Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj wreszcie był jeden fajny telefon - ale Pani mieszka sama i musiałaby zostawiać Julkę na dość długo samą w domu, a Julcia - jak to maluch - źle to znosi i zawodzi w niebogłosy :placz:
Czekamy dalej...

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JAKIE CUUUUDO...

Marka napisał(a):
Zapomniałam napisać, że Julka zgubiła wczoraj pierwszy mleczny kieł - a ponieważ mówi się, że taki fakt oznacza ukończenie przez szczeniaka 4 miesięcy, to można uznać, że sunia urodziła się 18 listopada 2006 :p

Posted

Telefony już są, ale wciąż mam wrażenie, że to jeszcze nie "to"... :razz:

A tymczasem byliśmy w niedzielę z Julcią w warszawskim parku na socjalizacji :p Ludzi i psów było mnóstwo i całe szczęście, że wzięliśmy też naszą sukę Kolę, bo Julcia zagubiona i przestraszona tym wszystkim trzymała się blisko "starszej siostry" i obserwowała pilnie jak ona reaguje na te straszne rzeczy ;-)
Julcia wśród ludzi wzbudza ogólny zachwyt - kilka osób chciało ją pogłaskać i współczuło, że taka przestraszona (ogonek przyklejony do brzuszka, wielkie sarnie oczy).
Po całej wycieczce obie dziewczynki spały jak zabite już w samochodzie, ale to było ważne i niezbędne dla Julci doświadczenie, żeby nie była nigdy bojaźliwym pieskiem.

Tak obserwowała "wielki świat" z bezpiecznego stanowiska ;-)

i poznawała różne fajne pieski

Z innych osiągnięć - Julcia rozumie już słowa "tu siusiu" także w odniesieniu do trawki - i potrafi zrobić siusiu na komendę :lol: Niestety w odniesieniu do kupki trudno tego nauczyć, z racji niskiej powtarzalności tej czynności - więc raz trafimy w odpowiedni czas ze spacerkiem, a raz nie... :cool3: :biggrina:

Posted

Bodziulka napisał(a):
aaaaaaaaaaaaa masz to żółte cudo w pełnym wydaniu :razz: :p a nie takie "zadoopione" Kolką ;)

Bodziulka - nie mam i nie mam już do Ciebie siły! :mad: Może zacznij leczyć tą swoją bokserowirozę? :cool3: :evil_lol: :biggrina:

Posted

Marka napisał(a):
Bodziulka - nie mam i nie mam już do Ciebie siły! :mad: Może zacznij leczyć tą swoją bokserowirozę? :cool3: :evil_lol: :biggrina:

PHI!! Jestem zawiedzona i zdegustowana!! Zawiedziona, bo jak można pominąć TAKI okaz na drodze??!!?? :placz: Zdegustowana, bo jak można w ogóle sądzić, że bokserowirozę da się leczyć, CO?? :mad:

Posted

Marka napisał(a):
Telefony już są, ale wciąż mam wrażenie, że to jeszcze nie "to"... :razz:

A tymczasem byliśmy w niedzielę z Julcią w warszawskim parku na socjalizacji :p Ludzi i psów było mnóstwo i całe szczęście, że wzięliśmy też naszą sukę Kolę, bo Julcia zagubiona i przestraszona tym wszystkim trzymała się blisko "starszej siostry" i obserwowała pilnie jak ona reaguje na te straszne rzeczy ;-)
Julcia wśród ludzi wzbudza ogólny zachwyt - kilka osób chciało ją pogłaskać i współczuło, że taka przestraszona (ogonek przyklejony do brzuszka, wielkie sarnie oczy).
Po całej wycieczce obie dziewczynki spały jak zabite już w samochodzie, ale to było ważne i niezbędne dla Julci doświadczenie, żeby nie była nigdy bojaźliwym pieskiem.

Tak obserwowała "wielki świat" z bezpiecznego stanowiska ;-)

i poznawała różne fajne pieski
Z innych osiągnięć - Julcia rozumie już słowa "tu siusiu" także w odniesieniu do trawki - i potrafi zrobić siusiu na komendę :lol: Niestety w odniesieniu do kupki trudno tego nauczyć, z racji niskiej powtarzalności tej czynności - więc raz trafimy w odpowiedni czas ze spacerkiem, a raz nie... :cool3: :biggrina:

Dla takiej slicznotki to najlepszy z najlepszych domek musi byc:lol:

Posted

Igusia napisał(a):
Dla takiej slicznotki to najlepszy z najlepszych domek musi byc:lol:

Oj, powiem Wam, że osobiście wolę szukać domu dla tych mniej pięknych, bo wtedy wiem, że ktoś kto dzwoni nie sugeruje się wyłącznie urodą :razz: Wiecie zresztą jacy ludzie biorą najbiedniejsze psiaki - najlepsi! No ale dla Julci też postaramy się takich znaleźć - jej nowy właściciel nie może jej kochać mniej niż ja przecież :loveu:

Posted

W poniedziałek szczepiliśmy Julkę na wściekliznę - więc mała ma już komplet szczepień.
A przy okazji zważyliśmy - suńka waży 8 kg, a ponieważ bardzo wolno rośnie zastanawiam się, czy to nie będzie w przyszłości czasem taki jamnik z długimi nogami po prostu..? :lol:

Posted

eurydyka napisał(a):
czyli posokowiec :)

W niedzielę na Polach spotkaliśmy sukę - prawdziwego posokowca - była co najmniej dwa razy większa :lol: Wprawdzie Julka nie ma jeszcze 5 miesięcy, ale przy takim "niejadkostwie" i tempie przyrostu masy - chyba nie dogoni posokowca ;)

Posted

Mój ON też tak na początku wolno rósł i nierówno, przechodził różne fazy: od krótkich łap i długiego tułowia, do na odwrót, ale teraz jest dość proporcjonalny tylko jedno ucho mu nie stoi.(chłopak ma już 12 lat!!)