Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam wczoraj informację,że na terenie remontowanych obiektów Fundacji" Serce" w Świdnicy przebywa pies, mieszaniec ON...
Stróżował tam kilka lat,jego opiekunka już tam nie pracuje, stan zdrowia uniemożliwił jej dalszą pracę.
Została poinformowana,że ma zabierać psa!
Nie ma dokąd go zabrać, stan zdrowia nie pozwala jej na opiekę nad psem.
W poniedziałek pójdę porozmawiać z prezesem.
Pies ma 10 lat, jest zdrowy.
Zdjęcia wkrótce.
Pies ma budę, ocieploną.
Pani, która dotychczas opiekowała się psem zadeklarowała,że będzie utrzymywać psa, prosi tylko o kawałek kąta dla swojego podopiecznego,który przez całe swoje życie wiernie służył i pilnował obiektu....

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nic jeszcze nie wiem, wczoraj wieczorem dostałam informację, zaraz tam idę i zobaczę.
W poniedziałek porozmawiam z prezesem...
Takie osiągnięcia jakie ma w niesieniu pomocy...:shake:
Sama byłam zdziwiona.
Boję się żeby nie wezwał SM, wtedy zabiorą go do Dzierżoniowa...

Posted

Byłam tam i widziałam, niestety bez zgody Fundacji będzie ciężko pstyknąć fotę, jest za bramą i niewiele widać...Pies prawdopodobnie kuleje.
Jeśli w tym wieku i w takim stanie trafi do schronu- od razy ma zastrzyk.
Mało tego.
W pobliżu( trochę łaziłam po okolicy zanim znalazłam szparę )w komórce ( ohydnej) znalazłam dwa zamknięte duże psy!!!
Napatoczyłam się na SM przy okazji i powiedzieli mi,że znają tych Państwa że psy są karmione i wyprowadzane,
ale że w domu jest dziecko to podczas nieobecności pana domu psy są zamykane ...
nie wiem co o tym myśleć, podejdę tam jeszcze parę razy i przekonam się jak to wygląda!
Ale to nie wszystko.
Po przeciwnej stronie ulicy znalazłam starą budę i starego psa.
Oczy zaropiałe brudny...
Jak poszłam ponownie-już go nie było.Buda pusta.
Też muszę tam polecieć.
Kurna- dzielnica cudów normalnie!!!

Posted

to moze nasza fundacja napisze do nich prosbe,przeciez skoro tyle lat byl,to wiadomo,ze miejsce dla niego jest.Nie poddawajmy sie tak szybko,na dom mozna czekac miesiacami.A tam on jest cale zycie i co wiecej-ma sie nim kto zajmowac.

Posted

Agnieszka a może rozdmuchać sprawę w mediach? Tak się ładnie nazwali, ale serce to maja z kamienia :angryy: Czy ten pies jest jakimś zagrożeniem dla kogoś, czy po prostu komuś "śmierdzi" może lokalne media pomogą?