Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I jeszcze kilka zdjęć :D
Alfa niestety zniszczyła ubranko podczas zabawy na podwórku, ale jest już wyprane i zacerowane ;)
na jednym zdjęciu jest w prowizorycznym ubranku :)
rana już jej za bardzo nie interesuje, w ogóle się nie liże...

Posted

[quote name='Romina_74']ale jak się w końcu obudzi ... :)[/QUOTE]
A jak się w końcu budzi to wspina się na łóżka dzieci i z nimi śpi :D

Alfa rano wita się ze wszystkimi, a gdy dzieci wychodzą do szkoły to nie chce ich wypuścić. Dopiero zostaje przytrzymana i wszyscy mogą wyjść, a gdy wyjdą to biedna skomle chwilkę w oknie.
Małpa kopie dziury pod tujami, na szczęście tylko w jednym miejscu, więc podwórko może nie ucierpi na tym za bardzo.
Do wszystkich cały czas się tuli :)

[IMG]http://i50.tinypic.com/2dgt661.jpg[/IMG]

Posted

Wczoraj Alfa miała ściągnięte szwy, wszystko jest ok :)
Wet nie wziął pieniążków za ściągnięcie szwów, jak dowiedział się, że sunia jest ze schroniska :)

Posted

[quote name='ewes']Wczoraj Alfa miała ściągnięte szwy, wszystko jest ok :)
Wet nie wziął pieniążków za ściągnięcie szwów, jak dowiedział się, że sunia jest ze schroniska :)[/QUOTE]

Takich weterynarzy to my lubimy :).

A zjecie Alfy cunde :) :) :)

Posted

U Alfy wszystko ok, bawi się w ogródku :). Zrezygnowała ze schodów i zawsze śpi u kogoś w pokoju, najczęściej na łóżku :D.
Ciągnie na smyczy, ale napisałam jak ja sobie z tym u niej radziłam, mam nadzieję, że zadziała ;). No i dalej nie chce suchego, muszą jej moczyć w rosole, bo nie chce jeść...

Zapytałam o weta i czekam na odpowiedź, dam znać od razu jak się dowiem ;)

Posted

[quote name='soboz4']ho,ho, ho! Zmieścić się z Alfiątkiem w 1 łóżku, to trzeba być szprotką...[/QUOTE]

no chyba, że Rodzinka zainwestowała i hurtowo zakupiła łoża królewskie ;)

Posted

[quote name='Romina_74']no chyba, że Rodzinka zainwestowała i hurtowo zakupiła łoża królewskie ;)
:evil_lol:

tutaj jeszcze w prowizorycznej koszulce :D

I wiecie co? Jakby Alfa dogadywała się z Omegą, a Omega z Alfą to Omega grzałaby się pod kołderką razem z Alfą... a tak to niestety :-(
Ale na Omegę też przyjdzie czas!

Posted

A może to klimat schroniska tak na nie wpływał? Może jak by Omegę wyciągnąć ze schronu to by się dogadała z Siostrą, może nawet by się okazało że za sobą tęskniły? A co właściciele Alfy chętnie przygarnęli by tez Omegę? Może trzeba spróbować? Jak Omega się zachowuje w stosunku do innych psów? Fajnie by było:).

A w tej pościeli to iście po królewsku:D:D

Posted

Tak, bardzo by ją chcieli... też o tym myślałam, że to schronisko tak na nie wpływało...
ale, wg mnie w tej firmie nie miały za bardzo do czynienia z człowiekiem, po prostu były sobie we dwie, czasem pojawił się jakiś człowiek dał jeść, poklepał i sobie poszedł, a w schronie stały się zazdrosne, tam byłoby podobnie. Takie jest moje rozumowanie :D
gdyby było bliżej zawsze można by spróbować, a tak to jest to niemała odległość i bez sensu byłoby zawieźć Omegę żeby za chwilę po nią jechać :roll:
bo na 99% by się nie dogadały :shake:.