Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mariee właśnie Best strasznie się ostatnio rozszalał biega i bawi się coraz bardziej ochoczo. Martwię się o tą łapkę ale nie mogę go też ograniczać, wydaje mi się ze go poprostu nie boli. Jeżeli chodzi o opatrunek to chyba nie ma sensu już go (Besta) męczyć i tak swoje wycierpiał. Doskonale naprawde doskonale radzi sobie w tej chwili więc nie wiem czy coś kombinować z tą łapką?
Dzisiaj mieliśmy gości no i Best w centrum uwagi. Wszyscy go wymyziali, wyprzytulali, wykochli a Best tylko co jakiś czas zmieniał osobe i taki zadowolony chodził że hoho. Teraz śpi i pochrapuje tylko pewnie zmęczony wrażeniami. On kocha ludzi i starsznie daje się kochać.
PS są zdjęcia i postaram się je wrzucić jak najszybciej

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie! Chce poinformowac,ze juz od tygodnia na Stefczyka trafiaja sie psy z babeszjoza. Zabezpieczaj pozostale...po 3 tygodniach powtarzaj zabezpiecznie!

Posted

Magda nie ma w domu komputera zabrała do pracy, a tam nie ma jeszcze netu, w domu ma laptopa ,ale tez nie podlączony, po świętach będzie wizyta u Besta!

Posted

No nareszcie mam kontakt ze światem. Już mam internet i wszystko opisuje.
Best ma się dobrze łapki nie używa ale świetnie sobie radzi. W tym czasie co sie nie odzywałam i nic nie pisałam przydażył nam się incydent a mianowicie Best z Gają o mały włos nie zagryzły Barego (ON) nie mam pojecia o co poszło ale dały mu popalić. Całe szczęście że byłam blizko i w pore zareagowałam. Teraz sytuacja się ustabilizowała ale po tym incydencie Best i Gaja były podczas naszej nieobecności w domu - wiązane na smyczach tak dla bezpieczeństwa. W chwili obecnej jest już ok chyba psy się jakoś dogadały ale ciagle mam ich na oku tak na wszelki wypadek.
Po świętach pojade do weta z Bestem ponieważ martwią mnie te jego pojawiające sie i znikajace w niewyjaśnionych okolicznosciach gule na ciele, muszę pokazać to w klinice. Nastęne wieści po świętach.

Posted

przepiękny Best się zrobił, naprawde chyle czoła widać fantastyczną opieke jaką ma u Ciebie Magdallena :*, rewelacyjna sprawa i fuks tego psa zawsze będzie w mojej głowie!!

Posted

Jejku to zdjecie ze schronu normalnie zimny prysznic aż pobiegłam i wyprzytulałam Besta tak jakoś mi sie dziwnie zrobiło. Wprawdzie nie mineło wcale tak wiele czasu a ja mam wrażenie że jest u mnie już od zawsze. W szczególności jak obszczekuje sąsiadów-no przecież pilnuje swojego domku:)
Świeta mineły spokojnie bardzo leniwie i panowało ogólne obrzarstwo nasze i psów hihi. Gaja to nawet ciastem sie poczestowała stojącym na stole kuchennym, Best niestety się nie załapał.
Dzisiaj rano przed wyjazdem do pracy Best sprawił mi ogromna niespodziankę a mianowicie on zaczyna podpierać sie na sztywnej łapce. Robi to tak jakos bardzo naturalnie-przez 15 min siedziałam w samochodzie i się przyglądałam jak on sobie chodz fajnie było. Potem pobiegł za mną jak zwykle i w lusterku wstecznym widziałam jak biegnie i używa tej łapki:).
Jeżei chodzi o jedzenie to panuje pełna dyscyplina najperw je Gaja a Best czeka a potem je Best. Taki panuje układ - normalnie jak w rodzinie:)

Posted

W tym tygodniu pojade do weta ale czekam jak mój mąż bedzie miał wolne - pomoże mi przy sadzaniu Besta do samochodu ja nie mogę dźwigać a chłopak niezle przybrał aż sama jestem ciekawa ile to już kg

Posted

Hej Madziu!
Co słychać u Beścika? Jak postępy w rehabilitacji? Co lekarze mówią? Pisalam na Boxer Forum ale chyba tam nie zaglądasz. Czekamy na wieści :)

Posted

Dzisiaj Best był u weta na wizycie kontrolnej był z moim meżem. Z łapką wszystko ok pani dr zaproponowała taki podstęp w stosunku do Besta (poniewaz on na tej łapie nie podpiera się ciągle ze zwyczajnego lenistwa - pani dr sprawdziła to podnosząc mu łapę zdrową a best swobodnie staną na złamanej) a mianowicie chodzi o przykljenie monety pod zdrową łapę żeby zmusić go do chodzenia na tej złąmanej. Sama nie wiem czy zmuszać Besta do takich wyczynów, skoro mu tak dobrze chodzić to sama nie wiem muszę pomyśleć. Napiszcie co o tym myślicie.

Posted

Magda, ja myślę, że skoro lekarz tak mówi to tak trzeba zrobić. W końcu to oni znają się na tym. Tylko dlaczego dopiero teraz to zaproponowała ? Do tej pory Best się podpierał na niej czy nie ? Jak do tej pory prowadzili rehabilitacje ? Jakieś masaże czy co? Nie znam się więc pytam, a jestem ciekawa postępów Besta :)

• 2 weeks later...
Posted

Odnosnie rehabilitacji Besta to narazie dajemy mu spokój - tak postanowiliśmy z moim meżem. To co powiedziała lekarka to była propozycja nie nakaz więc narazie nie męczymy Besta on i tak sie juz z tą łapką nacierpiał. Jeżeli chodzi o stan kondycyjny Besta to radzi sobie doskonale, chodzimy teraz bardzo często na spacerki a Best biega na równi z pozostałymi psami i bardzo to lubi. Dlatego właśnie coraz rzadziej tu zaglądam bo tak ładnie i cieplutko na dworze więc prawie nie ma nas w domu. Jeżlei nie łazimy gdzieś po polach czy lesie (psy zabezpieczone od kleszczy) to wylegujemy się w słoneczku i wygrzewamy. Dzisiaj pogoda niestety się zepsuła i nie wysadzamy nosa na dwór. Best nie lubi jak pada czy jest mokro lub błotko - odnoszę wrażenie że wcześniej musiał mieszkać w mieście taki z niego czyścioszek. A i jszce jedno nienawidzi ludzi będących pod wpływem alkocholu, ostatni mieliśmy grila no i jak to przy grilu jedzenie i piwko, jeden z naszych znajomych wypił o jedno piwo za dużo a Best czując od niego alkochol reagował bardzo nerwowo ( na codzień nie jest agreywny do ludzi no może jak ktoś chodzi za ogrodzeniem ale jak jest juz na posesji i Best widzi ze to któryś z naszych znajomych to jest ok) do tego stopnia że musieliśmy go zaprowadzić do domu. Best - abstynent no i dobrze:)

Posted

Odnosnie rehabilitacji Besta to narazie dajemy mu spokój - tak postanowiliśmy z moim meżem. To co powiedziała lekarka to była propozycja nie nakaz więc narazie nie męczymy Besta on i tak sie juz z tą łapką nacierpiał.

A mi się to nie podoba. Widziałam łape Besta, widzialam na zdjęciu złamanie, widziała je moja wetka, która powiedziała, że jeżeli uda sie operacja to czeka go długa rehabilitacja. Z tego co pamiętam tak też mówili weci z Lublina.
Rehabilitacja przy tym co Best sie nacierpiał nie jest żadnym męczeniem Magda .... Zadecydowaliście tak to trudno, myślałam, że w styczniu rozumiałyśmy się jasno w sprawie adopcji Besta ...

Posted

Wyjasniam sprawe rehabilitacji - wet w Rzeszowie i w Lublinie mówili o rehabilitacji w przypadku łapki która będzie w stanie sie poruszć ma tu na myśli staw. Niestety łapka została unieruchomiona, operacja sie udała wszystko jest ok. Lekarze z klinik są zadowoleni, Best daje sobie rade doskonale dosłownie - nawet myślałam że może nakręcić film ale nie wiem czy da się go wstawić na dogo. Więc reasumujac nie wiem co ci się w tym nie podoba Atik - to że nie chce psu sprawiać bólu (nie wiem i nie jest to wykluczone przy tego typu rehabilitacji z moneta), Best jak ma ochote to potpiera się na złamanej łapie ale chyba mu wygodniej tak jak sie nauczył. Jest mu tak dobrze więc musiała bym być straszna egoistką żeby zmuszać psa do chodzenia inaczej niż jest mu wygodnie. Naszczeście nie jestem egoistką i zostanie tak jak jest.
Odnośnie adopcji to nie wiem co jest nie tak - Best ma sie dobrze i chyba jest z nami szcześliwy, daje to odczuc wszystkim członkom rodziny. Na czym polega nasze nieporozumienie Atik to nie mam pojecia. Zrobiłam wszystko co było możliwe do zrobienia dla Besta, jeżeli w czymś bezposrednio nie uczestniczyłam to cała zasługa spada na lekarzy z kliniki.
A tak szczerze mówiąc to coraz mniej czytam posty na dogo. Czasem na postach jest więcej prywatnych potyczek i pretensji - a tak naprawde chodzi tu przecież o zwierzaki i ich dobro a nie nasze prywatne ambicje.
Pozdrawiam Atik