Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jakoś tak smutno...
Grabimy liście orzecha włoskiego, palimy...
Rzucam Luzika na głęboką wodę - coraz częściej i dłużej sam (czyli bez mojego dozoru) na podwórku ze sforą. Łazikuje po swojemu, trochę obtarł łapkę - to teraz zakładam i mocuję skarpety po Amelce. Dziś byłam dla niego niemiła bo prześladuje kota :Dog_run:. Trochę jestem jakaś rozdrażniona, zaniepokojona. ..
Kolejne pomysły Darii - trzymajcie się krzesła- Kupiła K O N I A !! :eek2:prawdziwego!!
Już chodzę po znajomych i już pytam "Czy jest suchy chleb dla konia?"
No to stan "osobowy" naszego zwierzyńca taki (kolejność od najmniejszego do największego):
11 rybek
2 szczurki
Kiza Milka
Luzik
Agli
Tola
Negra
Amelka
Zuzia
Daria
Ja
Gruby
Irek vel Gandalf - koń (przyjedzie w niedzielę)

I jak tu nie zwariować ? :huh:
PS zapomniałam o pchłach, które od czasu do czasu pomieszkują :hand::hand:

Posted

babi2 napisał(a):
Jakoś tak smutno...
Grabimy liście orzecha włoskiego, palimy...
Rzucam Luzika na głęboką wodę - coraz częściej i dłużej sam (czyli bez mojego dozoru) na podwórku ze sforą. Łazikuje po swojemu, trochę obtarł łapkę - to teraz zakładam i mocuję skarpety po Amelce. Dziś byłam dla niego niemiła bo prześladuje kota :Dog_run:. Trochę jestem jakaś rozdrażniona, zaniepokojona. ..
Kolejne pomysły Darii - trzymajcie się krzesła- Kupiła K O N I A !! :eek2:prawdziwego!!
Już chodzę po znajomych i już pytam "Czy jest suchy chleb dla konia?"
No to stan "osobowy" naszego zwierzyńca taki (kolejność od najmniejszego do największego):
11 rybek
2 szczurki
Kiza Milka
Luzik
Agli
Tola
Negra
Amelka
Zuzia
Daria
Ja
Gruby
Irek vel Gandalf - koń (przyjedzie w niedzielę)

I jak tu nie zwariować ? :huh:
PS zapomniałam o pchłach, które od czasu do czasu pomieszkują :hand::hand:

Hahahahahaha :shiny:
:glaszcze:

To sie nazywa - iść na całość ;) :haha: :haha: :haha:

Posted

Znaczy Ogonów przybywa u Was :-)....babi ,czy ta karma pasuje dla Leonka?... macie jeszcze zapas ,czy może już kupić trzeba?... jak sprawa pieluch wygląda, kupiłaś? pisz.... :mad:;)

Posted

A jeszcze odnośnie kota;)....najczęstsze słowo jakie u mnie pada w domu,to ..."nie rusz kota" :diabloti:....Leżak-kot , postawił się dla Amika na początku i go nie rusza,a Kofi od małego pozwolił się tarmosić i Amik ciągle go zaczepia do zabawy, ten ma dość czasami i muszę interweniować ;)....dwa lata Amiczek skończył,a ciągle zachowuje się jak szczeniak , calutki dzień by się bawił ....ciekawe,czy wszystkie sznaucerkowe psiaki tak mają :razz:

Posted

[quote name='WiosnaA']Ciocie kochane , mam u siebie 766zł Leonkowych pieniążków z bazarku ... nie chciałabym się nimi rządzić :oops:, ale może wspomożemy tego biednego staruszka i podarujemy mu ze 200zł na puszki, bo on biedak ząbków nie ma :-(
http://www.dogomania.pl/forum/threads/233834-Staruszek-ŚWIAT-szorściak-z-deszczu-Co-z-Nim-począć?p=19861218#post19861218[quote name='Nikaragua']Pieniądze z bazarku (44zł) przesłałam na konto Stowarzyszenia, do użytku Luzikowego
WiosnA jestem za :)
znając życie pieniądze, które wpłaciłam na konto Stowarzyszenia pójdą na aktualne najpotrzebniejsze potrzeby... ale z tego co czytam Luzik wyluzikowany jest ;) i na razie może się dzielić kasą :) Jak zacznie mu brakować to pobazarkujemy lub wyciągniemy od SBM siłą ;)

Posted

Dziewczyny, ja już mówiłam ratujcie inne bidule. Leon ma pełną pupę, a jakby co to ja już znoszę suchy chleb dla konia to koń będzie musiał się podzielić z nami. Zresztą niech sobie trawkę szczypie, zanim nie spadnie śnieg :)
Jakby się pojawił poważny i kosztowny problem z Leonem to ja się zgłoszę.
Chętnie oddam coś na bazarki.
Ale fajnie, ze tu jeszcze zaglądacie - w kupie raźniej.
No i musicie obserwować czy nie zwariowałam, bo wtedy kto zaopiekuje się Luzikem?
Margoth137 - chętnie parę ogonów odstąpię, nawet tego przedostatniego z listy (nie musi mieć wybiegu - kanapa i TV wystarczy :evil_lol:)
a tak poważnie to może dajcie Braciom Mniejszym kasę Luzika.
Karmy jeszcze wystarczy na 2-3 tygodnie a pieluchy rzeczywiście trzeba kupić. Reszta niech nie leżakuje tylko przynosi pomoc tym najbardziej potrzebującym :)

Posted

Odwiedzam naszego L-L :)
Rozumiem Cię Babi...nie lubię jesieni!
Mam tylko nadzieję, że koń nie będzie mieszkał w ...domu ;) Co do chleba. Traktuje się go jako przysmaczki i trzeba z podawaniem większej ilości uważać ;) A tak nawiasem mówiąc.....dobrze, że u nas nie ma słoni bo nie wiem co by Twoja córka mogła jeszcze wywinąć ;)

Posted

A gdzie myszki polne? Nie odwiedzają Was?
Jeszcze chwil i Daria zaśpiewa 'krokodyla daj mi luby ":evil_lol:
Ja też nie przepadam za jesienią , chociaż w tym rok jest u nas nie najgorsza.

Posted

[quote name='babi2']Dziewczyny, ja już mówiłam ratujcie inne bidule. Leon ma pełną pupę, a jakby co to ja już znoszę suchy chleb dla konia to koń będzie musiał się podzielić z nami. Zresztą niech sobie trawkę szczypie, zanim nie spadnie śnieg :)
Jakby się pojawił poważny i kosztowny problem z Leonem to ja się zgłoszę.
Chętnie oddam coś na bazarki.
Ale fajnie, ze tu jeszcze zaglądacie - w kupie raźniej.
No i musicie obserwować czy nie zwariowałam, bo wtedy kto zaopiekuje się Luzikem?
Margoth137 - chętnie parę ogonów odstąpię, nawet tego przedostatniego z listy (nie musi mieć wybiegu - kanapa i TV wystarczy :evil_lol:)
a tak poważnie to może dajcie Braciom Mniejszym kasę Luzika.
Karmy jeszcze wystarczy na 2-3 tygodnie a pieluchy rzeczywiście trzeba kupić. Reszta niech nie leżakuje tylko przynosi pomoc tym najbardziej potrzebującym :)

I będziemy zaglądać ;) ....babi, tylko pisz nam co u Luzika i jego kolegów :-) ....jak brak wieści,to watek powoli zamiera niestety :shake:
Wiemy,że z czasem masz krucho :razz: ...a teraz jeszcze za chlebem dla konia musisz się rozglądać :evil_lol:...ale już po egzaminach :eviltong: i jakąś fotkę cioteczko może zrobisz jak Leonek te liście grabi? :cool3:....ciotki pewnie też ciekawe;)

Z początkiem listopada więc trzeba kupić karmę, i kup te pieluchy, a pieniążki zwrócimy.

Posted

Ciocie, przed chwilą zrobiłam przelew na 200zł dla Staruszka (nie mogę patrzeć jakie on ma straszne ząbki :-()
http://www.dogomania.pl/forum/threads/233834-Staruszek-%C5%9AWIAT-szor%C5%9Bciak-z-deszczu-Co-z-Nim-pocz%C4%85%C4%87?p=19869411#post19869411

Zostaje u mnie 566zł Leonka w skarpecie....tak jak pisze Nikaragua, jak będzie dno widać,będziemy bazarkować... póki co ,dla tamtego Dziadeczka bardziej potrzebne.

Posted

[quote name='Nikaragua']Pieniądze z bazarku (44zł) przesłałam na konto Stowarzyszenia, do użytku Luzikowego

Są już na koncie, bardzo,bardzo dziękuję...

Dziękuję też WiosnaA i Tobie babi2 przede wszystkim .

Tylko to jakoś tak nie uchodzi zabierać Leonkowi... Żle się z tym czuję.

Posted

iii tam togaa, daj se na luz i poczuj się dobrze.
Kasa musi iść tam gdzie większa potrzeba.Zabraknie dla Leosiowego Luzika, to cioteczki zadbają.Na razie chłopak jest na sporym plusie.

Posted

[quote name='togaa']Są już na koncie, bardzo,bardzo dziękuję...

Dziękuję też WiosnaA i Tobie babi2 przede wszystkim .

Tylko to jakoś tak nie uchodzi zabierać Leonkowi... Żle się z tym czuję.

Lada moment znów podreperujemy budżet Leosiowy - u mnie na bazarku mamy 131zł na chwilkę obecną :) Kończy się w ten poniedziałek. Zapraszam jeszcze chetnych :)

Posted

właśnie spaliłam ostatnie liście orzecha i zdjęcia dopiero za rok ale przede mną kolejne atrakcje - odśnieżanie. Obiecuję, że będą fotki.
Jak długo szczurki wytrzymają bez jedzenia ?
Daria pojechała po konia (pewnie wierzchem przyjedzie) i zapomniała zostawić kluczy :(
Chyba zwolni się u nas jedno lub dwa miejsca - to przezimujemy jakieś polne myszki :)
Toga - bierz kasę, dziel i rządź !!! :klacz:
Dzięki Tobie Luzik może grabić, gonić, zbierać orzechy, spacerować, podróżować i opływać w luksusie a nawet capnąć za nogę intruza, który niepostrzeżenie pojawił się na podwórku :)
Czekam na sygnał aby oddać rzeczy na bazarek - komu będzie po drodze, lub mogę dostarczyć (albo lepiej zlecę Darii, bo lubi galopować), będą pieniążki dla podopiecznych stowarzyszenia, bo Leon ma się dobrze.
Pozdrawiam i śpieszę się dokształcać w temacie "Cyberterroryzm" co prawda
test do 6 listopada ale teraz ja się "podkładam" :PROXY5: i podpowiadam koleżance.
No i patrzcie - całe życie człowiek się uczy - ja nauczyłam się kombinować :evil_lol:. Gdybym wcześniej zaczęła to może dziś byłabym KIMŚ a tymczasem jestem...:ices_bla:.
A czy mówiłam Wam, że jesteście wspaniałe w tym co tu robicie ??
no to mówię - jesteście niesamowite :bye:

Posted

Dzięki Tobie Luzik może grabić, gonić, zbierać orzechy, spacerować, podróżować i opływać w luksusie a nawet capnąć za nogę intruza, który niepostrzeżenie pojawił się na podwórku :smile:

Oj, babi2 kochana.
Nic nie powiem......

Jest nowy bazarek ogłoszeniowy u Akrum. Może ktoś napisze nowy tekst, bo mój jakoś nie chwycił ?

Posted

Dziś od rana leje - jak dobrze, że wczoraj uporałam się z liśćmi. Muszę tylko poznosić pelargonie, zanim przyjdzie mróz.
Jak dobrze, że my tutaj mamy wiosnę - przez duże W i wielkie, podwójne A. To taki balsam na jesień w sercu - zawsze zagada, zainteresuje się czego brak, czy jeszcze można zrobić, zadba o mój komfort - a może chusteczki pachnące, pieluszki, szamponiki, zabaweczki, smakołyki ...aż czuję się zakłopotana tym luksusem.
Wiosenko kochana, pięknie dziękujemy.:buzi:
Ale dobrze, że widzisz potrzeby innych. Nie trzymaj skarpety, bo inflacja zeżre Ci kapitał ! Jak uznasz,że jest potrzebna natychmiastowa pomoc, to działaj!:happy1: Dziadeczkowi też coś się należy od życia !
Takie jest moje i Leona zdanie
ps. A Twoje ciasteczka rybne przebijają na głowę wszystkie inne psie smakołyki - dopowiada L-L :dog:

Posted

U nas od rana ...pada śnieg a miałam rozprawić się dzisiaj z resztkami opadłych z orzecha liści. Niestety to musi poczekać na poprawę pogody :)
Dzięki L-L za podpowiedź co do ciasteczek. Moje zachwycają się teraz wątróbkowymi , rybie jeśli je tak zachwalasz będą następnymi :D

Posted

Z nickiem na łatwiznę poszłam....;)
Babi, pieniążki Leonek (bardziej Luzik) musi mieć w rezerwie, lekki zapas musi "leżeć"....a do staruszka przypadkiem trafiłam i okropnie mi go szkoda :-(.

To mówisz, że L-L woli rybne od wątróbki ? :cool3:,...dba o linię chłopak widać :-).
Na bazarki w tej chwili nie mam czasu, ale już niedługo,jeszcze trochę i się zabiorę ;) ...i będziemy piekli ciacha :)....i Luzikowi wyślemy;)
Do nas zima przyszła :-o , śniegu nasypało i -4 teraz za oknem .