Malgoska Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 moze pani się jeszcze wytłumaczy... filmik super:) Quote
babi2 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Tak sobie myślę, że teraz jak Leon otrzymał dwa garnitury w głębokim granacie, jeden bardziej dopasowany, drugi wyluzowany, Luzik - wkładki "tena lady!", z których na pewno nie będzie przecieku, to trzeba ogłoszenia umieścić na portalu "Sympatia" - dziewczyny lubią elegantów.;) Serdeczne dzięki Sioodemeczko. Dzięki za ogłoszenia Wiosenko. Była króciutko,(Sioodemka )bo się spieszyła - L-L i Tolka ją obszczekały. A propos Toli - do stajni ktoś przyniósł kociaka akurat wtedy, gdy Daria oporządzała konia, i prosił czy może zostawić, bo nie może się nim zaopiekować - tak że teraz mamy jeszcze na garnuszku maleńkiego kotka. Na drugi dzień, kotek otrzymał od Pana, który go przyniósł maleńką, ocieploną budkę z napisem Tola i podobnie jak Tola jest cały czarny. Natychmiast stał się maskotką całej stajni, która solidarnie się nim zaopiekowała. Zdetronizowała kozę, która wali z byka wszystkich odwiedzających, nawet konie. Bezczelnie kradnie chleb, który tak pieczołowicie zbieram dla stajni. Jak się ją nie chce poczęstować ( bo brzuch ma już jak balon), to wali z byka, wskakuje do skrzyni i sama się częstuje. To jest temat na film :-) pozdrawiam, pozdrawiam szczególnie nowych gości Quote
Poker Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 będzie zdjęcie Luzika w nowym garniturku? Dziób mi sie śmiał , gdy wyobrażałam sobie kozę walącą z byka. CZochranka dla Leosia. Quote
WiosnaA Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Wielka szkoda,że potencjalny domek dał tylko nadzieję:shake: Babi,fajnie się czyta wieści o Waszym stadku:)....a filmiki chętnie chcemy oglądać ;) Quote
babi2 Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 (edited) pracuję nad zamieszczeniem filmiku ale nie wychodzi :shake: A teraz ? [video]http://imageshack.us/clip/my-videos/19/ussmmkmitkqknqregtcttg.mp4/[/video] Edited November 25, 2012 by babi2 Quote
b-b Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Jest, jest! Świetnie daje sobie rady z poruszaniem ! Nie myślałam, że może z wózkiem biegać, podskakiwać :) Widać, że dużo życia i radości ma w sobie L-L :D Quote
togaa Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Cudowny filmik, człowiekowi chce sie śmiać i płakać naprzemian...! Quote
Gusiaczek Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Piękny filmik:) Ovolinka nadstawiała uszka słysząc Luzika dokazującego;) Quote
margoth137 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 niewiem czemu ale się popłakałam oglądając ten film.. Quote
Malgoska Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 babi2 napisał(a):pracuję nad zamieszczeniem filmiku ale nie wychodzi :shake: A teraz ? [video]http://imageshack.us/clip/my-videos/19/ussmmkmitkqknqregtcttg.mp4/[/video] Jaki on jest u Ciebie szczęśliwy! Gdzie mu będzie lepiej???? Quote
WiosnaA Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Wczoraj filmik obejrzałam,ale na wpis nie było czasu....Leonek jak torpeda zasuwa :-o ,o mało z wózeczka nie wyskoczy :)...a na zakręcie to jak prawdziwy rajdowiec :loveu:......babi dziękujemy za filmik :calus: , i za opiekę!! :calus: Quote
babi2 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Ale dzisiaj to dopiero mam rewelacje! Leon pracował ze mną w szkole w ramach akcji " Mój przyjaciel jest inwalidą". Przygotowałam prezentacje dotyczącą niepełnosprawności wśród dzieci, zapięłam wózeczek, do torby psie przysmaki i przyrząd do podbierania kupek i poszłam do pracy pełna obaw jak Luzik to zniesie? Jak Leon capnie jakiegoś dzieciaka to w TVN wylądujemy - głupia nauczycielka i jej agresywny połamany pies! Ale nic takiego się nie zdarzyło, przez 5 godzin przychodziły po 2 grupy dzieciaków i opowiadałam, Luzik trochę poszczekał zaskoczony hałasem, później ja zaczynałam mówić i zapadała cisza. Dzieciaki przysuwały sie do Leosia, głaskały, przytulały a on z wdzięcznością przyjmował te pieszczoty. Największe rozrabiaki siedziały na podłodze przy Luziku, oczy szkliły się od łez a nawet popłynęły strumienie łez ! (u nauczycieli też) Ja ( czytaj Luzik) po raz pierwszy w życiu otrzymałam oklaski za lekcję a na późniejszej konferencji pochwałę od wice. Luzik zrobił publicznie kupkę i nikt nie komentował : FUj, Paskudztwo itp jak można byłoby się spodziewać. Ale oboje jesteśmy padnięci od ogromu emocji Dobranoc :sleep2::sleep2: Zamieszczę wam później skany rysunków L-L i zdjęcia. Quote
b-b Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 To mieliście dzisiaj piękną przygodę:) I trzeba mieć nadzieję, że przelane dzisiaj łzy nie zostaną bez echa w przyszłości na duszy płaczących. Oby dzisiejsza lekcja dała imkiedyś możliwość niesienia pomocy innemu potrzebującemu zwierzęciu. Czekam niecierpliwie na skany i zdjęcia :) Quote
Poker Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Fantastyczna sprawa takie lekcje. Powinny być obowiązkowe co roku w każdej klasie. Spisaliście się na medal ( no, może z wyjątkiem Luzika ;)), gratulacje. Quote
togaa Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Jestem pod wrażeniem . Lolo i Luzik też są bohaterami naszych Stowarzyszeniowych spotkań w szkołach, ale za sprawą rzutnika i zdjęć. A Tu Luzik osobiście , namacalnie ! No padłam z wrażenia ! Cudowna lekcja wrażliwości, akceptacji dla inności i epmatii...Brawo, babi2 !:klacz: Quote
sioodemka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Helloł Kochanieńkie :) To prawda, że u Luzika Leosia byłam chwileczkę dosłownie, blondyn mnie nie poznał, obszczekał, ale za to zabrał prezenty od Was :) Jakaś zabiegana jestem okrutnie ostatnio i przeziębiona. Nie chciałam narażać Waszej rodzinki i zawracać głowy w sobotnie popołudnie. Nie zmienia to faktu, że oczy mi się zaświeciły na widok przystojniaka... ależ bym go chętnie porwała na spacer ! Odjeżdżając biłam się w piersi, bo zapomniałam powiedzieć tego co najważniejsze - "dziękuję". Za cierpliwość, uśmiech, oddanie, nieustający optymizm oraz poczucie humoru. Za to fantastyczne podejście do ludzi i zwierzaków :) Gratuluję pomysłu i odwagi - lekcja z Leosiem to musiało być niesamowite doświadczenie dla dzieci... ale i dla zwierzaka :) tyle pieszczotek :) Super, że wszystko się udało. Żałuję tylko, że nowa pani tak szybko zrezygnowała :( Tutaj paragony za zakup nowiutkich garniturków (sztuk 2) oraz wkładek, które wytargowałam po 20zł za opakowanie :) Razem 152zł (czyli u mnie jest na dzień dzisiejszy 1,30zł pozostałe z bazarku) :) Quote
Malgoska Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Cudowna taka lekcja:) Powinno się w każdej szkole Leosia pokazywac.. Quote
NikaEla Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Cudowna odważna nauczycielka z babi2 :) :multi: Quote
WiosnaA Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Ależ pięknie! :) Niejedno dziecko ,później w dorosłym życiu przypomni sobie tę lekcję;). Brawo babi!!! Quote
margoth137 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 super, znów się wzruszyłam, ale mieć takiego pomocnika nauczyciela,...:loveu: Quote
babi2 Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 i jeszcze dzisiaj trwa wrażenie ze spotkania z L_L. Dzieci podchodzą, pytają, pozdrawiają Luzika, przynoszą rysunki i nawet dostałam słonika z trąbą do góry - tak na szczęście Dzięki za miłe słowa pozdrawiamy Quote
Poker Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Miejmy nadzieję ,że zostanie im w głowach na całe życie i żadne z nich nie zrobi zwierzakom krzywdy. Quote
WiosnaA Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Wrażenia na pewno były,bo jednak na co dzień nie spotyka się pieska na wózeczku, i na dodatek takiego ślicznego:loveu: Leonku,niedługo pieczemy ciasteczka dla Ciebie ;) ,a tymczasem ciocie zaproszę na nie, na bazarek w podpisie, dla innych piesków. Quote
krakowianka.fr Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 pieknie z tymi zajeciami to musimy rozglosic takie dzialania i tu i na FB i na innych forach :) Quote
asikowska Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Kochani zajrzyjcie na ten wątek, każda pomoc się przyda http://www.dogomania.pl/forum/thread...8#post20044008 Quote
Recommended Posts