Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nazgula napisał(a):
Zdjęcia nie oddają tego co się działo;P ani odrobinę:D:D Płakałyśmy ze śmiechu i rozczulenia, bo Alfa jest niesamowita:P ale zdjęcie jest urocze, nie da się ukryć:):) dobrze, że już jest szczęśliwa i nie sądzę by to miało się jakkolwiek zmienić. Wierzę w tych ludzi:)

no i na drodze nie obyło się bez dziwnych wydarzeń :D:D otwierające się bagażniki i takie tam cuda;)

no i co działo się na dziurach... :D

szkoda, że nie zdążyłam uwiecznić tych wydarzeń :evil_lol:

soboz4 napisał(a):
teraz czas na Omegę! Fajnie by było gdyby siostrzyczka też znalazła dom!

na Omegę też w końcu przyjdzie czas :)

Kama79 napisał(a):
Alfa jak ci tam? Chyba nie zdejmowałaś w nocy ubranka? ;)

dziś się przekonamy :diabloti:

a o zdjęcia też poproszę :)

Posted

Jak można było się spodziewać Alfa jest bardzo grzeczna...
Wspaniale się zaadaptowała, świetnie czuje się na dworze, pięknie szczeka :)
W domu wybrała sobie miejsce na schodach i tam sobie śpi, lubi też patrzeć przez okno ;)
Była dziś z Panią na spacerze i 'postawiła się' na jakiegoś psiaka, ale poza tym jest wspaniała :)
No i zrobiła się wybredna jeśli chodzi o jedzenie, nie chce jeść suchej karmy i Pani się wystraszyła i ugotowała jej wczoraj. Powiedziałam, żeby się tym nie martwiła i jak Alfa w końcu zgłodnieje to na pewno i suchą karmę zje, a nie ma co za bardzo dogadzać psiakowi, bo w końcu nawet gotowanego nie będzie chciał jeść ;)

To chyba wszystko :)

I mam prośbę do fejsbukowych osób o zaktualizowanie wydarzenia :)

Posted

soboz4 napisał(a):
Na FB zmieniłam.

Na leczenie Alfy wpłynęło 50 zł od Patrycji Dybała z Katowic, bardzo dziękujemy!

dziękuję :)

przelałam na konto Fundacji 50 zł, które otrzymałam od nowych opiekunów Alfy :)

Posted

U mnie w sumie była tylko na suchej:P ale w sumie faktycznie.... Im dłużej była tym mniej tego suchego znikało, musiałam ją "motywować" - ale jak by co to Ewes powiedz im że jak się z ręki da trochę suchego to potem się rozkręci i sama zje;). U mnie działało:P bo się martwiłam, że nie ma apetytu, że miski nie opróżnia (z czasem zaczęłam zrzucać na to że karma wysokokaloryczna dla aktywnych psów, a u mnie wiele aktywności nie miała, bo ze względu na dziurę w brzuchu jej ograniczałam wszelkie wygłupy i długie spacery:P to uznałam że zjada tyle ile potrzebuje:P). Ale jak zgłodnieje to sama zacznie jeść:P. Nie ma marudzenia:P. Chociaż ja pewnie swojemu psu też dogadzałam;). I dawałam to co lubi ^^

Posted

saphira18 napisał(a):
kurcze może ja ją tak rozpieściłam:p ryż z mięskiem codziennie + troszkę suchego, którego i tak nie chciała jeść
ale jak zgłodnieje to na pewno zje i suche

No, a teraz się dziwi, że pies nie chce jeść suchego :D :D :D

Posted

saphira18 napisał(a):
podobni podobni, ale wzrostu nie idzie określić jaki był duży:)

Weź kafelka za punkt odniesienia, domyślam się że to standardowy wymiar. Albo krzesło (a raczej jego cień:P). Był spory:P pewnie razem wyglądali by jak husky z malamutem :D