Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli ma serce dla zwierzaków, to inteligencja nie jest najważniejsza.
Mnie martwią raczej opowieści o parkach, lesie i łąkach w centrum Lublina...
Nie chciałabym nikogo źle oceniać z góry, bo może to być najpoczciwsza osoba na świecie, ale jak już od początku są niedopowiedzenia i coś się nie zgadza, to budzą się wątpliwości.
Poprosiłam ją o nazwisko i adres do ew. wizyty p/a; na razie nie odpisała. I jak nie odpisze, to chyba nie będę się upominać o odpowiedź.

Posted

[quote name='Nutusia']Chyba aż w takiej "desperacji" nie jesteśmy...[/QUOTE]
Przyznam, że jednak ciąży mi świadomość, że co miesiąc pożyczam 300 zł na opłaty Maniusiowe, ale nie oznacza to, że chcę go wyadoptować za wszelką cenę. Maniuś musi mieć dom, co do którego nie będzie żadnych wątpliwości.

Posted

[quote name='rita60']No to nie ta,ale mam wrażenie,że to jakieś niepoważne małolaty.[/QUOTE]
Może ktoś się wygłupiał, a może to osoba z jakimś deficytem umysłowym, co oczywiście nie musi przekreślać jej jako opiekunki psa, ale że i tak przestała się odzywać (a i ja nie kontynuuję wymiany postów ;)), więc sprawa zakończona.

[quote name='Ellig']Jolu a jaka to jest ulica, sprawdzimy na mapie satelitarnej?[/QUOTE]
Pisała o ul. Staszica, która jest w samym centrum Lublina.

Posted

[quote name='Ellig']Rzeczywiscie sporo domow, ale blisko jest duzy teren zielony pomiedzy ul.Szewską a Aleją Solidarności.[/QUOTE]
A miały być parki, łąka i las w odległości 1 km.
Tak czy inaczej, nie podała ani nazwiska ani dokładnego adresu, ani nie zaproponowała terminu wizyty p/a.
Nie żebym się martwiła z tego powodu ;).

Posted

Do dziewczyn od mikropsów napisała jakaś laska co nie ma telefonu;) podejrzewam, że ta sama...

Mańka wyczesałam, bardzo to lubi, aż się na plecy wykłada. Tylko nie chce się dać złapać - zabawa w berka najpierw;) Dobrze, że to łakomczuch i łatwo go przekupić.

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Do dziewczyn od mikropsów napisała jakaś laska co nie ma telefonu;) podejrzewam, że ta sama...
Mariola ;)?
A swoją drogą - ale czasy, żeby kogoś identyfikować po braku telefonu ;).
Pamiętam jak czekało się 10 lat na podłączenie linii ;)...

Mańka wyczesałam, bardzo to lubi, aż się na plecy wykłada. Tylko nie chce się dać złapać - zabawa w berka najpierw;) Dobrze, że to łakomczuch i łatwo go przekupić.

Niech biega sobie jak najwięcej :)!
Tyle jego radości ile biegania...

Posted

[quote name='jola_li']A miały być parki, łąka i las w odległości 1 km.
Tak czy inaczej, nie podała ani nazwiska ani dokładnego adresu, ani nie zaproponowała terminu wizyty p/a.
Nie żebym się martwiła z tego powodu ;).[/QUOTE]

Niepowazni ludzie tez sa na swiecie....
Manius na tym nie ucierpi, zasluguje na dobry dom:)

• 2 weeks later...
Posted

Dziś rozmawiałam z Ewu, z którą też skontaktowała się ta sama pani w sprawie adopcji psa (11-letniego). Podobno była zainteresowana również kilkoma innymi, m.in. spanielem. Z tego, co pisała wynika, że ma już psa, żółwia i chomika.
Chcą sprawdzić ten dom, żeby upewnić się, że to nie jakaś zbieraczka, ale jak na razie nikomu nie podała adresu.

Ale - mea culpa! - pani jest z Lubina, a nie Lublina...
Niewiele to zmienia, bo i tak nie dałabym tam Maniusia.

Posted

Jolu- to chyba do mnie tez pisała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten zółw i chomik , to nie może być zbieg okoliczności. Do mnie na gg pytałam o małą suczkę, bo ma juz jednego pieska. Mówiła , ze jest z Dolnego śląska - nie zagłębiałam się w rozmowę, bo to za daleko.

Posted

Becia napisała, że ta pani kontaktowała się też z Fundacją Pies na Zakręcie z Warszawy...
Trzeba uważać na Mariolę(...), póki sprawa się nie wyjaśni.

Posted

Oj tak - trzeba być czujnym...

Wracam, bo właśnie na czarnych kwiatkach przeczytałam wpis iwonamaj:

Ostrzeżenie z FB
"[B]Ostrzeżenie!!
Ostrzegam wszystkich zwierzolubów , którzy spotkają się z osobą, która posługuje się mailem : mariola164.....
nie oddawajcie jej psów!!! szczegóły na pw."[/B]

Posted

[COLOR=#800080][B]sorki że zakłócam spokój ale poszukuje osoby z mazur, która przetrzymałaby kota 8letniego na kilka miesięcy (3-4). Właścicielka będzie płaciła na jego utrzymanie tylko chce troskliwej opieki.Musi wyjechać za granice i z czasem chciałaby go do siebie zabrać,ale teraz nie ma takiej możliwości.Macie jakiś pomysł? Ona mieszka w miejscowości Reszel.Będę wdzięczna za podpowiedź na pw[/B][/COLOR]

• 2 weeks later...
Posted

Wróciłam z.... chciałam napisać wakacji, ale że to były bardzo zapracowane wakacje, więc napiszę - z Mazur :).

Nutusia napisał(a):
Oj tak - trzeba być czujnym...

Wracam, bo właśnie na czarnych kwiatkach przeczytałam wpis iwonamaj:

Ostrzeżenie z FB
"Ostrzeżenie!!
Ostrzegam wszystkich zwierzolubów , którzy spotkają się z osobą, która posługuje się mailem : mariola164.....
nie oddawajcie jej psów!!! szczegóły na pw."

Na szczęście jest to osoba tak mało kontaktowa, że nikt o kim słyszałam, że miał z nią kontakt, nie zdecydował się na oddanie jej psa...