ewes Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 maciaszek napisał(a):Zmienione :). dziękuję :) napisałam nowy tekst... Alfa – duża (61 cm, 37 kg), pięcioletnia suka. Do schroniska trafiła po likwidacji firmy, w której pracowała jako pies stróżujący. Jest psem, który nie wymaga zbyt dużej dawki ruchu, na spacerze jest spokojna, raczej nie ciągnie na smyczy. W stosunku do ludzi jest wielkim pieszczochem, gdy tylko ma okazję to wkłada pysk pod rękę domagając się podrapania za uchem. Bez problemu można dotykać jej ogon, łap, czy zaglądać do pyska. W stosunku do psów bywa różnie. Na spacerach toleruje większość psich kolegów i koleżanek. Potrafi grzecznie minąć się z większością innych czworonogów. Nie lubi jednak poufałości, nie ciągnie ją do psiego towarzystwa, dlatego w nowym domu powinna być jedynym psem. Alfa idealnie sprawdzi się jako pies stróżujący, ale będzie również wiernym prrzyjacielem nowego opiekuna. Quote
Romina_74 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Alfa - tyś to psino, czy nie ty? ;) Quote
ewes Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Nie wiem, z którym psem dziś wyszłam... ale był wyjątkowo grzeczny :evil_lol: Nawet na Hoshiego/Bazyla nie zwracała specjalnie uwagi :crazyeye:... no to chyba Omega to była.. tylko teraz to ja już sama nie wiem, która to która... może ta grzeczniejsza to Alfa, ale się pomieszały "w praniu" :shake: Quote
Romina_74 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 he he :) rozumiem, że obroże mają różne ... mówie Wam, one Was robią w konia ;) Quote
ewes Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 a to, że się nie lubią to pic na wodę fotomontaż? :p Quote
Romina_74 Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 [quote name='ewes']a to, że się nie lubią to pic na wodę fotomontaż? :p[/QUOTE] już miałam przemyślaną teorię na ten temat i chyba ją gdzieś zapisałam, ale teraz zapomniałam o co w niej chodziło ;) jak sobie przypomnę to się podzielę :) Quote
ewes Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 jestem bardzo ciekawa tej teorii ;) mam nadzieję, że sobie przypomnisz :p Quote
MagdaB Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Czekam z niecerpliwością na teorie spiskową Agaty :). Quote
ewes Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 a tymczasem zdjęcia Marty z dnia otwartego :) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-2_ebFqjozSs/UMRlJg4lgKI/AAAAAAACdbM/lFZWCLKQa60/s512/_DSC9849.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-s_qkYXi9e8g/UMRlJlvoqOI/AAAAAAACdbM/G4YDDRaSTuc/s512/_DSC9853.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-_wKiz-WzDtQ/UMRb0C4JMkI/AAAAAAACdbE/FxHFVNRkq4U/s512/_DSC0096.JPG[/IMG] i już mam punkt zaczepienia czym się różnią :cool3: no w sumie to się może zmienić, ale póki co Alfa to ta wyczesana :diabloti: Quote
Romina_74 Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 aaaaa w te zapewnienia Pani Ani z kolorami obroży Alfy i Omegi to też słabo wierzę ;) :):):) Quote
Istar19 Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 pomniejszony banerek :) na razie taki na szybko Quote
ewes Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Marzena...dostaniesz super wypasionego gofra :p jeszcze raz dzięki wieeelkie :loveu: Quote
Istar19 Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 hehe nie ma za co dziękować ;) a gofr wystarczy mi zwykły - i tak będzie pyszny na pewno :D za to może Holi z Masżą dostaną jakiegoś gratis :P ? Quote
ewes Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 oczywiście one również są wliczone :D Quote
ewes Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 Alfa dziś na spacerze... chwilę po tym jak wyszła z boksu chciała się rzucić na wszystko co się rusza :shake: ale jakoś się ogarnęła... potem chciała się bawić :-o biegała po śniegu jak szalona.. jak jakiś szczyl prawie :p.... na smyczy okropnie ciągnęła... ale jakoś udało nam się to opanować :lol: i weszła mi na kolana... trochę się pogłaskałyśmy.... i powrót do boksu, niestety... kurcze fajnie by było gdyby alfa trafiła do jakiegoś domu z ogrodem, ale nie typowo do pilnowania tylko wiecie :cool3:... ale to chyba marzenie każdego psiaka :roll: no i zapomniałam o najważniejszym... Alfa potrafi siadać i podawać łapę :multi: jestem z niej po prostu dumna :lol: a jeszcze trochę i będziemy warować... no tutaj będzie trochę gorzej, ale mam już chrzest bojowy z Ginger/Sarą, więc się nie poddaję :eviltong: a jak tak dalej będzie szło to Alfa zostanie jeszcze mistrzem agility :evil_lol: Quote
ania91sc Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 :D :D :D Ja mam nadzieję, że Alfa znajdzie właśnie taki domek jak napisałaś :) Daj Jej jeszcze z miesiąc (o ile domku nie znajdzie :) ) i będzie warować na zawołanie :) Quote
Romina_74 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Alfa jest chyba tą "złą" siostrzyczką ;) Quote
ewes Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='ania91sc']:D :D :D Ja mam nadzieję, że Alfa znajdzie właśnie taki domek jak napisałaś :) Daj Jej jeszcze z miesiąc (o ile domku nie znajdzie :) ) i będzie warować na zawołanie :)[/QUOTE] mam nadzieję, że właśnie nie zdążę z tym warowaniem :lol: a właśnie zdałam sobie sprawę, że wychodzę z Alfą już pół roku... to chyba mój rekord... eh.. niech już kobita idzie do domu.. [quote name='Romina_74']Alfa jest chyba tą "złą" siostrzyczką ;)[/QUOTE] zdecydowanie... i zostałam w nią "wrobiona", ale nie żałuję bo jest kochana :loveu: po prostu jakby ktoś przyszedł po dużego psa i trochę z nami pospacerował to na pewno by się w niej zakochał... :cool3: Quote
saphira18 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 3mam kciuki za dalsze sukcesy Alfy :razz: oj tam tą "złą" - po prostu ma swoje fochy jak każda kobieta;) ewes do rekordu Ci jeszcze daleko:p Quote
Recommended Posts