Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Romina_74']Co tam u Alfy dobrego słychać? Dzisiaj nas tak szybko minęłyście ...[/QUOTE]
Was nie da rady inaczej minąć :evil_lol: no nie pogada. :D

u Alfy wszystko w jak najlepszym porządku :) w tym tygodniu mają iść z Omegą na sterylkę. Tylko teraz mnie taka myśl dopadła, czy oni je jednym samochodem będą wieźli :roll:. Mam nadzieję, że kierowca przeżyje :D.

Edited by ewes
Posted

[quote name='ewes']Was nie da rady inaczej minąć :evil_lol: no nie pogada. :D

Mam nadzieję, że kierowca przeżyje :D.[/QUOTE]

Pogada, pogada - Omega się aż wyrywała do rozmowy ;)
Straty w ludziach mogą być - jak najbardziej :) he he

Posted

chyba mam wyrzuty sumienia, że nie pozwoliłam Omedze się wygadać :shake:
nadrobimy to w następną sobotę... albo w czwartek bo w sobotę mnie nie będzie :(
ciekawe co ma do powiedzenia :D

Posted

one w sumie mogą się nagadać w tym samochodzie schronowym :)
mnie nie będzie w czwartek, więc się niestety rozmowom Alfo - Omegowym nie przysłucham, a szkoda, szkoda wielka ;)

Posted

No i Alfa zostanie wysterylizowana chyba w przyszłym tygodniu dopiero :(
dlaczego nie mogą ich wcześniej sterylizować? :mad:

Czy one muszą być sterylizowane w 'pakiecie'... chyba przeżyją tą chwilową rozłąkę :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Więc tak, po kolei....

Alfa w poniedziałek miała jechać do nowego domu... dziś chciałam ją zaczipować, więc pojechałyśmy z saphirą18 do weta...
Wet chciała obejrzeć ranę po sterylizacji.. i co się okazało, rana jest otwarta w ogóle nie ma szwów (szwy były rozpuszczalne, więc pewnie je sobie wylizała, mimo ubranka) więc czipowanie odłożyłyśmy na inny czas...
Rana wygląda okropnie, Alfa dostała silny antybiotyk, rana została przemyta, na razie nie kwalifikuje się do zszycia bo jest zakażona.
Kupiliśmy Alfie kołnierz i... zaczęło się szukanie domu tymczasowego... kto mógłby wziąć psa, który nie toleruje innych psów?
I pojawiła się pewna opcja, dziś Alfa powędrowała na jeden dzień do pewnego fajnego domu :lol:, który na pewno się niedługo odezwie, na razie spacerują w parku Kościuszki... A jutro jedzie do innego domu, który pewnie też się odezwie... dziękuje Wam dziewczyny z całego serca :loveu::loveu::loveu::loveu:

Jutro też czeka nas wizyta u weta... zobaczymy co się będzie działo...

Posted

a no.. DT cudowne :)
mam nadzieję, że leczenie nie będzie zbyt długo trwało i że przekonam Państwa, którzy chcieli wziąć Alfę żeby ją wzięli wcześniej (tzn już po założeniu szwów) bo niestety/stety mieszkają na wsi i codzienny dojazd do weta.. hmmm... trochę byłoby ciężko, ale jak im zależy to poczekają na Alfiątko :loveu:

Posted

ujawnia się jednodniowe DT:p
Alfa w końcu się położyła! bo tak to już zasypiała na stojąco ale siąść czy położyć się nie chciała.
zjadła trochę suchego, może potem wstawię jakieś zdjęcie, ale to na wieczór;)

ewes czekam co z jutrem, odezwij się jak będziesz wiedzieć:lol:

Posted

brak mi słów... jak schronisko może nie kontrolować takich zabiegów... co by było, gdyby Alfa nie miała jechać dzisiaj do weta... nawet nie chcę o tym myśleć. CAŁE szczęście, że już sytuacja opanowana, Alfa wracaj do zdrowia!

Posted

Ninę już poinformowałam, że wyjazd Alfy przełożony, pamiętajcie że we wtorki i w czwartki Nina nie może jechać! Dajcie znać wcześniej żeby się przygotowała bo Nina zajmuje się wnukiem i musi wiedzieć z wyprzedzeniem.
Ania wet. mówiła mi, że dawno nie widziała takiej rany po setrylce.

Posted

Ano Alfa na razie wzorowo się zachowuje, śpi teraz grzecznie koło mnie. Widać że ją to boli, na razie chodzi bez kołnierza, parę razy chciała się tam polizać, ale została skutecznie powstrzymana i na razie nie próbuje.
na spacerach wzorowo kiedy nie ma większego psa od niej, chodzi na luźnej smyczy.
aaa i Alfa by się tylko przytulała:lol: jak nagle zakończysz głaskanie to zaraz wtyka pychol pod ręke, taki pieszczoszek

Posted

ania91sc napisał(a):
Ale słodko sobie śpi :)
Ania chyba będziesz nad Nią czuwać całą nockę? :)

na spacer ją dobudzić nie mogłam bo w taki sen zapadła:evil_lol: myślę że noc spokojnie nam przeminie, mogę ja się nie wyspać bo Alfa chrapie!:)
spokojnie mogła by robić za domowego pieszczocha, powoli uczy się co i jak w mieszkaniu, bo wszystko to dla niej nowość

Posted

I na pewno nie ma lokatorów? Bo nie chciałabym ich znowu w mieszkaniu:P:P A mam nadzieję, że się ich pozbyłam, przynajmniej psychicznie;P

A jest w razie czego "zabezpieczona" co by ewentualnie jakichś przyczajonych po Miśku nie złapała:P. Bo jeszcze tego by biedzie brakowało.

A co do transportu to zawsze jestem w opcji;). A gdzie Alfa ma w ogóle trafić?

Posted

soboz4 napisał(a):
dziś dostała dawkę kropelek na pchełki na dużego psa, nie ma siły żeby jakaś była, tak samo w ciągu 3 miesięcy nie powinna dostać

To mi w zupełności wystarczy. Dzisiaj dostała... Czyli jutro możemy zacząć szczotkowanie na połysk?:P Kąpiel w Jej stanie odpadam więc zostaje tylko szczotkowanie. :):) Ale jak bez pchełek i zabezpieczona to nawet dostanie pozwolenie na chodzenie po całym mieszkaniu:). Ważne, że ma pewny dom:):).