agnieszka30 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Dostałam wczoraj informację,że na terenie remontowanych obiektów Fundacji" Serce" w Świdnicy przebywa pies, mieszaniec ON... Stróżował tam kilka lat,jego opiekunka już tam nie pracuje, stan zdrowia uniemożliwił jej dalszą pracę. Została poinformowana,że ma zabierać psa! Nie ma dokąd go zabrać, stan zdrowia nie pozwala jej na opiekę nad psem. W poniedziałek pójdę porozmawiać z prezesem. Pies ma 10 lat, jest zdrowy. Zdjęcia wkrótce. Pies ma budę, ocieploną. Pani, która dotychczas opiekowała się psem zadeklarowała,że będzie utrzymywać psa, prosi tylko o kawałek kąta dla swojego podopiecznego,który przez całe swoje życie wiernie służył i pilnował obiektu.... Quote
agnieszka30 Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Jeżeli Fundacja nie zmieni stanowiska, trzeba psa zabać... i proszę jak zwykle o pomoc...:-( Quote
przyjaciel_koni Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Pilna sprawa !!!!!!!! Prosimy o pomoc !!!!!!!!! Quote
agusiazet Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 fajna Fundacja "Serce", tylko jakoś mi na nadmiar serca nie wyglądają. Pies szuka domu - pilne!!! Quote
agnieszka30 Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 nic jeszcze nie wiem, wczoraj wieczorem dostałam informację, zaraz tam idę i zobaczę. W poniedziałek porozmawiam z prezesem... Takie osiągnięcia jakie ma w niesieniu pomocy...:shake: Sama byłam zdziwiona. Boję się żeby nie wezwał SM, wtedy zabiorą go do Dzierżoniowa... Quote
agnieszka30 Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 zrobię zdjęcia w poniedziałek Quote
Czarodziejka Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Może trzeba przemówić do sumienia tego prezesa i nadmienić, że to bardzo medialny temat - jak z sercem wygnać wiernego, starego stróża :diabloti: :mad: Quote
Marlena:) Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 No...jak najszybciej foteczki biedaczka ;) ...Bo chętni zaczną przychodzić już od poniedziałku:multi: :multi: ....Napewno śliczny-jak wszystkie... Quote
agnieszka30 Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 Byłam tam i widziałam, niestety bez zgody Fundacji będzie ciężko pstyknąć fotę, jest za bramą i niewiele widać...Pies prawdopodobnie kuleje. Jeśli w tym wieku i w takim stanie trafi do schronu- od razy ma zastrzyk. Mało tego. W pobliżu( trochę łaziłam po okolicy zanim znalazłam szparę )w komórce ( ohydnej) znalazłam dwa zamknięte duże psy!!! Napatoczyłam się na SM przy okazji i powiedzieli mi,że znają tych Państwa że psy są karmione i wyprowadzane, ale że w domu jest dziecko to podczas nieobecności pana domu psy są zamykane ... nie wiem co o tym myśleć, podejdę tam jeszcze parę razy i przekonam się jak to wygląda! Ale to nie wszystko. Po przeciwnej stronie ulicy znalazłam starą budę i starego psa. Oczy zaropiałe brudny... Jak poszłam ponownie-już go nie było.Buda pusta. Też muszę tam polecieć. Kurna- dzielnica cudów normalnie!!! Quote
Marlena:) Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 :crazyeye: :crazyeye: ..tyle naraz?!...hmm..ciekawe co z tymi psiakami.. Quote
Dabrowka Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 To oni? http://www.serce.swidnica.org Można im nawet przekazać 1% podatku :cool3: Są dobrzy dla dzieci, dla zwierząt już nie muszą... :shake: Quote
agnieszka30 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 oni......szlag mnie trafia Quote
brazowa1 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 to moze nasza fundacja napisze do nich prosbe,przeciez skoro tyle lat byl,to wiadomo,ze miejsce dla niego jest.Nie poddawajmy sie tak szybko,na dom mozna czekac miesiacami.A tam on jest cale zycie i co wiecej-ma sie nim kto zajmowac. Quote
agnieszka30 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 napiszę w imieniu Emira, czekam do jutra, porozmawiam z prezesem. Quote
boksiedwa Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Agnieszka a może rozdmuchać sprawę w mediach? Tak się ładnie nazwali, ale serce to maja z kamienia :angryy: Czy ten pies jest jakimś zagrożeniem dla kogoś, czy po prostu komuś "śmierdzi" może lokalne media pomogą? Quote
agnieszka30 Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Poczekam do jutra. Muszę z nimi porozmawiać... Na pewno tego nie zostawię... Quote
agnieszka30 Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Też tak myślę, w końcu Pan Michalak ma prześwietną opinię. A jadę prosto do niego, omijając kadry i gospodarcze... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ja tez czekam na wiesci, ale chetnie bym im jakas afere medialą zrobiła...wstyd normalnie!!!! Quote
agnieszka30 Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 nie zastaam, nie dodzwoniłam się, spróbuję jutro, Quote
Recommended Posts