Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już jestem, po całym dniu spędzonym poza domem.
Bardzo się cieszę, że malutka jest już u Gosi.
Widzę też, że nie podziękowano tu osobie, bez której jamnisia nie wyszłaby ze schroniska. Otóż tą osobą jest TŻ GoniP, z którego inicjatywy maleńka została zabrana ze schroniska i który formalnie ją adoptował.A ponieważ wiem, że podczytuje Dogomanię, więc.... Michale, honorowy członku naszej fundacji, z całego serca Ci dziękuję!!!!
Prawdę mówiąc myślałyśmy o jamniczce już od paru dni, bo przecież przez tyle tygodni widziałyśmy ją na kwarantannie, ale z pewnych powodów zabranie jej nie było dotąd możliwe. Poza tym miałam nadzieję, że skoro już wywalczyłam przeniesienie jej z kwarantanny do normalnego boksu, to szybko zostanie adoptowana, co niestety nie nastąpiło...
Możecie być pewni, że mała znajdzie najlepszy możliwy dom, bo i Michał, i Gonia będą bardzo starannie weryfikować ewentualnych adoptujących.

P.S. Basiu, ponieważ napisałaś do mnie w sprawie jamnisi chyba zanim jeszcze powstał ten wątek, proszę, bądźmy w kontakcie. Przepraszam,że nie pisałam Ci nic konkretnego, ale byłam bardzo zajęta przez cały weekend.

Posted

No właśnie. Teraz na to wpadłam. Byłam u Basi, wczoraj czatowałyśmy tylko przed komputerem, by wydobyć z tąd nowe informacje.

Wydaje mi się, że Basia pierwsza napisała, że chce ją wziąść.
Nie chcę się upierać. Jak to jest ?

Posted

Rybc!a napisał(a):
No właśnie. Teraz na to wpadłam. Byłam u Basi, wczoraj czatowałyśmy tylko przed komputerem, by wydobyć z tąd nowe informacje.

Wydaje mi się, że Basia pierwsza napisała, że chce ją wziąść.
Nie chcę się upierać. Jak to jest ?

Tak, to prawda,Basia do mnie napisała zdaje się po przeczytaniu mojego postu w wątku na "Przyjmę psa" i zobaczeniu tam zdjęć maleńkiej, myślę więc, że wrócimy do tej sprawy, gdy tylko będziemy wiedzieć dokładnie, w jakim stanie jest malutka i kiedy będzie gotowa do adopcji :-).

Posted

Hala napisał(a):
To nie jest kolejka po kiełabasę, kto pierwszy ten lepszy... tylko szukanie domu dla psa, najlepszego...

Oczywiście :-). Dlatego każdy potencjalny dom będzie zweryfikowany i z każdą osobą będziemy rozmawiać. Ponieważ Basia wykazała zainteresowanie przygarnięciem jamniczki jako pierwsza, z nią jako pierwszą będziemy zapewne rozmawiać, nie wykluczając rzecz jasna rozmów z innymi. I po tych rozmowach, po rozważeniu wszystkich za i przeciw, będziemy wiedzieć, kto stanie się nowym opiekunem psinki.
Dodam jeszcze, że wszystkie psy, które są pod opieką naszej fundacji, do nowych domów idą z umową adopcyjną, w której właściciele zobowiązują się m.in. do wysterylizowania suni w odpowiednim wieku oraz zgadzają się na wizytę poadopcyjną naszej fundacji.

Posted

Martwie sie też , o tego drugiego szorstkowłosowego szczeniaczka , co sie z nim dzieje ! Moze jutro ktos by pojechal i sprawdzil. O Kruszynę trwa prawie walka a tamto nieszczescie prawdopodobnie zostalo, To takie samo jamnicze dziecko, pomózmy mu. Będę równiez z uwagą śledziła jego losy. Czy moze ktos sprawdzic co z nim !

Posted

basia0607 napisał(a):
Martwie sie też , o tego drugiego szorstkowłosowego szczeniaczka , co sie z nim dzieje ! Moze jutro ktos by pojechal i sprawdzil. O Kruszynę trwa prawie walka a tamto nieszczescie prawdopodobnie zostalo, To takie samo jamnicze dziecko, pomózmu mu. Będę równiez z uwagą śledziła jego losy. Czy moze ktos sprawdzic co z nim !

Basiu, prawdopodobnie będę jutro w schronisku i sprawdzę. Tamten na szczęście był w lepszym stanie, stąd może mniejsza o niego troska. A jest tak słodki, że na pewno zwrócił na siebie czyjąś uwagę, zresztą trzeba by zapytać TŻa Goni, czy go widział w boksie.

Posted

Ani wczoraj, ani dziśnie widziałam takiego szczeniaka... :shake: Widziałam tylko takiego koło rocznego szorstkowłosego. Ale to nie ten..prawda?

Posted

Jaka ona cudowna :loveu: troszkę się odżywi i kolejka będzie stała do adopcji :evil_lol: żeby moje małpy nie były takie zaborcze to nie wiem czy bym odpuściła :shake:
Mam takie dziwne wrażenie czy malutka nie jest mieszanką z szorściakiem? u mnie w klatce jest taka mieszanka i jest identyczna.

Posted

Cooo ! ona w schronisku jest od stycznia ? Ja się dowiedzialam w sobotę wieczór,że w naszym schronisku jest szczenię jamnika ,Mój Tz obudzil mnie o 7 rano w niedzielę ,aby po niego jechac.U nas w niedzielę schronisko nieczynne ,nikogo nie wpuszczają,ale my pojechalismy do schroniska/30 km.od nas/ wpuścili nas i pozwolili mi polatać po wszystkich boksach i kwarantannach. Nie mogę na forum pisac jak nam sie to udalo.Do czego zmierzam ,dla chcącego nie ma nic trudnego.Nasz jamniczek byl chory, mial kaszel kenelowy i byl przeziębiony.Cudowna była pierwsza jego noc razem z nami w łóżku. Głaskanie ,tulanie i spanie w objęciach.To jest prawdziwy swiat jamniczy a nie zimny boks i beton. Zdrowiej nam szybko Kruszynko,świet jest taki piekny a Ty musisz to wszystko zobaczyc.

Posted

basia0607 napisał(a):

Zdrowiej nam szybko Kruszynko,świet jest taki piekny a Ty musisz to wszystko zobaczyc.
Stawiam na sukces:multi::multi::multi:
Dziewczyna będzie nie tylko żyć, ale też rządzić!!!!