Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Calibri]We wtorek późnym wieczorem dostałyśmy telefon, że na jednym z nowotomyskich osiedli cały dzień biega maleńka sunia. Pani zaoferował się , że przetrzyma ją prze noc w domu, ale co dalej……..? [/FONT]
[FONT=Calibri]Na drugi dzień idzie do pracy a jej psiak jej nie toleruje. Szybka decyzja zabieramy małą, ale same nie mamy pomysłu gdzie. Dzięki Emmie mała może 2-3 dni spędzić i niej, ale co dalej…….? U Emmy już przebywa na tymczasie kotka i sunia. [/FONT]
[FONT=Calibri]Nie mamy pomysłu ani kasy na utrzymanie kolejnego psiaka w hoteliku.[/FONT]
[FONT=Calibri]Dora bo tak ja nazwałyśmy jest niewielką, około roczną suńką. Ząbki bieluśkie. Dora jest grzeczna, w chwili znalezienia nie miała obróżki, ale nie wygląda na zaniedbaną. Nigdzie nie ma ogłoszeń. [/FONT]
[FONT=Calibri]Mamy parę dni na znalezienie małej tymczasowego lokum.

[/FONT]

Edited by Pyrdka
  • Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WOW, ale tu ciiiisza panuej.

W końcu mi się udało dostać na dogo, więc już u Dorki też jestem.

Kilka ogłoszen Dorki zostało porozwieszanych po mieście, wisi też u weta.
Póki co nikt nie dzwonił, nikt jej też sam nie szuka, a szkoda.

Mam też nadzieję, że w tym tygodniu wydrukują nasze ogłoszenia w gazecie i wtedy może właściciel się znajdzie.

Póki co - Dorka została zaszczepiona p-ko wściekliźnie i na wirusówki, odrobaczona i dzisiaj Penny zawiozła ją do hoteliku.
U Emmy zostac nie mogła, bo była tam tylko tak awaryjnie umieszczona.

Posted

Zgadza się Dorka jest w hoteliku. Podczas jazdy troszkę panikowała, ale ogólnie była spokojna.
Śliczna z niej sunia. Gdy siada się obok niej ona od razu wskakuje na kolana :)
Jak na razie w boksie jest sama, ale będziemy szukać dla niej towarzystwa. Próbowałam zapoznać ją z Lenką (link) i Mają (link), ale Dorcia wciąż na nie warczała. Myślę, że w końcu przekonałaby się do nich. Jutro znów spróbuję wprowadzić Dorę do ich boksu.
Na spacerach jest bardzo grzeczna, nie wyrywa się, dotrzymuje człowiekowi kroku.

Parę zdjęć z dzisiejszego spaceru:

Posted

Ojejku, jakie śliczne zdjęcia :)

U Emmy też warczała na Kruszynkę.

Jeśli się wlaściciel nie znajdzie, to za 2 tygodnie sterylka i w międzyczasie szukamy jej nowego domku.
Dlatego piszcie nam tu o niej proszę jak najwięcej. Im więcej informacji, tym łatwiej ją ogłaszac i szukać domku.

Posted

U mnie Dora warczała na moje psy na początku, próbowała je nawet podgryzać, byłam zawsze w pobliżu i karciłam ją za to. Bardzo szybko zrozumiała i potem już nie było spięć.

Posted

Emma53 napisał(a):
U mnie Dora warczała na moje psy na początku, próbowała je nawet podgryzać, byłam zawsze w pobliżu i karciłam ją za to. Bardzo szybko zrozumiała i potem już nie było spięć.

U nas obeszło się bez karcenia. Razem z Maćkiem wyprowadziliśmy Lenkę i Dorę na smyczach plus jeszcze kilka psów (staruszki), było trochę warczenia ze strony Dory i na tym się skończyło. Następnie zaprowadziliśmy Lenkę, Maję i Dorcię do boksu. Dziewczyny się tolerują, nie warczą na siebie, a przede wszystkim nie gryzą. Jedynie podczas jedzenia musiałam pilnować naszego łakomczuszka - Lenkę ;) , bo chciała wyjadać biednej Dorci jedzenie.

Posted

Widać, że Dora to bardzo fajna mała suczka.
I tak się zastanawiam - plakatów, że ktoś ją szuka - brak.
Odzewu na nasze plakaty - brak.
Zobaczymy, czy się dziś w gazecie ukaże i czy ktoś w jej sprawie zadzwoni.

Jeśli nie, to pewnie ktoś ją wyrzucił, bo może miała być słodkim a'la ratlerkiem, a tu taka "żabka" fajna z niej wyrosła??

Posted

Jeśli będą robione ogłoszenia dla Dorci to pewnie przydałyby się zdjęcia obok człowieka, żeby mniej więcej było widać jaka malutka jest Dorcia :), bo to że jest słodka to już widać na powyższych zdjęciach.

Posted

Akrum napisał(a):
tak, takie zdjęcia przy człowieku są bardzo potrzebne.
Jak porobiłam zdjęcia Lence, to dopiero teraz widzę jaka wielka wyszła ;)

No to w czwartek razem z Maćkiem postaramy się o zdjęcia.

A może by już porobić małej ogłoszenia?

Posted

Dzisiaj Dorka miała, dla odmiany, pokojową sesję zdjęciową:-)
Jest na prawdę bardzo pozytywną psinką!

Nie wiem czy ktoś już wcześniej to zauważył, ale na grzbiecie (na wysokości tylnych łap) ma dość duży strup. Nie pozwala jednak sobie dokładnie tego obejrzeć. Nie tyle z powodu bólu (o ile jakiś jest) co ze zwykłej ruchliwości...

Posted

Ze zdjęć jestem średnio zadowolona. Moja lampa błyskowa w aparacie niestety psuje zdjęcia :(
Musiałam posiłkować się programem graficznym no i coś z tego wyszło.
Jeśli będzie ładna pogoda to zrobimy kolejną sesję, tyle że na dworze :)

Dorcia - domowy psiak :)

Posted

Super, dzięki wielkie za takie fajne zdjęcia :)

Emma53 nic nie mówiła o strupie, ale mogła nie zauważyć.

Dorka się błąkała 1-2 dni po ulicy Komunalnej, tam ją widziała Pani, która Dorkę do nas zgłosiła.
Jednak nie powiedziane, że bezdomna już była od kilku dni, może jakiś pies ją ugryzł, a może... może dostała czymś na pożegnanie od "właściciela".

Ruszamy z ogłoszeniami.
Minął tydzień - nikt się po nią nie zgłosił. A dużo osób czyta naszą nowotomyską gazetę.
Oczywiście w ogłoszeniach będzie dopisek, że przed adopcją zostanie wysterylizowana.
A sterylizacja najwcześniej może się odbyć za tydzień, bo Dorka tydzień temu była szczepiona.