote name='Nutusia']O ja... kawaler z takim posagiem domek powinien znaleźć bez problemu... ;) Ręce precz od Maniusiowego posagu (który oby - choć za bardzo na to nie liczę - się zmienił w posag dla innego psiaka)!!! Oddam go tak jak stoi, jedynie w futerku :)! Co do pogody się nie wypowiadam, bo musiałabym z Wami polemizować :) UPAŁY DO AFRYKI :)!!! Dzwoniłam dziś do tej kobiety, żeby poszukała zaświadczenia o szczepieniu wścieklizny - powiedziała, że wczoraj użądlił ją szerszeń (zagnieździły się u nich w domu). A tam tłum dzieciaków :(. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Dzisiaj to normalnie skwar masakryczny. Maniuś jednak nic z tego sobie nie robi - szalał z Midi , ona ucieka, on ją goni i łapie za ogon. Quote
Nutusia Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Maniek - kocham Cię! Gdybyś się wybierał do Afryki, zabierz mnie ze sobą ;) Quote
jola_li Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 [quote name='Nutusia']Maniek - kocham Cię! Gdybyś się wybierał do Afryki, zabierz mnie ze sobą ;) Maniuś, nie rób tego!!! Nutusiowe stadko nigdy by ci nie wybaczyło :)! Aniu, czy Maniuś ciągle jeszcze płacze jak odchodzisz, czy może ciut mniej? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Zdecydowanie mniej, już się przyzwyczaił. Co jednak nie zmienia faktu , że jest z niego szczekacz - jako jedynego słychać go w nocy , szczeka na inne psy jak biegają . No jest typem , który dużo mówi;) cóż efekt życia na łańcuchu Quote
Gusiaczek Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 [quote name='Nutusia']Maniek - kocham Cię! Gdybyś się wybierał do Afryki, zabierz mnie ze sobą ;)[/QUOTE] Tak, takkkkkkk Ciocia Magda upałolubna:), ale chociaż jakowąś kartkę z pozdrowieniam afrykańskimi przyślijcie, co? Quote
krakowianka.fr Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 ani upal ani mrozy nie dobre.... taka sugestia - uzupelnijcie pierwszy post z info jak sie ma psiak, czego TERAZ potrzeba itd, zeby nie tzreba bylo czytac calosci watku ;) Quote
jola_li Posted July 9, 2012 Author Posted July 9, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Zdecydowanie mniej, już się przyzwyczaił. Co jednak nie zmienia faktu , że jest z niego szczekacz - jako jedynego słychać go w nocy , szczeka na inne psy jak biegają . No jest typem , który dużo mówi;) cóż efekt życia na łańcuchu[/QUOTE] Na te psy to może szczeka, bo chciałby dołączyć ;)? Może - powolutku - troszkę przycichnie ;)... Byłam weekendowo na Mazurach, kobieta, niestety, zaświadczenia o szczepieniu wścieklizny nie znalazła :(. Teraz pomyślałam sobie, że może zapytam, który weterynarz je robił i spróbuję od niego dostać duplikat, żeby Maniusia niepotrzebnie nie truć. [quote name='Gusiaczek']Tak, takkkkkkk Ciocia Magda upałolubna:), ale chociaż jakowąś kartkę z pozdrowieniam afrykańskimi przyślijcie, co?[/QUOTE] Dobrze, że komuś sprawiają frajdę te upały (oprócz producentów klimatyzatorów) :). Gusiaczku, dziękuję Ci bardzo za przypięcie Maniusiowego banerka, ale Maniuś zebrał sporo gotówki na wikt i opierunek, a Ty masz swoją Ovo - zrobić Ci banerek :)? [quote name='krakowianka.fr']taka sugestia - uzupelnijcie pierwszy post z info jak sie ma psiak, czego TERAZ potrzeba itd, zeby nie tzreba bylo czytac calosci watku ;)[/QUOTE] Mądra sugestia i zaraz się do niej zastosuję :). Maniuś - jak już zbierze się cała bazarkowa kwota, na czas jakiś będzie finansowo zabezpieczony, a potem... pewnie będę musiała zrobić następny bazarek ;). Chyba że wcześniej znajdą się ludzie, których Maniuś zauroczy :). Oby! Quote
Igiełka Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Odwiedzam Maniusia :) Jolu udało się dowiedzieć czegoś więcej o tamtej suni ? :) Quote
Igiełka Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Odwiedzam Maniusia :) i trzymam mocno kciuki za własny dobry dom Jolu udało się dowiedzieć czegoś więcej o tamtej suni ? :) Quote
jola_li Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Igiełka']Odwiedzam Maniusia :) Jolu udało się dowiedzieć czegoś więcej o tamtej suni ? :) Niestety nie :(. Strasznie mi jej żal :(. Coś ostatnio ciągle awarie na dogomanii, wczoraj przez wiele godzin nie mogłam tu zajrzeć. Napisałam taki tekst ogłoszenia (tytuł do wyboru): Fajny młody pies szuka fajnego Człowieka Do serca przytul Maniusia Rude uszy, zimny nos, gorące serce Kundel warmińsko-mazurski quatro color Maniuś ma tylko rok, ale już doświadczył życia na uwięzi, głodu, obojętności. Na mazurskiej wsi, w której mieszkał, pies jest stałym elementem gospodarstwa. Musi być, choć nikomu nie jest potrzebny i nikt się o niego nie troszczy. Ma tylko rok. Przed nim wiele lat – oby już tylko dobrych. Przebywa teraz w hoteliku, gdzie uczy się lepszego życia i czeka na to najlepsze – ze swoim Człowiekiem. Maniuś jest pieskiem średniej wielkości (ok. 14 kg), zdrowym, żywiołowym, skorym do zabaw, bystrym, przyjaznym dla ludzi. Aniu, co jeszcze dodać (oprócz kontaktu)? Możesz uściślić wielkość, bo tak trochę pofantazjowałam ;)? Nie wiecie, czy allegro można teraz robić pieskom do adopcji? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Na allegro nie można, chyba jedynie fundacje tylko?Na tablicy można. Wielkość w kolano ? ;), chodzi na smyczy, czysty, zaszczepiony i wykastrowany , dogaduje się z suczkami- lubi się bawić- jest świetnym towarzyszem dla drugiego psa, ma zadatki na stróża- szczekliwy i czujny, nie ucieka, przybiega na zawołanie, nie niszczy. Quote
Gusiaczek Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Dotarłam po kilku dniach chorowania (grypa żołądkowa?). Jolu dziękuje za deklarację banerkową, ale .... teraz chyba nie;) Ovo też przy kasie - wystarczy na zabieg i może jeszcze zostanie. Quote
jola_li Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Na allegro nie można, chyba jedynie fundacje tylko?Na tablicy można. Ogłoszenia zamówione i na pewno lada chwila będą. Myślałam, że i allegro mu zrobię, ale widzę, że nie :(. Wielkość w kolano ? ;), chodzi na smyczy, czysty, zaszczepiony i wykastrowany , dogaduje się z suczkami- lubi się bawić- jest świetnym towarzyszem dla drugiego psa, ma zadatki na stróża- szczekliwy i czujny, nie ucieka, przybiega na zawołanie, nie niszczy. [quote name='Nutusia']Saaaaame zalety! :) No! Ma się rozumieć ;)! [quote name='Gusiaczek']Dotarłam po kilku dniach chorowania (grypa żołądkowa?). A kysz, choróbsko! Zdrowia życzę! Jolu dziękuje za deklarację banerkową, ale .... teraz chyba nie;) Ovo też przy kasie - wystarczy na zabieg i może jeszcze zostanie. To dobrze, że Ovo nie musi się martwić o kasę :). [quote name='Ellig']Witaj Manius!:) Witaj, Elu :)! Dziękujemy za odwiedziny :). Quote
Recommended Posts