Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mówiłam Arce o TV, nawet myślałam, żeby tam podesłać od Nas cuś, ale Arka bierze psiska z Ligoty i być może takiego szczeniorka, który trafił do DD, ale chyba niezbyt dobrego. Nie biją go ani nic takiego, ale same wiecie, jak to czasami jest...

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas dla naszych zwierzakow byly tylko zastrzyki, dodatkowo dla Rufusa, u ktorego wykryto tez grzyba byl specjalny plyn do kapania i leki doustne.
A i nam wet powiedzial ze jak jedno ma swierzba to raczej juz wszytkie sa zarazone, tylko w roznym nasileniu sie objawia drapanie i wypadanie siersci.Najbardziej drapal sie maly-tez plakal z bolu jak Twoj, potem byla Mila, Frodek najmniej a Kici to siersc wypadala.

Posted

Dziś była druga seria tortur Kajtka :diabloti:
Dostał dwa zastrzyki i oprysk ze zwykłego frontline'u, fiprex, ale na całym ciele, na wypadek gdyby to nie był tylko świerzb. Koszt wizyty dużo mniejszy, naszczęście, 29 zł. Moja Zula nie dostała profilaktycznych zastrzyków, bo one są szkodliwe, a na razie się nie drapie. Decyzja dr Frydrycha :razz: czyli nie dyskutuję...
Niestety, szczepienie się odsunie przynajmniej o tydzień, czyli do 21 marca. Mały będzie mógł pewnie wychodzić na dwór na początku kwietnia. :painting:

Posted

na razie nikt nie dzwoni, ale i tak do przyszłej środy Kajtek nie jest do wydania... Choć kontakty juz można zacząć nawiązywać...
SŁuchajcie, czy to jest możliwe, że kajtkowi znacznie się wydłużył ogon? Kiedyś był takie nieproporcjonalnie krótki, a teraz zaczyna być proporcjonalny!

Posted

Niestety nikt się nie odezwał, ale czekamy cierpliwie. Zrobiłabym małemu nowe fotki, ale trochę mu wyłysiał pyszczek... Właściwie to wylko pyszczek mu wyłysiał, niewątpliwie jest poprawa po drugim zastrzyku, bo KAJTEK NARESZCIE SIę NIE DRAPIE!!!
Poza tym bardzo urósł, i niestety, domaga się zabaw. Zabawet ma w pytę, ZUla asekuruje, ale to i ja musze ganiać z nim za piłką...

Posted

gdgt napisał(a):
kacha, wielkie dzięki za dodanie tych nowszych fotek!

Zastanawiałam się czy jest sens dodawać info o chorobie skóry, uznałam, że nie, bo przecież zaraz wszystko u Kajtusia będzie ok ;)

Posted

za dwa tygodnie będzie 100% pewność, że świerzbik sobie poszedł!
od ostatniego zastrzyku we środę Kajtek już się nie drapie, a nosek powoli zarasta!

Posted

Kajtek jutro dostaje trzeci zastrzyk, więc właściwie jesteśmy już dalej niż w połowie leczenia. Poza tym mały bryka i rozrabia. Co zrobić, żeby nie jadł własnych kup? Całe odrobaczanie diabli biorą...