Akrum Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 rodzice - wielkie dzięki za tak wspaniałe wieści :) Tak jak Ci pisałam w PW, gdy prosiłam Cię o wizytę dla Dorki - czysta przyjemność odwiedzać takie domki, co nie?? Jak się cieszę, że Dorka może w takim razie pobyć u mnie jeszcze kilka dni i prosto ode mnie pojedzie do swojego DS :) A jak się czuje panna nikt nie spyta?? Otoż - DORKA TO SUPER PSINKA :) Uwielbia się przytulać, ogonek non stop merda na widok człowieka :) Wczoraj miała głodówkę, ale dziś od rana już dostała ryż,marchewkę, kurczaczka z rosołkiem :) Później w porze obiadowej powtórka z rana :) Ale jej smakowało - zajadała się i merdała ogonkiem :) Na spacerkach zalatwia swoje potrzeby - co prawda chodzimy tylko kawałeczek, no bo wiadomo - wczoraj był zabieg. Ale ładnie zachowuje czystość w domu :) Niestety na moje psiurki nadal powarkuje - pewnie ją boli i dlatego taka rozdrażniona jest. Ale za to z kotem - super :) Podchodzi do niego jakby się chciała bawić :) Merda ogonkiem, nie szczeka na niego :) To dobrze - bo w DS jest przecież kot :) Jest bardzo nieszczęśliwa jak po powrocie z dworu musi zakładać kubraczek, no ale bez niego chodzić nie może, bo niestety nawet na dworze pysio od razu kieruje się do rany i już próbuje lizać. Quote
Pyrdka Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Super,że Dorka czuje się dobrze.:lol: Nikt nie pyta bo wiadomo,że u Ciebie nie może być inaczej. Zdrowiej mała bo domek czeka. Quote
Akrum Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 A ja znów zakochana po uszy :oops::oops::oops: I zawsze w takich sytuacjach jest mi tak bardzo trudno zrozumieć, dlaczego ludzie wyrzucają tak wspaniałe psiaki. A przyszlemu domkowi zazdroszczę, że będą mieli tak super członka rodziny :) Pyrdka - podeślij mi proszę ten nr, muszę się skontaktować z Panem i uzgodnić termin przekazania Dorki :) Quote
Akrum Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Rozmawiałam właśnie z Panią od Dorki :) Pani się ucieszyła z wieści, że wszystko dobrze po sterylizacji, bo się trochę denerwowali zabiegiem. Pani również jest bardzo zadowolona z tego, że Dorka uwielbia się przytulać - bo tego to jej w tym domku nie zabraknie :) Ale się cieszę z tej adopcji :) Quote
Pyrdka Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 (edited) :multi::multi:Czułam już po pierwszym telefonie od Pana, że to właściwy dom dla Dorci. Edited August 8, 2012 by Pyrdka Quote
Emma53 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Dorciu tak się cieszę, że będziesz miała swój własny domek, na pewno lepszy od poprzedniego! To taka kochana sunia. Już na "dzień dobry" kocha wszystkich! Quote
Maciek777 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Oby ten DS to było to! Trzymam kciuki:) Quote
Akrum Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Wczoraj odwiozłam Dorę do jej DS :) Państwo super, Dorka będzie miała tam jak pączek w maśle. Byle się dobrze zachowywała. Pani całymi dniami będzie z nią w domku. Będą mogły przesiadywać na podwórku, chodzić na spacerki. Wszystko już na Dorkę czekało - posłanko, miseczki, smyczka, karma, duuużo smaczków :) Spędziliśmy kilka godzin w DS razem z Dorą by się do nowej sytuacji, otoczenia i ludzi przyzwyczaiła, bo niestety mimo że spędziła u mnie tylko niecałe 5 dni, to się bardzo do mnie przyzwyczaila. Zostawiliśmy Dorkę z czystym sumieniem w jej nowym domku :) Będzie jedynaczką, co dla niej jest akurat w sam raz (o inne zwierzaki zazdrosna jest bardzo). Quote
Pyrdka Posted August 12, 2012 Author Posted August 12, 2012 Powodzenia Dorciu w nowym domu:lol: Quote
Akrum Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='Pyrdka']Powodzenia Dorciu w nowym domu:lol:[/QUOTE] ciocia, zmień tytuł proszę :) Quote
Akrum Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Wczoraj zadzwonił do mnie Pan od Dorki :) Są w niej zakochani i bardzo jeszcze raz dziękowali za Dorkę :) Nie nabrudziła ani razu, noce przesypia w swoim posłanku, bardzo się pilnuje, z Panem podczas mojej rozmowy leżała na łózku z łebkiem na brzuchu :) Pieszczoch i przytulak z niej niesamowity. Zostawiona sama w domu nie niszczy. Już wie, o której Pan wraca z pracy i czeka. Podczas nieobecności Pana w domu, mimo iż jest Pani, to jednak woli z jedzeniem zaczekać i jak tylko Pan wróci, od razu biegnie do miski i wcina. choć małpa wybredna się od razu zrobiła i nie chce jeść suchej karmy. Państwo więc mieszają z mięskiem, warzywkami i rosołkiem. Na spacerkach chodzi ładnie, super reaguje na dzieci, ale najgorszy jest jej stosunek do psow. Jesli pies idzie drugą stroną ulicy - jest ok, jak ktoś z psem chce wyminąć się z Dorą na tym samym chodniku - już warczy i kłapie. Pan powiedział, że będą nad tym pracować. Na psy za płotem też warczy i chce je ustawić ;) Mala kochana pchełka :) Państwo są z niej bardzo, bardzo zadowoleni :) A ja - ja się bardzo cieszę że trafiła do takiego super domku :) Quote
Akrum Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Wczoraj znów rozmawiałam z DS Dorki :) Ale państwo są z niej zadowoleni :) Dorka przebywa cały dzień z Panią, chodzi za nią krok w krok, przytula się, ale jednak chyba Pana wybrała bardziej :) Na niego czeka z jedzeniem, spać idzie dopiero, jak Pan wraca. Kochana mała pchełka z niej. Z psami od sąsiadów już miała wymianę zdań przez siatkę, pokazała że mimo iż jest mała, to jednak odważna i zadziorna i tak łatwo nie da sobie w kaszę dmuchać :) Na spacerach bardzo ładnie idzie. Wczoraj była też pierwszy raz wykąpana, bo ranka po sterylce już zupełnie zagojona. Pięknie się zachowywała, nie panikowała. Wczoraj też na wieczór miała jechać do lasu na spacer, a w przyszłym tygodniu nad jeziorko w weekend pojedzie :) Państwo są z niej bardzo zadowoleni. Jedyne co - małpa mała nie chce jeść suchej karmy, państwo muszą ją mieszać z mięskiem, warzywkami lub warzywną zupą, którą ponoć uwielbia :) Jak ja uwielbiam rozmawiać z takimi super domkami i słuchać jak opowiadają o swoich nowych członkach rodziny :) Quote
rodzice Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Ja już w domku . Jak dojdę do siebie chętnie zrobię wizytę poadopcyjną jak będzie taka potrzeba . Quote
Akrum Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Mam wieści z DS Dorki :) milutkie pozdrowienia od Dorci. Jest wesoła i posłuszna.bardzo grzeczna.Dorka bardzo lubi sie bawic a przy tym jest bardzo delikatna i posluszna. My też pozdrawiamy.J.B. Quote
Pyrdka Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Znalazła Dorka swoje miejsce na ziemi. Quote
Recommended Posts