Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tak sobie ostatnio pomyślałem o Wendy jaki z niej był na początku agresor, zwłaszcza względem ludzi:evil_lol: Od tego czasu mocno się zmieniła. Wielka szkoda, że ona ciągle bez domu. Jakby ta jedna łapka była najważniejsza. Bo innych powodów nie widzę.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Toska1 napisał(a):
Śliczna dziewczyna jest z Wendy :)
przepraszam , że nie przebrnęłam całego wątku -ona jest u Ciebie Maćku na DT ?

Już myślałem, że byłaś tu od początku, a ja nie zauważyłem:D
Ona jest w hotelu gdzie pracuję:)
Na DT u mnie jest tylko Charlie z banerka:p Charlie jest do adopcji gdybyś chciała:cool3:

Posted

Maciek777 napisał(a):
Już myślałem, że byłaś tu od początku, a ja nie zauważyłem:D
Ona jest w hotelu gdzie pracuję:)
Na DT u mnie jest tylko Charlie z banerka:p Charlie jest do adopcji gdybyś chciała:cool3:

dzięki za info :)
przeczytałam cały wątek i faktycznie już tu byłam w kwietniu -dlatego Wendy wydawała mi się znajoma :evil_lol:
cudna jest-widzę ,że to taki struś pędziwiatr :evil_lol: -stale w biegu , stale w ruchu :)
mam taką pannę w domu od 2 lat -znajdka -szalona dziewczyna , podobna do Wendy,tylko blondynka :lol: -wulkan energii , niezmordowana istota :razz:

Wendy już tak długo czeka , szkoda jej, bo fajna sunieczka :)
głaski dla dziewczynki :)

Posted

Toska1 napisał(a):
dzięki za info :)
przeczytałam cały wątek i faktycznie już tu byłam w kwietniu -dlatego Wendy wydawała mi się znajoma :evil_lol:
cudna jest-widzę ,że to taki struś pędziwiatr :evil_lol: -stale w biegu , stale w ruchu :)
mam taką pannę w domu od 2 lat -znajdka -szalona dziewczyna , podobna do Wendy,tylko blondynka :lol: -wulkan energii , niezmordowana istota :razz:

Wendy już tak długo czeka , szkoda jej, bo fajna sunieczka :)
głaski dla dziewczynki :)

Dzięki, przekażę jej:)
Liczę, że w końcu i Wendy się doczeka domu:roll: Nie spieszno jej do adopji bo pewnie ludzie myślą, że to niepełnosprawny pies, a ona sprawniejsza od pełnosprawnych:p Nawet na parapet potrafi wskakiwać choć pojęcia nie mam jak ona to robi:D

• 2 weeks later...
Posted

Nasza jedyna, niepowtarzalna Wendy od niedzieli w swoim domu!!!!! Nie całe10 km od hoteliku w którym spędziła 2, 5 roku.

Nie pamiętam już kiedy tak się tam ucieszyłem z powodu adopcji :lol: Nie mniej byłem też zaskoczony, że już jej nie ma :)

Można prosić o jakieś bliższe informacje i/lub fotki? :-P

Posted

Nasza jedyna, niepowtarzalna Wendy od niedzieli w swoim domu!!!!! Nie całe10 km od hoteliku w którym spędziła 2, 5 roku.

o matko, ale wiadomość :klacz:  :bigcool:
też czekam na szczegóły !

Posted

Zdjęć raczej nie będzie (Państwo starej daty), chyba że sami pojedziemy zrobić.

Wendy zamieszkała w domu u starszych Państwa (na emeryturze). Państwo od zawsze mieli przygarnięte psy, ostatnio mieszkały tam 3 staruszki, które w ogóle się nie tolerowały, więc każdy mieszkał w innym pokoju, spacery - z każdym osobno.

Państwo musieli nieźle lawirowac, żeby psy się nie spotkały czy to na podwórku, czy to w domu.

Aktualnie został tylko stary 14 letni jamnik, już prawie niewidomy, po leczeniu zmian w kręgoslupie.

Ale energii chłopak ma i widać, że ma mega dobrą opiekę.

Na Wendy czekało już świeżo ugotowane mięsko, które pochłonęla z prędkością światła.

Od razu zwiedziła dom, wybrała sobie swój fotel.

Z jamnikiem się poznała i nawet nie było źle. Jedynie burczała na niego, gdy próbował obwąchiwać jej uciętą łapkę.

Gdy Pani dowiedziała się, że pod naszą opieką jest taka trójłpaka i nikt jej nie chce już od 2,5 roku, to bez wachania zdecydowała się na jej adopcje.

Teraz po tygodniowym pobycie w DS, psiaki się tolerują, nie ma między nimi przyjaźni, ale też się na siebie nie rzucają, mijają się, każdy chodzi własnymi ścieżkami.

Same nigdy razem nie zostają.

Na spacery Wendy chodzi z ochotą, apetyt jej dopisuje. Zaliczyła dwie wpadki pierwszej nocy i pierwszego dnia, ale to normalne.

Pani gotuje psiakom, dostają mięsko, ryż, warzywa, jak również np. łososia, czy jabłka :)

W końcu się nasza panna doczekała :)