Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

basia0607 napisał(a):
Cooo ! ona w schronisku jest od stycznia ? Ja się dowiedzialam w sobotę wieczór,że w naszym schronisku jest szczenię jamnika ,Mój Tz obudzil mnie o 7 rano w niedzielę ,aby po niego jechac.U nas w niedzielę schronisko nieczynne ,nikogo nie wpuszczają,ale my pojechalismy do schroniska/30 km.od nas/ wpuścili nas i pozwolili mi polatać po wszystkich boksach i kwarantannach. Nie mogę na forum pisac jak nam sie to udalo.Do czego zmierzam ,dla chcącego nie ma nic trudnego.Nasz jamniczek byl chory, mial kaszel kenelowy i byl przeziębiony.Cudowna była pierwsza jego noc razem z nami w łóżku. Głaskanie ,tulanie i spanie w objęciach.To jest prawdziwy swiat jamniczy a nie zimny boks i beton. Zdrowiej nam szybko Kruszynko,świet jest taki piekny a Ty musisz to wszystko zobaczyc.

Basiu, a ja nie mogę na forum pisać o innych sprawach, więc uwierz mi, nie zawsze "dla chcącego nic trudnego".... Najważniejsze, że malutka spędziła dzisiejszą noc w ciepłym łóżeczku....

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie się dowiedziałam, że mała grzecznie przespała całą noc (no, od godziny 2-giej , więc dość krótka ta noc, ale tak to jest z dziećmi :diabloti: ), a za 15 minut ją zobaczę, bo wybieram się na osobistą inspekcję :cool3: .

Posted

No więc Zuzia to taki mały szczypioreczek, który nonstop kręci tym swoim szczypiorkowym ogonkiem, liże, wywala się brzuszkiem do góry, a najchętniej siedzi albo leży na kolanach. W ogóle wszystko chce robić będąc na kolanach. Bez kolan to już nie jest to i ani szmatki się dobrze nie żuje bez kolan, ani bucika, ani skarpetek cioci Goni :evil_lol: .
Oczywiście ciocia Gonia na mnie krzyczała, że za mocno ściskam Zuzię :roll: ...

Posted

Zuzia jest niesamowita:loveu: Biega tak śmiesznie, aportuje zabawki i zanosi je na swój kocyk. Rozdaje buziaki i najchętniej nie schodziłaby z kolan :evil_lol: Wczoraj jej nie kąpałam, ale dziś już nie odpuszczę, bo straszny z niej śmierduszek!

Posted

GoniaP napisał(a):
No i gdzie sie wszyscy podziali??? Zuzia za Wami tęskni!!!;)

Goś, Ty wiesz, że ja jestem z Zuzią i z Tobą myślami....i cały czas czuję ten mały łepek wtulony w moje ramię...

Posted

GoniaP napisał(a):
No i gdzie sie wszyscy podziali??? Zuzia za Wami tęskni!!!;)

jakieś zakupy trza było zrobić bo w lodówce tylko światło :D i groziło mi zeżarcie przez moje 3 potwory. Jak to mogło by być żeby nie dać im w poniedziałek białego serka? :evil_lol: one dobrze wiedzą jaki jest dzień tygodnia i co im się należy :cool3:

Posted

Słuchajcie, Zuzia jest niesamowita!!! Ona praktycznie nie brudzi w domu:crazyeye: Czasami zdarzy się malutka kałuża siusiu, chyba ze 2 razy tylko!!!
Resztę robi w ogrodzie, ale jak wzięłam ją do lasu na spacer, to nie zrobiła nic :evil_lol: (nie bójcie się, większość spaceru spędziła u mnie pod pazuchą;) Jak zaczął padać deszcz, to Zuzia zniknęła całkowicie :evil_lol: Chyba poczuła się bezpieczna, bo nieśmiało poszczekuje;) i śmiesznie warczy na zabawki.
Za chwilę ją wykąpię, bo jesteśmy już po wieczornym spacerku. Będzie wysychać u mnie na kolanach:lol:

Posted

PaulinaT napisał(a):
Jak bosko... nakolankowa kieszonkowa jamnisia która w dodatku teraz jest już poachąca :loveu::loveu::loveu:
Wyjątkowa mala psiunia, nadaje się tylko dla wyjątkowych ludzi!!!
Dla mnie to niesamowite doświadczenie! Jest mniejsza od mojego najmniejszego kota :razz: Nawet mój Bąbel (pies) nie uważa jej za swój gatunek:eviltong: Siedzimy sobie wszyscy razem.... i nic. (ale nie będę sprawdzać na Zuzi co by było dgyby, nie martwcie się) A jej gabaryty...... są zachwycające:loveu: Normalnie wytworzył się u mnie instynkt macierzyński;) Mam takie male zakutane, pachnące maleństwo na kolanach. I do tego śpi i się nie drze :loveu:

Posted

basia0607 napisał(a):
Czy wiadomo cos o szorstkowlosym. Moze też slodki i chory !

Basiu, byłam dziś w schronie z Moniką P. Wypatrywałyśmy go i nie znalazłyśmy, więc mam nadzieję, że znalazł domek.

Posted

Zuzia... Właśnie zakopała sie w cieplusim śpiworze :loveu: Takim na - 15 stopni Celsjusza :razz: Psa nie ma, więc samotnie oglądam TV. Koty obrażone :cool1: Pies śpi i nic sobie z Zuzi i mnie nie robi :mad:

Posted

basia0607 napisał(a):
Ok! Juz sie nie czepiam.
Basiu, przecież nie czepiasz się! Tak jak nam, zależy Ci na dobru zwierząt...
Czy Ty masz do mnie o coś żal? Napisz proszę na pw.

Posted

GoniaP napisał(a):
Psa nie ma, więc samotnie oglądam TV. Koty obrażone :cool1: Pies śpi i nic sobie z Zuzi i mnie nie robi :mad:

Ja nic nie rozumiem :niewiem: kogo nie m a kto śpi w śpiworze? :niewiem:
I co na to wszystko Bąbelini?
Ty masz TV w piwnicy? :-o

:niewiem: :niewiem: :niewiem: :niewiem:

Posted

PaulinaT napisał(a):
Ja nic nie rozumiem :niewiem: kogo nie m a kto śpi w śpiworze? :niewiem:
I co na to wszystko Bąbelini?
Ty masz TV w piwnicy? :-o

:niewiem: :niewiem: :niewiem: :niewiem:
Zuzia zakopana w śpiworze i jej nie ma dla świata:evil_lol: Śpiwór z Zuzią leży obok mnie na kanapie :lol: A Bąbelini tuż obok chrapie na swoim posłaniu.... A ponieważ Zuzia się w śpiworze nie rusza, to Joguś wlazł na fotel obok i też śpi. Tylko Lusi brak:roll: