Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciekawe tylko dlaczego jej nie zabrałyście? Może jednak jesteście już spalone w schronisku? I dlaczego to Michał musiał za was ją odbierać. A co do roli Michała to czytaj lepiej proszę. Zawsze pisałam..braliśmy..byliśmy...my..my...my... NIe chciałam jednak wymieniać jego imienia, ponieważ jest osobą prywatną i mógł sobie tego nie życzyć.

Posted

:shake: Dziewczyny...myślę, że trochę nieporozumień wkradło się w to wszystko...:shake:
Przecież wszyscy jesteśmy tu po to, żeby ratować i pomagać Zwierzętom...:-(

Posted

Hala napisał(a):
Ciekawe tylko dlaczego jej nie zabrałyście? Może jednak jesteście już spalone w schronisku? I dlaczego to Michał musiał za was ją odbierać. A co do roli Michała to czytaj lepiej proszę. Zawsze pisałam..braliśmy..byliśmy...my..my...my... NIe chciałam jednak wymieniać jego imienia, ponieważ jest osobą prywatną i mógł sobie tego nie życzyć.

Halu, nie zamierzam Ci się tu spowiadać z tego, dlaczego nie wzięłyśmy tej suni wcześniej, bo ci, którzy nas tu, na Dogo znają, wiedzą, że jeśli tylko mamy taką możliwość, to psy zabieramy. Najwyraźniej miałyśmy ku temu powód, a Ty nie koniecznie musisz go znać.

Michał nie musiał Zuzi odbierać. Michał z własnej, nieprzymuszonej woli postanowił tej suni pomóc, ponieważ Gonia w tym czasie była zajęta sprawą Pikusi, a ja byłam cały dzień poza domem. Poza tym kto Ci powiedział,że Michał jest osobą prywatną, a nie naszym wolontariuszem, sympatykiem czy członkiem fundacji?

Posted

Kurcze ! ale sie narobilo,Powiem Wam tylko,ze to niepotrzebne.Myślę,ze my w naszym regionie jesteśmy bardziej zgrane ,a to jest z korzyścią dla zwierząt.Prawo decydowania o jamniczce ma Małgosia i ona wybierze odpowiedni dom. Zgoda buduje niezgoda rujnuje ,nie kłóćcie się prosze bo razem możecie zrobić duzo więcej dla biednych psiaków ! Ktoś z Ostródy chce sunieczkę,ja mieszkam blisko od tej osoby.Znam schronisko w Ostródzie i wspaniałych wolontariuszy.Być może oni znają te dziewczynę.Przepraszam Cie zapomnialam imienia !

Posted

Basiu i masz rację. Chociaż tak sobie myslę, że nie powiennam z Tobą rozmawiać. bo znowu coś Monice sie przywidzi. No ale niektórz tak mają. Jeśli chodzi o tą zgodę... to mamy jeden cel... dązymy do tego samego. A jak widać jednak nie można sieporozumieć po ludzku. Wszyscy jesteśmy ludźmi, mówimy tym samym językiem, mamy dwie ręce i dwie nogi... a jestesmy zawistni i kłótliwi. Najgorzej jest jak ise komuś wydaje ze jest pępkiem świata. My najwięcej zdziałałysmy..My mamy spa...My znajdziemy dom...My wiemy kóry jest najlepszy....My wiemy wszystko najlepiej.... My..my..My...
Sluchajcie..nikt nie jest idealny , nawet wy.
Czy nie lepiej by było razem się cieszyć z sukcesów i razem walczyć? Koniecznie sie chcecie kłócić? Na co wam to? Odpuścćie trochę pary z siebie. Z pewnoscią będzie wam wtedy lepiej i ludziom dookoła też.

Posted

Myślę Hala, że nie do końca zdajesz sobie sprawę z kim zadzierasz, jakie dziewczyny mają osiągnięcia i sukcesy, ile zrobiły dla psów i kotów.
Trochę więcej pokory.

Basia - w Poznaniu jest sporo osób, w różnych fundacjach, którym udaje się zgodnie współpracować w jednym celu. Naprawdę :razz:

Posted

To ja może podsumuję i spróbuję zakończyć nieprzyjemną sytuację. Dla osób zainteresowanych Zuzią, Monika założyła nowy wątek.
Szczerze mówiąc Halu, nie podoba mi się Twoja postawa. I to od początku, aż do końca.
Nie ulega wątpliwości, że Zuzia to własność Fundacji. To Fundacja wybierze najlepszy z możliwych dom dla psa.
Dom proponowany przez Ciebie nie spełnia naszych kryteriów i koniec kropka. Ty z jednej strony przyznajesz rację, z drugiej napierasz i kopiesz dołki pod dobrymi intencjami.
Nie podoba mi sie też sposób w jaki potraktowalas Monikę, w końcu mocno zasłużoną w sprawie psów w potrzebie. Nie podoba mi sie sposób w jaki 'administrujesz" wątkiem dotyczącym psa, ktory pozostaje pod nasza opieką, bo Ty nie potrafilaś mu pomóc. Sposób, w jaki próbujesz podważyć dobre imię Fundacji i nasze osobiste działania w zakresie pomocy psom z poznańskiego schroniska.
Miałaś wybór.... Wiedząc o istnieniu Fundacji, mogłaś próbować się zrzeszyć, wspomóc szeregi i działać jednolicie. Ale nie zrobiaś tego. Obawiam się, że swoją postawą i nieskoordynowanym działaniem zrobisz więcej szkody, niż pożytku. No ale na to wpływu nie mamy.
Próbowałam z Tobą po dobroci, próbowałam być dobrze wychowana i spolegliwa, ale niestety, nie powiodło się.
Uważam, że jakakolwiek współpraca z Tobą nie ma sensu. Przykro mi.

Posted

No cóż...:shake: chciałabym, żeby ten konflikt się zakończył, ponieważ wszyscy chcemy dobra Zwierzaczków...
Zarówno Hala, jak i Wy i Basia, zrobiłyście dla malutkiej Psinki bardzo dużo...najważniejsze, aby teraz znalazła swój jedyny, ukochany domek...
Proszę solidaryzujmy się...bo tylko w ten sposób mozemy cokoliwek zdziałać...
Psinko śliczna, do góry!!! :multi: Niezależnie od wątku, do góry!!! :multi:
I całusy na dobranoc!!! :loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Kochanie, w sobotę pojadę do stajni i zobaczę co z naszą Jamnisia :) Będę miała ze sobą Miśka, więc muszę być ostrożna. Pozdrawiam! :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Kochani...czy pamietacie piekną Jamnisię z naszego schroniska?
Byłam dziś u niej. Jejku jaka ona pięękna :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Wszyscy domownicy się w niej kochają. oczywiscie odwiedzajacy stajnię również....

Przygotujcie się na zdjecia...pieknej Tosi :multi:

Posted

Tosia jest tak szybka, że trudno ją uchwycić aparatem.

Ma wspaniały dom i kochajacych ją ludzi. Jej nowa pani bardzo o nią dba i kocha.