Plutowa Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Witam, czy prążkowane szczenięta, się 'wybarwiają' lub 'klarują'? W większości szczenięce ubarwienie ulega choćby małym zmianom. Ale jak jest z 'rozlanymi' prążkami? Quote
Chefrenek Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Plutowa napisał(a):Witam, czy prążkowane szczenięta, się 'wybarwiają' lub 'klarują'? W większości szczenięce ubarwienie ulega choćby małym zmianom. Ale jak jest z 'rozlanymi' prążkami? Nie wiem o co chodzi ale pręgi mogą zrobić się bardziej intensywne lub "wyjść" ich z czasem trochę więcej. Quote
Plutowa Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 Chodzi o to że jeśli szczeniak ma znaczenia typowe dla pręgowanego umaszczenia( białe skarpetki, krawat, strzałka na pysku, kwiatek na ogonie), ale w miejscu 'pręgów' jest ubarwienie koloru szaro brązowego (jakby zmieszana masa) i bardzo słabo zaznaczone ledwie cieniami pojedyńcze 'pręgi'. A pytanie brzmi: Czy z tej masy mogą się wyklarować przejrzyste pręgi? Quote
Martens Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 U mnie szczeniak był jednoliicie błękitny, w wieku około roku pojawiło się kilka dość wyraźnych pręg. Quote
natka.jezewska Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 wydaje mi się, że klarowny to on już nie będzie a pręgi mogą się tylko bardziej wyodrębnić, pozdrawiam! Quote
Recommended Posts