babi2 Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Jakoś tak smutno... Grabimy liście orzecha włoskiego, palimy... Rzucam Luzika na głęboką wodę - coraz częściej i dłużej sam (czyli bez mojego dozoru) na podwórku ze sforą. Łazikuje po swojemu, trochę obtarł łapkę - to teraz zakładam i mocuję skarpety po Amelce. Dziś byłam dla niego niemiła bo prześladuje kota :Dog_run:. Trochę jestem jakaś rozdrażniona, zaniepokojona. .. Kolejne pomysły Darii - trzymajcie się krzesła- Kupiła K O N I A !! :eek2:prawdziwego!! Już chodzę po znajomych i już pytam "Czy jest suchy chleb dla konia?" No to stan "osobowy" naszego zwierzyńca taki (kolejność od najmniejszego do największego): 11 rybek 2 szczurki Kiza Milka Luzik Agli Tola Negra Amelka Zuzia Daria Ja Gruby Irek vel Gandalf - koń (przyjedzie w niedzielę) I jak tu nie zwariować ? :huh: PS zapomniałam o pchłach, które od czasu do czasu pomieszkują :hand::hand: Quote
margoth137 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 ale fajnie:) ja byłam wczoraj odwiedzić 4 koniki, było mi przykro, że nie mam domu prywatnego:( ale bym miała zwierząt..... Buziaki dla Leoncia i całej arki:loveu: Quote
sioodemka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 babi2 napisał(a):Jakoś tak smutno... Grabimy liście orzecha włoskiego, palimy... Rzucam Luzika na głęboką wodę - coraz częściej i dłużej sam (czyli bez mojego dozoru) na podwórku ze sforą. Łazikuje po swojemu, trochę obtarł łapkę - to teraz zakładam i mocuję skarpety po Amelce. Dziś byłam dla niego niemiła bo prześladuje kota :Dog_run:. Trochę jestem jakaś rozdrażniona, zaniepokojona. .. Kolejne pomysły Darii - trzymajcie się krzesła- Kupiła K O N I A !! :eek2:prawdziwego!! Już chodzę po znajomych i już pytam "Czy jest suchy chleb dla konia?" No to stan "osobowy" naszego zwierzyńca taki (kolejność od najmniejszego do największego): 11 rybek 2 szczurki Kiza Milka Luzik Agli Tola Negra Amelka Zuzia Daria Ja Gruby Irek vel Gandalf - koń (przyjedzie w niedzielę) I jak tu nie zwariować ? :huh: PS zapomniałam o pchłach, które od czasu do czasu pomieszkują :hand::hand: Hahahahahaha :shiny: :glaszcze: To sie nazywa - iść na całość ;) :haha: :haha: :haha: Quote
WiosnaA Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Znaczy Ogonów przybywa u Was :-)....babi ,czy ta karma pasuje dla Leonka?... macie jeszcze zapas ,czy może już kupić trzeba?... jak sprawa pieluch wygląda, kupiłaś? pisz.... :mad:;) Quote
NikaEla Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Pieniądze z bazarku (44zł) przesłałam na konto Stowarzyszenia, do użytku Luzikowego Quote
WiosnaA Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Ciocie kochane , mam u siebie 766zł Leonkowych pieniążków z bazarku ... nie chciałabym się nimi rządzić :oops:, ale może wspomożemy tego biednego staruszka i podarujemy mu ze 200zł na puszki, bo on biedak ząbków nie ma :-( http://www.dogomania.pl/forum/threads/233834-Staruszek-%C5%9AWIAT-szor%C5%9Bciak-z-deszczu-Co-z-Nim-pocz%C4%85%C4%87?p=19861218#post19861218 Quote
Gusiaczek Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Łomatkomojajedyna:eek2: Niezła menażeria :cool3: Quote
WiosnaA Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 A jeszcze odnośnie kota;)....najczęstsze słowo jakie u mnie pada w domu,to ..."nie rusz kota" :diabloti:....Leżak-kot , postawił się dla Amika na początku i go nie rusza,a Kofi od małego pozwolił się tarmosić i Amik ciągle go zaczepia do zabawy, ten ma dość czasami i muszę interweniować ;)....dwa lata Amiczek skończył,a ciągle zachowuje się jak szczeniak , calutki dzień by się bawił ....ciekawe,czy wszystkie sznaucerkowe psiaki tak mają :razz: Quote
NikaEla Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='WiosnaA']Ciocie kochane , mam u siebie 766zł Leonkowych pieniążków z bazarku ... nie chciałabym się nimi rządzić :oops:, ale może wspomożemy tego biednego staruszka i podarujemy mu ze 200zł na puszki, bo on biedak ząbków nie ma :-( http://www.dogomania.pl/forum/threads/233834-Staruszek-ŚWIAT-szorściak-z-deszczu-Co-z-Nim-począć?p=19861218#post19861218[quote name='Nikaragua']Pieniądze z bazarku (44zł) przesłałam na konto Stowarzyszenia, do użytku Luzikowego WiosnA jestem za :) znając życie pieniądze, które wpłaciłam na konto Stowarzyszenia pójdą na aktualne najpotrzebniejsze potrzeby... ale z tego co czytam Luzik wyluzikowany jest ;) i na razie może się dzielić kasą :) Jak zacznie mu brakować to pobazarkujemy lub wyciągniemy od SBM siłą ;) Quote
babi2 Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Dziewczyny, ja już mówiłam ratujcie inne bidule. Leon ma pełną pupę, a jakby co to ja już znoszę suchy chleb dla konia to koń będzie musiał się podzielić z nami. Zresztą niech sobie trawkę szczypie, zanim nie spadnie śnieg :) Jakby się pojawił poważny i kosztowny problem z Leonem to ja się zgłoszę. Chętnie oddam coś na bazarki. Ale fajnie, ze tu jeszcze zaglądacie - w kupie raźniej. No i musicie obserwować czy nie zwariowałam, bo wtedy kto zaopiekuje się Luzikem? Margoth137 - chętnie parę ogonów odstąpię, nawet tego przedostatniego z listy (nie musi mieć wybiegu - kanapa i TV wystarczy :evil_lol:) a tak poważnie to może dajcie Braciom Mniejszym kasę Luzika. Karmy jeszcze wystarczy na 2-3 tygodnie a pieluchy rzeczywiście trzeba kupić. Reszta niech nie leżakuje tylko przynosi pomoc tym najbardziej potrzebującym :) Quote
b-b Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Odwiedzam naszego L-L :) Rozumiem Cię Babi...nie lubię jesieni! Mam tylko nadzieję, że koń nie będzie mieszkał w ...domu ;) Co do chleba. Traktuje się go jako przysmaczki i trzeba z podawaniem większej ilości uważać ;) A tak nawiasem mówiąc.....dobrze, że u nas nie ma słoni bo nie wiem co by Twoja córka mogła jeszcze wywinąć ;) Quote
margoth137 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Dzięki, przyjmę wszystko łącznie z większym mieszkaniem;) bo do kawalerki już więcej nie upcham, a już mam Teofila i dużego ,,kanapowca'':) Quote
Poker Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 A gdzie myszki polne? Nie odwiedzają Was? Jeszcze chwil i Daria zaśpiewa 'krokodyla daj mi luby ":evil_lol: Ja też nie przepadam za jesienią , chociaż w tym rok jest u nas nie najgorsza. Quote
WiosnaA Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='babi2']Dziewczyny, ja już mówiłam ratujcie inne bidule. Leon ma pełną pupę, a jakby co to ja już znoszę suchy chleb dla konia to koń będzie musiał się podzielić z nami. Zresztą niech sobie trawkę szczypie, zanim nie spadnie śnieg :) Jakby się pojawił poważny i kosztowny problem z Leonem to ja się zgłoszę. Chętnie oddam coś na bazarki. Ale fajnie, ze tu jeszcze zaglądacie - w kupie raźniej. No i musicie obserwować czy nie zwariowałam, bo wtedy kto zaopiekuje się Luzikem? Margoth137 - chętnie parę ogonów odstąpię, nawet tego przedostatniego z listy (nie musi mieć wybiegu - kanapa i TV wystarczy :evil_lol:) a tak poważnie to może dajcie Braciom Mniejszym kasę Luzika. Karmy jeszcze wystarczy na 2-3 tygodnie a pieluchy rzeczywiście trzeba kupić. Reszta niech nie leżakuje tylko przynosi pomoc tym najbardziej potrzebującym :) I będziemy zaglądać ;) ....babi, tylko pisz nam co u Luzika i jego kolegów :-) ....jak brak wieści,to watek powoli zamiera niestety :shake: Wiemy,że z czasem masz krucho :razz: ...a teraz jeszcze za chlebem dla konia musisz się rozglądać :evil_lol:...ale już po egzaminach :eviltong: i jakąś fotkę cioteczko może zrobisz jak Leonek te liście grabi? :cool3:....ciotki pewnie też ciekawe;) Z początkiem listopada więc trzeba kupić karmę, i kup te pieluchy, a pieniążki zwrócimy. Quote
WiosnaA Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Ciocie, przed chwilą zrobiłam przelew na 200zł dla Staruszka (nie mogę patrzeć jakie on ma straszne ząbki :-() http://www.dogomania.pl/forum/threads/233834-Staruszek-%C5%9AWIAT-szor%C5%9Bciak-z-deszczu-Co-z-Nim-pocz%C4%85%C4%87?p=19869411#post19869411 Zostaje u mnie 566zł Leonka w skarpecie....tak jak pisze Nikaragua, jak będzie dno widać,będziemy bazarkować... póki co ,dla tamtego Dziadeczka bardziej potrzebne. Quote
togaa Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='Nikaragua']Pieniądze z bazarku (44zł) przesłałam na konto Stowarzyszenia, do użytku Luzikowego Są już na koncie, bardzo,bardzo dziękuję... Dziękuję też WiosnaA i Tobie babi2 przede wszystkim . Tylko to jakoś tak nie uchodzi zabierać Leonkowi... Żle się z tym czuję. Quote
Poker Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 iii tam togaa, daj se na luz i poczuj się dobrze. Kasa musi iść tam gdzie większa potrzeba.Zabraknie dla Leosiowego Luzika, to cioteczki zadbają.Na razie chłopak jest na sporym plusie. Quote
sioodemka Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 [quote name='togaa']Są już na koncie, bardzo,bardzo dziękuję... Dziękuję też WiosnaA i Tobie babi2 przede wszystkim . Tylko to jakoś tak nie uchodzi zabierać Leonkowi... Żle się z tym czuję. Lada moment znów podreperujemy budżet Leosiowy - u mnie na bazarku mamy 131zł na chwilkę obecną :) Kończy się w ten poniedziałek. Zapraszam jeszcze chetnych :) Quote
babi2 Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 właśnie spaliłam ostatnie liście orzecha i zdjęcia dopiero za rok ale przede mną kolejne atrakcje - odśnieżanie. Obiecuję, że będą fotki. Jak długo szczurki wytrzymają bez jedzenia ? Daria pojechała po konia (pewnie wierzchem przyjedzie) i zapomniała zostawić kluczy :( Chyba zwolni się u nas jedno lub dwa miejsca - to przezimujemy jakieś polne myszki :) Toga - bierz kasę, dziel i rządź !!! :klacz: Dzięki Tobie Luzik może grabić, gonić, zbierać orzechy, spacerować, podróżować i opływać w luksusie a nawet capnąć za nogę intruza, który niepostrzeżenie pojawił się na podwórku :) Czekam na sygnał aby oddać rzeczy na bazarek - komu będzie po drodze, lub mogę dostarczyć (albo lepiej zlecę Darii, bo lubi galopować), będą pieniążki dla podopiecznych stowarzyszenia, bo Leon ma się dobrze. Pozdrawiam i śpieszę się dokształcać w temacie "Cyberterroryzm" co prawda test do 6 listopada ale teraz ja się "podkładam" :PROXY5: i podpowiadam koleżance. No i patrzcie - całe życie człowiek się uczy - ja nauczyłam się kombinować :evil_lol:. Gdybym wcześniej zaczęła to może dziś byłabym KIMŚ a tymczasem jestem...:ices_bla:. A czy mówiłam Wam, że jesteście wspaniałe w tym co tu robicie ?? no to mówię - jesteście niesamowite :bye: Quote
togaa Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Dzięki Tobie Luzik może grabić, gonić, zbierać orzechy, spacerować, podróżować i opływać w luksusie a nawet capnąć za nogę intruza, który niepostrzeżenie pojawił się na podwórku :smile: Oj, babi2 kochana. Nic nie powiem...... Jest nowy bazarek ogłoszeniowy u Akrum. Może ktoś napisze nowy tekst, bo mój jakoś nie chwycił ? Quote
babi2 Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Dziś od rana leje - jak dobrze, że wczoraj uporałam się z liśćmi. Muszę tylko poznosić pelargonie, zanim przyjdzie mróz. Jak dobrze, że my tutaj mamy wiosnę - przez duże W i wielkie, podwójne A. To taki balsam na jesień w sercu - zawsze zagada, zainteresuje się czego brak, czy jeszcze można zrobić, zadba o mój komfort - a może chusteczki pachnące, pieluszki, szamponiki, zabaweczki, smakołyki ...aż czuję się zakłopotana tym luksusem. Wiosenko kochana, pięknie dziękujemy.:buzi: Ale dobrze, że widzisz potrzeby innych. Nie trzymaj skarpety, bo inflacja zeżre Ci kapitał ! Jak uznasz,że jest potrzebna natychmiastowa pomoc, to działaj!:happy1: Dziadeczkowi też coś się należy od życia ! Takie jest moje i Leona zdanie ps. A Twoje ciasteczka rybne przebijają na głowę wszystkie inne psie smakołyki - dopowiada L-L :dog: Quote
b-b Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 U nas od rana ...pada śnieg a miałam rozprawić się dzisiaj z resztkami opadłych z orzecha liści. Niestety to musi poczekać na poprawę pogody :) Dzięki L-L za podpowiedź co do ciasteczek. Moje zachwycają się teraz wątróbkowymi , rybie jeśli je tak zachwalasz będą następnymi :D Quote
WiosnaA Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Z nickiem na łatwiznę poszłam....;) Babi, pieniążki Leonek (bardziej Luzik) musi mieć w rezerwie, lekki zapas musi "leżeć"....a do staruszka przypadkiem trafiłam i okropnie mi go szkoda :-(. To mówisz, że L-L woli rybne od wątróbki ? :cool3:,...dba o linię chłopak widać :-). Na bazarki w tej chwili nie mam czasu, ale już niedługo,jeszcze trochę i się zabiorę ;) ...i będziemy piekli ciacha :)....i Luzikowi wyślemy;) Do nas zima przyszła :-o , śniegu nasypało i -4 teraz za oknem . Quote
Recommended Posts