Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam założyć galerię moim kochanym psiakom. :razz:

Na początek- "przwódca" MASTER

i jego młodsza koleżanka leżąca na ziemi ;)

AUSTIŚ:

Nasza małą piękność: :loveu: :

Chihuahua jest cudowną rasą, powtarzam to na każdym kroku ;)
Cała rodzina jest zaangażowana jest w to psie hobby. Zawsze w naszym domu był jakiś pies, były to przeróżne rasy- wspaniała para bernardynów, które do dziś pozostawiły po sobie piękne wspomnienia (bądź co bądź- nasze pierwsze wystawowe zmagania to właśnie ich załsuga), suczka doga niemieckiego oraz nowofunland. Kiedyś zamieszkał u nas również bezdomny kundelek, który błąkał się po naszej ulicy, jednak w krótkim czasie znaleźliśmy mu kochającą rodzinę :)
Zapraszam do odwiedzania naszej galerii!

Posted

madziaaa napisał(a):
na spacerach ludzie mówią nam, że nasze psy się skurczyły :evil_lol:

a skąd pomysł na tą rasę
ja generalnie wolę dla siebie duże psy, im wiekszy tym lepszy, doziu mi się marzy:loveu:
ale uwielbiam pobawić się i podziwiać maleństwa u innych:lol:
zapraszam do galerii moich dużych chłopaków i maleńkiego koteczka, choć też wyrośnie na wielkoluda:evil_lol:

Posted

a skąd pomysł na tą rasę
ja generalnie wolę dla siebie duże psy, im wiekszy tym lepszy, doziu mi się marzy:loveu:
ale uwielbiam pobawić się i podziwiać maleństwa u innych:lol:
zapraszam do galerii moich dużych chłopaków i maleńkiego koteczka, choć też wyrośnie na wielkoluda:evil_lol:

Chcieliśmy małego pieska do domu- i oto są ;)
Chihuahua wydawały nam się najbardziej odpowiednie- pod każdym względem. Urzekły nas swoim wyglądem i w ogóle :loveu:
Poza tym, skoro mały pies- to czemu nie najmniejszy? :lol:

Dzień dobry :p

Jest Master :loveu: A ta mała piękność to sunia? :smile:

Witam :)
Tak, to suczka. Straszny piecuch- najchętniej przeleżałaby całe życie na poduszcze umieszczonej na łóżku :cool:

Posted

madziaaa napisał(a):

Witam :)
Tak, to suczka. Straszny piecuch- najchętniej przeleżałaby całe życie na poduszcze umieszczonej na łóżku :cool:

Śliczna jest :loveu: Wygląda jak taka mała lisiczka :)

Posted

[quote name='madziaaa']Postanowiłam założyć galerię moim kochanym psiakom. :razz:

Na początek- "przwódca" MASTER

i jego młodsza koleżanka leżąca na ziemi ;)

AUSTIŚ:

Nasza małą piękność: :loveu: :

Chihuahua jest cudowną rasą, powtarzam to na każdym kroku ;)
Cała rodzina jest zaangażowana jest w to psie hobby. Zawsze w naszym domu był jakiś pies, były to przeróżne rasy- wspaniała para bernardynów, które do dziś pozostawiły po sobie piękne wspomnienia (bądź co bądź- nasze pierwsze wystawowe zmagania to właśnie ich załsuga), suczka doga niemieckiego oraz nowofunland. Kiedyś zamieszkał u nas również bezdomny kundelek, który błąkał się po naszej ulicy, jednak w krótkim czasie znaleźliśmy mu kochającą rodzinę :)
Zapraszam do odwiedzania naszej galerii!

Ojejku jaka Kinia jest śliczna! Skąd ona pochodzi?

Master ma podobne plamki do Tekili :loveu:

[quote name='madziaaa']Chcieliśmy małego pieska do domu- i oto są ;)
(...)
Poza tym, skoro mały pies- to czemu nie najmniejszy? :lol:

O ja dokładnie wyszłam z tego samego założenia :lol:

[quote name='madziaaa']Tutaj Kinia drugi dzień u nas: :bluepaw:

Tutaj zrobione jakoś niedawno:

:crazyeye: Ale zmieniła umaszczenie!

Posted

:crazyeye: Ale zmieniła umaszczenie!

Prawda? nawet hodowczyni była zdziwiona ;)
Akiko (tak naprawdę na na imię, Kinia to zdrobnienie :) ) w ogóle na początku miała być czarna, a w rodowodzie ma beżowo-szaro-biała. :lol:

Posted

madziaaa napisał(a):
Prawda? nawet hodowczyni była zdziwiona ;)
Akiko (tak naprawdę na na imię, Kinia to zdrobnienie :) ) w ogóle na początku miała być czarna, a w rodowodzie ma beżowo-szaro-biała. :lol:

:lol:

Tekila ma w rodowodzie "maść biała" gdzie ona tam biała :lol:

Posted

[quote name='madziaaa']Latający Master :lol:

Jakoś tak nieswojo i dziwnie się czuję jak czytam o Twoim Masterze :evil_lol::lol: Człowiek żył w przekonaniu, że tylko on ma psa o tym jakże niesamowitym imieniu Master :cool3:, a tu niespodzianka :lol:

Blairunia super wyszła :loveu:

Posted

Cuuuuudną ma mordeczkę :loveu: :loveu: :loveu: I kolor świetny :loveu:

A masz jakąś krótkowłosą psinę?

A mogłabyś jakoś przedstawić całą szczęśliwą siódemkę z imienia nazwiska i wieku? :oops:

Posted

A masz jakąś krótkowłosą psinę?

Nie, wyłącznie długowłose ;)

A mogłabyś jakoś przedstawić całą szczęśliwą siódemkę z imienia nazwiska i wieku? :oops:

Pewnie!
Master jest najstarszy, urodził się w październku 2002 roku. Pochodzi z hodowli Gwiazdki z Białego Domu.
Inka (nasza pierwsza suńka) pochodzi z Uśmiechu Szkota. Urodziła się w grudniu 2003.
Norka Rdzawa- urodziła się w dzień urodzin mojej mamy :razz: - dokładnie 12.05.2005 (oczywiście z datą urodzin mamy zgadza się tylko dzień i miesiąc ;) )
Akiko jest warszawianką, pochodzi z Chilandii. Urodziła się ostatniego dnia lipca w 2005 roku.
Austin to nasze dziecko :loveu: z naszej hodowli (Biały Oleander). Urodził się 19.08.2005
Don Fernando- nasz mały laluś :razz: Omija wszystkie możliwe kałuże na spacerach, nie lubi wychodzić z domu w zimę ;) Uwielbia siadać na szyi i ogląda telewizję (nie lubi Brada Pitta, nie mam pojęcia dlaczego :) ). Pochodzi z Gwiazdek, podobnie jak jego wujek- Master.
I ostatnia, Blaircia- również warszawianka, wcielony "Drapieżny Diabełek".:evil_lol:

Posted

madziaaa napisał(a):
Nie, wyłącznie długowłose ;)

Pewnie!
Master jest najstarszy, urodził się w październku 2002 roku. Pochodzi z hodowli Gwiazdki z Białego Domu.
Inka (nasza pierwsza suńka) pochodzi z Uśmiechu Szkota. Urodziła się w grudniu 2003.
Norka Rdzawa- urodziła się w dzień urodzin mojej mamy :razz: - dokładnie 12.05.2005 (oczywiście z datą urodzin mamy zgadza się tylko dzień i miesiąc ;) )
Akiko jest warszawianką, pochodzi z Chilandii. Urodziła się ostatniego dnia lipca w 2005 roku.
Austin to nasze dziecko :loveu: z naszej hodowli (Biały Oleander). Urodził się 19.08.2005
Don Fernando- nasz mały laluś :razz: Omija wszystkie możliwe kałuże na spacerach, nie lubi wychodzić z domu w zimę ;) Uwielbia siadać na szyi i ogląda telewizję (nie lubi Brada Pitta, nie mam pojęcia dlaczego :) ). Pochodzi z Gwiazdek, podobnie jak jego wujek- Master.
I ostatnia, Blaircia- również warszawianka, wcielony "Drapieżny Diabełek".:evil_lol:

:multi: :multi: :multi: Ale masz wesoło :loveu:

Blarcia to pewnie siostrzyczka przyrodnia AMONA Drapieżne Diabełki :cool3: