Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Akrum']Co słychać u Wendy??
Dogaduje się z kolegą z boksu??[/QUOTE]
Świetnie się dogadują:)
Ona jest dla niego jakby matką lub chociaż starszą siostrą. Przygotowuje go do życia z ludźmi.
Nawet karmy sobie nie podkradają:)

Posted

Pyrdka napisał(a):
Maciek w tak intymnym momencie:mad:

Wygląda jakby biegła:D
Ostatnio różni obcy ludzie chcą pogłaskać Wendy, a ona na to :pissed:
Na jej względy trzeba zasłużyć;)

Posted

Maciek777 napisał(a):
Wygląda jakby biegła:D
Ostatnio różni obcy ludzie chcą pogłaskać Wendy, a ona na to :pissed:
Na jej względy trzeba zasłużyć;)

pamiętam, jak Pan od Nico podszedł, przełożył palce przez siatkę by Wendy pogłaskać, a ona dziab i z zębami na niego :evil_lol:
myślałam, że to tylko taki jednorazowy wybryk był, a jednak nie.
Małpa się z niej robi. Chyba byś musiał Maciek troszkę nad Wendy popracować, znaczy nad jej charakterkiem.
Już dawno mówiłam, że Wendy to panna z charrrakterkiem :p

Posted

U nas w mieście, jeżeli się nie mylę, to nie ma psa z trzema łapkami. Ciekawa jestem jakby ludzie u nas zareagowali na Wendy spacerującą na smyczy. Gdyby co jakiś czas chodzić z nią to może ludzie (chociaż w naszym mieście) zmieniliby zdanie co do kalectwa trójłapek. Pewnie podczas rozmowy ze znajomymi, rodziną, itd. napomknęliby o piesku z trzema łapkami, który był grzeczny i ładnie sobie radził.
To są tylko moje takie tam przemyślenia o uświadamianiu ludzi. Zapewne trudne do wcielenia w życie.

Za szybko napisałam "grzeczna" - przecież ona obcych obszczekuje :/
Mam nadzieję, że to się zmieni.

Posted

Ciocie i wujkowie, sytuacja finansowa Wendy i reszty naszych podopiecznych nie jest zbyt ciekawa, niedługo koniec miesiąca, a my nie będziemy mieli czym zapłacić za hotele i leczenie psiaków.
Dlatego zorganizowałam bazarek, na którego serdecznie zapraszam.

BAZAREK OGŁOSZENIOWY

Posted

[quote name='Akrum']Chyba byś musiał Maciek troszkę nad Wendy popracować, znaczy nad jej charakterkiem.
Już dawno mówiłam, że Wendy to panna z charrrakterkiem :p
Bardziej to trzeba popracować nad prawidłowym podejściem ludzi do niej, a nie przy pierwszym spotkaniu ona widzi jak "wielka ręka" opada jej na głowę;)

[quote name='Penny']Ciekawa jestem jakby ludzie u nas zareagowali na Wendy spacerującą na smyczy. Gdyby co jakiś czas chodzić z nią to może ludzie (chociaż w naszym mieście) zmieniliby zdanie co do kalectwa trójłapek. (...)
To są tylko moje takie tam przemyślenia o uświadamianiu ludzi. Zapewne trudne do wcielenia w życie.
Ja myślę, że nie jest to takie trudne jak może się wydawać - wystarczy porozmawiać z P.Asią o ewentualnym częstym wyciąganiu jej z hotelu na spacer po mieście:)

[quote name='Penny']Za szybko napisałam "grzeczna" - przecież ona obcych obszczekuje :/
Na ulicy nie będzie na swoim terytorium i nie będzie miała czego bronić. Myślę, że będzie grzeczna:)

Posted

Maciek777 napisał(a):
Ja myślę, że nie jest to takie trudne jak może się wydawać - wystarczy porozmawiać z P.Asią o ewentualnym częstym wyciąganiu jej z hotelu na spacer po mieście:)

Ja nie napisałam, że będzie to trudne ze strony hotelu tylko te trudności mogą wynikać z braku czasu wolontariuszy. Dojazd do hotelu również kosztuje.

Posted

Penny napisał(a):
Ja nie napisałam, że będzie to trudne ze strony hotelu tylko te trudności mogą wynikać z braku czasu wolontariuszy. Dojazd do hotelu również kosztuje.

Wszystko to rozumiem. Jednak może warto byłoby zastanowić się nad zainwestowaniem pewnych pieniędzy i czasu na te spacery - może faktycznie dom szybciej by się znalazł.
Wszystko ma swoje wady i zalety.

Posted

Penny napisał(a):
Dojazd do hotelu również kosztuje.

Maciek777 napisał(a):
Jednak może warto byłoby zastanowić się nad zainwestowaniem pewnych pieniędzy

ja to póki co się zastanawiam, z czego opłacimy pobyt naszych psiaków w hotelikach, bo po zapłacie faktury za operację oczek Czakiego, na koncie nie mamy prawie grosza :(:(:(

Posted

Akrum napisał(a):
ja to póki co się zastanawiam, z czego opłacimy pobyt naszych psiaków w hotelikach, bo po zapłacie faktury za operację oczek Czakiego, na koncie nie mamy prawie grosza :(:(:(

No właśnie, jak na razie priorytetem jest zdobycie pieniążków na pobyt Wendy w hotelu.

Posted

Akrum napisał(a):

Penny napisał(a):
No właśnie, jak na razie priorytetem jest zdobycie pieniążków na pobyt Wendy w hotelu.

Nie nalegam. Myślałem tylko, że skoro padł taki pomysł to można o tym porozmawiać:)

Posted

takie spacery to przede wszystkim przydałyby się Diance, już nawet nie po to, żeby się pokazać, tylko socjalizować w mieście, między samochodami, ludźmi...

ale skąd na to wszystko brać czas i właśnie pieniądze...

pomysły to są fajne, ale gorzej z realizacją, gdy tyle mamy teraz na głowie.