Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wydaje mi się, że zdjęcie, które masz w awatarku, dobitnie podsumowuje Twoje relacje z pieskiem ;)
Absolutnie nie jestem zwolenniczką teorii dominacji, ale mam wrażenie, że on Ci po prostu "wszedł na głowę", że traktuje Cię jak swoją własność i uważa się za Twojego pana ;) Może warto popracować nad zwiększeniem swojego autorytetu?

Posted

Taki "gwałt" nogi to nie zaloty tylko dominacja. Masz po prostu urodzonego szefa ( i kota po trosze - one też wybierają ponoć kiedy można je pieścić):diabloti:
W moim otoczeniu jest trochę jamniorów ( tak sie złożyło że i ja i moi znajomi są wielbicielami tej rasy)i wierz mi każdy jest inny. Moja sucz gotowa jest oddać się każdemu kto okaże jej cień zainteresowania(:oops:na pewno nie ma tego po mnie)A sąsiad - znam go od szczeniaka - pozwala się głaskać tylko kiedy jest w łaskawym nastroju. Jak nastrój nie ten to ostrzegawczo powarkuje albo obrażony odchodzi. A tak na poważnie to może trochę mu woda sodowa uderzyła ( u jamnorów o to łatwo) i trzeba iść w kierunku "ustawienia" dominacji.

• 2 weeks later...
Posted

Perfi napisał(a):
jedyna osoba ktorej sie absolutnie slucha jest moj narzeczony, chociaz nie byl on domownikiem i pojawil sie kiedy Borys mial juz rok.

Zastanow sie dlaczego :cool3:
Jak zachowuje sie narzeczony w stosunku do psa? A jak Ty i mama - porownaj.

Posted

Nie wydaje mi się by kastracja miała jakiś wpływ na Wasze relacje. Jamniki to rasa b. trudna bo to są pieski bardzo samodzielne, dzielne i inteligentne:evil_lol: - mieszanka wybuchowa (całe szczęście że nie są postury wilczarza).Dostał w kuper to już wie że z tym facetem trzeba uważać - mądrala. A to atakowanie nogi z pewnością nie minie po kastracji bo on to już ma w głowie
a nie w klejnotach. Cóż musisz polubić albo czasem jednak ostrzej karcić. Moja Jamrura boi się gazety- jak zwijam w rulon i wygrażam to robi maślane oczka i pokornieje. (a nigdy gazetą nie dostała- uderzałam tylko koło niej w podłogę)