Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bubu śpi po intensywnym bieganku,miał do towarzystwa seterkę zaprzyjażnioną:)
Czy naprawdę ten miluśiński , kochający wszystkich i wszystko boksiarek nikogo nie zainteresuje?
Już dwa razy trafił do schronu,to chyba i tak za dużo?
Szukamy dla niego domu-u mnie jest tylko na tymczasie:(

Posted

Biedny Bubu,nikt do ciebie nie zagląda:(
Pojawilo się światełko ale niknie niestety.
JEDYNĄ wadą Buby jest to że nie lubi samotności,jest baaardzo towarzyskim psiakiem-ale sądzę że doświadczona osoba zdoła go oduczyć pewnych nawyków:)
Szukamy cały czas domku,może być z dziećmi-te uwielbia i jest wobec nich bardzo cierpliwy(SPRAWDZONE)
Mogłby tez to być domek emerycki-Buba nie jest nadpobudliwy,temperament ma umiarkowany-mógłby na przykład siedzieć na foteliku i wpatrywać się z uwielbieniem na jakąś starszą panią która robiłaby dla niego sweterek na drutach..:):):)
Dosyć!Poniosły mnie wodze fantazji..
SZUKAMY DOMKU DLA BUBY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Kluska4 napisał(a):
Paola mogę zrobić mu allegro, tylko prosiłabym o dane kontaktowe do ogłoszenia i może jakiś ładny tekścik...........

Jutro ukaże się ogłoszenie w Wyborczej-zobaczymy z jakim skutkiem.

Posted

Niewiem kto ma podjąć się tematu kastracji?
Jest jeden domek zainteresowany,ale Bubu musiałby siedzieć sam przez pare godzin-on niestety tego nie lubi:(
Oprócz tego że otwiera sobie drzwi-wyje?jak się nie otworzą:(A co by robil gdybym go zostawiła samego-mogę się tylko domyślać.
Mam nadzieje że da sie go oduczyć tej fobii.
Poza tym jest naprawde nie konfliktowy.

Posted

Paola06 napisał(a):
Niewiem kto ma podjąć się tematu kastracji?
Jest jeden domek zainteresowany,ale Bubu musiałby siedzieć sam przez pare godzin-on niestety tego nie lubi:(
Oprócz tego że otwiera sobie drzwi-wyje?jak się nie otworzą:(A co by robil gdybym go zostawiła samego-mogę się tylko domyślać.
Mam nadzieje że da sie go oduczyć tej fobii.
Poza tym jest naprawde nie konfliktowy.

Dziewczyny ,wyciagnelyscie go ze schronu i super ,ale byly juz 2 propozycje przejecia kosztow kastracji ,wiec w czym problem???On jest na tymczasie ,to tym bardziej mozna go wykastrowac ,nie ma ryzyka ze inne psy sie dobiora do szwow .
Co do domkow , to proponowalam znalezienie mu domu i opieke do czasu znalezienia domu ,ale jesli wam nie odpowiada to ,nie ma problemu, tylko prosze ,wykastrujcie tego psiaka w koncu .

Posted

Pumcia pewnie pochorowała się przez te roje paskudnych pcheł Ramzesowych:lol:
Słuchajcie,problem tego psiaka to nie nadpobudliwość seksualna,ale to że absolutnie NIE LUBI BYĆ SAM!
Szczerze:wy o gruszce ,ja o pietruszce.
Przykłady:uwielbia siedzieć przy stole w kuchni NA KRZEŚLE!!
Ludzkie jedzenie to najlepsze jedzenie - miska BEEE!!
Najfajniejsze do zabawy są buty,pluszaki w ostateczności!!
Wszędzie muszą byc otwarte drzwi,jak ciebie niema to i tak je otworzę!!
Nie chcesz mnie wpuścić-będę wyć!!
Jestem Ferdynadem Wspaniałym-zapomniałeś?
Taki jest Bubu z tej ciemnej strony-resztę podtrzymuję-miły,kofany,grzeczny pies jak ma Ciebie na oku:)

Posted

Paola06 napisał(a):
Pumcia pewnie pochorowała się przez te roje paskudnych pcheł Ramzesowych:lol:

Chyba Rokitowych ;)
Szczerze mówiąc, jak przejmowałam go od Pumci we wtorek, to trochę lało. Pumcia, mam nadzieję, że nie wtedy się przeziębiłaś............ W każdym razie - zdrowiej!!!

Paola, a jeśli chodzi o kastrację, to wydaje mi się, że dobrze by było ją zrobić nie dlatego, że Buba jest/nie jest nadpobudliwy seksualnie, ale dlatego, żeby w przyszłości nie był wykorzystawany do wiadomych celów.

Posted

Wiem,wiem i nie mam nic przeciwko,i jestem za:)
W niedziele spotkam sie z Pumcią-naszą dzielną poskramiaczką psich pcheł:lol:
Obgadamy co dalej z Bubą-Demolkiem:lol:

Posted

Dzwonily 3 osoby zainteresowane Bubu-dwie odpadły jak dowiedziały się że może być problem z zostawianiem go samego.
Ten trzeci domek-to rodzinka z trójką dzieci,w tym jedno niepełnosprawne także w domu zawsze ktos jest.Umówiłyśmy sie na niedzielę.Pojedzie Pumcia z Bubu do nich-okolice Swi.ętochlowic-także nie daleko.Ja niestety niedziele mam zajętą.Trzymajcie kciuki!Oczywiście jak już coś bedzie wiadomo,będziemy zastanawiać sie nad kastracją.
Z dzisiejszych newsów:w czasie mojej pół godzinnej nieobecności-zrzucił wszystko co bylo na stole w kuchni,wspinał się na kredens(zostały szramy po pazurkach),a zastałam go leżącego w najlepsze na sofie ,obgryzającego buta którego ściągnął ze stolika(myślałam że tam będą bezpieczne,naiwna..)
Teraz gotuję mu WIELKIEGO kurczaka-bo suchy pokarm jest beee..a szkoda.

Posted

A co wy myslicie o domku w którym jest juz jeden bialy bokser urodzony 4 grudnia 2006 roku tez jest bialutki hm.. moze razem by nie czuly sie samotne. Juz prawie męza przekonalam ze nie zje nam wszystkiego hm.. tylko troche i ze to nie jest pies sikajacy w domu bo on sie tego najbardziej obawia a i musze wiedziec jak reaguje na zwierzeta typu swinka chomik kosztaniczka bo takie posiadam

załączam link do mojego wątku o nas wszystkich

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3346617#post3346617

Posted

Na avatarku-to Twoje?Pyszności:lol:
Domki sie nagle posypały:):):)
Przed chwilką miałam telefon od bardzo miłych Państwa na emeryturze- mieszkających kolo Wodzisławia Sl.Mieszkają w domku,w zaszłym roku pochowali 19!letniego mixa ONka.Pan jest strasznym psiarzem,mają pod nosem las i pan zawsze zaliczał 1,5 godzinny spacerek a teraz niema z kim:(
Zawsze jest ktoś w domu,zgadzaja się też na kastrację(ale w razie czego jak by to mialo wyglądać?Niewiem)
Chcemy najpierw pojechać do Nich.
I jeszcze teraz propozycja Anyk1:)Fiu,fiu.
Byłam parę razy z Bubu w sklepie zoologicznym i niespecjalnie miał krwiożercze zamiary co do króliczków w klatce,szczurków i.t.p.
Pumcia ma tu decydujący glos-musimy poczekac bo biedulka własnie rwie zęba:(:(
Trzymamy kciuki:iloveyou:

Posted

[quote name='anyk1']A co wy myslicie o domku w którym jest juz jeden bialy bokser urodzony 4 grudnia 2006 roku tez jest bialutki hm.. moze razem by nie czuly sie samotne. Juz prawie męza przekonalam ze nie zje nam wszystkiego hm.. tylko troche i ze to nie jest pies sikajacy w domu bo on sie tego najbardziej obawia a i musze wiedziec jak reaguje na zwierzeta typu swinka chomik kosztaniczka bo takie posiadam

załączam link do mojego wątku o nas wszystkich

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3346617#post3346617

Byłam!!!
Cudowny zwierzyniec:lol:
Super że poruszył Cie los Bubu.To naprawdę fajny przytulaśny boksio.
Jestem PEWNA że pozbycie się złych nawyków w jego przypadku, to tylko kwestia czasu-on naprawdę KOCHA LUDZI ,on chce być kochany,chwalony,rozbrajający!!!
Ciotki - wypowiadajcie się na temat domku dla Bubu-tel.cały czas dzwoni-ale w większości-fe.

Posted

dziewczyny powiem tak jesli domek bedzie ok mna sie nie przejmujcie znajdzie sie dla mnie 2 bokser w opalach a teraz obiecalam sobie ze tylko takiego wezme aby jednemu dac szczescie wiecie ile bid chodzi po swiecie a wiec do dziela dzialajcie ja trzymam kciuki

Sprawdzcie tamten domek jesli okarze sie dobry nie bierzcie mnie pod uwagę ja chce boksera ktory bedzie miał naprawde małe szanse na adopcje i chcialabym wykorzystać to w naprawde pilnej sytuacji.
A co do jego manier to ja juz mam doświadczenie na ten temat miałam suczke huskyego wspaniała demolowała wszystko jak tylko na 5 minut się ja zostawiało potem dostała ataków padaczki lekarze stwierdzili że nie ma sensu trzymać dalej i męczyć psiaka i musiałam uśpić niestety

a co do suczki huskyego to powiem wam tak ze nie zjadała tylko metalu

Posted

A ja bym ze starszym państwem była ostrożna. Bokser a szczególnie młody bokser to żywioł. Potrzebuje silnej ręki a starsi państwo mogą sobie nie poradzić, bo za silny, bo nie słucha. A zrobią z niego pewnie kanapona i może zacząć wchodzić na głowę. I znów trzeba będzie domu szukać. Ten domek trzeba naprawdę dobrze sprawdzić.

Posted

[quote name='boksiedwa']A ja bym ze starszym państwem była ostrożna. Bokser a szczególnie młody bokser to żywioł. Potrzebuje silnej ręki a starsi państwo mogą sobie nie poradzić, bo za silny, bo nie słucha. A zrobią z niego pewnie kanapona i może zacząć wchodzić na głowę. I znów trzeba będzie domu szukać. Ten domek trzeba naprawdę dobrze sprawdzić.

ja mam jedno pytanie co to znaczy na emeryturze? bo znam ludzi po 40 którzy siedzą na emeryturze weżcie pod uwage też wiek psa i ich wiek aby po paru latach nie szukac mu znow domu bo państwo nie dadzą rady lub odejdą z tego swiata

nie róbcie niczego pochopnie !!!!!!

szukajcie szukajcie dziewczyny jesli sie nic nie znajdzie wtedy pogadamy o mnie ja mam czas