bico Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 MaDi napisał(a):Powiem tak...podobno robic można ale trzeba wszystko łamać i nastawiać od nowa a wtedy? Wielki ból i problem nawet z karmieniem. Damy mu jeszcze trochę czasu. Ew. w przyszłosci moga się pojwaic problemy z otwieraniem pyska ale nawet po operacji równiez nie bedzie pewności co do braku komplikacji. kurcze, zupełnie się na tym nie znam...a jak on teraz funkcjonuje? normlanie sobie radzi? czy brak tych operacji pogorszy jego stan czy będzie bez żył bez zmian? ja nie wiem czy bym się odważyła to ruszać na nowo...:( Quote
b-b Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 A jam mały wygląda z finansami? Chyba nie ma jeszcze zrobionego dla niego żadnego bazarka? Może któraś z Cioteczek by dorzuciła kilka fantów dla małego? Jeśli by się ich trochę nazbierało to mogę zrobić małemu bazarek. Znaczy się ja też dam dla niego fanty a całość poprowadzi cioteczka Carrie i Tequila o ile się zgodzi. ale mam nadzieję, że z tym nie będzie problemu. Problemem jest teraz to żeby uzbierać fanty!!! No więc cioteczki poszperajcie w domu!!!:D Quote
MaDi Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 bico napisał(a):kurcze, zupełnie się na tym nie znam...a jak on teraz funkcjonuje? normlanie sobie radzi? czy brak tych operacji pogorszy jego stan czy będzie bez żył bez zmian? ja nie wiem czy bym się odważyła to ruszać na nowo...:( Je, szczeka a nawet biega... Poobserwujemy go trochę jak już nie ma tych dredów. Quote
as_ko Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Poznałam dzisiaj Czarka :) to bardzo fajny psiak! Pozytywnie nastawiony do wszystkich. Pomimo swojego stanu zdrowia jest wesoły i świetnie sobie radzi pomimo tego co przeszedł. Zrobiłam filmik, widać na nim jak świetnie biega :D Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=wQdrJIBBJes&feature=youtu.be Kilka zdjęć: Quote
b-b Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Jak oglądam zdjęcia to mnie krew zalewa! Jak było można zostawić tego biedaka samemu sobie po jego wypadkach :mad: Quote
wegielkowa Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 MaDi, czy to jest ta bida, którą zebrałyście po drodze z akcji z "seterową rodzinką"? Quote
haliza Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 To gulgotanie to ja też przerabiam :p, ale bardziej na zasadzie może się przestraszy i odczepi....a z tym łamaniem to też trudna sprawa....bo przy bólu nie ma dyskusji, ale jak sobie radzi, a efekty poprawy do końca nie są pewne....... Quote
MaDi Posted June 24, 2012 Author Posted June 24, 2012 wegielkowa napisał(a):MaDi, czy to jest ta bida, którą zebrałyście po drodze z akcji z "seterową rodzinką"? Tak to właśnie Czaruś;) Quote
b-b Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Dobrze,że nie ja muszę podejmować takie drastyczne decyzje odnośnie jego zdrowia:roll: Czochraczki dla maluszka :) Quote
Bgra Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 powiem tak,przeczytałam,ale z wrażenia nie pamiętam...straszne,czy malec ma problemy z przyjmowaniem posiłków,czy to tylko ze względów estetycznych miałby być poddany zabiegowi żuchwy? tak na marginesie czy są weci chirurdzy szczękowi?laryngolodzy? jak wspomniałam kiedyś,że mój wet operował przegrodę pieskowi to laryngolog zdjął czapkę Quote
MaDi Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Chirurgów mamy całkiem dobrych i z pewnością jeszcze raz odwiedzi Panią stomatolog aby zapoznała się ze zdjęciami oraz specjalistę od bioderek. Czaruś ma się świetnie i zdecydowanie widać jak bardzo odżył. Quote
b-b Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Ja się wcale nie dziwię, że odżył. Z łańcucha ku wolności ruszył :) Quote
bico Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 MaDi napisał(a):Czaruś ma się świetnie i zdecydowanie widać jak bardzo odżył. No jasne, że odżył, bo z syfu do normalności trafił:multi: psom w sumie tak niewiele do szczęścia trzeba, by były zdrowe, szczęśliwe i zadbane, ale ludzie tego nie dostrzegają lub wręcz mają to gdzieś...:( Quote
bico Posted June 26, 2012 Posted June 26, 2012 ysmay napisał(a):szkoda, że jest tak daleko :( a kontaktowałaś się w sprawie potencjalnej adopcji z MaDi? nadal jesteś zainteresowana Czarkiem? Quote
MaDi Posted June 26, 2012 Author Posted June 26, 2012 bico napisał(a):a kontaktowałaś się w sprawie potencjalnej adopcji z MaDi? nadal jesteś zainteresowana Czarkiem? Dobre pytanie;) Quote
Merys Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 Po niedzieli Czaruś trafi do mnie na dt i trzeba zacząć ostre poszukiwania domu. Wakacje się zaczęły i znowu jest masa Bid w potrzebie psiaków i kociaków. :shake: Quote
b-b Posted June 27, 2012 Posted June 27, 2012 bico napisał(a):a kontaktowałaś się w sprawie potencjalnej adopcji z MaDi? nadal jesteś zainteresowana Czarkiem? No właśnie. :) Quote
bico Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 [quote name='ysmay']narazie pisałam tylko tutaj to nie wystarczy! Wstępem do adopcji jest zawsze telefon. Jeśli jesteś na poważnie zainteresowana adopcją Czarka lub choćby daniem mu DT, to powinnaś sama pierwsza w tej sprawie do MaDi zadzwonić, tel jest w pierwszym poście. Odległość, to nie problem, zwłaszcza Lublin - Warszawa, transport zawsze jakoś wspólnymi siłami można zorganizować. Quote
b-b Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Oj Czarusiu biedaku ty kochany:buzi:jak patrzę na ostatnie zdjęcia i twój pysio to łzy same cisną się do oczu. Bestie nie ludzie cie mieli!!! Quote
Recommended Posts