Anka_M Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Niestety z tego co wiem to operacja Pikusiatka zostala przesunieta na jutro Quote
Anka_M Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 dzisiaj Pikus mial operacje przebiegla bez zadnych komplikacji :) Quote
keakea Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 O, jak dobrze, jutro płacę za kocyki i mam nadzieję, że do końca tygodnia, a najdalej po weekendzie dotrą do Pana Pikusia. Mam nadzieję, że osłodzą mu choć troszkę zdrowienie po operacji i oczekiwanie na Dom :( Quote
Anka_M Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 keakea wieeeeeeeelkie podziekowania dla ciebie w imieniu jamniczatka Pikusia :) Quote
keakea Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Anka_M napisał(a):keakea wyslalam ci na priv :) Anka, wyślij ponownie, miałam zapchaną skrzynkę i nie doszło :( Quote
Isadora7 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 keakea napisał(a):Anka, wyślij ponownie, miałam zapchaną skrzynkę i nie doszło :( No własnie, tez wczoraj pisałam. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Dzieki temu wpisowi odnalazł mi się wątek Pikusia Quote
Anka_M Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Isadora7 ponawiam adres schroniska :) Adres schroniska: Dąbrówka Młyn 30 84-242 Luzino Quote
Isadora7 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Pozdrowienia dla Pikusia, w tym wszystkim jest jeden malutki plusik - mianowicie to że Pikuś jest w tym a nie w innym schronisku. Taki malutki ten plusik, ale zawsze. Quote
brazowa1 Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 a ja mam świetny pomysł. Co o nim myslicie. kocyki dla psa kosztują,wysyłka także, Wiadomo,że w schronisku kocyk dla psa jest jednorazowy,a w sumie psu obojętne,czy leży na starej kołdrze lub znoszonym swietrze,wazne,zeby miekko i sucho było. Mianowicie pieniadze na wysyłkę paczki przeznaczyć na wyróżnione ogłoszenie na www.trojmiasto.pl. Choćby na dwa tygodnie wyróżnione. Z tytułem, coś w stylu "Staruszek Pikus prosi o posłanko dla siebie i dla swoich psich braci". I napisac,ze jeżeli ktoś ma stare,nikomu niepotrzebne: ubrania, swetry, koce, kołdry (byle nie z pierza) , pościel, to niech przywiezie dla Pikusia i innych piesków w schronisku. Gwarantuję, że ludzie będą zwozić, zawsze zwożą :) zwykle zawalają schronisko szmatkami dla psów; w Trójmieście mamy duuużo ludzi wrażliwych na psią krzywdę. Chca pomagać, tylko trzeba im podpowiedziec jak. Tym sposobem Pikuś bedzie miał szmatki na legowisko na długo, a jeszcze z innymi psami sie podzieli. Quote
Anka_M Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Według mnie to bardzo fajny pomysl. Dzieki wyroznieniu ogloszenia ludzie zapewne przeczytaja o zbiorce. A to ze sa ludzie ktorzy sa wrazliwi na psia krzywde i z checia pomagaja to wiem :) Przykladem jest keakea bo jednak nie zaluje kasy na ta paczke i chce wyslac Pikusiowi kocyk za co dziekuje. Ale Twoj pomysl jest bardziej ogolny i dzieki temu wtrafi do wiekszej rzeszy ludzi Quote
keakea Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Właśnie się dowiedziałam równolegle z innego wątku - naprawdę tego nie wiedziałam do tej pory, bo nie miałam dotąd styczności ze schroniskami - że wszelkie kocyki, poduszki, ręczniki i inne rzeczy na legowiska dla psów w schroniskach są jednorazowe, jak zostaną zabrudzone, to się je wyrzuca - i trochę mi się zrobiło przykro :( - rozumiem, że nie ma możliwości prania tego wszystkiego, ale jednak to przykre. Wypranie dużego koca czy kołdry to kłopot nawet w warunkach domowych, ale małego polarowego kocyka? Kocyk dla Pikusia obiecałam i wyślę (bo kto daje i odbiera, ten się w piekle poniewiera), ale bardzo bym chciała, żeby Pikuś cieszył się nim jak najdłużej, żeby miał go na zawsze, tak jak nasz jamnik ma swoje kocyki :( Quote
Isadora7 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 [quote name='brazowa1']a ja mam świetny pomysł. Co o nim myslicie. kocyki dla psa kosztują,wysyłka także, Wiadomo,że w schronisku kocyk dla psa jest jednorazowy,a w sumie psu obojętne,czy leży na starej kołdrze lub znoszonym swietrze,wazne,zeby miekko i sucho było. Mianowicie pieniadze na wysyłkę paczki przeznaczyć na wyróżnione ogłoszenie na www.trojmiasto.pl. Choćby na dwa tygodnie wyróżnione. Z tytułem, coś w stylu "Staruszek Pikus prosi o posłanko dla siebie i dla swoich psich braci". I napisac,ze jeżeli ktoś ma stare,nikomu niepotrzebne: ubrania, swetry, koce, kołdry (byle nie z pierza) , pościel, to niech przywiezie dla Pikusia i innych piesków w schronisku. Gwarantuję, że ludzie będą zwozić, zawsze zwożą :) zwykle zawalają schronisko szmatkami dla psów; w Trójmieście mamy duuużo ludzi wrażliwych na psią krzywdę. Chca pomagać, tylko trzeba im podpowiedziec jak. Tym sposobem Pikuś bedzie miał szmatki na legowisko na długo, a jeszcze z innymi psami sie podzieli. Rewelacyjny pomysł. Quote
Anka_M Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 KEAKEA obiecuje ci ze jak bedzie trzeba to wypiore kocyk w domu :) aby Pikus mial go caly czas. No i oczywiscie postaram sie o jakies zdjecie Pikusia na nowym kocyku Quote
PaulinKa030894 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA [COLOR=#000000]Dramatyczna sytuacja w schronisku w Ruskiej Wsi !! W związku z tą sytuacją zaczeliśmy akcję mailingową , proszę wejdźcie zapoznajcie się z sytuacją i pomóżcie Nam. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
Anka_M Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Pan Pikuś nadal czeka i czeka..... po operacji szybko dochodzi do siebie. Jeśli ktoś miałby lub chciałby podarować jamniczkowi karmę dla seniora to byłabym wdzięczna... Z wielka nadzieja czekam az ktos zadzwoni lub przyjedzie i zabierze Pikusiatka do domq ehh.... Quote
keakea Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 Czy Pan Pikuś ma ogłoszenia? Jeśli tak, to gdzie? Quote
Anka_M Posted June 25, 2012 Author Posted June 25, 2012 Ma na trojmiasto, morusek, cafe animal, oglaszamy24, psiegranemarzenia, e-oferty, zoomia, e-pupilek, tablica, alegratka oprocz mnie oglaszaja Pana Pikusia inne osoby Quote
Anka_M Posted June 28, 2012 Author Posted June 28, 2012 keakea dziekuje za sliczne blekitne kocyki wkrotce specjalnie dla Ciebie wkleje foteczki jak Pikus wyleguje sie na kocyku :) Quote
Anka_M Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 Pikus wyleguje sie na nowiusienkich mieciutkich kocykach:) Dzisiaj byl u niego weterynarz w sprawie tej operacji i kastracji i wszystko jest w jak najlepszym porzadeczku. Teraz tylko czekam az ktos bedzie chcial go adoptowac. Ah... jaka bylabym szczesliwa a Pikus...lepiej nie mowic :) Quote
edytka850 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 trzymam kciuki za Pana Pikusia :) robię mu też ogłoszenia .... Quote
Sarunia-Niunia Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 I ja bardzo mocno trzymam kciuki za Pana Pikusia:) To uroczy Mężczyzna:loveu:!!! Quote
Anka_M Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 On jest bardzo uroczym i nadal atrakcyjnym mężczyzna i niestety wciaz nie znalazl swojego ukochanego domq ale mam nadzieje ze juz wkrotce...... Quote
keakea Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Pikuniu, pokaż nam się na jakiejś fotce znowu :) Quote
Anka_M Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 Ojj mam nadzieje ze nie dlugo wkleje jakies foteczki i to na jego cieplyym kocyku :) Quote
Recommended Posts