Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, zadzwonił ten pan, ale on szukał małego pieska, poprzednio miał jamnika.
Kajtek nie będzie małym psem, mimo że teraz jest maleńki. Będzie raczej średni, pod kolano, 20kg...

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwonił jeden pan (ten od jamnika) oraz dostałam smsa z lublina. Ktoś chce, by mu przywieźć pieska do lublina. Nawet nie zadzwonił(a) osobiście. Już nie mam siły odpisywać na takie smsy - jak ktoś chce adoptować psa, to przecież może spędzić te dwie godziny w pociągu, nie? I pokazać się, i zastanowić się...
Dlaczego ludzie nie chcą przed adopcją psa zobaczyć, odwiedzić, namyśleć się? Tylko tak dzwonią że są zdecydowani i już chcą brać, nawet w ciemno...

A Kajtek już się bawi z moją sunią. KIedy Zula wychodzi na spacer, to piszczy i jej szuka. A kiedy ZUla wraca, to ją atakuje małymi ząbkami-szpileczkami...

Posted

gdgt napisał(a):
dzwonił jeden pan (ten od jamnika) oraz dostałam smsa z lublina. Ktoś chce, by mu przywieźć pieska do lublina. Nawet nie zadzwonił(a) osobiście. Już nie mam siły odpisywać na takie smsy - jak ktoś chce adoptować psa, to przecież może spędzić te dwie godziny w pociągu, nie? I pokazać się, i zastanowić się...
Dlaczego ludzie nie chcą przed adopcją psa zobaczyć, odwiedzić, namyśleć się? Tylko tak dzwonią że są zdecydowani i już chcą brać, nawet w ciemno...

A Kajtek już się bawi z moją sunią. KIedy Zula wychodzi na spacer, to piszczy i jej szuka. A kiedy ZUla wraca, to ją atakuje małymi ząbkami-szpileczkami...

Jak komuś zależy na psie i rzeczywście chce go adoptować to naprawdę wykonanie telefonu i podróż po towarzysza życia nie powinny stanowić dla niego żadnego problemu.
Szkoda, że niestety nie wszyscy to rozumieją...
Ale Agnieszko, nie ma się co łamać, Kajtek znajdzie dom najlepszy z najlepszych :D
Hihhihi, a może Zula jednak nie chce być jedynaczką ;)

Posted

Ronja, mogłabyś umieścić Kajtka na ale.gratce oraz ogłoszenia.moje.pl?
Jakoś nie mogę się tam zarejestrować... Tutaj masz wzór:
http://www.gumtree.pl/

Dziś nikt nie dzwonił, ale maluch jest w sieci dopiero od dwóch dni...
Poza tym wszystko z Kajtkiem jest ok, ma apetyt i lekkie rozwolnienie, zaczepia Zulę do zabawy, łapie ją zębami za ogon :angryy:, goni za nią, a jak Zula wychodzi na spacer, to chodzi i płacze. Mamusią to ona dla niego nie jest, ale kumplem do zabawy - na pewno! Z nami nie chce się tak bawić :eviltong:

Posted

[quote name='gdgt']zaczepia Zulę do zabawy, łapie ją zębami za ogon :angryy:, goni za nią, a jak Zula wychodzi na spacer, to chodzi i płacze. Mamusią to ona dla niego nie jest, ale kumplem do zabawy - na pewno! Z nami nie chce się tak bawić :eviltong:
Pewnie dlatego że nie macie ogona!:evil_lol:

Posted

Trochę za wcześnie pochwaliłam Kajtka za robienie na gazetę. Owszem, idzie na gazetę, ale nie patrzy gdzie trafia. Muszę teraz wyłożyć cały przedpokój gazetami, bo tam jest wykładzina... Rano wylądowała na niej wielka śmierdząca sraka...
Poza tym Zula się przy małym rozruszała i oboje się świetnie bawią. Uprzedzając ciotki - nie wezmę na stałe małego. Muszę zrobić miejsce tymczasowym kolejnym bidom...

Posted

gdgt napisał(a):
Trochę za wcześnie pochwaliłam Kajtka za robienie na gazetę. Owszem, idzie na gazetę, ale nie patrzy gdzie trafia. Muszę teraz wyłożyć cały przedpokój gazetami, bo tam jest wykładzina... Rano wylądowała na niej wielka śmierdząca sraka...

Łoj tam, a myślisz że to tak łatwo trafić zadkiem! Przecież z tyłu nic nie widać!:evil_lol: ;)
A ciotki widzą doskonale że maleństwo pozostać nie może, dlatego...hop! Podbijam!:p

Posted

Igusia napisał(a):
Slicznosci i juz w obrozce paraduje:lol:

obróżka jest dużo za duża i mały z uporem maniaka obgryza odstającą końcówkę. Poza tym sika na posłanie ZUli :angryy: więc posłanie wylądowało na środku pokoju otoczone gazetami ze wszystkich stron...
Jutro szczepienie! ;)

Posted

gdgt napisał(a):
Na razie nikt nie dzwonił... puściłam małego do Żółtych Stron GW i do Oferty. Zobaczcie jaka słodzinka:

jest piekny,
Kajtek szukamy ci szybciutko domku!!