Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pytanie do fachowców: czy Gomez to wyżeł krótko - czy szorstkowłosy?

...bo dzwonił jakiś czas temu do mnie pan, którego córka wypatrzyła w necie wyżła szorstkiego, i czy to aktualne? - na co ja, że szorstka wyżlica to jest u koleżanki na tymczasie, ale ona bardzo, bardzo szorstka, i namiary podane są w ogłoszeniach na nią; na co pan rozczarowany, że suczka - nieee.... że on zdecydowanie samca szuka.

I tyle z naszej rozmowy było. I teraz patrzę na Gomeza... i :splat:.
Czy ten pan mógł dzwonić o niego, mówiąc o szorstkowłosym????

Co ja mam ludziom mówić????

Posted

sa gladkie, gladkie, i mniej gladkie, np z linia na grzbiecie bardziej twarda, ale tez nazywamy je gladkimi
wystarczy przejechac po psie reka
dla mnie Gomez patrzac na foty jest gladki
nie jest on we wzorcu
ale gladkim go mozna nazwac
a tak w ogole to krzyzuja gladkie i szorstkimi
gdzie w miocie sa takie i takie wtedy, oraz mieszane
czyli np gladkie , ale z dluzsza sierscia i nie tak gladka jak gladkie:)
i wlasnie wydaje mi sie ze z takiego miotu jest Gomez
jezeli Halabajowka powie ze siersc jest twarda
to mozesz go reklamowac tez jako szorstkiego z krotsza sierscia

Posted

Ati, dzięki.
Bo ja w realu nie zauważyłam, żeby on jakoś szczególnie szorstki był, dopiero na tych zdjęciach... Ale wrażenie robi krótkowłose.

Gomez jest dość drobnej budowy, ale bardzo proporcjonalny, jak na wyżła. Ma coś asymetrycznego w gębie, zauważyłyście? - nie wychodzi dobrze na zdjęciach portretowych. A w rzeczywistości jest ładny, spręzysty, z gracją.

Tylko, jak to wyżeł, nie powinien siedzieć w izolacji od ludzi - a u Hałabajowki, mimo że ma o pięć nieb lepiej, niż w schronie, jednak zamieszkuje kojec.

Posted

[quote name='kinga']

Tylko, jak to wyżeł, nie powinien siedzieć w izolacji od ludzi - a u Hałabajowki, mimo że ma o pięć nieb lepiej, niż w schronie, jednak zamieszkuje kojec.[/QUOTE]

No niech nie narzeka i tak menda jedna wojny toczy z moim Karmusiem przez kraty notorycznie :mad:
Ale poważnie on bardzo lubi ludzi i już wykminił że w drzwi do domu można się pchać i robi to co i rusz a ja muszę mu je przed nosem zamykać dlatego dom pilnie potrzebny bo on taki smutny jak te drzwi mu tak pach przed tą gębą zamykam.
Co do sierści to przy moich ałabajach w dotyku wydaje się bardziej szorstki niż gładki. Ma taki dłuższy włos niż Chilii i na karku ma kilka takich jeszcze dłuższych trochę stojących więc w tym miejscu jest prawie jak szorściak ;)
Nie Pan sam przyjedzie pomaca i oceni bo dla każdego szorstkowłosy może znaczyć co innego :)

Posted

[quote name='margaret']no co robi????

że Gomez jutro hmm na przykład gdzieś jedzie?????:hmmmm::hmmmm::hmmmm:[/QUOTE]

Na przykład, rzeczywiście, MÓGŁBY jutro GDZIEŚ pojechać ....... :jumpie::jumpie::jumpie:

Posted

margaret - no nie możemy tak od razu WSZYSTKIEGO wszystkim powiedzieć - musimy do tego nudnego Gomezowego wątku bez akcji wprowadzić trochę napięcia i element suspensu :razz:.

NIC nie powiem, nic nic nic :ices_bla:.

Posted

[quote name='kinga']margaret - no nie możemy tak od razu WSZYSTKIEGO wszystkim powiedzieć - musimy do tego nudnego Gomezowego wątku bez akcji wprowadzić trochę napięcia i element suspensu :razz:.

NIC nie powiem, nic nic nic :ices_bla:.[/QUOTE]

No wiesz miałyśmy się nie cieszyć jeszcze a tu patrzę i oczom nie wierzę już nie mogłaś wytrzymać co żeby się nie pochwalić? ;)
To za karę ja wszystko powiem.............. jedzie mój Gomi w świat po nowe, lepsze życie :multi: komu jak komu ale jemu się należy, ale będę ryczeć jak zawsze ;)

Posted

osz Ty :mad: niedobra niedobra Kinga :angryy:

to ja będę tworzyć hipotezy, podtrzymując tajemniczą atmosferę:

1. Gomez jutro jedzie na przegląd do weta
albo
2. Gomez jutro zamierza zdobyć dom Hałabajówki i nie ma zmiłuj, w końcu mu się uda :cool3:
albo
3. Gomez jutro wita się z jakimś nowym szcześliwym mieszkańcem willi Hałabajowej
albo
4. Gomez jutro się kąpie :)
5. Gomez jutro pracuje na sesji foto
6. czyżby Gomez jechał do nowego domu??????????/

Posted

[quote name='Hałabajówka']
To za karę ja wszystko powiem.............. jedzie mój Gomi w świat po nowe, lepsze życie :multi: komu jak komu ale jemu się należy, ale będę ryczeć jak zawsze ;)[/QUOTE]

aha, więc jednak nr 6! suuuuupeeeeer! ale proszę jednak więcej info, kinga skąpi może Ciebie namówię Hałabajówko?

Posted

a ta Hałabajówka to mi zawsze powtarza, ze nie ma czasu i siły, aby odpalić kompa - a tu proszę - wszystko musi spalić, WSZYSTKO - tylko na pół godziny spuszczę dogo z oczu :cry:

Posted

Sama wygadałaś że jutro jedzie.......ja tylko uzupełniłam niepełną informacje ;)
Ano nie mam kiedy ale jestem tak podekscytowana że nie chce mi się spać o dziwo ;)

Posted

JA jestem ciekawa,dopiero zajrzałam i czytam,doczytuję,czy może coś więcej,a tu nic.

jak sie zachowywał człowiek,czy go macał,czy sie okazał wystarczająco szorstki,jak sie zachowywał Gomez????

Posted

brazowa1 napisał(a):
JA jestem ciekawa,dopiero zajrzałam i czytam,doczytuję,czy może coś więcej,a tu nic.

jak sie zachowywał człowiek,czy go macał,czy sie okazał wystarczająco szorstki,jak sie zachowywał Gomez????

Gomi jak zawsze......wzorcowo ;)
Człowiek bardzo fajny, Gomezem zachwycony ;) Teraz Gomi ma swoich własnych ludziów i to w liczbie 4 ;) i kotkę na dokładkę :multi: