Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zapomniałam o Maniusiu.
Byłam znowu na Mazurach.
Na miejscu Maniusia pojawiła się maleńka suczka.
Podobno z olsztyńskiego schroniska.
Podobno tylko czasowo, bo znajomi Maniusiowej ex właścicielki podobno się przeprowadzają i jak tylko się przeprowadzą, to podobno ją zabiorą.
Nie wierzę.
Jestem załamana i nawet nie chce mi się mówić na ten temat.

W najbliższym tygodniu będę miała nowy numer telefonu i wtedy porobię Maniusiowi nowe ogłoszenia.
Spróbuję na województwo mazowieckie tym razem.

Posted

Jolu a może zastrzec w olsztyńskim schronie,żeby nie wydawali tej kobiecie żadnego psa,są wolontariuszki na Dogo z tego schroniska. Ciekawe jakie to maleństwo trafiło do niej,czy jest jakaś fota ?

Posted

Tylko się pociąć szarym mydłem... Zaraz się okaże, że zanim się ta znajoma przeprowadzi, sunia urodzi szczenięta! Zastrzeżenie w schronie - jak najbardziej - tym bardziej, że tam rzeczywiście dziewczyny działają modelowo. Tylko, jak wiadomo, o pieska jest u nas niezwykle łatwo - szczególnie na wsi. Ech, Joluś, co tu zrobić z tą upartą babą!?!?!?!?!?!?

Posted (edited)

rita60 napisał(a):
Jolu a może zastrzec w olsztyńskim schronie,żeby nie wydawali tej kobiecie żadnego psa,są wolontariuszki na Dogo z tego schroniska. Ciekawe jakie to maleństwo trafiło do niej,czy jest jakaś fota ?

Nutusia napisał(a):
Tylko się pociąć szarym mydłem... Zaraz się okaże, że zanim się ta znajoma przeprowadzi, sunia urodzi szczenięta! Zastrzeżenie w schronie - jak najbardziej - tym bardziej, że tam rzeczywiście dziewczyny działają modelowo. Tylko, jak wiadomo, o pieska jest u nas niezwykle łatwo - szczególnie na wsi. Ech, Joluś, co tu zrobić z tą upartą babą!?!?!?!?!?!?

Niestety zdjęcia nie mam. Zrobię przy najbliższej okazji.

Ona nie wzięła tego pieska bezpośrednio ze schroniska. Nie mają samochodu i nie jeżdżą do Olsztyna.
Mówiła, że znajomi wzięli 2 psy, w tym tą malutką bezpośrednio po sterylizacji i .......

Przepraszam, nie mam siły pisać...
To wszystko się kupy nie trzyma.
Baba kłamie.
Na temat Debry-Nutki, którą kiedyś od niej zabrałam słyszałam 4 wersje.
Jak była w 5 ciąży (teraz ma 6 dzieci) i spytałam kiedy będzie maleństwo twierdziła, że nie jest w ciąży tylko ma chorą wątrobę.
Po kilku miesiącach urodziła.
Ma 3 zęby, farbowane włosy, tatuaż, a w głowie sieczkę.
Przy tylu dzieciakach (i ciągle co najmniej 2 psach) stać ją na "upiększanie", a na karmę już nie.
I niestety, nie mogę kopnąć jej w tyłek, choćbym chciała, bo nie będę mogła sprawdzić od czasu do czasu, co tam się dzieje.

Edited by jola_li
Posted

Pieprzona patologia! brak słów na tych debilnych ludzi już...
Może sunia ma czip? nie wiem czy w olsztyńskim schronie czipują? tak by można dojść do właścicieli, albo sunia by wróciła do schronu....sama nie wiem co lepsze, co gorsze....

Trzymam kciuki za Maniowe ogłoszenia i telefony! U niego wszystko ok.

Posted

Też bym z przyjemnością kopnęła babsko w tyłek:angryy:
Wersja co najmniej dziwna,schronisko w Olsztynie by wydawało psy w dwupaku i zaraz po sterylce...coś tu smierdzi:shake:

Posted

Sorry Maniolo, ja tym razem po prośbie...

Ciocie, trwa glosowanie w Krakvecie i w sierpniu wspolnym kandydatem Dogo i Miau jest Fundacja JOKOT z Warszawy. Mają sporo kocich pyszczków do nakarmienia, a i psa w potrzebie nie zostawią. Pomóżmy głosami. Krakvet wprowadził dodatkowe zabezpieczenie przed przekrętami: przy głosowaniu pojawia sie prośba o podanie nr telefonu kom., na który automatycznie wysylają kod do głosowania. Całe głosowanie zajmuje minutę. Wiem, że Miau zawsze solidarnie wspiera kandydatów Dogo ubiegających sie o karmę z Krakvetu. A bywa ciężko. :smile:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...9c95bf4704c916

Posted

[quote name='Nutusia']Sorry Maniolo, ja tym razem po prośbie...

Ciocie, trwa glosowanie w Krakvecie i w sierpniu wspolnym kandydatem Dogo i Miau jest Fundacja JOKOT z Warszawy. Mają sporo kocich pyszczków do nakarmienia, a i psa w potrzebie nie zostawią. Pomóżmy głosami. Krakvet wprowadził dodatkowe zabezpieczenie przed przekrętami: przy głosowaniu pojawia sie prośba o podanie nr telefonu kom., na który automatycznie wysylają kod do głosowania. Całe głosowanie zajmuje minutę. Wiem, że Miau zawsze solidarnie wspiera kandydatów Dogo ubiegających sie o karmę z Krakvetu. A bywa ciężko. :smile:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...9c95bf4704c916
Zagłosowane oczywiście :)!

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver'];)

Moje Maniusio kochane!!!
A co on trzyma w pysiu?

Aniu, kup mu na mój rachunek kosteczki do "żucia", dobrze?
Takie białe - nie wiem co to - albo ze ścięgien.