Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś na PwP założono co najmniej dwa takie wątki: wyrzucony szczeniak błąka się po ulicy... Co się z tymi ludźmi dzieje :angryy:
Dostałam telefon z Azylu pod Psim Aniołem o szczeniaku błąkającym się po warszawskiej Pradze. Szczeniaka wzięła do siebie dziewczyna, która nie mogła go zatrzymać. I tak maluch znalazł się u mnie.
Jest zadbany, dobrze odżywiony, wkrótce zrobię zdjęcia. Jest wesoły i nic mu nie dolega. Nie znalazłam na nim ani jednej pchły. Mimo to jest jak najbardziej w potrzebie - szuka domu!
Płeć męska, kolor czarny z mini krawacikiem.

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fotki będą za godzinę, jak wróci TZ, a ja przytrzymam małego. Na razie cały czas szaleje: podjadł sobie, zrobił koopkę, i szaleje...
Mały ma małą przepuklinę pępkową. Poza tym wygląda bardzo dobrze, nawet nie jest brudny i bardzo nie śmierdzi. Jutro pójdziemy z nim do weta...

Posted

:shake: no to mamy dwa szczeniaki z ulicy, przy -12C:angryy: To chyba prezenty gwiazdkowe!:angryy: jest coraz gorzej, tego jeszcze nie bylo:shake: :angryy:

W dziale szukam psa-ktos ode mnie, z grodziska, szuka malego pieska, ja mam sunie ta dzisiejsza, szczeniaczka, znaleziona, wiec moze tam go tez wstaw.

Posted

Proszę Państwa, oto Kajtek:

Kajtek ma około 2 miesiące, jest okrąglutki i wyrośnie na średniego (większego?) pieska.

W jego sprawie kontakt do mnie, czyli Agnieszki: 0-502-290-296, gdgt@atomnet.pl

Arka, czytałam Twój wątek, druga identyczna dziś historia...

Posted

O kurczaki, przecież Kajtuś to taka nasza męska Mafciowa Gwiazdka, identyczny jest, tylko płeć inna...
Trzeba Go szybko do domeczku dobrego wydać, coby nie pamiętał o zimnie i coby uszczęśliwił jakiegoś ludzkiego osobnika, a ludzki osobnik jego...

Posted

kacha - dzięki :loveu:
jestem pewna, że kajtek znajdzie własny, kochający, najwspanialszy na świecie domek! A allegro jest chyba najpopularniejsze ostatnio...
Na razie apetyt ma wilczy i niestety dostał rozwolnienia.

Posted

Biegunka minie, maluszek musi się przestawić na nowy tryb zywienia ;)
Wierzę, że długo nie będzie czekał na nowy domek, ktoś napewno na Niego czeka...
Może właśnie teraz wpadł komuś w oko...
Moją Tigre też na allegro wypatrzyłam, o 3 w nocy, decyzja była natychmiastowa ;)

Posted

szczeniaczek jest cudo , to taka większa kopia wyadoptowanej przez dziewczyny Mafijnej rodzinki, która szybko znalazła nowe domki , więc myslę że szceniorek jest tak sliczny że znajdzie szybciutko swój nowy domek

Posted

Biegunka była spowodowana przekarmieniem malucha przez ciotkę :diabloti:
Słuchajcie! Kajtek spokojnie śpi w nocy sam! Tego jeszcze nie spotkałam! Moja dorosła sunia bardziej domaga się wzięcia do łóżka, niż ten maluch! No normalnie wyspałam się - tylko raz o czwartej nad ranem sprzątałam koopala, ale tak to spałam do 8! pies - ideał!!!

Trochę za ciemne te zdjęcia...

Dziś idziemy do weta i wszystko Wam opowiem...

Posted

powoli, lady_lina, KAjtek jeszcze nie ma domu, nikt się w jego sprawie nie odzywał, zresztą prócz allegro nie był też za bardzo ogłaszany...

Posted

Pan dostanie fotki dopiero dzisiaj wieczorem, ale optymizm mnie nie opuszcza ;)
Dzisiaj udało się wyadoptować 4 miesięcznego bullowatego szczeniaka, który był u Maupy4 na tymczasie, domek też był " w spadku" pomafciowym, więc pewnie jeszcze trochę domków się odezwie ;)

Posted

Potwierdzam, dzwonił Pan z Nowego Dworu, zainteresowany Mafciowymi maluchami... Obiecałam mu, że znajdę odpowiedniego psiaka... Właśnie wyslalam Panu linka do wątku... Trzymam kciuki :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Kajtek właśnie był u weta, zostałoceniony na mniej niż 2 miesiące, ale moim zdaniem on nie może mieć mniej niż 7 tygodni. wyrośnie na psa średniego, najwyżej 20-25kg. Przepuklina popępkowa, rzecz zupełnie normalna, jest mała, prawdopodobnie nie będzie potrzebny zabieg.
Został odrobaczony, a w środę może zostać zaszczepiony po raz pierwszy. Zastrzegam sobie, że do środy małego nie mogę wydać. Muszę obserwować, czy nie ma oznak przeziębienia czy innego choróbska. Po środzie - proszę bardzo!