Kama79 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) Alfa jak ci tam? Chyba nie zdejmowałaś w nocy ubranka? ;) Edited March 25, 2013 by Kama79 Quote
ewes Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 nazgula napisał(a):Zdjęcia nie oddają tego co się działo;P ani odrobinę:D:D Płakałyśmy ze śmiechu i rozczulenia, bo Alfa jest niesamowita:P ale zdjęcie jest urocze, nie da się ukryć:):) dobrze, że już jest szczęśliwa i nie sądzę by to miało się jakkolwiek zmienić. Wierzę w tych ludzi:) no i na drodze nie obyło się bez dziwnych wydarzeń :D:D otwierające się bagażniki i takie tam cuda;) no i co działo się na dziurach... :D szkoda, że nie zdążyłam uwiecznić tych wydarzeń :evil_lol: soboz4 napisał(a):teraz czas na Omegę! Fajnie by było gdyby siostrzyczka też znalazła dom! na Omegę też w końcu przyjdzie czas :) Kama79 napisał(a):Alfa jak ci tam? Chyba nie zdejmowałaś w nocy ubranka? ;) dziś się przekonamy :diabloti: a o zdjęcia też poproszę :) Quote
ania91sc Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Czekamy, czekamy niecierpliwie na więcej :) :) :) Quote
ewes Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Jak można było się spodziewać Alfa jest bardzo grzeczna... Wspaniale się zaadaptowała, świetnie czuje się na dworze, pięknie szczeka :) W domu wybrała sobie miejsce na schodach i tam sobie śpi, lubi też patrzeć przez okno ;) Była dziś z Panią na spacerze i 'postawiła się' na jakiegoś psiaka, ale poza tym jest wspaniała :) No i zrobiła się wybredna jeśli chodzi o jedzenie, nie chce jeść suchej karmy i Pani się wystraszyła i ugotowała jej wczoraj. Powiedziałam, żeby się tym nie martwiła i jak Alfa w końcu zgłodnieje to na pewno i suchą karmę zje, a nie ma co za bardzo dogadzać psiakowi, bo w końcu nawet gotowanego nie będzie chciał jeść ;) To chyba wszystko :) I mam prośbę do fejsbukowych osób o zaktualizowanie wydarzenia :) Quote
MagdaB Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Super, bardzo sie ciesze. Teraz czas na nasza Omege :). Quote
soboz4 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Na FB zmieniłam. Na leczenie Alfy wpłynęło 50 zł od Patrycji Dybała z Katowic, bardzo dziękujemy! Quote
ewes Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 soboz4 napisał(a):Na FB zmieniłam. Na leczenie Alfy wpłynęło 50 zł od Patrycji Dybała z Katowic, bardzo dziękujemy! dziękuję :) przelałam na konto Fundacji 50 zł, które otrzymałam od nowych opiekunów Alfy :) Quote
Romina_74 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Na kilka dni się człowiek wyłączy a tu takie zmiany :) Super wiadomości. Dziewczyny jesteście wielkie :) Powodzenia Alfa w domku :):):) Quote
soboz4 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Tak, już dotarły! Bardzo dziękujemy opiekunom Alfy! Quote
madzia.uje93 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Super wieści! A co do wybrzydzania, to nie jeden schroniskowy psiak protestuje i mówi stanowcze NIE suchej karmie:D Quote
nazgula Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 U mnie w sumie była tylko na suchej:P ale w sumie faktycznie.... Im dłużej była tym mniej tego suchego znikało, musiałam ją "motywować" - ale jak by co to Ewes powiedz im że jak się z ręki da trochę suchego to potem się rozkręci i sama zje;). U mnie działało:P bo się martwiłam, że nie ma apetytu, że miski nie opróżnia (z czasem zaczęłam zrzucać na to że karma wysokokaloryczna dla aktywnych psów, a u mnie wiele aktywności nie miała, bo ze względu na dziurę w brzuchu jej ograniczałam wszelkie wygłupy i długie spacery:P to uznałam że zjada tyle ile potrzebuje:P). Ale jak zgłodnieje to sama zacznie jeść:P. Nie ma marudzenia:P. Chociaż ja pewnie swojemu psu też dogadzałam;). I dawałam to co lubi ^^ Quote
saphira18 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 kurcze może ja ją tak rozpieściłam:p ryż z mięskiem codziennie + troszkę suchego, którego i tak nie chciała jeść ale jak zgłodnieje to na pewno zje i suche Quote
Romina_74 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 saphira18 napisał(a):kurcze może ja ją tak rozpieściłam:p ryż z mięskiem codziennie no to już wszystko jasne ;) Quote
ania91sc Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 saphira18 napisał(a):kurcze może ja ją tak rozpieściłam:p ryż z mięskiem codziennie + troszkę suchego, którego i tak nie chciała jeść ale jak zgłodnieje to na pewno zje i suche No, a teraz się dziwi, że pies nie chce jeść suchego :D :D :D Quote
nazgula Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Muszę stanąć w obronie Ani, bo u mnie też już krzywo patrzyła na suche;) Quote
ewes Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Oj tam :D Ważne, że Alfa jest szczęśliwa :D i Bruno (wcześniejszy psiak ;) ) Quote
nazgula Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Przypakowany brat bliźniak:D faktycznie mega podobni do siebie:) Quote
saphira18 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 podobni podobni, ale wzrostu nie idzie określić jaki był duży:) Quote
nazgula Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 saphira18 napisał(a):podobni podobni, ale wzrostu nie idzie określić jaki był duży:) Weź kafelka za punkt odniesienia, domyślam się że to standardowy wymiar. Albo krzesło (a raczej jego cień:P). Był spory:P pewnie razem wyglądali by jak husky z malamutem :D Quote
saphira18 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 oj tam Alfa przestanie się "czaić", znaczy wyprostuje się i będzie prawie jak Bruno:lol: Quote
Recommended Posts