ewes Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Alfa jest coraz grzeczniejsza... już ładnie chodzi na smyczy, chyba że spostrzeże w krzakach kota... nie rzuca się na psy, chyba że jest w poblizu Omega... wszystko ma jakieś ale :D Quote
Romina_74 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 ewes napisał(a):Alfa jest coraz grzeczniejsza... już ładnie chodzi na smyczy, chyba że spostrzeże w krzakach kota... nie rzuca się na psy, chyba że jest w poblizu Omega... wszystko ma jakieś ale :D tzn., że drugie imię Alfy brzmi ZALEŻY ;) Quote
PaulinKa030894 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA [COLOR=#000000]Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
pawel11 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Zapraszam również na wątek siostry :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/228624-Zamkn%C4%99li-firm%C4%99-psy-ju%C5%BC-niepotrzebne-Omega-szuka-domu%21 Quote
ewes Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 poczęstuję się "Istarowymi" zdjęciami z czwartku ;) dziękujemy :) Alfa.. i nawet w wodzie się chłodziła :cool3: choc pływac nie chce za bardzo :roll: Quote
aeriel Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 Na wątku http://forum.przystanekschronisko.org/viewtopic.php?f=6&t=77 jest już firmówka Alfy :) Quote
ania91sc Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 widzę, że ewes musi dołączyć do "Marcinkowego kącika czesaczy" :D swoją drogą po takim czesaniu psy wyglądają zupełnie inaczej i tracą kilka kilo :) Quote
ewes Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 haha :D :p a dziś wypożyczyłam od Kamili takie magiczne coś zwane furminatorem... genialnie wyczesuje podszerstek... polecam, polecam :cool3: nie dla wszystkich psiaków... ale z Alfy leciało, leciało i nie chciało przestać... Quote
ewes Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Co u Alfy... Może zacznę od minusów... żeby zakończyć bardziej optymistycznie ;) Niestety Alfa nie lubi za bardzo innych psów... chociaż jak idziemy na spacer w większej grupie to na towarzyszy nie zwraca za bardzo uwagi, chyba, że jakiś szczególnie zajdzie jej za skórę... Alfa baaaaaardzo nie lubi Omegi, potrafi wyczuć ją z daleka, a ja jak widzę ten przyczajony chód Alfy (chyba powinnam powiedzieć- bardziej niż zwykle przyczajony chód Alfy- bo ona cały czas chodzi przyczajona) to wiem, że powinnam zmienić kierunek bo gdzieś w pobliżu jest Omega. Nie mam pojęcia jak one te 5 lat wytrzymały razem, może one tylko tak przy człowieku się zachowują? :roll: ... nie wiem co o tym tym myśleć, bo tam gdzie były wczesniej, podobno były bardzo grzeczene, nawet gdy wypuszczano je z kojca, to na komendę wracały... teraz jakoś trudno mi w to uwierzyć. No to trochę ponarzekałam, ale chyba nie było tak źle ;) to teraz plusy... Alfa jest wieeelkim pieszczochem, jak np. na chwilę tylko się zatrzymamy, to ona od razu podchodzi i wkłada łebek pod rękę żeby ją głaskać... jeśli ktoś szuka dużego psa do przytulania, który nie potrzebuje zbyt dużej dawki ruchu to Alfa jest idealną kandydatką :cool3:... bardzo ładnie chodzi na smyczy, po prostu cudnie, a nawet jeśli zdarzy jej się czasem pociągnąć, to opanowałam już patent, który zawsze działa, po prostu się zatrzymuję i czekam, a ona od razu wie o co chodzi i wraca pod moją nogę... bardzo szybko zakumała dlaczego nie idziemy dalej ;) potrafi też pięknie podawać łapę... ktoś musiał ją tego nauczyć wczesniej, albo tak po prostu ma, że rozumie komendy po pierwszym razie :lol: niestety z ogłoszeń nie ma odzewu, ale nie tracimy nadziei ;) wkrótce stworzę nowy opis... pozdrawiam wszystkich :) Quote
saphira18 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Alfa coś nie pała miłością do Szaraka, ale jak chodzą razem na spacery jest ok, nawet się obijają o siebie:lol: 3mam kciuki za domek dla Alfy, bo każdemu psiakowi należy się! Quote
ania91sc Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Też się cały czas zastanawiam nad tym jak one z Omegą wytrzymały razem 5 lat, jak w schronisku nawet nie mogą na siebie patrzeć... Również mam nadzieję, że szybko znajdą się ludzie, którzy zakochają się w dużym, kochanym przytulaku :) Quote
Romina_74 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 znajdą się znajdą - jak w przypadku Kumpla ;) czekał długi i cierpliwie ale opłacało się ;) pozdrawiam Quote
ewes Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Romina_74 napisał(a):znajdą się znajdą - jak w przypadku Kumpla ;) czekał długi i cierpliwie ale opłacało się ;) pozdrawiam miejmy nadzieję, że i Alfie się tak poszczęści ;) a co u Alfy.... chyba bez zmian... - wciąż nie lubi Omegi - na smyczy prawie w ogóle nie ciągnie, kiedyś wypadła mi smycz z ręki, a ona sobie szła jak gdyby nigdy nic przy nodze ;) - jest wieeelkim pieszczochem, dziś kiedy siedziałam obok niej i nie drapałam jej za uchem, to najpierw próbowała włożyć pysk pod moją rękę, a gdy to nie skutkowało to pacała mnie łapą... a gdy i to zignorowałam to po prostu pacnęłą mnie łapą w głowę... no bo jak można ją tak ignorować... wciąż nie mam weny do zabrania się za nowy tekst... ale na pewno zrobię to w najbliższym czasie ;) i zdjęcia chyba też by się jakieś nowe przydały :) pozdrawiam :) Quote
saphira18 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 haha skoro nie zauważyłaś delikatnego pacania to masz w głowę:evil_lol: Quote
soboz4 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 No, no, no pacanie w głowę, może ma zadatki na psa cyrkowego? Spróbuj rozwinąć tą cechę i nauczyć ja pacać przy złych odpowiedziach z tabliczki mnożenia, w końcu takie imię zobowiązuje do mistrzostwa w matematyce... ... Zrobimy z Was wówczas duet na pokazy, Ania będzie Cię pytać z tabliczki mnożenia, a Alfa "pacać" jak będziesz źle odpowiadać... Wtedy ludzie ustawią się w kolejce po Alfę! Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 pacanie w głowę jest hitam :):):) koniecznie muszę zobaczyć na żywo Alfy pacanie ;) Quote
ewes Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 chyba nagramy filmik jak Alfa domaga się głaskania :cool3: może akurat będzie miała ochotę mnie pacnąć :eviltong: Quote
Recommended Posts