ania91sc Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 (edited) Przede wszystkim dziękuję wszystkim za przybycie na wątek Szyszki :) Więc tak, najpierw podam podstawowe informacje na temat Szyszuni: Imię: SZYSZKA Numer schroniskowy: 516/12 Szczepienia: TAK Sterylizacja: NIE Odrobaczenie: TAK Wiek: 3-4 LATA Waga: 40,3KG Wys. w kłębie: 63CM W schronisku od: 17-05-2012r. Teraz jedno zdjęcie Szyszki, takie profilowe :) No i pełny opis też się przyda: "Szyszunia to suczka dość duża i na początku bardzo nieufna, boi się i cofa przy pierwszym spotkaniu. Gdy kogoś pozna robi się spokojniejsza i zmienia się w przytulaka lub wulkan energii. Ma fantastyczną sierść która niestety jest strasznie brudna i trzeba o nią bardzo dbać, gdyż leni się niesamowicie. Jest łapczywa, miskę pełną jedzenia pochłonęła w 10s. co w schronisku nie jest rekordem lecz wynikiem godnym podziwu:) Jej zachowanie na spacerze jak i obcięte uszy świadczą że była kiedyś w domu i widać to po tym jak grzecznie się na spacerze zachowuje oraz jak ją to uspokaja. Spuszczona ze smyczy jest strasznie zagubiona i nie wie co robić. Wobec psów nie wykazuje agresji, na kotkach jeszcze testowana nie była:) siada i waruje na komendę, a potem wywraca się na plecy i daje się masować po brzuszku, oby jak najkrócej opiekunowi, a jak najszybciej właścicielowi. Kontakt do opiekuna: kasni@onet.eu, tel.: 668-452-677." Więcej zdjęć Szyszuni: i ostatnie :) a wszystkie jej zdjęcia można znaleźć tutaj: https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Szyszka5161234Lata403Kg63Cm17052012RMarcinKabza Czy Wy też uważacie, że Szyszka ma dużo wspólnego z Owczarkiem Kaukaskim?? :D Edited July 10, 2012 by ania91sc Quote
ewes Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 jestem u ślicznej ;) aż wyguglowałam sobie tego owczarka... trochę może ma z niego :D Quote
MagdaB Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Jestem u suni :). Kolorem przypomina kaukaza :). Quote
ania91sc Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 bo właśnie wyczytałam, że są trzy odmiany tych kaukazów m.in. z krótszą sierścią :) można ją podpiąć do tej rasy? :) "WŁOS; Prosty, gruby, z obfitym jaśniejszym podszerstkiem. Na głowie i przednich stronach kończyn krótszy i mocno przylegający. Rozróżnia się trzy typy owłosienia: a) Psy długowłose, z długim włosem okrywowym, tworzącym na szyi rodzaj grzywy, na pośladkach obfite portki, a na tylnej stronie nóg obfite piorą. Długi włos okrywa ze wszystkich stron ogon, nadając mu gruby i puszysty wygląd. b) krótkowłose, z gęstym, stosunkowo krótkim włosem, bez grzywy, piór, portek i puszystego ogona. c) owłosienie pośrednie o wydłużonym włosie okrywowym, ale bez grzywy, portek, piór i puszystego ogona." poniżej zdjęcia osobników tej rasy: Quote
ewes Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 może można ja tam nie lubię na siłę porównań, chociaż jedyne rasy jakie znam to ON, spaniel, husky i może jeszcze kilka :p... zapytaj na wątku kaukazów do adopcji :D Quote
kimiji Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 zapisuję :) sunia jest kochana, ale bardzo wystraszona, ważenie poprostu ją przerastało :( Biedny Marcin musiał ją podnosić :evil_lol: Quote
ewes Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 kimiji napisał(a):zapisuję :) sunia jest kochana, ale bardzo wystraszona, ważenie poprostu ją przerastało :( Biedny Marcin musiał ją podnosić :evil_lol: oj tam zaraz biedny... siłownia za darmoszkę :diabloti: Quote
ania91sc Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 Marcin dobrze, dobrze niech ją nosi :evil_lol: a porównanie to dlatego, że może jej się udać łatwiej znaleźć domek :) poza tym jakoś od razu skojarzyła mi się z tą rasą :P Quote
ewes Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 tak się teraz przyglądam zdjęciom... chyba Marcin ze szczotką się jeszcze nie pożegnał :D Quote
ewes Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 ania91sc napisał(a):nie rozumiem? :) bo hassana cały czas czesał... a widzę, że z szyszki też wyłazi kupę sierści ;) mój skomplikowany tok myślenia :evil_lol: Quote
ania91sc Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 aaa :D no właśnie śmiał się w sobotę, że Pani Ania chyba robi mu na złość, bo co dostanie psa to sierść tak wychodzi, że nic tylko czesać przez cały czas wolontariatu :) ostatnio jej tak sierść wychodziła, że nawet szczotka nie była potrzebna, bo wystarczyło ją lekko pociągnąć za futerko i wychodziły kłaczki :D Szyszkę ma dokładnie wyczesać w sobotę zobaczymy co to będzie :D Quote
ewes Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 będzie czesał i czesał i czesał... nie wiem czy sobota mu wystarczy :D Quote
ania91sc Posted June 11, 2012 Author Posted June 11, 2012 hehehe zobaczymy :) i będziemy oceniać efekt Jego pracy :D Quote
kiyoshi Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Jestem:) rzeczywiście podobieństwo do kaukaza duże:) Quote
ania91sc Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Marzena jesteś wielka! Dziękuję Ci baaaardzo za banerki! :) są cudowne. Quote
Romina_74 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 i ja trafiłam do Szyszki. Toż to potężna szycha ;) Quote
maciaszek Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Jestem i ja. Szyszka powędrowała na katowicki wątek. Przy okazji mam prośbę, żeby linki do nowych psich wątków wklejać i tam. Banerek w moim podpisie :). Quote
Recommended Posts