Igusia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 On taki ladny jest, ktos musi sie zakochac:p Quote
esperanza Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Rozumiem, że TZ z Kajtkiem będą na Polach :cool3: Oficjalne godziny imprezy to 10-18. Quote
gdgt Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 To może napisz, o której on ma się stawić z Kajtkiem, najlepiej rano. Wykorzystajcie go do jakiś prac fizycznych... Quote
esperanza Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Oj bardzo by mi się przydał do rozkładnia namiotu (jeśli znajdzie się ktoś , kto namiot przywiezie) i do przetransportowania krzesełek od Liki (okolice Hali Banacha) na Pola. I miejsce przydałoby się wcześniej zająć w sektorze 13, bo nie wyznaczono nam konkretnego, a rozkładać się można od 6 do 9.30. Ja dotrę z mojego końca W-wy na 8. Zapytaj go proszę, czy mógłby w jakiś sposób pomóc. Quote
gdgt Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Kajtkiem interesowało się na Polach kilka osób, ale żadna nie była zdecydowana. Mam jeszcze zdecydowanego kandydata w postaci pana który robi nieopodal remont, ale na jego niekorzyść świadczy to, że jego poprzedni pies zginął pod samochodem - żona nie domknęła furtki... Znając temperament Kajtka będzie robił wszystko, by sobie polatać po wsi... Quote
esperanza Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Poczekajmy, może ktoś z osób, które wczoraj były, zainteresowały się Kajtkiem i dostały ulotkę z namiarami, zadzwoni :razz: Quote
gdgt Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 no i kajtek ma w tym tygodniu dwie konsultacje dermatologiczne. Moim zdaniem psiak drapie się mniej i go nie swędzi. Zaczynam wątpić, czy w ogóle ma alergię... A żeby było śmieszniej, wetki, do których idziemy, maja dokładnie przeciwne opinie nt. przyczyn alergii... Quote
anouk92 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Ale mnie wczoraj zaszczyt kopnął - poznałam przystojniaka, pogadaliśmy z osobami którym starsznie się podobał - ale niestety nic konkretnego. Jest super ale kochał mnie tylko wtedy jak miałam coś do jedzenia inaczej uciekał w stronę miski;) Quote
gdgt Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Czy któraś z dogociotek chciałaby/mogłaby zaopiekować się Kajtkiem w weekend majowy? Chodzi o dni 29 kwietnia - 4 maja (niedziela - piątek). Kajtek jest wesołym szczeniakiem, który zaczyna załatwiać się już w domu, poza tym je wszystko, i nie jest trudny w obsłudze. Wiem, że Jayo wzięła już Shippiego, więc może Malagos by mogła? Quote
gdgt Posted April 26, 2007 Author Posted April 26, 2007 kochane dogociotki! Byłam dziś u dr Tęczy i zgodnie razem stwierdziłyśmy, że Kajtek jest zdrowy. Drapanie pozostało na bardzo małą skalę, właściwie jak u każdego zdrowego psa, poza tym drapanie się często zostaje jeszcze dwa tygodnie po wyleczeniu świerzba, a naskórek wymienia się u psów co 21 dni, więc ta podrażniona skóra była jeszcze dwa tygodnie temu na Kajtku... Bardzo mi nieskładnie idzie to tłumaczenie, ale na razie odstawiamy leki. Jest pewa pani zainteresowana szczeniakiem nagrana na Jayo, ale dopiero będziemy się ze sobą kontaktować. Być może problem z weekendem majowym zostanie rozwiązany naturalnie - przez adopcję... Poza tym po mojej ulicy gania mnie pan, który robi nieopodal remont, który koniecznie chce wziąć Kajtka, ale nie bardzo mi się to podoba, bo jego poprzedni pies zginął pod samochodem. Głupio mi tak powiedzieć, że nie dam mu psa, bo go znowu coś przejedzie, więc się tylko głupio uśmiecham... Quote
Wilejkaros Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Sia lalalalala, jesli to jest ta sama "Pani" nagrana przez Jayo i Gemsi, o której myślę i którą znam, to Kajtul nie będzie miał nigdzie lepiej... Tfu, tfu, odpukać... Quote
gdgt Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 ta pani znalazła innego bezdomnego szczeniaka... Czekamy więc na inny domek. Quote
gdgt Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 Dziś Kajtek pojechał do swojego własnego domu! :Cool!::Cool!::Cool!: Państwo z Siedlec zadzwonili do esperanzy, a ta skierowała ich do mnie.:Rose: Przyjechali po niego specjalnie po niego do Warszawy i byli zachwyceni. Kajtek ma teraz do dyspozycji duże mieszkanie i - co najważniejsz - 5 dzieci do zabawy!!! Nie mogło mu się lepiej trafić, bo Kajtek tylko marzył o brykaniu i rozrabianiu. Jedyne co mnie martwi to to, że moim zdaniem powiększyły mu się okularki. Wet dermatolog to widział i nie uznał za objaw choroby, ale ja się denerwuję - nowi Państwo nie będą mieli zbytnio czasu ani pieniędzy na drogie kuracje. W każdym razie jestem z tym Państwem w kontakcie. Quote
ronja Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 no to gratulacje!!!!!! duzo brykania i zdrówka dla Kajtka!!!!! Quote
Wilejkaros Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Wow! Ciekawe kto kogo szybciej zmęczy - dzieci Kajtka czy Kajtek dzieci? ;) Quote
gdgt Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Dziś rozmawiałam z nowym Państwem Kajtka. Kajtek jest karny, przychodzi na zawołanie, śpi na kanapie, płacze, gdy dzieci idą do szkoły. Niestety, przerzedziła mu się sierść na nosie - prześwituje skóra. Zaczynam się bać, czy to nie nużeniec: przerzedziła mu się skóra pod oczami, na nosie, a objawów świądu nie ma. Chyba się wykończę nerwowo... Quote
esperanza Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Kurcze, niech idą do weta w Siedlcach. Szukamy tam jakiegoś dobrego? Quote
gdgt Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Obawiam się, że trzeba po prostu czekać i obserwować. Pójdą do weta w przyszłym tygodniu. Przy piątce dzieci trzeba wszystko zaplanować z wyprzedzeniem... Quote
gdgt Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 A ja dzwoniłam dziś do Państwa Kajtka, w słuchawce usłyszałam tubalny szczek Kajtka, podobno bardzo urósł. Jest posłuszny, nic w domu nie niszczy, czasami mu się zdarzy zrobić w domu siusiu. Mam obiecane zdjęcia! Nie ma żadnych problemów ze skóry i został już zaszczepiony. Quote
lika Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 On się na takiego grzecznego pieska zapowiadał. Pamiętam, jak dzielnie i grzecznie pomagał kwestować na schronisko podczas Dnia Ziemi. W jego obecności puszka zapełniała się znacznie szybciej. ;) A zdjęcia wstawisz? Quote
gdgt Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 Zdjęć jeszcze nie ma, ale mam już obiecane. Ale odetchnęłam z ulgą, że nie ma problemów ze skórą. Gdyby miał jakiegoś nużeńca, to te dzieciaki mogły by się pozarażać... Quote
lika Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 To czekamy na zdjęcia. Jestem bardzo ciekawa jak urósł. Quote
Recommended Posts