choba Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Właśnie się dzisiaj zastanawiałam, kogo ty wyprowadzasz... Biedna Alfa... Quote
saphira18 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 biedna nie biedna... ja tam tego domu nie żałuje:angryy: Alfa się troszkę zmieniła... ale na razie ciężko określić jak, decyzji ewes nie zazdroszczę - Czarek czy Alfa Quote
nazgula Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Aż tak źle? Ale to za co? Za te kury? W sumie każdy pies który nie jest nauczony że tego się nie goni gonić kury pewnie będzie:P Quote
saphira18 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 wystarczy wypowiedź byłych właścicieli - niewdzięczny pies Quote
MagdaB Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 ja chyba nigdy nie zrozumię dlaczego ludzie myślą że psy znają pojęcia dobra i zła :(. Quote
justi14455 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 (edited) Amen Edited June 20, 2013 by justi14455 Quote
saphira18 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='justi14455']Alfa zabiła dużo kur i mamy przez nią policje na głowie !!! Ona potrafiła przegryść nową siatkę sąsiadów .. Alfa miała dużo szans ... Szkoda nam jej ale nie chcemy mieć więcej problemów.. Amen[/QUOTE] tak a płot jak wygląda? nie widzę sensu dyskusji... po takim czasie zaczęła płot przegryzać? a może jej się nudziło, albo jej pozwalaliście na wszystko? dla mnie to błąd w wychowaniu... a raczej brak wychowania miałam Alfę przez parę dni i jakoś nie było problemu, ale racja nie mam kur w domu:evil_lol: Quote
madzia.uje93 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Bardzo szkoda mi Alfy:-( Ale poprostu niektórym ludziom może nie jest pisane mieć psa... Oby Alfa w końcu trafiła na ten swój PRAWDZIWY dom! Quote
justi14455 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 (edited) Edited June 20, 2013 by justi14455 Quote
justi14455 Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 (edited) Edited June 20, 2013 by justi14455 Quote
Romina_74 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Pies to nie zabawka. Trzeba mieć świadomość tego, że psy jak ludzie są różne, mają różne charktery. Jeżeli się decyduje na psa (a tym bardziej dorosłego psa ze schroniska), to nigdy nie ma pewności, czy to będzie bezproblemowy aniołeczek, czy charakterny łobuziak. Z takim "sprawiającym problemy" psem - jeśli się wzięło za niego odpowiedzialność - trzeba pracować i szukać wszelkich sposobów, żeby wspólne życie ułożyć, tak aby w jak najmniejszym stopniu odczuwać wszelalkie niedogodności. Dopuszczenie samej myśli, że jeśli będzie coś nie tak - nawet bardzo nie tak - to się odda psa jest oznaką NIEODPOWIEDZIALNOSCI. To żywa istota na boga, która myśli i odczuwa jak 2 - letnie dziecko. Jeżeli dziecko jest wredne i dokuczliwe - dlaczego go po prostu nie oddać? Beznadzieja i tyle. Miała dobrze, miała ogród ... Z czyjego punktu widzenia to wystarczało jej do szczęścia? Teoretycznie super, w praktyce ... niestety najwidoczniej brakowało jej czegoś, a "właściciele" nie zdefiniowali czego. Quote
pawel11 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 (edited) [quote name='justi14455']Alfa zabiła dużo kur i mamy przez nią policje na głowie !!! Ona potrafiła przegryść nową siatkę sąsiadów .. Alfa miała dużo szans ... Szkoda nam jej ale nie chcemy mieć więcej problemów.. Amen No i wyszło szydło z worka! Nie płot Alfa pokonała, a zwykłą, nic nie wartą SIATKĘ... bo nie ma takiej, której pies nie byłby w stanie przejść! Ale ciężko to zrozumieć, prawda? I co wam ta policja zrobiła? Na 3 lata do więzienia i wysoka grzywna? Nie rozśmieszaj mnie dziewczynko. Rozwiązań problemu było wiele, wy poszliście po prostu na łatwiznę. A i tak nie zrozumiecie tego, co zrobiliście i żadna łopata też nic już nie zmieni, więc temat uważam za wyczerpany. Żal mi tylko Alfy, że tak źle trafiła. A, Ewelina zapłaciła za transport. Żeby nikt nie miał wątpliwości, to fragment dotyczący łopaty jest inspiracją zaczerpniętą ze słownika związków frazeologicznych, a dokładniej cytując: "ktoś wkłada coś komuś łopatą do głowy" ;) Edited June 17, 2013 by pawel11 Quote
justi14455 Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 (edited) Edited June 20, 2013 by justi14455 Quote
maciaszek Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Justi, a konsultowaliście się z behawiorystą albo szkoleniowcem jakimś, który powiedziałby Wam jak pracować z Alfą, jak oduczać ją niepożądanych zachowań? Quote
ewes Posted June 17, 2013 Author Posted June 17, 2013 [quote name='justi14455']hahah śmieszne , mścicie się że Alfa została oddana .. MOże Alfa znów w trafi na głupich i naiwnych ludzi któży ją wezmą ... haha z tego wychodzi że my niby się Alfa nie zajmowaliśmy śmieszne .. Co mieliśmy ją u wiązać na łańcuchu żeby się zabiła ?? Coś mi się zdaje że to była decyzja moich rodziców a nie moja .. weźcie sobie ją Na PARE miesięcy to zobaczycie ... Tyle y mojej strony !!![/QUOTE] Oj, Justyna tym postem mnie naprawdę rozbawiłaś, albo zdołowałaś już sama nie wiem. Nie odzywałam się do tej pory bo w pewnym sensie Was rozumiałam, nie potrafiliście sobie poradzić z psem, postanowiliście go oddać, a nie przywiązać do drzewa – rozumiem. Ale Twój post świadczy o Twoim, a może Waszym (?), stosunku do zwierząt. Przecież pies to jest żywa istota, która żyła z Wami przez te „PARE” miesięcy. W ogóle się do niej nie przywiązałaś? Uważasz, że Alfa powinna zgnić w schronisku, bo sprawia problemy, z którymi nie potrafiliście sobie poradzić? Problemowe psy według Ciebie nie zasługują na dom? A ludzi, którzy decydują się adoptować takiego psa nazywasz głupimi i naiwnymi? Moim zdaniem każdy normalny człowiek, nawet jeśli jest zmuszony, z przyczyn losowych, albo nie, oddać psa, interesuje się tym gdzie ten pies trafi… Powiem szczerze, że gdybym tylko mogła to byłabym pierwszą głupią i naiwną, która adoptowałaby Alfę, a zaraz potem Omegę… one są po prostu IDEALNE. A może zaryzykowałabym z obydwoma? Kto wie? ;) I żeby mnie wszyscy dobrze zrozumieli, nie uważam że Alfa jest problemowym psem, pisałam to czysto hipotetycznie :) Quote
justi14455 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 przywiązałam sie do niej , nie n ie uważam że Alfa tam powinna zostać .. życze jej żeby jak najszybciej znalazła dom w którym będzie miała lepiej Quote
saphira18 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='justi14455']przywiązałam sie do niej , nie n ie uważam że Alfa tam powinna zostać .. życze jej żeby jak najszybciej znalazła dom w którym będzie miała lepiej[/QUOTE] to zastanów się dwa razy co piszesz dziewczyno .... Quote
madzia.uje93 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='ewes']Oj, Justyna tym postem mnie naprawdę rozbawiłaś, albo zdołowałaś już sama nie wiem. Nie odzywałam się do tej pory bo w pewnym sensie Was rozumiałam, nie potrafiliście sobie poradzić z psem, postanowiliście go oddać, a nie przywiązać do drzewa – rozumiem. Ale Twój post świadczy o Twoim, a może Waszym (?), stosunku do zwierząt. Przecież pies to jest żywa istota, która żyła z Wami przez te „PARE” miesięcy. W ogóle się do niej nie przywiązałaś? Uważasz, że Alfa powinna zgnić w schronisku, bo sprawia problemy, z którymi nie potrafiliście sobie poradzić? Problemowe psy według Ciebie nie zasługują na dom? A ludzi, którzy decydują się adoptować takiego psa nazywasz głupimi i naiwnymi? Moim zdaniem każdy normalny człowiek, nawet jeśli jest zmuszony, z przyczyn losowych, albo nie, oddać psa, interesuje się tym gdzie ten pies trafi… Powiem szczerze, że gdybym tylko mogła to byłabym pierwszą głupią i naiwną, która adoptowałaby Alfę, a zaraz potem Omegę… one są po prostu IDEALNE. A może zaryzykowałabym z obydwoma? Kto wie? ;) I żeby mnie wszyscy dobrze zrozumieli, nie uważam że Alfa jest problemowym psem, pisałam to czysto hipotetycznie :)[/QUOTE] Ewelina nie masz co nawet próbować ich zrozumieć, a tym bardziej przekonać takich ludzi do własnych racji....ciężko jest coś wbić do tej "młodej główki" a jeszcze cięzej do starej... Poprostu szukajmy dla Alfy domu, który ją pokocha za wszystko...a nie takiego, który wyrzuci na bruk za jeden błąd, który nawet nie wie, że popełniła.... Quote
ewes Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Ja się stąd nie ruszam! Ja chcę z powrotem do wody! Czarek również postanowił zastrajkować.. leżeli tak dobre 10 minut i nie chcieli się ruszyć :roll: Quote
ania91sc Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Alfa zdyszana równo ale nie ma co się dziwić :) Quote
MagdaB Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 Widzę że Czarek i Alfa lubią swoje towarzystwo :) Quote
Recommended Posts