ewes Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 hmmm... a miałam jakiegoś psiaka dłużej? ;p Quote
saphira18 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='ewes']hmmm... a miałam jakiegoś psiaka dłużej? ;p[/QUOTE] chodziło mi o rekord ogólnie, wszystkich:eviltong::evil_lol: Quote
ewes Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 aaa... no to ogólnie to tak ;) ja mówiłam o moim rekordzie, którego mam nadzieję już nie pobiję.... :roll: Quote
ewes Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 Alfa kochaaaana sunia :loveu: pieszczoch a co tam masz? Quote
saphira18 Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Alfa ma dwie osobowości:diabloti: z człowiekiem i z psami (głównie Omega) Quote
ewes Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 Haha... chyba tak jest, a szczególnie jeśli chodzi o Omegę... Bo na inne psiaki, szczególnie te nowe, np dziś Bart, na początku trochę powarkuje, a z czasem zaczyna je po prostu olewać... a dziś była na wspólnym spacerze z Librą, mogłam jednocześnie głaskać obie i żadna nie była zazdrosna, a na inne psy każda by się na pewno rzuciła... i nawet razem jadły :-o a jak szłam z Librą odprowadzić Alfę do boksu to Libra wskoczyła tam za Alfą i jakoś nie chciała za bardzo wyjść... po prostu psiapsiółki :eviltong: ciekawe jak by było po takim dłuższym spacerze z Omegą :evil_lol: albo wolę o tym nie myśleć, bo pewnie któraś by tego nie przeżyła :diabloti: a ja to już na pewno :evil_lol: Quote
saphira18 Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 haha psiapsióły mówisz, chciałabym to widzieć:evil_lol: Quote
ewes Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 na pewno kiedyś będziesz miała okazję :D Quote
ania91sc Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 To może zamieszkają jeszcze razem w boksie? :cool3: Alfa będzie bronić Librę :D Quote
ewes Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Alfa bawiła się dziś z Librą :cool3: Quote
soboz4 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 to super! Świetnie się patrzy jak psy szaleją na wybiegu czy sapcerze! Quote
ewes Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 [quote name='soboz4']to super! Świetnie się patrzy jak psy szaleją na wybiegu czy sapcerze![/QUOTE] o tak.... a na zawsze zamulającą Alfę i rzucającą się inne psy zazdrosną Librę to szczególnie :D cała zabawa trwała jakieś 10 sekund, ale od czegoś trzeba zacząć :p a na wybieg niestety się nie dopchałyśmy... Quote
soboz4 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Musicie zganiać zbyt długich bywalców! Każdy pies ma ochotę poszaleć bez smyczy! Dziś z Piotrkiem i pracownikiem zamontowaliśmy kółka do płotków, teraz łatwo się otwiera i zamyka bramkę z płotków i psy nie będą mogły polecieć naokoło... Quote
ewes Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Jestem dumna z mojego Alfiątka... przeżyła spacer z Zibim i go po prostu olewała... na początku dwa razy warknęła, Pani Ania się przeraziła, ale powiedziałam jej, że będzie dobrze :diabloti:... no i było :cool3: Zibi próbował czasami zachęcić Alfę do zabawy, a ona... hmmm... chyba to była zabawa, ale pewności nie mam :evil_lol: 'biegała' za nim i powarkiwała sobie, ale z jej postawy wnioskuję zabawę ;)... w sumie moja dela też wydaje takie dźwięki podczas zabawy więc jakaś niespodzianka to nie jest ;)... Alfa w stosunku do innych psów bardzo się zmieniła... większość po prostu olewa... chyba, że ma jakiegoś nowego kolegę to wtedy na początku jest źle, ale po chwili wspólnego spaceru zaczyna go po prostu ignorować. No i Alfa będzie moim królikiem doświadczalnym w tej sprawie... bo mam pewien pomysł, a raczej chcę coś sprawdzić... ale nie wiem kiedy będzie realizacja :roll: Quote
saphira18 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 ewes napisał(a): No i Alfa będzie moim królikiem doświadczalnym w tej sprawie... bo mam pewien pomysł, a raczej chcę coś sprawdzić... ale nie wiem kiedy będzie realizacja :roll: zabrzmiało tajemniczo :evil_lol: Quote
ania91sc Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Dokładnie :) Bardzo tajemniczo... czekamy na jakieś informację :) Quote
Romina_74 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Mijałam ewes w sobotę kilkukrtonie - za każdym razem była bardziej "zdyszana" :) czego nie można powiedzieć, ani o Alfie, ani też o Zibim owego dnia ... ;) Quote
ewes Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 (edited) wiecie co?! Alfa mi dzisiaj uciekła.. nie mam pojęcia jak to się stało. Ale od początku. Wzięłam najpierw Librę i poszłam z nią po Alfę, Librę przywiązałam do ogrodzenia i chciałam wziąć Alfę, ale w międzyczasie zadzwonił mi telefon :evil_lol: (już wiesz dlaczego nie odbierałam :eviltong:). nagle patrzę, a Alfa biegnie w stronę bramy, tylko jak ona wyszła z boksu? :roll: bo ja go nie zdążyłam otworzyć. Więc ja za nią (Librę oczywiście zostawiłam), a Alfa ominęła Omegę :crazyeye: i rzuciła się na Delmę (Paulina, wybacz :oops:) , która szybko wylądowała u Pauliny na rękach, więc mogłam zapiąć Alfę i wrócić po Librę. A na spacerze... w stronę Borek było cięęęężżżżko... obie ciągnęły jak lokomotywy, nie dało się wyhamować, najgorzej było jak były liśie na ziemi bo nie mogłam wyhamować i się tak fajnie ślizgałam :lol:.... modliłam się żeby już dotrzeć na miejsce i móc puścić Librę na lince... I dodatkowo małpa Libra nakręcała mi Alfę na psy za płotem... bo Alfa najczęściej je olewała. A droga powrotna... pięknie... obie prawie cały czas szły na luźniej smyczy, cud miód i w ogóle :loveu: mordy kochane :) no to się rozpisałam... ufff... Edited January 5, 2013 by ewes Quote
ania91sc Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Ale miałaś dzisiaj pracowity dzień :D Dziewczyny zdecydowanie dały Ci popalić :evil_lol: Jak Was widziałam jak wracałyście z Borek to wszystko wyglądało tak pięknie, że nawet bym nie przypuszczała :D Swoją drogą chciałabym zobaczyć Delmę na rękach u Pauliny :) Quote
saphira18 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 a czemu chciałaś wziąć Omegę? :evil_lol: dobra to już nie będę dzwonić w tym czasie co psy bierzesz:razz: albo może niech Daria wyzdrowieje? będzie ci lżej :D aaa widzisz Alfa Cię jeszcze nie jeden raz zaskoczy:cool3: Quote
ewes Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 ania91sc napisał(a):Ale miałaś dzisiaj pracowity dzień :D Dziewczyny zdecydowanie dały Ci popalić :evil_lol: Jak Was widziałam jak wracałyście z Borek to wszystko wyglądało tak pięknie, że nawet bym nie przypuszczała :D Swoją drogą chciałabym zobaczyć Delmę na rękach u Pauliny :) oj tak dały i to bardzo... ale teraz przynajmniej wiem, że ciągnięcie na smyczy u Libry to efekt niewybiegania :cool3: bo ona na smyczy to potrafi chodzić, co dzisiaj udowodniła :multi: haha.. no wyglądało to... w sumie to nie wiem jak... skupiłam się na złapaniu Alfy :diabloti: saphira18 napisał(a):a czemu chciałaś wziąć Omegę? :evil_lol: dobra to już nie będę dzwonić w tym czasie co psy bierzesz:razz: albo może niech Daria wyzdrowieje? będzie ci lżej :D aaa widzisz Alfa Cię jeszcze nie jeden raz zaskoczy:cool3: no, one mi się zawsze mylą przy tych opisach... i jak coś opowiadam, to mi się macha... hmmm... mam nadzieję, że wyzdrowieje... bo na razie leży plackiem :roll:... mówisz, że zaskoczy? oby pozytywnie ;) Quote
ewes Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Mój cel: znaleźć Alfie dom do 6.06.13. mam trochę czasu więc może da radę.. trzymajcie kciuki za powodzenie :kciuki: jeśli się uda to... hmmm... dla najbardziej wytrwałych trzymaczy coś przyniosę :cool3: haha... I mam prośbę do Ani o zdjęcia... nie uciekaj na Borki :p albo tam się może spotkamy :lol: Quote
saphira18 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 ewes ale ambitnie ;) to ja będę ta wytrwała! Quote
ewes Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 saphira18 napisał(a):ewes ale ambitnie ;) to ja będę ta wytrwała! no a co! miało być 5.06, ale mi się pomyliło.. ale niech już zostanie.. mam nadzieję, że Alfa wcześniej znajdzie dom... taki z niej kochany pieszczoch... trzymaj, trzymaj :) a tak z innej beczki: też macie tak? -> wchodzicie na maila, widzicie tam 20 nowych wiadomości, pobieżnie czytacie wszystkie tytuły z nadzieją, że gdzieś tam znajdzie się zapytanie o jakiegoś psiaka... a tam tylko "twoje ogłoszenie jest nieaktualne", "twoje ogłoszenie traci ważność", "wyróżnij swoje ogłoszenie" itd.... eh... Quote
Recommended Posts