Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Tak sobie myślę, że teraz jak Leon otrzymał dwa garnitury w głębokim granacie, jeden bardziej dopasowany, drugi wyluzowany, Luzik - wkładki "tena lady!", z których na pewno nie będzie przecieku, to trzeba ogłoszenia umieścić na portalu "Sympatia" - dziewczyny lubią elegantów.;)
Serdeczne dzięki Sioodemeczko.
Dzięki za ogłoszenia Wiosenko.
Była króciutko,(Sioodemka )bo się spieszyła - L-L i Tolka ją obszczekały.
A propos Toli - do stajni ktoś przyniósł kociaka akurat wtedy, gdy Daria oporządzała konia, i prosił czy może zostawić, bo nie może się nim zaopiekować - tak że teraz mamy jeszcze na garnuszku maleńkiego kotka. Na drugi dzień, kotek otrzymał od Pana, który go przyniósł maleńką, ocieploną budkę z napisem Tola i podobnie jak Tola jest cały czarny. Natychmiast stał się maskotką całej stajni, która solidarnie się nim zaopiekowała. Zdetronizowała kozę, która wali z byka wszystkich odwiedzających, nawet konie. Bezczelnie kradnie chleb, który tak pieczołowicie zbieram dla stajni. Jak się ją nie chce poczęstować ( bo brzuch ma już jak balon), to wali z byka, wskakuje do skrzyni i sama się częstuje.
To jest temat na film :-)
pozdrawiam, pozdrawiam szczególnie nowych gości

Posted (edited)

pracuję nad zamieszczeniem filmiku ale nie wychodzi :shake:
A teraz ?
[video]http://imageshack.us/clip/my-videos/19/ussmmkmitkqknqregtcttg.mp4/[/video]

Edited by babi2
Posted

Jest, jest!
Świetnie daje sobie rady z poruszaniem ! Nie myślałam, że może z wózkiem biegać, podskakiwać :) Widać, że dużo życia i radości ma w sobie L-L :D

Posted

babi2 napisał(a):
pracuję nad zamieszczeniem filmiku ale nie wychodzi :shake:
A teraz ?
[video]http://imageshack.us/clip/my-videos/19/ussmmkmitkqknqregtcttg.mp4/[/video]

Jaki on jest u Ciebie szczęśliwy! Gdzie mu będzie lepiej????

Posted

Wczoraj filmik obejrzałam,ale na wpis nie było czasu....Leonek jak torpeda zasuwa :-o ,o mało z wózeczka nie wyskoczy :)...a na zakręcie to jak prawdziwy rajdowiec :loveu:......babi dziękujemy za filmik :calus: , i za opiekę!! :calus:

Posted

Ale dzisiaj to dopiero mam rewelacje!
Leon pracował ze mną w szkole w ramach akcji " Mój przyjaciel jest inwalidą".
Przygotowałam prezentacje dotyczącą niepełnosprawności wśród dzieci, zapięłam wózeczek, do torby psie przysmaki i przyrząd do podbierania kupek i poszłam do pracy pełna obaw jak Luzik to zniesie? Jak Leon capnie jakiegoś dzieciaka to w TVN wylądujemy - głupia nauczycielka i jej agresywny połamany pies!
Ale nic takiego się nie zdarzyło, przez 5 godzin przychodziły po 2 grupy dzieciaków i opowiadałam, Luzik trochę poszczekał zaskoczony hałasem, później ja zaczynałam mówić i zapadała cisza. Dzieciaki przysuwały sie do Leosia, głaskały, przytulały a on z wdzięcznością przyjmował te pieszczoty. Największe rozrabiaki siedziały na podłodze przy Luziku, oczy szkliły się od łez a nawet popłynęły strumienie łez ! (u nauczycieli też)
Ja ( czytaj Luzik) po raz pierwszy w życiu otrzymałam oklaski za lekcję a na późniejszej konferencji pochwałę od wice.
Luzik zrobił publicznie kupkę i nikt nie komentował : FUj, Paskudztwo itp jak można byłoby się spodziewać.
Ale oboje jesteśmy padnięci od ogromu emocji
Dobranoc :sleep2::sleep2:
Zamieszczę wam później skany rysunków L-L i zdjęcia.

Posted

To mieliście dzisiaj piękną przygodę:)
I trzeba mieć nadzieję, że przelane dzisiaj łzy nie zostaną bez echa w przyszłości na duszy płaczących. Oby dzisiejsza lekcja dała imkiedyś możliwość niesienia pomocy innemu potrzebującemu zwierzęciu.
Czekam niecierpliwie na skany i zdjęcia :)

Posted

Fantastyczna sprawa takie lekcje. Powinny być obowiązkowe co roku w każdej klasie.
Spisaliście się na medal ( no, może z wyjątkiem Luzika ;)), gratulacje.

Posted

Jestem pod wrażeniem .
Lolo i Luzik też są bohaterami naszych Stowarzyszeniowych spotkań w szkołach, ale za sprawą rzutnika i zdjęć. A Tu Luzik osobiście , namacalnie !
No padłam z wrażenia !
Cudowna lekcja wrażliwości, akceptacji dla inności i epmatii...Brawo, babi2 !:klacz:

Posted

Helloł Kochanieńkie :)

To prawda, że u Luzika Leosia byłam chwileczkę dosłownie, blondyn mnie nie poznał, obszczekał, ale za to zabrał prezenty od Was :)
Jakaś zabiegana jestem okrutnie ostatnio i przeziębiona. Nie chciałam narażać Waszej rodzinki i zawracać głowy w sobotnie popołudnie. Nie zmienia to faktu, że oczy mi się zaświeciły na widok przystojniaka... ależ bym go chętnie porwała na spacer !

Odjeżdżając biłam się w piersi, bo zapomniałam powiedzieć tego co najważniejsze - "dziękuję". Za cierpliwość, uśmiech, oddanie, nieustający optymizm oraz poczucie humoru. Za to fantastyczne podejście do ludzi i zwierzaków :)
Gratuluję pomysłu i odwagi - lekcja z Leosiem to musiało być niesamowite doświadczenie dla dzieci... ale i dla zwierzaka :) tyle pieszczotek :)

Super, że wszystko się udało. Żałuję tylko, że nowa pani tak szybko zrezygnowała :(

Tutaj paragony za zakup nowiutkich garniturków (sztuk 2) oraz wkładek, które wytargowałam po 20zł za opakowanie :)
Razem 152zł (czyli u mnie jest na dzień dzisiejszy 1,30zł pozostałe z bazarku) :)

Posted

i jeszcze dzisiaj trwa wrażenie ze spotkania z L_L. Dzieci podchodzą, pytają, pozdrawiają Luzika, przynoszą rysunki i nawet dostałam słonika z trąbą do góry - tak na szczęście
Dzięki za miłe słowa
pozdrawiamy

Posted

Wrażenia na pewno były,bo jednak na co dzień nie spotyka się pieska na wózeczku, i na dodatek takiego ślicznego:loveu:

Leonku,niedługo pieczemy ciasteczka dla Ciebie ;) ,a tymczasem ciocie zaproszę na nie, na bazarek w podpisie, dla innych piesków.