Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękuję :D

Kaza (mix bulteriera z czymś) jest najmądrzejszym i najwspanialszym psem- ogólnie jak zjedziemy się do rodziców to ich Kaza, mojej siostry ratlerek + moje 2 yorki i cziła :P troche jest towarzystwa psiego :) A ona najspokojniejsza, toleruje nasze psy + rozbieganą 1,5 roczną córkę mojej siostry (która wszystkie psy- nawet obce, chce całować) :)

A wczoraj stało się to czego obawiałam się najbardziej, czyli Lola nauczyła się wchodzić po schodach.. Zadowolona wczoraj weszła a ja w SZOKU!!! Byliśmy totalnie zaskoczeni, a ona z merdającym ogonem zadowolona z siebie, że już yorki przed nią nie uciekną...

Zniosłam ją na dół aby przebywała z psami a ona znów, jak krzyknęłam tylko się spojrzała i poszła spać. Urwis straszny.

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Colusia tez dzisiaj postep zrobiła nieziemski,u przyjaciółki w domu schody prowadza do jej sypialni,cola jak wejsc na góre sie bała ,nie wspomne juz o schodzeniu,tak dzisiaj smigała jakby całe życie tylko to robiła !!:B-fly::jumpie:

Posted

zozolina napisał(a):
Colusia tez dzisiaj postep zrobiła nieziemski,u przyjaciółki w domu schody prowadza do jej sypialni,cola jak wejsc na góre sie bała ,nie wspomne juz o schodzeniu,tak dzisiaj smigała jakby całe życie tylko to robiła !!:B-fly::jumpie:

No proszę, widzę, że nie tylko Lola się rozbrykała ;)

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Dzień dobry :)

Jak tam maluszki?
Świetne zdjęcia :loveu:

Witamy! :)

U nas Lola niesie zniszczenie w domu.. Niby rośnie ale cały czas mikrusik. Ale łobuz straszny, yorki męczy non stop. Z sikaniem w domu mamy nadal problem.. Chociaż ostatnio miała karę i doskonale wiedziała, że sikać w domu nie można.

Więc jeszcze dużo nauki i pracy przed nami.

Posted

Hehehe, no cóż... mówiłam, że chi to nie cudowne grzeczne pieski :D
Moje mają kuwetkę, więc nie mam z tym problemu, bo niestety te mniejsze siusiają za często i nie dałabym rady co chwilę latać na trawkę;) tylko największa trzyma ładnie siku :lol: więc u nas to nie niegrzeczność, a mały pęcherz są problemem - ale siusiają tylko do swojej ubikacji i nigdzie indziej.

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Tylko, że ja kuwetka mówię na matę:evil_lol: a nie na typową kocią kuwetkę :eviltong: (tak dla ścisłości:lol:)

Kocia lepsza :diabloti: Z matą nie chciała mi załapać :evil_lol:

Posted

Mate Lola ma, ale tylko ją rozszarpuje i nie kuma, że trzeba iść na nią nasikać- gdzie stanie tam sika...

Chociaż już widzę, że jak jest ze mną w sklepie (siedzi w transporterze) to już do niego nie sika! Jak ją wyjmę, pójdziemy na spacer to wtedy ładnie siusiu na trawkę, pod nos sobie nie nasika już.

Dziś była ważona i waga podskoczyła do 800gr! :) Coś ostatnio straciła apetyt, może przez te upały? Jednak staram się aby chociaż kilka ziarenek karmy zjadła, bo nie chcę aby doszło do hipoglikemii- już miałyśmy kiedyś kryzys.

Wczoraj ześlizgnęła się ze schodów i teraz nie chce wbiegać tak szybko jak to robią yorki- ciekawe ile czasu potrwa ten spokój.

No i wczoraj mnie rozbawiła, wszystkie psy leżały ze mną w łóżku (spokój jakby ktoś je nafaszerował tabletami uspakajającymi) i nagle Lolka usiadła na tylnych łapkach przednie podkurczone, plecki proste, uszy nastawione i zaczęła warczeć na telewizor! :D hahaha akurat w filmie jakaś para się kłóciła a Lolka "pilnowała" łóżka ;)
Próbowałam dobudzić mojego chłopaka aby to zobaczył, jednak nie dałam rady.. ;)

Widzę, że coraz częściej powarkuje i niby szczeka- bo jeszcze te dźwięki różnią się od szczekania.

Nasz mały stróż :D

Posted

Oto trochę zdjęć z dnia dzisiejszego, niestety bez flesza nie daje rady uchwycić psów a z włączonym brzydkie zdjęcia..

Filmiki mam ale nie wiem czy dam radę go umieścić :P

Colcia ma wg mnie super wagę, ciekawe ile Lolka będzie miała (wg hodowcy do 1,2kg).

Posted

Jakie zajebiste ujęcie szaleństwa:lol:
Piękna jest:loveu:
Moim zdaniem raczej spokojnie do 1,5kg. Moja Chiqunia 800gr ważyła jak miała 22 tyg, a teraz ma 1,5kg:) choć u chiłek to różnie bywa :D najbardziej zagadkowa rasa i tabela wzrostu tu ma niewielkie znaczenie:D heheh więc może i będzie miała 1,2kg?
Waga najmniej ważna grunt to zdrowie :)
Dee ma 1 kg i tyle wad, że wet do jej drugi dom, nikomu tego nie życzę:roll: i jeszcze jak jechałam po nią to mówili, że ma 1,5roku, a chyba jest starszym pieskiem. Na szczęście już wyszła na prostą i oby teraz pożyła jeszcze z 10 lat (o ile uda się tyle walczyć z choróbskami nieuleczalnymi..:mad:) :)

Posted

Tak jak miałam szczeniaki yorczki i każdy z nich ma idealną wagę jaką wyliczyłam (waga 8 tyg psiaka x 3). Moje yorki też są rokowane w ten sposób i waga wyszła im tak jak w obliczeniu. A to małe to nie chce jeść, chociaż widać, że przybiera na wadze bo ważona regularnie. Ale tak czy siak mikrus straszny. Chciałabym aby tak z 1,5 kg to minimum ważyła..

Okaże się, że w końcu wyjdzie sporo ponad 2 kg:evil_lol:

U nas jak na razie to problem z tą przepukliną (chociaż już tak nie wyłazi jak na samym początku), niezarośnięte ciemiączko- a ona non stop się wali w głowę podczas szaleństw w domu i ogródku (teraz ma nawet w jednym miejscu brak sierści i strupek tak rąbnęła!). Póki co zdrowo się rozwija i oby tak zostało.

Bo już mamy w domu Bondzia z atakiem astmy, uczuleniem na pylącą trawę(?) i ogólnym hipochondryckim (jest takie słowo? :) ) podejściem do życia :)

Dziś mieliśmy jechać po zamknięciu sklepu na Pola Mokotowskie do Warszawy aby psy się wyszalały z innymi, jednak pogoda nie jest zbyt sprzyjająca wypadom.. :(

Życzymy wszystkim miłego dnia i idę dokonać próby wrzucenia filmu Iny i Lolki :)

Posted

Zdj z telefonu:

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/1495/e66ba347db55f709med.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/1746/4e32454b2a8a1a9bmed.jpg[/IMG][/URL]