Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nazgula napisał(a):
Leży bo jej wygodnie:P ale spoko siły na bycie upierdliwą i nachalną na głaskanie to ma:P więc nie ma z nią tak źle;).

cała Alfa:lol: odbija chyba sobie te lata jak była stróżem w firmie

Posted

po prostu nie wiem jak one tam pilnowały
no i przypomniał mi się pewien cytacik, który udało mi się znaleźć :evil_lol:

Istar19 napisał(a):
Alfa - idealny stróż! nie wpuści obcego. zatrzyma go przy wejściu domagając się pieszczot! :evil_lol:

Za chwilę postaram się o jakieś rozliczenie żebyśmy wiedzieli na czym stoimy...
tzn już to rozliczenie stworzyłam, ale z moim talentem całe usunęłam, więc muszę od nowa tworzyć :roll:

Posted

Agnieszka oprócz opieki nad Alfą podarowała suni 36,20 zł!

Faktura za zabieg i następne wizyty kontrolne opiewa na 286,20 zł całość Agnieszka już zapłaciła, poprosiła o zwrot jedynie 250 zł.

Bardzo dziękuję Agnieszko!
Pieniądze (250 zł) przed chwilą przelałam ze swojego konta, a ja wybrałam z bankomatu - konta psiego...

Teraz tylko Alfa musi nam zdrowieć, ale jak chwytała się za miskę po powrocie to znaczy, że jest dobrze!

Na szczęscie Agnieszka nie pozwoliła jej jeszcze jeść. Ale skoro z Alfy jest żarłoczek to znaczy, że czuje się całkiem nieźle!

Posted

Agnieszka, dziękuję Ci serdecznie za pomoc :loveu:
naprawdę bardzo, bardzo.

Na razie zostawiam rozliczenie niedokończone, bo nie wiem ile wyniosły wizyty u Skolika + te opatrunki i antybiotyk. Więc poczekam na info.

A teraz rozglądam się po domu co by tutaj sprzedać :evil_lol:

Posted

ewes napisał(a):
Agnieszka, dziękuję Ci serdecznie za pomoc :loveu:
naprawdę bardzo, bardzo.

Na razie zostawiam rozliczenie niedokończone, bo nie wiem ile wyniosły wizyty u Skolika + te opatrunki i antybiotyk. Więc poczekam na info.

A teraz rozglądam się po domu co by tutaj sprzedać :evil_lol:

Nie zapędzaj się za bardzo! Mam nadzieję, że 13 kwietnia na Dolinie się trochę odbijemy! Misia na razie ma nie mieć operacji, Lenka i Tristan zdrowi, trzymajmy kciuki żeby żaden nas podopieczny się nie pochorował zanadto!

Ja dziś dostałam ostatnią wpłatę za bazarek, jutro wyślę rzeczy i będę wiedzieć ile na czysto mogę przelać na leczenie psów. Mamy jeszcze żelazną rezerwę u Kasi, więc bardzo Cię proszę nie wysprzedawaj się! Jeszce widmo bankructwa nam w oczy nie zagląda! Najważniejsze żeby Alfa była zdrowa i pojechała do wymarzonego domu, biedna nie zdaje sobie sprawy nad czarnymi chmurami, które nad nią krążyły!

Posted

Lepiej być zabezpieczonym ;)
a rezerwa też się w końcu wykruszy...

ale chyba już nic mi do oddania nie zostało, więc bez obaw.. :D

Posted

Może ja przed przeprowadzką powinnam zrobić "porządki" :D

Ale na razie udało mi się jakimś cudem (cud brzmiał jak milion "nie" powiedzianych pod rząd:P) uspokoić to nachalne pieszczo-bydle:P. Po prostu opanować to to jakiś koszmar:P. To ma ADHD i manię natręctw jakich mało:P. Chyba jej zacznę melisę dawać ^^ ale w końskich dawkach. Na razie udało mi się ją uspokoić, jak znowu zacznie wydziwiać to zabiorę ją na spacer (bo w końcu była ostatnio około 18 jak wracałyśmy od weta), zdziwi się troszkę:P. Ja w sumie też się nieźle przed chwilą zdziwiłam jak spojrzałam za okno (Alfa spała, to i ja się położyłam nauczona wczorajszym doświadczeniem, że takie chwile trzeba wykorzystywać:P ale upierdliwiec zaczął cudować, to już nie śpię:P).

Gdyby nie to że muszę mieć ją na oku to czasem mam ochotę ją wygonić na przedpokój:P. Ona ma w sobie zdecydowanie za dużo miłości:P:P. I chciała by wszystko oddać na raz:P. Niech w końcu jedzie do domu, jak będzie w jednym miejscu dłużej to zrozumie, że to jej i nie musi już o to tak zabiegać. Bo myślę, że jej to przejdzie. Do tego w końcu jak zagoi jej się to wszystko to będzie mogła zacząć spalać nadmiar energii, to też będzie lepiej. Czasem mam ochotę przeciągnąć ją na taki porządny spacer, no ale no nie powinna teraz jeszcze.

Ale muszę powiedzieć, że coraz łatwiej daje się opanować, robi się totalnie uległym psem i najchętniej to by pokazała brzuszek jaka to ona nie jest podporządkowana, no ale brzuszek boli, to też potem dziwnie się zaczyna kręcić. Bida jedna. Kroją ją co chwilę to tego też nie rozumie. I jej się nie dziwię. Ale obaj weterynarze uznali że jest przesłodka i urocza:) i nie mogli uwierzyć, że ktoś to kiedyś traktował jako stróża:D:D. Oczarowała ich generalnie;). A jak wychodziłyśmy z gabinetu, to wcisnęła się prawie że na kolana jakiejś starszej Pani co czekała w poczekalni:P. Czekała chyba na psa co był "u fryzjera". No i generalnie wystawia moją silną wolę na próbę:P.

I już dwie garsteczki jedzenia dostała, nie zwróciła tego co wcześniej zdążyła zjeść, to dałam jej teraz znowu trochę, jak znowu wstanie to też. W końcu ostatnio jadła dzisiaj nad ranem o 5 resztki co nie zjadła wczoraj więc generalnie musiała być głodna. Zjadła trochę i teraz znowu grzecznie leży, chyba śpi nie wiem bo nie widzę pyska:).

Ale z tym ADHD jest niemożliwa. Jej Siostra tez jest taka?

Posted

hihi... może jak się trochę Alfiątko zagoi to wybierzemy się na jakiś spacer? ;) myślę, że za kilka dni to ona już będzie w pełni sił :D

ja się dziwię, że nikt jej w schronisku jeszcze nie zauważył :shake: jak ona taka pieszczocha świetna, no ale jak reklamowało się psa jako stróża, a tu się okazuje, że pies jako domowy pieszczoch sprawdzi się 1000 razy lepiej to co się dziwić :lol:

Omega z tego co się orientuję jest taka sama, no ale głowy nie dam, bo nie miałam okazji jej lepiej poznać :evil_lol:
no ale jak teraz wiemy, że Alfa tak się zachowuje w domu, to możemy przypuszczać, że z Omegą będzie podobnie.. to może szybciej uda się kobicie znaleźć jakiś dom :p

Posted

No jak się zacznie goić i zarastać ta rana, to myślę, że może nawet na Skałkę można będzie ją zabrać. Zobaczymy jakie będą rokowania po pierwszej wizycie u weta. Jak się goi i czy nic tam jej się nie robi. Jak nie przestanie tak cudować to nie wiem czy jakikolwiek strupek ma u niej szanse:P. Ale szwy są jakieś pomostowe czy jakoś tak, że generalnie ciężko je wyciągnąć a co dopiero wylizać:P więc podobno nie ma szans im dać rady:P. Obiecali mi że za 10 dni będzie zdrowa:P. Czyli najpóźniej na święta powinna pojechać do domu.

Ale niech mi ktoś powie o co kurde chodzi z tą pogodą:( ja chcę słoneczko:(

Posted

Mam nadzieję, że nie da rady tym szwom i nie będzie kombinować :shake:
szkoda, że psom nie można tego wytłumaczyć...

no pogoda iście wiosenna :D
wrrr.. gdzie to słońce?

Posted (edited)

Ale powiem Ci poza wierceniem się i swoim natręctwem, to zachowuje się wzorowo nawet specjalnie jej upominać nie muszę:). Więc myślę, że jak by chciała coś tam kombinować to by już kombinowała. Na razie tylko obok bardziej na boku się "podgryzała" ale to raz, musiało ją coś swędzić.

Na razie, odpukać, jest wszystko dobrze:).

2331
Byłyśmy z Alfą na spacerze teraz i szalona oszalała:P na środku chodnika zaczęła mi się tarzać plecami w śniegu ^^ Wariatka:)

0759
Alfa w kinie:)

Edited by nazgula
Posted

Pieniądze z bazarku misz masz na leczenie psów w Fundacji Przystanek Schronisko wpłaciłam z przeznaczeniem na leczenie Alfy - 140 zł, pieniądze są już na koncie Fundacji

Posted

soboz4 napisał(a):
Pieniądze z bazarku misz masz na leczenie psów w Fundacji Przystanek Schronisko wpłaciłam z przeznaczeniem na leczenie Alfy - 140 zł, pieniądze są już na koncie Fundacji

Razem z Alfą dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

nazgula - daj znać jak tam wizyta u weta :)

Posted

soboz4 napisał(a):

super, dziękujemy:)
a tak widziałam na fb że też ktoś wpłacał, serdecznie dziękujemy!
od jutra Alfa u mnie na DT

Posted

Wet powiedział, że rana nie goi się dobrze... ona się goi pięknie!;)
Przemył ranę jodyną, dał zastrzyki z lekarstwami i zaprasza w piątek.

W piątek Alfa też dostanie chip:)
Aniu, ja w piątek późnym popołudniem/wieczorem po Was podjadę jak co i pojedziemy do tego weta. Tylko najpierw muszę załatwić kilka spraw.

Posted

nazgula napisał(a):
Wet powiedział, że rana nie goi się dobrze... ona się goi pięknie!;)
Przemył ranę jodyną, dał zastrzyki z lekarstwami i zaprasza w piątek.

W piątek Alfa też dostanie chip:)
Aniu, ja w piątek późnym popołudniem/wieczorem po Was podjadę jak co i pojedziemy do tego weta. Tylko najpierw muszę załatwić kilka spraw.

fajnie że się dobrze goi i w ogóle że jej to zszyli... bo tak to wet mówił że leczenie 2 tygodnie - co najmniej:lol:
będę zobowiązana jak wpadniesz po nas... ja niestety sama z nią nie dam rady jechać, musiałabym mieć pomocnika...

martwi mnie te 10 dni... rozmawiałam z ewes - do nd Alfa może spokojnie zostać, potem nie wiem bo też się gdzieś wybieram, ale to będziemy kombinować

Posted

Alfa poszła na spacer z Ewes i Delcią, biedna Dela oby uciekała na tyle szybko żeby jej Alfisko nie zeżarło :P W bloku nie pałały do siebie miłością (znaczy Alfa do Delci, która była generalnie to zdezorientowana i nie wiedziała dlaczego Alfa się na Nią złości) ale może na dworze Alfa się przyzwyczai, wyspaceruje się to może jej przejdzie.

A ja w końcu mogę odkudłacić mieszkanie, bo już mi to jej futro uszami wychodzi:P bo jednak w ubranku to niewiele da się jej wyczesać, a bez ubranka się za dużo nie poczesze bo trzeba odganiać ją od rany. No a wiadomo robi się ciepło to guuuuubi na potęgę.

Posted

Alfa na początku chciała Delę zjeść, potem się chciała z nią bawić, a na koniec po prostu Delę ignorowała, bo Dela generalnie duże psy woli szerokim łukiem omijać....

No i ze względu na pogodę wszędzie jest pełno wody i Alfa sama się łapskami chlapała..

A tak to mniej więcej wyglądało :lol:... i padła mi bateria :roll:
[video=youtube_share;CXSQ36Bk_6s]http://youtu.be/CXSQ36Bk_6s[/video]

Posted (edited)

Czyli Delcia sobie radziła z Alfiskiem:P:P

Alfa ciągle Was wygląda w oknie:( i chodzi od okna do drzwi:P

-------------
Alfa po tym jak usłyszała Delę w głośnikach:P

[video=youtube;5lboR3RUHcU]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5lboR3RUHcU[/video]

Edited by nazgula