Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas wszystko dobrze. Melba czuje się znakomicie. Ma wielki apetyt. Muszę uważać, lekarz przestrzegał mnie, że będzie miała teraz tendencje do tycia. Dostaje antybiotyk w tabletkach. W sobote jadę z nią do ściągnięcia szwów. Mam nadzieję, że zdejmą jej wtedy ten kołnierz. Masakruje go okrutnie. Już popękał w kilku miejscach. Nie wiem czy nie będę musiała wymienić go na nowy. W sobotę musiała pazurem sięgnąć do rany, bo troszkę sobie naddarła szew i poleciało jej trochę krwi z płynem surowiczym. Przemywam jej rankę ale już wieczorem nie było śladu po pęknięciu. Rana jest sucha i bez zaognień. Założyłam jej na tylne łapy skarpetki Marcina, pomaga a dzieciaki mają z tego powodu wiele śmiechu, ale sunia się nie gniewa. Prawie całe dnie spędza w domu, dużo wypoczywa. Bryka też już normalnie. Wskakuje na taras ( bo nie uznaje schodów ) i obszczekuje sąsiadów. Marcin wrócił z wakacji i jak zobaczył Melbę w kołnierzu to o mało się nie rozbeczał. Dzieciom tak trudno uwierzyć, że to dla jej dobra, że ona nie cierpi z tego powodu ( co najwyżej "wyprowadza ją to z nerw" ) Dzięki Supergogo za ciepłe słówka pod moim adresem. Co słychać u Bianki, tej ślicznej, bialej suni? Ciekawi mnie też los Azji - przecież gdyby nie Melbunia to Azja brykałaby po naszym ogrodzie. Pozdrawiam wszystkich. Zaproszenie aktualne Supergogo!

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melba w piątek miała ściągnięty szew i kołnierz. Wszystko w porządku. Rana ładnie się zagoiła. Wreszcie może wytarzać się w trawie i polizać swoje łapy. Melba to cudo. Pozdrawiam wszystkich.

Posted

Moja słodka Melbusiu, nie mogę się doczekac, kiedy cię zobaczę, ale jeszcze musze poczekać. Tak się cieszę, że choc ty bezpieczna, trafiłas na wspaniałą, odpowiedzialną osobę.

Ogromne podziękowania Stanko, dla Ciebie - że ją kochasz. To wspaniały zwierzak, niezależnie od wszystkiego. Kochany i kochający.

Oto Melbuś:

Wypoczynek w cieniu

Jak ma nie być rozpieszczona - Melba kochająca dzieci!

• 2 weeks later...
Posted

Hej, hej. Chcecie parę słów o Melbie? Chłodniejsze dni bardzo jej służą. Rozbrykała się, dużo się rusza. Myślę, że po sterylce i zabiegu buzują jej hormony. To niesamowite jak ona potrafii szybko biegać i wysoko skakać. Aż wierzyć mi się nie chce, że ma osiem lat. Zrobiła się taka śmieszna, znaczy jej zachowanie. Zupełnie jak szczeniak: kradnie Stasiowi kredki i mężowi rękawice z garażu. Wciąż zaczepia Rudego, zawsze skora do zabawy. Objada winogrona z krzaków, tak śmiesznie - po jednym. Śpi zawsze w domu, na swoim materacu. Ale nie obgryza butów jak szczeniak, na szczęście. Uwielbia kiedy jesteśmy wszyscy na ogrodzie, jest wtedy taka szczęśliwa, że dostaje te swoje przeurocze fiksacje. Pozdrawiam.

Posted

Ooooo są wieści o Melbie :multi:
I to jakie wieści - najlepsze!
Widac że się całkowicie zadomowiła u Was.
Tak się cieszę, że ma dobrze, że tak się jej udało!

A fotki jakieś będą nowe?? Ja prosić... :modla:

A jak jej relacja z kicią? Tak nieśmiało na marginesie zapytam...

Posted

Z kotką w zasadzie nie ma kontaktu. Czasem mijają się w domu, czasem na ogrodzie. Absolutnie zawsze kiedy jestem ja. W innym przypadku kicia jest gdzieś na świecie. Przychodzi rano przed moim wyjściem i wraca gdy ja wracam z pracy. Kiedy jestem obok Melba prawie nie reaguje na kotkę. Ale tym nie zwiedzie ani mnie ani Pączka, czyli kicię. Każdy ma swoje miejsce. Melba jest teraz grzeczniutka, tylko paskudnik Rudy czasem podburza ją do ścigania kota. Jeśli moja kotka nadal będzie tak wspaniale uważna wszystko będzie dobrze - to piekielnie mądra pani kocur. Zdjęcia nie wiem jak się dołącza. Wyślę e'mail Gosi, to ona Wam prześle, chyba, że ktoś mnie nauczy.

Posted

Ja dodaję zdjęcia korzystając ze strony www.fotosik.pl
Można albo pojedyncze zdjęcia wysyłać na stronę i przekopiować kody bezpośrednio jako tekst w poście.

Ja wolałam ściągnąć programik Fotosik Manager (w zakładce "narzędzia") i wtedy za jego pomoca mogę wysyłać do 10 zdjęc za jednym zamachem.

Najlepsza opcja to "miniaturka na forum (pełen formay)" - wtedy zdjęcie na forum jest małóe ale po kliknięciu otworzy się jako duże w nowym oknie.

• 2 weeks later...
Posted

Wszystko w najlepszym porządku. Mam dużo zdjęć ale nie mogę się zmobilizować do wysłania "mało casu, kurka, mało casu". Melba Was wszystkich całuje.:Dog_run:Tak właśnie bryka kiedy wracamy do domu.

Posted

No to ciotka powoli szykuje się do Melbowych odwiedzin. Nie ukrywam, że boję sie trochę - ona była dla mnie bardzo ważna. Dlatego tak trudno. Ale wiem, że miała w życiu szczęście jakiego nie ma wiele innych psiaków.
Cioteczko Stanko - przyjedziemy już niebawem. :evil_lol:

Posted

POtrzebne zdjęcia Melby, takie śliczne bardzo - na cegiełki fundacyjne na wystawie psów w listopadzie. Cioteczko Stanko, jak możesz mi wysłać emailem, byłoby superowo. A przyjadę na pewno, tylko troche poupycham, spraw własnych.

Posted

Jasne. Przyślę jak najszybciej. Moja rodzinka chora. Wszyscy, oprócz Marcina - on karmi psiuty i nas karmi. Całuski dla Was - wirtualne - bez zarazków :evil_lol:

Posted

Supergogo. Dziś przegram zdjęcia Melby na płytę i wysyłam pocztą na adres Fundacji. Chciałam mailem ale mój chłop postukał się w głowę i powidział, że to w życiu nie przejdzie. Kazał mi szukać jakiś programów a w związku z tym, że absolutnie nie znam się na tym - wysyłam naszą kochaną, zwykłą pocztą. Czytałam o Azji, że ma domek ale psoci. Trzymam za nią kciuki. Melbucha kłaczy jak sto piorunów. Z wyczesywanej sierci już wkrótce zrobię pierzynkę ;). Gosiu, czy pamiętasz jeszcze jaki to wspaniały piesek?! Jest niesamowicie pogodna, cudeńko. I na pewno nie ma osiem lat, ale gdzieś tak - roczek.

Posted

Stanko napisał(a):
Gosiu, czy pamiętasz jeszcze jaki to wspaniały piesek?! Jest niesamowicie pogodna, cudeńko. I na pewno nie ma osiem lat, ale gdzieś tak - roczek.

:loveu::loveu::loveu:
jak rozumiem do kary (karowania) nie doszło?? :razz:

Posted

Niestety nie doszło do odwiedzin. Ale cierpliwie z Melbą czekamy. Może Ty Paulinko wsadzisz siłą Supergoge do samochodu i odwiedzicie Komorniki? Zdjęcia dziś wysłałam. Jest tam też króciutki filmik z Melbuchą. Pozdrawaim

• 3 weeks later...
Posted

Dzięki Stanko za fotki z filmikiem. Sa piekne. Z części z nich zrobimy cegiełki, które będą sprzedawane na wystawie psów w Poznaniu - dla potrzeb tych psiaków, które miały mniej szczęścia niż Melba. Nie znalazły na swej drodze takiego domu i takich ludzi.
Ostatnio z Pauliną mamy roboty po uszy - jak nie psy to koty, stale cosik - ale obiecujemy że wsadzimy sie obie do autka i odwiedzimy moje słońce kochane. Na bank!!!